Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL Juni 2019 - We hebben iets voor je

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5.297 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 261 262 263 264 265 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
aex2009
1
quote:

Dicall69 schreef op 11 jun 2019 om 22:09:


Webinar was op het einde van beide kanten zeer duidelijk en voor mijzelf goed te noemen, maar de commentaren op dit draadje laten zien, hoe triest en onfatsoenlijk hier bepaalde leden zijn en dat is velen malen erger dan de CEO en CFO zich hebben geprofileerd in de afgelopen jaren, dus stop gewoon met hun de schuld toe te dichten, want wat hier op dit draadje geventileerd wordt is zelfs met de woorden "schandelijke en onfatsoenlijk" heel zacht uitgedrukt !!!

Het is maar hoe je het bekijkt...Wat ik schandelijk en onfatsoenlijk vind is dat je beleggers dividend geeft en daarbij aangeeft dit progressief te gaan doen,een jaar later fijn het dividend op 0 gaat zetten om een onzinnige aankoop te doen van Sandd die vanzelf wel omvalt.

Als een investeerder deze onzin nog slikt die nu uitgesproken is zijn ze ook van het spoor af.Ik stop er geen cent meer in.

Bij andere bedrijven had een CEO die zo slecht een bedrijf runt al kunnen opstappen.De vraag is wanneer HV gaat

En een deelname van de staat hoef je ook niet blij om te zijn.Kijk KLM Airfrance,,,nu weer een belasting erbij op vliegen.Zodra de staat een belang neemt in PostNL,neem maar aan dar de burgers voor CO2 kunnen betalen per pakketje ivm alle busjes die door de staten rijden..
Kamphues
0
quote:

aandeelofoptie schreef op 11 jun 2019 om 21:04:


Al die verwachtingen voor de komende jaren en al die verwachtingen die in het verleden niet bewaarheid zijn gebleken

Al het personeel van Sandd dat per definitie wordt overgenomen - kan toch niet !


Personeel wordt een baan aangeboden...

Vb administratief personeel kan van Apeldoorn naar Den Haag. Hoeveel gaan dat doen denk je?
Of een postbezorger van Sandd voor 5uur in de week in de straat waar hij/zij woont, krijgt een baan van minimaal 20 uur in een dorp verderop aangeboden. Hoeveel gaan dat doen?

Wat ik bedoel te zeggen, is dat het een politiek antwoord is. Ook tbv de omgang met de bonden komt dit goed over.
Dicall69
1
Het niveau van de doemdenkers heeft tijdens het webinar zelfs het laagste niveau ooit dik geraakt, dus de koers kan alleen nog maar op termijn herstellen, inhoudelijkheid, feiten, verwachtingen en alles waren bescheiden en als zeer haalbaar geschetst, dus met wat geduld gaat het zeker goed komen, laat maar het eerste bericht komen met een toekenning van de vergunning dan kijken we weer verder !!!
Overtake
1
quote:

JvH schreef op 11 jun 2019 om 22:05:


[...]

Misschien dayhigh, denk rond 1.70 openen.

Dan moet het wel heel hard gaan, want je zou verwachten dat de shorts willen laten zien dat ook dit niet helpt. Dan zouden we deze week nog moeten afwachten denk ik.
Damrakker
0
quote:

Eurowin schreef op 11 jun 2019 om 22:12:


[...]

Praat toch niet zo raar man!! Hier zitten mensen die door Herna met een gigantisch verlies zitten, jij lult in je eigen straatje van pas komen kijken en laag gekocht.. mijn hemel!1


Als belegger schiet je er niets mee op om de oorzaak van je verlies bij een ander neer te leggen. Het is net als bij topsport: excuses buiten jezelf zoeken brengt je nergens. Boosheid en emotie is voorstelbaar, maar moet je zsm uitschakelen. JIJ en niemand anders besluit om op de aan- en verkoopknop te drukken op basis van wat je wel of niet gelezen hebt in jaarverslagen, nieuws en indruk van het management. Geloof je er in dan koop je het en blijf je zitten, geloof je er niet in dan koop je het niet of stapt uit. Zo simpel is het.
Beursspeculant
0
quote:

Moneyball schreef op 11 jun 2019 om 22:04:


[...]

Een activistische aandeelhouder zou mi nu het beste zijn. Iemand die voldoende positie heeft/neemt om het management scherp te houden en waar het MT vis a vis politiek en vakbonden omgekeerd gebruik van kan maken (good cop bad cop methode)of gewoon als private equity van de beurs halen, de post wegschoppen en je kunt de pakkettak helemaal zelf doen zonder Herna. Postnl zorgt er door de onzekerheid en het lang in transitie zijn voor dat de koers historisch laag staat terwijl er wel potentie is, dat ziet iedereen. Dan ben je in mijn ogen gewoon een aantrekkelijke overnameprooi. Het gaat waarschijnlijk nooit gebeuren, vanwege politiek, maar de argumenten die Herna noemde als afwijzing voor het bod bpost, namelijk AMM en Postwet, zijn ook aan het veranderen of reeds veranderd, dus helemaal kansloos hoeft het niet te zijn.

Sterker nog, een overnemende partij zal ook zien dat de koers zo laag staat vanwege de verwachte investeringen en wegvallen dividend. Verwachte investeringen moeten nog plaatsvinden, maar zijn wel al deels in de koers verwerkt, en nu wel of geen dividend uitkeren is voor private equity niet van belang. Twee zaken die op de koers drukken maar nog niet hebben plaatsgevonden. En Sandd laat je dan maar lekker samen met postnl fuseren en in een apart bedrijf verder doormodderen.

Gaat waarschijnlijk nooit gebeuren maar nog één drankje en ik ga er zelf nog in geloven ook.
Dicall69
0
quote:

Eurowin schreef op 11 jun 2019 om 22:12:


[...]

Praat toch niet zo raar man!! Hier zitten mensen die door Herna met een gigantisch verlies zitten, jij lult in je eigen straatje van pas komen kijken en laag gekocht.. mijn hemel!


Buiten hoe jij mijn positie gokt, wie heeft er dan baat bij dat de koers nog lager gaat noteren op dit waanzinnig laag niveau, leg dat dan eens uit we kunnen wel de mislukte overname door Bpost en alles blijven benoemen, maar daar werden de bestuurders van PostNL ook door de overheid buitenspel gezet, maar denk dat dit nu wel anders gaat lopen en vrijwel zeker in het voordeel van PostNL !!!
DeepSpaceHorizon
0
quote:

Beursspeculant schreef op 11 jun 2019 om 22:26:


[...]

of gewoon als private equity van de beurs halen, de post wegschoppen en je kunt de pakkettak helemaal zelf doen zonder Herna. Postnl zorgt er door de onzekerheid en het lang in transitie zijn voor dat de koers historisch laag staat terwijl er wel potentie is, dat ziet iedereen. Dan ben je in mijn ogen gewoon een aantrekkelijke overnameprooi. Het gaat waarschijnlijk nooit gebeuren, vanwege politiek, maar de argumenten die Herna noemde als afwijzing voor het bod bpost, namelijk AMM en Postwet, zijn ook aan het veranderen of reeds veranderd, dus helemaal kansloos hoeft het niet te zijn.

Sterker nog, een overnemende partij zal ook zien dat de koers zo laag staat vanwege de verwachte investeringen en wegvallen dividend. Verwachte investeringen moeten nog plaatsvinden, maar zijn wel al deels in de koers verwerkt, en nu wel of geen dividend uitkeren is voor private equity niet van belang. Twee zaken die op de koers drukken maar nog niet hebben plaatsgevonden.

Nog één drankje en ik ga er zelf nog in geloven ook.


Hahaha, LOL!

Af en toe een beetje humor is toch soms ook belangrijker dan die paar rot centen die ze van je af troggelen op de beurs voor eigen gewin.
Wolfie67
1
Het was een goed en gefundeerd verhaal, aantal kritische vragen en complimenten aan PostNL dat ze openheid gaven en niet wegdoken voor moeilijke vraagstukken. Ik zie geen reden dit aandeel te shorten na de recente koersdaling, buy en hold strategie gaan vruchten afwerpen. Shorters hebben goed ingespeeld in recent ontstane sentiment maar moeten binnenkort posities sluiten, zit niks meer in het vat. Verkoop buitenlandse activiteiten en hoger marges gaan zorgen voor hervatting dividend over maximaal een jaar.
Damrakker
0
quote:

Beursspeculant schreef op 11 jun 2019 om 22:26:


[...]

Gaat waarschijnlijk nooit gebeuren maar nog één drankje en ik ga er zelf nog in geloven ook.


Haha, herkenbaar. Toen ik nog korte ritjes deed was postnl een soort love-baby van me. Zou het bijna weer kopen, maar blijf er nu van af. Er zijn echt genoeg betere groei-en dividendaandelen met minder buikpijndossiers.
Mr_Baldy
0
quote:

Wolfie67 schreef op 11 jun 2019 om 22:30:


Het was een goed en gefundeerd verhaal, aantal kritische vragen en complimenten aan PostNL dat ze openheid gaven en niet wegdoken voor moeilijke vraagstukken. Ik zie geen reden dit aandeel te shorten na de recente koersdaling, buy en hold strategie gaan vruchten afwerpen. Shorters hebben goed ingespeeld in recent ontstane sentiment maar moeten binnenkort posities sluiten, zit niks meer in het vat. Verkoop buitenlandse activiteiten en hoger marges gaan zorgen voor hervatting dividend over maximaal een jaar.


we gaan het morgen zien, kan in mijn ogen alleen maar meevallen, grote jongens bepalen de koers, als die verder omlaag willen doen wij hier niks aan.
Saibee
0
quote:

Beursspeculant schreef op 11 jun 2019 om 21:51:


[...]

Nee cerburus, die 400 miljoen is/was volledig ongebruikt (per 31 december 2018)

Jaarverslag pagina 48

"PostNL has a €400 million committed revolving credit facility, which was fully undrawn at the end of 2018"

Tenzij er in Q1/Q2 is opgenomen maar dat weet ik zo 1, 2 3 niet

Ik denk zelf dat de 400 miljoen euro lening (looptijd 7 jaar a 1% p/j) een andere entiteit is dan 400 million committed revolving credit facility waar jij het over hebt.

De eerste is een obligatielening met een vaste looptijd en is op de Amsterdamse beurs genoteerd (ISIN XS1709433509) de tweede is een kredietlijn.
en.wikipedia.org/wiki/Revolving_credit
(maar ik kan me vergissen; ben geen financieel specialist).
Hansbeleg
0
quote:

Beursspeculant schreef op 11 jun 2019 om 22:26:


[...]
Gaat waarschijnlijk nooit gebeuren maar nog één drankje en ik ga er zelf nog in geloven ook.

Dat moet dan wel heel sterke drank zijn ;-)
ontrac
1
Heb net het webinar In de Boardroom gezien. Ontstellend zwakke en onpersoonlijke CEO met een nietszeggend verhaal en reactie op terechte vragen van deelnemers c.q. aandeelhouders.
Ook op de vragen en stellingen van Nico Imberg valt zij terug op ingestudeerde en vaak herhaalde antwoorden.
CFO maakt een goede indruk en is wellicht beter opgewassen als CEO dan de huidige. Die gaat het echt niet maken (en ook in in de afgelopen jaren) in de naaste toekomst.
Dicall69
1
quote:

Wolfie67 schreef op 11 jun 2019 om 22:30:


Het was een goed en gefundeerd verhaal, aantal kritische vragen en complimenten aan PostNL dat ze openheid gaven en niet wegdoken voor moeilijke vraagstukken. Ik zie geen reden dit aandeel te shorten na de recente koersdaling, buy en hold strategie gaan vruchten afwerpen. Shorters hebben goed ingespeeld in recent ontstane sentiment maar moeten binnenkort posities sluiten, zit niks meer in het vat. Verkoop buitenlandse activiteiten en hoger marges gaan zorgen voor hervatting dividend over maximaal een jaar.


Ben ik het helemaal mee eens als de vergunning rond is valt er helemaal niks meer te halen door shorters en hedgers, dus tijdig coveren lijkt mij de verstandige keuze zeker wanneer een grotere partij een belang gaat opbouwen op deze zeer ondergewaardeerde koers, dus rustig blijven zitten en afwachten op minstens drie positieve berichten die nu al zeker in de pijplijn zitten voor de komende dagen, weken of èèn maand, want langer gaat het echt niet duren !!!
Go Go Go !
0
quote:

Saibee schreef op 11 jun 2019 om 22:36:


[...]
Ik denk zelf dat de 400 miljoen euro lening (looptijd 7 jaar a 1% p/j) een andere entiteit is dan 400 million committed revolving credit facility waar jij het over hebt.

De eerste is een obligatielening met een vaste looptijd en is op de Amsterdamse beurs genoteerd (ISIN XS1709433509) de tweede is een kredietlijn.
en.wikipedia.org/wiki/Revolving_credit
(maar ik kan me vergissen; ben geen financieel specialist).


Correctomundo !

Het verschil tussen het al jarenlange stand-buy krediet (waarop niet getrokken wordt) en de per november 2017 afgesloten Eurobond lopend tot 2024. Op de obligatie wordt jaarlijks keurig netjes 1% betaald fixe.Saibee
0
quote:

Go Go Go ! schreef op 11 jun 2019 om 22:44:


[...]

Correctomundo !

Het verschil tussen het al jarenlange stand-buy krediet en de per november 2017 afgesloten Eurobond lopend tot 2024.

Toevallig even groot; dat dan weer wel....
Damrakker
0
quote:

ontrac schreef op 11 jun 2019 om 22:40:


Heb net het webinar In de Boardroom gezien. Ontstellend zwakke en onpersoonlijke CEO met een nietszeggend verhaal en reactie op terechte vragen van deelnemers c.q. aandeelhouders.
Ook op de vragen en stellingen van Nico Imberg valt zij terug op ingestudeerde en vaak herhaalde antwoorden.
CFO maakt een goede indruk en is wellicht beter opgewassen als CEO dan de huidige. Die gaat het echt niet maken (en ook in in de afgelopen jaren) in de naaste toekomst.


Eens. Opzet was leuk en bood kansen voor CEO om zorgen van beleggers te adresseren, maar die heeft ze met ingestudeerde teksten en weinig empatische houding zeker niet ingekopt.
Beursspeculant
0
quote:

Saibee schreef op 11 jun 2019 om 22:36:


[...]
Ik denk zelf dat de 400 miljoen euro lening (looptijd 7 jaar a 1% p/j) een andere entiteit is dan 400 million committed revolving credit facility waar jij het over hebt.

De eerste is een obligatielening met een vaste looptijd en is op de Amsterdamse beurs genoteerd (ISIN XS1709433509) de tweede is een kredietlijn.
en.wikipedia.org/wiki/Revolving_credit
(maar ik kan me vergissen; ben geen financieel specialist).


Je hebt gelijk. Ik las 400 mln en dacht dat het over die faciliteit ging, maar die is uit 2015, Cerburus heeft het over 2017 zie ik. Er was dus 2x 400 miljoen. Wat een cashcow is postnl ook eigenlijk he. Cerburus, lees je mee?
Beursspeculant
0
quote:

DeepSpaceHorizon schreef op 11 jun 2019 om 22:30:


[...]

Hahaha, LOL!

Af en toe een beetje humor is toch soms ook belangrijker dan die paar rot centen die ze van je af troggelen op de beurs voor eigen gewin.


Als je niet meer kunt lachen moet je stoppen. Na het webinar gezien te hebben: zeg jij het of zeg ik het tegen Herna?
5.297 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 261 262 263 264 265 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 1,753   Verschil +0,03 (+1,51%)
Laag 1,719   Volume 5.421.346
Hoog 1,757   Gem. Volume 7.164.740
16-aug-19 17:35
label premium

PostNL valt sterk mee (update)

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium