Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Derde kwartaal.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
271 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
salud
0
@Daexter: "mooie site, ben je daar lid van of kwam je daar bij toeval langs gegoogled?"
Heb die site laatste tijd vaker gezien en al eens gepost.
Is een opstartend project... weet niet hoe veel gewicht je er aan kunt hangen.


salud
0
@Japio: Staat op hun eigen site ... - about us -

"Simply Wall St is an award winning start-up aiming to replace human stockbrokers by providing you with high quality financial data and analysis presented in a beautiful visual way everybody can understand, at a fraction of the cost"

- Ze zoeken nog mensen met gezond verstand die een bijdrage kunnen leveren.

Trekt natuurlijk ook bepaalde "luchtfietsers op glimmende vehikels" aan.
Vandaar mijn opmerking "weet niet hoeveel gewicht je er aan kunt hangen".
harde winst
0
Daexter
1
quote:

harde winst schreef op 7 aug 2019 om 17:36:


Ik heb 4 steendode aandelen in mijn porto en Heijmans is er één van.


Dat is dus letterlijk hard voor weinig :)

Japio_
0
quote:

salud schreef op 6 aug 2019 om 22:53:


@Japio: Staat op hun eigen site ... - about us -

"Simply Wall St is an award winning start-up aiming to replace human stockbrokers by providing you with high quality financial data and analysis presented in a beautiful visual way everybody can understand, at a fraction of the cost"

- Ze zoeken nog mensen met gezond verstand die een bijdrage kunnen leveren.

Trekt natuurlijk ook bepaalde "luchtfietsers op glimmende vehikels" aan.
Vandaar mijn opmerking "weet niet hoeveel gewicht je er aan kunt hangen".


Opgericht in 2014 dus start-up??
salud
0
@Japio: OK .. prijswinnende start-up opgericht in '14.
Als ze gelijk hebben dans ik de horlepiep.
Maar ik zie geen verwijzingen naar nog onderliggende problemen.
Dus het zijn volgens mij gevolgtrekkingen uit statistieken en algoritmes en daarbij kijken ze niet naar een bijvoorbeeld een dispuut (Tennet)wat de cijfers zou kunnen wijzigen. Is meer kansberekening... ze vergelijken de NL bouwsector als geheel en trekken daar lijntjes in. Is niks mis mee trouwens maar niet exact. Is één van de vele gezichten van technische analyse.
Vergelijkingsmateriaal loopt niet ver terug en ze bekijken nationaal en internationaal opererende bedrijven via de zelfde methodiek.
Site ziet er goed uit en ze hebben een frisse aanpak.
Nogmaals, ik hoop dat ze gelijk hebben :) .. De tijd zal het leren.
lokeend
0
Totale Beurswaarde heijmans momenteel 170 miljoen !
Onder de 110 miljoen beurswaarde ga ik bijkopen
Omzet ruim 1,5 miljard
salud
0
@Lokeend: "Plukjes" op €5,10 ...dat kan je wel vergeten ... hoop ik.
en anders ga ik stil in een hoekje zitten huilen.
(...wel stil en in een hoekje zodat tante Sidonia het niet hoort en ziet want anders krijg je weer wijsneuzerige praatjes dat ik Sligro had moeten kopen.)
Daexter
0
Zat gister eens te kijken naar de shortpositie op Heijmans, die bedraagt momenteel 0% tenminste van de meldingswaardige posities dan. Dat is wel eens anders geweest.
Kennelijk zijn zelfs de shorters ervan overtuigd dat het maar 1 kant op kan, omhoog! Of in elk geval durft kennelijk niemand van de shortpartijen het risico te nemen om een shortpositie in Heijmans aan te houden.

En met shorters doel ik dan op de pro's die aandelen lenen en ze dan verkopen. Niet de zieligerds die 2 put opties kopen en dan beweren dat ze short zitten.

lokeend
0
quote:

Daexter schreef op 11 aug 2019 om 10:50:


Zat gister eens te kijken naar de shortpositie op Heijmans, die bedraagt momenteel 0% tenminste van de meldingswaardige posities dan. Dat is wel eens anders geweest.
Kennelijk zijn zelfs de shorters ervan overtuigd dat het maar 1 kant op kan, omhoog! Of in elk geval durft kennelijk niemand van de shortpartijen het risico te nemen om een shortpositie in Heijmans aan te houden.

. Niet de zieligerds die 2 put opties kopen en dan beweren dat ze short zitten.
Kijk jij hebt het door!! Als een geleende short positie meer aandelen kost dan het (verwachte) opbrengt, dan hebben ze mis gegokt en zullen de eieren voor hun geleende aandelen gaan kiezen .
Door de short die er nu ingezet is en gaande is/was? Zijn er simpel ongeveer 0,33 % van alle uitstaande aandelen foetsie en verdwenen en die komen zeer lange tijd (>10jaar) niet meer terug in de markt dat is mijn inschatting En met shorters doel ik dan op de zogenaamde pro's die aandelen lenen en ze vervolgens dan verkopen met daling tot gevolg en in de hoop meer stukken binnen te hengelen voor de jaaaa pro’s!!
Dit gebeurd met een klein percentage van alle aandelen vandaar dat 0,33% veel is.
Succes!!
tradersonly
0
elsevier artikel

MAN VAN DE WEEKPremium Corner
CEO Ton Hillen verwacht dat Heijmans het goede resultaat van 2018 dit jaar zal evenaren

Topman bouwer Heijmans trapt op rem tijdens hausse
Topman Ton Hillen presenteert 21 augustus de halfjaarcijfers van Heijmans. Waarop moet u letten?
De bouwer uit Rosmalen had de afge­lopen jaren de nodige tegenvallers, vooral bij infrastructurele projecten. Om verliezen te compenseren, zijn de Bel­gische en Duitse dochterondernemingen verkocht. Sinds vorig jaar heeft het bouwbedrijf de boel weer op de rit. De omzet is stabiel en het bedrijf weet steeds meer winst uit die omzet te halen. Beleggers zullen benieuwd zijn of Heijmans die stabiele koers kan voortzetten.

Er moeten toch heel veel huizen worden gebouwd? Gouden tijden dus?
Ja en nee. Net als de meeste bouwbedrijven profiteert Heijmans van de goed draaiende economie. Behalve naar huizen is er ook veel vraag naar snelwegen, fabrieken, kantoren en overheidsgebouwen. Heijmans haalde dan ook een aantal mooie projecten binnen, zoals de verbreding van de A1, het doortrekken van de A4, de renovatie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, Feyenoord City in Rotterdam, en de ­vernieuwing van de Amsterdamse Zuidas. Maar net als andere bouwers heeft ook Heijmans last van de tekorten aan bouwmaterialen en personeel. Bovendien zijn de marges laag in de bouw. Eén tegenvaller kan al roet in het eten gooien.

Had Heijmans grote tegenvallers?
Er waren wel wat problemen. Zo haalde Heijmans zijn personeel van het Zuidasdok-project, omdat het bedrijf de opdracht samen met twee andere bouwers niet meer zag zitten voor het gegunde bedrag van 990 miljoen euro. Hiermee kwam het project op losse schroeven te staan en is het de vraag of het nog wel doorgaat. Ook rond Feyenoord City was veel onzekerheid, mede door protesten van omwonenden en supporters. Daarnaast vecht het bedrijf een rechtszaak uit met netbeheerder TenneT, waarvoor het 10 miljoen euro heeft gereserveerd. Door het gedoe, in combinatie met de toenemende onrust op de beurs, zakte de waarde van het aandeel Heijmans op de Amsterdamse beurs van 11,52 euro in februari naar 8,11 euro begin augustus.

Dat klinkt niet best voor Hillen
Toch is er geen reden voor paniek, zei Hillen in een handelsbericht, vooruitkijkend op de halfjaarcijfers. De topman verwacht dat de prestaties van Heij­mans dit jaar ‘op vergelijkbaar niveau’ blijven ten opzichte van vorig jaar. In 2018 behaalde de bouwer een winst van 20,5 miljoen euro op een omzet van 1,6 miljard euro.

Waarom geen groei?
Uit voorzichtigheid. Het bedrijf is volgens Hillen ‘selectiever’ geworden bij het aannemen van opdrachten. Dit drukt de omzet. Toch is het geen onverstandig beleid. Veel bouwers, waaronder Heijmans zelf, kwamen in het verleden in de problemen door het aannemen van te veel opdrachten, waarbij in een markt vol schaarste en uitstel tegenvallers al snel op de loer liggen.


---

niet echt iets nieuws. Vooral op basis van q1 update.

Zelf verwacht ik dat Heijmans voor H1 zo'n 7 - 10 miljoen winst zal rapporteren.
Wat heel netjes zou zijn. Tennet kan dit jaar nog roet in het eten gooien, doch evenwel de boel sterk omhoog doen trekken. In een ander bericht sprak de CEO zijn verbazing uit over het feit dat ze vorig jaar oktober van dat project af zijn gehaald. Het betrof iets waar ze heel goed in zijn en de eerste schop was amper de maand tevoren in de grond gezet. HEt zal dus vooral aan Europoles hebben gelegen. Voor dat bedrijf was dit plots een mega opdracht en wss hebben ze de productie niet op tijd op orde gekregen om al die palen te leveren. Tennet heeft daarop wss de bui zien hangen en een streep gezet door de gehele combinatie. Zeer lullig voor Heijmans. Ik ben echt benieuwd wat hier voor Heijmans uit gaat komen.
Daexter
0
quote:

salud schreef op 12 aug 2019 om 11:44:


Op 12 augustus 5,23% short.


ik had even een "huh? "reactie, maar zie dat "Klik hier om deze posities te verbergen"standaard aan staat bij mij in elk geval, bij mij staat er dan ook "klik hier om deze posities zichtbaar te maken"

De short positie is dan ook niet 5,23% maar maximaal 5,23% en mogelijk 0%. We weten het simpelweg niet, omdat er geen meldingsplicht is, voor de kleine posities.

@ lokeend die verdwenen positie moet je even toelichten. Die volg ik niet. Alchemie is naar mijn weten alleen voorbehouden aan de centrale banken.

voda
0
Heijmans moderniseert en onderhoudt elektriciteitsstations voor Liander

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heijmans
8,19 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans heeft een contract gesloten met netbeheerder Liander over het onderhoud en modernisering van ruim 1.350 middenspanningsruimtes ter waarde van 61 miljoen euro. Dit maakte de bouwer woensdag voorbeurs bekend.

Het contract heeft een looptijd van 10 jaar. "Door deze opdracht blijft Heijmans een belangrijke partner voor Liander in de energietransitie", aldus de bouwer.

De komende tien jaar is Heijmans verantwoordelijk voor het onderhoud en moderniseren van ruim 1.350 middenspanningsruimtes in het westelijk deel van het verzorgingsgebied van Liander, te weten Noord-Holland en het noorden van Zuid-Holland. Heijmans neemt daarvoor het ontwerp, realisatie en inbedrijfsname van deze stations voor zijn rekening en voert dit geheel zelfstandig uit.

Het aandeel Heijmans sloot dinsdag 0,1 procent hoger op 8,19 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Goede aanvulling voor orderboek Heijmans'

Gepubliceerd op 14 aug 2019 om 09:33 | Views: 805

Heijmans 10:18
8,15 -0,04 (-0,49%)

AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe klus van Heijmans voor Liander is "een welkome aanvulling voor het orderboek". Dat constateren analisten van KBC Securities in een reactie. Ze wijzen er daarbij op dat de bouwer onlangs ook al een deal met de netwerkbeheerder bekendmaakte.

Die eerdere deal had een waarde van circa 60 miljoen dollar, nu is er een overeenkomst van ruim 61 miljoen euro voor het moderniseren en onderhouden van ruim 1350 elektriciteitsstations in Noord-Holland en het noorden van Zuid-Holland. Gezien de horizon van tien jaar, zal de bijdrage aan de winst- en verliesrekening beperkt zijn zo denken de marktvorsers. Wel is het goed dat de terugkerende activiteiten zorgen voor het op peil houden van de bezettingsgraad.

KBC hanteert een accumulate-advies op Heijmans en een koersdoel van 11,50 euro. Het aandeel stond woensdag omstreeks 09.20 uur 0,1 procent hoger op 8,20 euro.
271 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Heijmans Meer »

Koers 8,460   Verschil +0,47 (+5,88%)
Laag 8,100   Volume 152.014
Hoog 8,460   Gem. Volume 132.621
19-aug-19 14:12
label premium

Heijmans: Ruzie met Tennet

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium