Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL juli 2019, jullie hebben iets voor ons,aandeeelhouders!?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.779 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 ... 135 136 137 138 139 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Ritageld
2
Europese goedkeuring voor subsidie Poste Italiane

(ABM FN) De Europese Commissie heeft op grond van de EU-regels voor staatssteun een compensatie ter waarde van 171,7 miljoen euro die Italië aan Poste Italiane heeft toegekend, goedgekeurd. Dit bleek maandag uit een persbericht uit Brussel.

Italië heeft Poste Italiane verplicht om de distributie van kranten en publicaties van uitgevers van boeken en non-profitorganisaties in de periode tussen 2017 en 2019 tegen verlaagde tarieven te verzorgen, en werd hiervoor door Rome gecompenseerd.

De Commissie heeft vastgesteld dat het niveau van de compensatie niet hoger is dan het bedrag dat nodig is om de nettokosten te dekken die Poste Italiane voor het verrichten van de dienst kwijt is. Daarom concludeerde de Commissie dat de maatregel evenredig was en niet tot overcompensatie leidde.

Door: ABM Financial News.
Overtake
0
Lekker ongemerkt doorstijgen naar de cijfers. Richting € 1,72 voor de cijfers, 5 augustus even naar € 1,80 en dan € 1,76 vasthouden.
Toekomstbeeld
0
quote:

Beursspeculant schreef op 22 jul 2019 om 10:15:


nos.nl/artikel/2294518-steeds-vaker-k...

En toch maken veel supermarktondernemers zich zorgen, bleek uit onderzoek van vakblad Distrifood. Morren: "Zo'n 42 procent van de franchisers ziet het wel als een bedreiging, als bijvoorbeeld PostNL rechtstreeks producten zou gaan bezorgen. Want dat verzwakt natuurlijk ook de onderhandelingspositie van supermarkten."


En Postnl heeft onlangs de plug uit Stockton getrokken..
Toekomstbeeld
0
quote:

Gaston Lagaffe schreef op 22 jul 2019 om 12:48:


[...]Daar zit nu net mijn zorg. Over de verkoop van Sandd heeft PostNL iets bekend gemaakt. Over een mogelijke verkoop van Postcon en Nexive heeft PostNL, bij mijn weten, niets gecommuniceerd. Uit de Duitstalige pers hebben we wat informatie en dat is het dan. Er ligt een toezegging beide deelnemingen (ruim ?) voor de zomer te verkopen. Op 5 augustus weten we wat deze toezegging waard was. (en inderdaad succes kunnen we op € 1,63 wel gebruiken)


Naast dit punt maak ik me zorgen over de q2 resultaten.

Vergeet niet dat Postnl begin q2 een fikse klap op de neus heeft gehad vd FNV.
De eerste case hebben ze bij de rechter verloren en de toegewezen schade was 8,X miljoen euro.

De andere case van de FNV (contracting via randstad) loopt nog en zou een soortgelijk bedrag zijn.

Mijn aanname is dat postnl beide claims in de boeken neemt in q2.

Ik zeg het maar alvast om verbazing en woede op dit forum voor te zijn.

aandeelofoptie
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 22 jul 2019 om 14:57:


[...]

En Postnl heeft onlangs de plug uit Stockton getrokken..


Nee hoor - de feiten weergeven zoals ze zijn en niet wat anders er van maken

Bron : Telegraaf :

DEN HAAG - Boodschappenbezorgdienst Stockon stopt ermee. Het bedrijf waarin PostNL investeerde was al een tijdje bezig met een nieuwe investeringsronde, maar het is niet gelukt om de financiering op tijd rond te krijgen.
Toekomstbeeld
0
quote:

aandeelofoptie schreef op 22 jul 2019 om 15:06:


[...]

Nee hoor - de feiten weergeven zoals ze zijn en niet wat anders er van maken

Bron : Telegraaf :

DEN HAAG - Boodschappenbezorgdienst Stockon stopt ermee. Het bedrijf waarin PostNL investeerde was al een tijdje bezig met een nieuwe investeringsronde, maar het is niet gelukt om de financiering op tijd rond te krijgen.


Wat schrijf ik dan? Postnl was de enige financier en Stockton was een 100% dochter van postnl.
Postnl heeft zowel de financiering doorgeknipt als de juridische band. Verder heeft postnl haar expertise (lees aan Stockton beschikbaar gestelde postnl expert personen).

Dat Stockton het nu nog probeert om zelfstandig door te gaan is mooi maar ze hebben nu A. Geen geld en b geen logistieke partner.

Zie dan maar eens om producten van A naar b te krijgen.

Nu een dode huls met nog de oprichter die zijn sugar mama kwijt is geraakt.

Log anders effe in bij Stockton :-) Probeer maar wat te bestellen.
Oh nee, de tekst zegt al genoeg.

www.stockon.nl
aex2009
0
quote:

roon schreef op 22 jul 2019 om 13:01:


Als er iets is verkocht dan moet ze toch meteen naar buiten komen met dit nieuws.ik dacht zelfs als er vergaande gesprekken gaande zijn of als er interesse is.Het kan toch niet zijn dat je op 5 aug.te horen krijgt als aandeelhouder dat het duitse bedrijf is verkocht.

Op 5 aug krijg je te horen..misschien en onder voorbehoud kan het zijn dat we waarschijnlijk dit verkocht hebben...Maar nogmaals..we komen er eens op terug.Maar zit mijn haar wel goed,is wel belangrijk
prinszicht
0
quote:

Saibee schreef op 22 jul 2019 om 12:06:


[...]
Het grootste deel van de shortpositie van MW is aangegaan bij koersen onder 2.50.
Zo'n 25% van de shortpositie is aangegaan bij koersen onder 1.70; van het laatste deel staat het overgrote deel onder water.

MW zal nog steeds op winst staan; het draaipunt schat ik op 2.20-2.30.
Verder heeft MW al flink wat dividend moeten ophoesten.
Zeker 20% van de shortpositie staat onder water of is met verlies gesloten (de laatste dagen is het shortpercentage van MW wat teruggelopen)

Ik ken de shortstrategie van MW niet; weet niet of hun strategie gebaseerd is op fundamentele analyse, quants, TA, momentumbeleggen of een combinatie daarvan.

Als je naar het koersverloop en het ophogen/verminderen van de shortpositie kijkt dan lijkt momentumbeleggen een rol te spelen.

Wij weten niet hoe MW te werk gaat.
Een partij als MW zal ongetwijfeld goede analisten/quants in dienst hebben maar ook zij maken fouten; kijk maar naar de shortpositie in Galapagos.

Dat MW via andere entiteiten winsten veilig gesteld heeft is speculatie.
Ik heb dat vaker gehoord maar eigenlijk zie ik de zin er niet van in.
Zelf heb ik ook meerdere porto's maar ik ga echt niet in de ene porto long en in een andere porto short in een bepaald aandeel; daar maak ik alleen de broker blij mee.Ik ben het niet met je eens. Het zijn slimme gasten die aan de lopende band vestzak broekzak transacties doen. Hun winst is grotendeels binnen....
prinszicht
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 22 jul 2019 om 15:06:


[...]

Naast dit punt maak ik me zorgen over de q2 resultaten.

Vergeet niet dat Postnl begin q2 een fikse klap op de neus heeft gehad vd FNV.
De eerste case hebben ze bij de rechter verloren en de toegewezen schade was 8,X miljoen euro.

De andere case van de FNV (contracting via randstad) loopt nog en zou een soortgelijk bedrag zijn.

Mijn aanname is dat postnl beide claims in de boeken neemt in q2.

Ik zeg het maar alvast om verbazing en woede op dit forum voor te zijn.
Jouw zorgen worden gedeeld door de markt. En ik heb PostNL ir nu al een paar keer gemaild over het dividend. De huidige koers is gewoon weinig en bar slecht. Maar op 5 augustus matige cijfers, geen verkoop Int, op 8 augustus ex dividend en dan een week later nee ACM, is vragen om problemen. Maar waarschijnlijk onderdeel van de strategie die is afgesproken met John en de overige IBers. Dan ga je op 1,35 ex dividend. Een onbehoorlijke cluster fuck van dit mt.

En dan mag je je behoorlijk boos maken hoor. Want dan is het webinar van even geleden gewoon een ordinaire misleidende truc geweest. En niet communiceren over International hoort hier gewoon bij. En dan vooral het niet tussentijds melden van enige voortgang om vertrouwen te wekken.
Saibee
0
quote:

prinszicht schreef op 22 jul 2019 om 15:50:


[...]

Ik ben het niet met je eens. Het zijn slimme gasten die aan de lopende band vestzak broekzak transacties doen. Hun winst is grotendeels binnen....

Agree to disagree; da's prima.
Natuurlijk zijn het slimme gasten anders zit je niet bij MW maar ook daar worden fouten gemaakt/klopt het model niet meer/zit je door onvoorziene omstandigheden een keertje goed scheef.

Ik zeg niet dat er absoluut geen vestzak/broekzak transacties zijn maar ik zie alleen de short posities en reageer op hetgeen wat ik zie en niet op zoiets als potentiële transacties die in al dan niet virtuele dark pools plaatsvinden.
prinszicht
0
Geachte mevrouw Keizer, Geacht Ministerie van EZ,

Ik probeer het MT van PostNL nu al een langere tijd te waarschuwen voor het huidige beleid. Onderstaand treft u een korte samenvatting. Ik heb u, de AFM en de VEB meermaals gekopieerd. Ik krijg helaas geen reactie op mijn vragen en vermoed dat het MT van PostNL bewust enige progressie ondermijnd. De koers van het aandeel is hier het resultaat van: 1,60 versus 5,75 van het bod van de Belgen.

Al een langere tijd refereer ik in een separate email discussie over een claim richting de AFM voor het onterecht toekennen van AMM. Ik kom niet verder in de antwoorden van PostNL dat er op “gestudeerd” wordt.

Met het oog op de cijfers van PostNL medio 5 augustus, waarschuw ik nu al maanden voor het averechtse effect van de voorgenomen dividend uitkering. Er is een veel beter alternatief voor handen, namelijk aandeleninkoop voor hetzelfde bedrag.

In het verlengde van dit risicovolle beleid van PostNL, zitten we middenin een proces van verkoop International. Door PostNL voorgestelde deadlines, voor de zomer, worden niet gerespecteerd en er zijn geen mededelingen over de voortgang. Wat bijzonder is als je aangeeft dat er meerdere biedingen zijn ontvangen.

Tot slot. Vanuit de politiek zijn er kritische geluiden over de goedkeuringsprocedure ten aanzien van de voorgenomen overname van Sandd. Ik ben geen voorstander van de overname daar waar Sandd de wet overtreedt door het achterhouden van de jaarrekeningen vanaf 2016. Echter ligt het voor de hand dat de deal wordt afgekeurd. Zie ook recente berichten in de Telegraaf na een lek van de PostNL top.

Deze situatie kan resulteren in een zogenaamde “perfect storm” waar ik onderstaand aan refereer. Een situatie waar ik voor vrees als LT belegger met dit aandeel 6 jaar ruim in de portomonnee. De belangen van alle aandeelhouders worden ondermijnd ten faveure van de shorts. Dit kan simpelweg voorkomen worden.

Mijn verzoek aan u is om een volgend fiasco te voorkomen door aan te dringen op openheid van zaken. Waar staan we met de verkoop International? Wat is de status van de claim? Wat is het alternatief voor een overname voor Sandd bij een nee ACM? Maar ook, hoe zorgen we voor transparantie bij de overname van Sandd door het delen van de jaarrekeningen?

Alvast bedankt voor uw medewerking.
[verwijderd]
1
quote:

Beursspeculant schreef op 22 jul 2019 om 10:15:


nos.nl/artikel/2294518-steeds-vaker-k...

En toch maken veel supermarktondernemers zich zorgen, bleek uit onderzoek van vakblad Distrifood. Morren: "Zo'n 42 procent van de franchisers ziet het wel als een bedreiging, als bijvoorbeeld PostNL rechtstreeks producten zou gaan bezorgen. Want dat verzwakt natuurlijk ook de onderhandelingspositie van supermarkten."Ik vind het een prima ontwikkeling. Hebben ze zelf om gevraagd. Ik heb inmiddels afscheid genomen van de supermarkten v.w.b. heel veel produkten.

Koffie, bier en kruiden rechtstreeks bij de fabrikant kopen. Eieren, aardappelen, uien, groenten en vlees rechtstreeks bij de boer .... Dat scheelt een slok op een borrel. Was vanmorgen bij Jumbo: een kilootje uien €1.89!!?? En niet eens biologisch (ook al is dat natuurlijk onzin).

Die supermarkten: tuig van de richel, oplichters zijn het ......
Beursspeculant
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 22 jul 2019 om 14:57:


[...]

En Postnl heeft onlangs de plug uit Stockton getrokken..


Ja maar ze proberen het via diverse initiatieven.

Nu onder andere met Drinkies (Heineken) en lees dit artikel nog eens van afgelopen week: www.logistiek.nl/warehousing/artikel/...

Ik denk wel dat postnl hier meer en sneller op moet inzetten, volgens mij ligt hier veel potentie.
Hansbeleg
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 22 jul 2019 om 15:06:


[...]

Naast dit punt maak ik me zorgen over de q2 resultaten.

Vergeet niet dat Postnl begin q2 een fikse klap op de neus heeft gehad vd FNV.
De eerste case hebben ze bij de rechter verloren en de toegewezen schade was 8,X miljoen euro.

De andere case van de FNV (contracting via randstad) loopt nog en zou een soortgelijk bedrag zijn.

Mijn aanname is dat postnl beide claims in de boeken neemt in q2.

Ik zeg het maar alvast om verbazing en woede op dit forum voor te zijn.


Ja dat was een flinke veroordeling/nabetaling, mij staat 6M2 bij. Ik heb toendertijd nog een in een email aan IR gevraagd of het inderdaad 6M2 was en of het definitief was, maar helaas geen antwoord op gekregen.

Ach bij elk kwartaal komt PostNL wel met slecht nieuws, ze toveren altijd wel iets uit de hoge hoed en zeggen daarna: "We hebben er alle vertrouwen in", ja in wat eigenlijk, dat hun salaris op tijd komt, of dat de LT aandeelhouder ook nog ooit eens iets gaat verdienen aan PostNL?


3.6.
FNV houdt PostNL (hoofdelijk, naast In Person) aansprakelijk voor het achterstallige loon van alle werknemers vanaf 23 oktober 2012, indicatief berekend op (€ 5.972.771,84 + € 202.293,- =) € 6.175.064,84 op grond van onrechtmatige daad (artikel 6:162 BW), door willens en wetens ge/misbruik te maken van de door In Person gepleegde wanprestatie jegens haar werknemers. Deze vordering wordt vanaf 1 juli 2015 tevens gebaseerd op de Wet Aanpak Schijnconstructies (artikel 7:616a e.v. BW, hierna te noemen de WAS).uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocum...
Balance8285
0
quote:

schuinsmarcheerder schreef op 22 jul 2019 om 17:01:


[...]

Koffie, bier en kruiden rechtstreeks bij de fabrikant kopen.Koop je heel grote hoeveelheden per keer of heb je een andere manier om rechtstreeks bij de fabrikant te kopen?

Dagelijkse Kost
0
quote:

Eurowin schreef op 22 jul 2019 om 17:53:


POST 1,6365
BPOST 8,302
BAM 3,036Ha Eurowin, waar haal jij deze koersen vandaan?
2.779 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 ... 135 136 137 138 139 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 1,786   Verschil +0,02 (+0,90%)
Laag 1,775   Volume 5.158.610
Hoog 1,807   Gem. Volume 4.169.255
17-jan-20 17:35
label premium

PostNL schiet tekort (update)

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium