Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forum Sofina geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
IEX - Forummoderator
0
Euronext:

Sofina is een beleggingsmaatschappij die voornamelijk belegt in beursgenoteerde bedrijven.

Aan het einde van 2018 wordt de portefeuille gewaardeerd op een reële waarde van 1.954 MEUR opgesplitst per bedrijfssegment als volgt:
onderwijs (25%) ;
informatietechnologie (24%) ;
distributie (15%) ;
zorg en gezondheid (14%);
telecommunicatie (9%) ;
consumptiegoederen (8%) ;
transport en logistiek (5%).

De geografische verdeling van de portefeuille is als volgt: West-Europa (8%), Noord-Amerika (69%) en andere landen (23%).

Groet Henk
FluitendeVogels
0
Beste Henk,

Dank voor het openen.

IEX bracht Sofina onder mijn aandacht middels onderstaand artikel:

www.iex.nl/Premium/Adviezen/476712/So...

Ik ben vandaag klein ingestapt als stimulans om me verder te gaan verdiepen in dit fonds. Ik zal de komende dagen gaan speuren naar documenten en inhoudelijk informatie.

Daarnaast ben ik natuurlijk zeer geïnteresseerd in wat de bezoekers van het forum van dit fonds vinden, wat meningen, gevoelens, water, e.d. eenieder ingeeft.

Vandaag natuurlijk wel ingestapt op het hoogtepunt, zoals dat hoort: 172,40 Maar goed, dat mag de pret niet drukken.... Het is voor LT en een mooie uitdaging om dat gemiddeld wat naar benden te krijgen.
Toyota Century
0
Tja, als je nu niet instapt, wanneer dan wel? De waarde van de discrete holding van de familie Boël dikte in een jaar tijd met bijna 1 miljard euro aan.

www.tijd.be/ondernemen/financiele-die...
dewarry
0
22/07/2019 18:56:11

Sofina bouwt belang in Colruyt verder af
(ABM FN) De Belgische holding Sofina heeft zijn belang in Colruyt verder afgebouwd in de eerste helft van 2019. Dit schrijft de holding in zijn nieuwsbrief nabeurs.

Zo bouwde Sofina in de eerste jaarhelft zijn participatie af in Colruyt, maar ook de belangen in Danona, SES, Orpea, Mersen en IPSOS werden afgebouwd in het kader van een portefeuillerotatie.

Sofina bleef ook verder investeren in Europa en de Verenigde Staten waar het investeerde in onder meer Adjust, een Berlijnse industriële leider in mobile attribution software en fraudepreventie. Ook werd er geïnvesteerd in Giphy, een applicatie waarbij GIF’s gemaakt worden.

De holding schat zijn intrinsieke waarde nu op 208 euro per aandeel, wat neerkomt op ongeveer 7 miljard euro. Het aandeel sloot maandag 0,5 procent lager af op 169,80 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Sofina Meer »

Koers 168,400   Verschil -1,40 (-0,82%)
Laag 168,400   Volume 15.335
Hoog 171,000   Gem. Volume 18.016
20-aug-19 17:35
label premium

Sofina: Koopwaardige Dividend Aristocrat

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium