Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING Juli 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.288 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 61 62 63 64 65 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
snuf13
0
Nou ik ben benieuwd, ik kan wel ff wachten tot donderdag..... want het wordt prachtig weer.

Ga de hele dag heerlijk in de zon hangen..... en de boel langzaam laten roosteren!!!

Proost!!!!!
Rupert
0
Ik vermoed dat Draghi op Donderdag gaat zorgen dat de rente nog verder daalt...de vraag is waar het stopt? bij -0,4%? of bij -0,8%?

Banken strijken aan het einde van de dag altijd de balans glad, de ratio's moeten dan allemaal kloppen. Soms is er geld over, soms is er wat nodig, niets om van in paniek te raken, banken losten dit grotendeels onderling op door elkaar 'overnight' geld te lenen. Toen kwam Griekenland.....opeens vertrouwde de banken elkaar niet meer....en de markt voor overnight leningen droogde op! De ECB moest toen inspringen om te zorgen dat met name de zwakke banken wel voldoende toegang hielden tot kapitaal!
De ECB vond het echter geen taak vanzichzelf om als toezichthouder de banken te financieren, dus kwam toen met het briljante idee om de voorzichtige banken die hun geld liever niet aan zwakke broeders uitlenen te straffen..... als jullie het niet bij hun uitzetten maar bij ons moet je ervoor betalen. Eigenlijk willen we dat jullie een misschien onverantwoord risico aangaan zodat wij dat niet hoeven te doen!

Het complete ECB beleid is een groot drama..... ipv goede banken te straffen hadden de slechte banken gestraft moeten worden of gewoon kopje onder moeten gaan. Ipv gratis geld hadden economieen moeten worden hervormd en bezuinigingen moeten worden doorgevoerd.

De held van Italie heeft misschien 1 ding bereikt..... dat is dat nu vrijwel alle Italiaanse schulden in Italiaanse handen zijn.Doemebest
0
quote:

tonytinus schreef op 22 jul 2019 om 19:56:


[...]

Klopt doet hij samen met zijn vrouwtje..hij is een huisjesmelker pur sang.. ook nog korting gekregen op zijn hypotheekjes..
Getuigt van inzicht, voor degenen die dit in negatief verband brengen met de koers van ING.
Artikel is van 2016, zat je er voor al in had je op 17 uit kunnen stappen, heb je later gekocht was het bekent dus...?
Beleggen DV
0
quote:

snuf13 schreef op 22 jul 2019 om 21:26:


Nou ik ben benieuwd, ik kan wel ff wachten tot donderdag..... want het wordt prachtig weer.

Ga de hele dag heerlijk in de zon hangen..... en de boel langzaam laten roosteren!!!

Proost!!!!!


Niet te lang roosteren Snuf!
snuf13
0
De ECB is idd een enorm groot drama...... Alles voorzien met neogeld is een koud kunstje.
Draghi met zijn complet is net zo erg als de complete witwas fabriek ING, ABN enz enz.

Het is daarom niet voor de aandeelhouders maar WEL voor dit soort mafkezen te hopen..... dat er een recessie
komt van hier tot Tokio!!!!!!
snuf13
0
[Modbreak IEX: Gelieve niet zonder enige onderbouwing beschuldigingen van illegale activiteiten te plaatsen, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
A3aan
0
Het kan zo maar ineens omslaan. Eind vorig jaar wilde niemand meer ASML/ASMI/BESI/Gala/Nvidia etc. Die aandelen zakten allemaal weg en de berichten op die forums ook ineens kommer en kwel door een aantal pessimisten, die met vol genoegen, bijna sadistisch anderen probeerden bang te maken. Waarom ze dat doen, weet ik ook niet. Het geeft ze waarschijnlijk een kik, want laten we eerlijk zijn, als ik niet geloof in een aandeel, waarom zal ik mij dan druk maken over de andere aandeelhouders die er wel in geloven. Dat moeten die beleggers toch zelf weten, het is mijn geld niet. En toch leken die figuren gelijk te krijgen. Je was gek als je ze kocht. Zelf kocht ik op 3 januari Nvidia voor $ 128,50 en in de volgende weken sloeg ik ASML, Besi etc. in. Alles op een koers die men nu al weer vergeten is. Kijk hoe het het gegaan is. Ineens werden ze weer populair in juni en zie resultaat. Allemaal bijna meer dan 40% hoger. Overigens was de koers van ING op 7 januari € 9,86 (heb ze op die datum voor die prijs gekocht)en op 7 mei weer verkocht voor 10,974 en ook nog dividend geïncasseerd. De laatste weken ben ik weer gaan inslaan. Waarom, omdat ik geloof dat de omslag zo maar ineens kan plaats vinden.

Het kan ineens gebeuren, net als met die voorbeeld fondsen die ik genoemd heb dat ineens de belangstelling weer verschuift naar de financials en dan kan het weer ineens hard gaan. Tja en dan zullen een aantal duidelijk aanwezigen bijna ING-haters hier waarschijnlijk vast moeten stellen dat ze achter het net gevist hebben. En ook dat zal me dan een zorg zijn. Is mijn probleem en belang niet.


Longshortercc
0
quote:

b.west.invest schreef op 22 jul 2019 om 18:49:


Een ieder mag zelf weten wat hij of zij van de koers vind , daarom voorspel ik de negatievoos ook een verwachting . Aanstaande donderdag komt er een koers explosie , en de donderdag erop nog 1 . Waarom ? Draghi komt met een bankenverlichting met betrekking negatieve rente ( hebben de Italiaanse banken hard nodig). Heeft hij ook al voorzichtig aan gestipt , en is zijn laatste kunstje om als uber Hero thuis te worden ontvangen . De donderdag erop komt ING met betere half jaarcijfers dan het jaar ervoor , waarom ? Omdat hun klanten aantal weet fors gestegen is het laatste jaar . ING heeft een geweldige kostenstructuur , slechts 45 procent van elke euro hebben ze nodig aan kosten . Einde volgende week 11 euro plus , minimaal . En dan heb je het nog niet eens over het eigen vermogen van 51 miljard . Tja 120 miljoen aan kosten min 750 miljoen aan boetes vorig jaar is buiten de klanten groei om dus al een 630 miljoen plus . Deze verwachting is nog maar magertjes neergezet . Dus snuf , doe er je voordeel mee , of je lacht het weg of je lacht als een boer met kiespijn einde volgende week . Ik heb meerdere call gekocht 10.50 en 11 euro . Voor 2.5 k , en mijn positie verder uitgebreid met 20 procent . De uitbreiding verkoop ik bij 20 procent winst . Allemaal veel geluk met zijn positie .


Hoewel het fijn was geweest eens een keer een enter te gebruiken in dit verhaal, is dit inderdaad exact mijn beweegreden geweest om ook een ruime call positie te hebben op ING. Allemaal aflopend in september, dus er is enige ruimte. Niet veel, maar we zullen het zien.
optiejunky
0
JA laten we eens kijken naar ING zelf: ING handelt vrn in Benelux en Duitsland.

Nederland draait volgens mij goed.
Retail wellicht minder, minder verkochte hypotheken ?
Retail Belgie zal wellicht verrassen...door dalende kosten?

en dan Duitsland: gaat ING weer groeien , klanten overnemen van de kwakkelende DB? zou mooi zijn.

En de rente marges? en wholesale banking?

We zien wel veel vraagtekens, vandaar dat getwijfel in de Koers
Filgoteniet
0
quote:

snuf13 schreef op 22 jul 2019 om 22:58:


Genaaid worden we , waar we allemaal bijstaan/zitten.

Elke dag opnieuw enorme omzetten in de naveiling.... en dat moet ik geloven?

Waarom wel bij ING en waarom niet bij alle andere aandelen..... vertel me dat eens even haarfijn....

Daar weet niemand geen normaal antwoord op te geven.......dus ik zeg "corruptie"!!!! tot op het bot!!!!


Kan jou het schelen, je zit toch short.
Go4profit
0
quote:

tonytinus schreef op 22 jul 2019 om 19:56:


[...]

Klopt doet hij samen met zijn vrouwtje..hij is een huisjesmelker pur sang.. ook nog korting gekregen op zijn hypotheekjes..


Nee want de belastingdienst heeft de voordelige hypotheekrente op eerdere afgesloten hypotheken voor personeel gewoon verhoogd naar de rente van niet personeel in het jaar van afsluiten.
Met andere woorden flink extra belast en dat in 2016.
Go4profit
0
Het paardenmiddel van de ECB in de euro-zone verbloemd de werkelijke onderliggende problematiek in de zuidelijke euro-zone landen.
Het gratis elektronische geld (geen papiergeld) -geldverruiming staat op het punt weer te worden opgepakt en de afgeloste schuldpapieren worden opnieuw ingezet (is al aan de gang).
Zelfs deze belachelijke ingreep heeft de inflatie niet voldoende naar het noorden kunnen bewegen.
Onze politici houden hun bek en doen zich voor of zij de economie hebben verbeterd in plaats van te verwijzen naar de ingrepen van de ECB.
Als de politiek wordt aangeschreven is hun enige antwoord de ECB heeft een mandaat we bemoeien ons daar niet mee.
Oh ja ?, anders heeft de ceo van de Nederlandse Bank (K.Knot) in het begin gewezen op het feit dat hij het niet eens is met de ingrepen van Draghi(ECB).
Go4profit
0
Het beleid van de ECB en het dwaze beleid van de politiek(klimaatdoelstellingen - nieuwbouw) heeft voor een totale ontwrichting van de koop_woningmarkt gezorgd.
Prijzen die torenhoog uitsteken ten opzichte van het salaris_verdienmodel en daar tussen een groot gat geslagen.
Een kind met enig verstand kan overzien dat dit beleid ons zuur zal komen te staan.
Persoonlijk heb ik medelijden met zij die voor het eerst een koop_woning aanschaffen dat zal over een tijdje een bittere teleurstelling worden in relatie met de aankoopprijs.
New dawn
0
De ECB moet één monetaire politiek toepassen op landen met een verschillende economie. Dat wil nooit. En de zuidelijke landen houden zich niet aan het Verdrag van Maastricht wat betreft hun maximale schuld. De EU is geen land maar een muntunie.
optiejunky
0
ECB vandaag:

ECB: Net Demand For Loans To Enterprises Increased In Q2 In Line With Expectations


ECB: Credit Standards For Corporate, Consumer Loans Tightened In Q2; Were Broadly Unchanged For Mortgages

ECB: In Q3 Banks Expect A Net Increase In Demand For Corporate, Housing, Consumer Loans
Rupert
0
quote:

optiejunky schreef op 23 jul 2019 om 10:15:


ECB vandaag:

ECB: Net Demand For Loans To Enterprises Increased In Q2 In Line With Expectations


ECB: Credit Standards For Corporate, Consumer Loans Tightened In Q2; Were Broadly Unchanged For Mortgages

ECB: In Q3 Banks Expect A Net Increase In Demand For Corporate, Housing, Consumer Loans

Tsja.... maakt allemaal niet uit....de rente zal niet omhoog kunnen....al groeit de Duitse Economie met 10%, zolang Italie niet groeit en langzaam onder zn schulden bezwijkt kan er weinig gebeuren.

ECB hoopt er duidelijk op dat in de Noordelijke landen de lonen flink zouden stijgen, en die in de Zuidelijke landen gelijk zouden blijven waardoor het evenwicht wat er voor de EURO was weer gedeeltelijk hersteld zou worden.

Enige probleempje is dat dit niet echt is gebeurd...... enige wat is gebeurd is een huizenprijs explosie en een pensioenimplosie..... niet echt een lekkere combi....zit je straks in je VINEX woning van 600K maar kom je erachter dat je pensioen straks ongeveer de helft is van wat je dacht....met dank aan Draghi!

Respect idd voor Knot die als enige hardop zegt wat hij ervan vind!
Rupert
0
quote:

DeBikkel schreef op 23 jul 2019 om 10:49:


De beurs is ook aardig geëxplodeerd...all time highs,..Yep, dagelijks is er een nieuwe all time high in de hoeveelheid negative yielding assets, en tegelijkertijd zien we all time high op de beurs en de huizenmarkt. Echt tekenen van een gezonde economie en een goed functionerend monetair beleid....NOT!
havik of duif
0
LET OP, KOERS ING IN DE PLUS EN IEX WEBSIDE ZEGT ING IN DE MIN. ZEER KWALIJK AL DEZE VERKEERDE PERCENTAGES.
Robb.
0
quote:

havik of duif schreef op 23 jul 2019 om 11:19:


LET OP, KOERS ING IN DE PLUS EN IEX WEBSIDE ZEGT ING IN DE MIN. ZEER KWALIJK AL DEZE VERKEERDE PERCENTAGES.


Waarom herstellen ze dat niet ?
1.288 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 61 62 63 64 65 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ING Groep Meer »

Koers 10,592   Verschil +0,10 (+0,99%)
Laag 10,476   Volume 3.120.418
Hoog 10,616   Gem. Volume 15.329.400
19-nov-19 12:16
label premium

Winstdruk voor ING Groep

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium