Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BAM Juli 2019.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.412 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 117 118 119 120 121 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Doemebest
1
quote:

Dicall69 schreef op 8 jul 2019 om 14:02:


[...]

In guldens, hahaha !!!
Ongelooflijk wat men hier allemaal verzint om anderen te laten instappen en hun eigen positie te redden het leed bij Bam gaat alleen maar oplopen, want de winsten zijn mijlenver niet te meer te bekennen na inmiddels heel wat jaren !!!
Autobiografisch toch ? Die eerste zin, snap nu je melding destijds toen er niks boven BAM ging volgens jou en je van de winst vrienden ging kopen...
Triest.. ga je nu weer ff naar aanleiding van je positie het OCI forum vol kalken doei.
Dicall69
0
quote:

Aphrodite01 schreef op 8 jul 2019 om 14:52:


[...]

*JOUW positie en jouw frustraties. En ik heb nog geen positie basher!!!


Maak dat maar iemand anders wijs en er zullen weinig zijn die er geloof aan zullen hechten dit was tevens mijn laatste reactie op jou, want het levert niets !!!
Brabanttrade
0
Wel apart dat er in mei 2019 nog een winstverbetering wordt verwacht en nu deze berichten.
Zou BAM ook hebben gewacht met de inkoop van eigen aandelen tot nu?
Utreg1960
0
quote:

Dicall69 schreef op 8 jul 2019 om 14:58:


[...]

Het nieuws dat er geen dividend meer uitbetaald gaat worden zal snel gaan volgen !!!


Pinokkio is weer aan de posts diarree.
HenkdeV
1
Twee maanden geleden heeft BAM de eerste kwartaalcijfers gerapporteerd. Die vielen tegen, maar volgens BAM (en veel beleggers) zou het verderop in het jaar allemaal nog goed komen. Volgens BAM zou de marge uitkomen tussen de 2% en 4% (een hele grote range trouwens) in 2019. Over de vandaag genoemde tegenvaller(s) is met geen woord gesproken. Dat kan twee dingen betekenen: men wist het (toen) niet of men heeft het (toen) verzwegen. Wanneer men het niet wist zegt dat heel veel over het management van BAM en wanneer men het heeft verzwegen zegt het nog veel mee. Dit is trouwens niet de eerste keer dat BAM, niet zolang na de publicatie van cijfers, met een grote tegenslag op de proppen komt.
Aphrodite01
0
quote:

Dicall69 schreef op 8 jul 2019 om 15:00:


[...]

Maak dat maar iemand anders wijs en er zullen weinig zijn die er geloof aan zullen hechten dit was tevens mijn laatste reactie op jou, want het levert niets !!!


Hahaha! Wat een onbenul ben je toch, ik stap pas in als het onder de €3,- komt, was vanochtend te laat, maar goed om te lezen dat je mij gaat negeren!!! Misschien kan je een eigen draadje maken waar je tegen jezelf kunt praten!!!
effegenoeg
0
quote:

boldie schreef op 8 jul 2019 om 15:06:


Kon de verleiding toch niet weer staan..


Op jou kunnen we bouwen.
Jvdpee
0
quote:

boldie schreef op 8 jul 2019 om 15:06:


Kon de verleiding toch niet weer staan..


Zo maar?? Midden op de maandagmiddag??
tenore
0
UIt het krantenartikel Telegraaf:

En het andere project waar u nu een verlies op neemt, in het Midden-Oosten?

„Dat is ook een dispuut om meerwerk. De opdrachtgever paste de eisen voor het project tussentijds aan. Ook hier geldt dat we de kosten nu moeten nemen, maar de rekening krijgen we [b]mogelijk[/b] pas volgend jaar betaald.”

klinkt niet prettig.

Ben bang dat herstel nog wel even op zich laat wachten.

Tot die tijd maar even aan de zijlijn.
boldie
0
quote:

Jvdpee schreef op 8 jul 2019 om 15:08:


[...]

Zo maar?? Midden op de maandagmiddag??
yep. Zeer grote gok en niet dan dat
Dicall69
0
quote:

Aphrodite01 schreef op 8 jul 2019 om 15:04:


[...]

Hahaha! Wat een onbenul ben je toch, ik stap pas in als het onder de €3,- komt, was vanochtend te laat, maar goed om te lezen dat je mij gaat negeren!!! Misschien kan je een eigen draadje maken waar je tegen jezelf kan praten!!!


Looyn !!!
boldie
0
quote:

Jvdpee schreef op 8 jul 2019 om 15:08:


[...]

Zo maar?? Midden op de maandagmiddag??
blijft een gok nu.
Spider01
0
quote:

Next... schreef op 8 jul 2019 om 13:01:


[...]

Bvenstaande context is onzin. Je had het over heel iets anders: jij en nog iemand op het forum melden dat BAM geen kostenverhogingen mag doorvoeren van stijgende materiaalkosten. Dat is dus onzin en heeft hier in principe niets mee te maken.

De tegenvaller van vandaag, zoals ook door BAM is geschetst betreft een aantal specifieke projecten + gaat het om een projectscope wijziging en /of projectvertragingen van die projecten. BAM claimt zelf dat het niet verantwoordelijk is voor de extra gemaakte kosten. Dat is dan waarschijnlijk wel een gevecht tussen juristen (zoals zo vaak bij dergelijke geschillen in de bouw).


Blijft slecht beleid van Bam.

Bij contract besprekingen mag je aannemen dat er wordt afgesproken dat als men aanvullende verlangens heeft of veranderende bouw ideeën dat zal betekenen dat er bijbetaald zal moeten worden door de opdrachtgever.

Blijkbaar staat daar niets over in de contracten, en dat is, tenminste dat vind ik, zeer amateuristisch.

Dit gezegd hebbende trek ik direct de conclusie dat dit, volgens mij, niet kan kloppen, dus dat dat niet de waarheid is

Bam wil de verwachtingen en prijs van het aandeel laag houden, waarom? wie het weet mag het zeggen..

Reden één kan zijn dat Bam bang is voor nieuwe tegenvallers bij de zeesluis is het najaar.
Of reden twee kan zijn dat Bam wil gaan fuseren of een overname kandidaat is.

Ik heb er overigens geen problemen met deze gang van zaken, heb ff lekker bijgekocht.

Spider
Next...
2
quote:

HenkdeV schreef op 8 jul 2019 om 15:03:


Twee maanden geleden heeft BAM de eerste kwartaalcijfers gerapporteerd. Die vielen tegen, maar volgens BAM (en veel beleggers) zou het verderop in het jaar allemaal nog goed komen. Volgens BAM zou de marge uitkomen tussen de 2% en 4% (een hele grote range trouwens) in 2019. Over de vandaag genoemde tegenvaller(s) is met geen woord gesproken. Dat kan twee dingen betekenen: men wist het (toen) niet of men heeft het (toen) verzwegen. Wanneer men het niet wist zegt dat heel veel over het management van BAM en wanneer men het heeft verzwegen zegt het nog veel mee. Dit is trouwens niet de eerste keer dat BAM, niet zolang na de publicatie van cijfers, met een grote tegenslag op de proppen komt.Wat zou kunnen is dat het toen geen voldongen feit was.
Wat betekent: dat BAM en z'n opdrachtgevers er toen wel al een geschil over hadden, maar dat het destijds (bij de presentatie van de Q1 cijfers, of zelfs eerder) het er nog naar uitzag dat de opdrachtgever de extra kosten voor zijn/hun rekening zouden nemen. Maar dat het wellicht (recentelijk) tendeerde naar een richting dat de opdrachtgevers te kennen gaven: "BAM wij willen hier niet meer over onderhandelen...laten we eea uitvechten via de juridische weg."

En dat BAM zich toen pas gedwongen achtte (formeel/juridsch) om de markt te informeren. Want als de opdrachtgevers de scope wijzigingen en de evt hiermee gepaard gaande projectvertragingen gewoon voor hun rekening hadden genomen, dan was er niets aan de hand...en behoefde BAM vanuit een informatieplicht niet eens de markt te informeren... want scopewijzigingen en projectvertragingen zijn in de constructie of bouw wereld niet heel erg ongewoon. Zolang het geen financiële consequenties had, was er dus "niets" aan de hand. Het issue hier tussen de twee partijen is: waar ligt de schuld/verantwoordelijkheid. En BAM laat vanochtend weten dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de extra kosten van de scopewijziging/vetraging. Het is aan te nemen....dat BAM en de opdrachtgevers hier achter de schermen al een tijdje over het onderhandelen waren. Het uitbrengen van het nieuws van vandaag, gebeurd niet over 1 nacht ijs (*)...uiteraard. Maar nadat de opdrachtgevers hun hakken in het zand hadden gezet, voelde BAM zich gedwongen om de markt te informeren.

*Daarom ben ik ervan overtuigd dat iemand gelekt heeft naar de shorters ergens in de afgelopen 2 maanden. Het is dan in deze context aannemelijk dat dit vanuit de tegenpartij is van BAM. (Om hen zodoende onder druk te zetten.)
Tartessos
0
BAM wist blijkbaar bij de Q1 cijfers nog niet van dit probleem af. Het bedrijf is nl verplicht eea mede te delen.

Ná de publicatie van de Q1 cijfers ontstaan.
Het bedrijf kan dan wachten tot de Q2 cijfers. Dit gebeurt normaliter ook.Maar omdat BAM een uitspraak heeft gedaan over de winstmarge [2-4 PROCENT] moest dit dus eerder in de vorm van een winstwaarschuwing. Is wat heftiger en komt wat heftiger over bij de analisten [en media].....

BAM handelt dus volledig volgens het boekje en wetgeving.
Meestal stijgt de koers weer tijdens de Q2 cijfers. Maar ik denk dat het eerder gaat gebeuren, vandaag zelfs is ook nog mogelijk.
Next...
0
quote:

Spider01 schreef op 8 jul 2019 om 15:18:


[...]

...

Bam wil de verwachtingen en prijs van het aandeel laag houden, waarom? wie het weet mag het zeggen..

....Nee, dat is echt onzin. Een beursfonds is alleen maar gebaat bij een sterk aandeel...en het liefst noterend in de AEX en niet bij de lokale fondsen. En een sterk aandeel krijg je niet door als board het aandeel naar beneden te bashen, zodat het uit de AMX verdwijnt richting de ASX....of de nietszeggende lokale fondsen.

Daarnaast....Dan zouden de bankconvenanten in gevaar komen. Waardoor BAM tegen hogere kosten zou moeten lenen bij zijn(of is het haar?) bank.
2.412 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 117 118 119 120 121 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

BAM Groep Koninklijke Meer »

Koers 2,562   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 2,506   Volume 4.267.424
Hoog 2,562   Gem. Volume 3.104.743
13-sep-19 17:35
label premium

Bam grijpt in

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium