Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL Juni 2019 - We hebben iets voor je

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5.297 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 261 262 263 264 265 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Beursspeculant
0
quote:

Lector schreef op 3 jun 2019 om 22:45:


[...]

Waarom zou dat niet kunnen dan ? Ik zei enige tijd geleden dat de koers naar € 1,50 zou gaan en die koers kan morgen al gehaald worden. Nog twee keer slecht nieuws eroverheen en je staat zomaar op € 1,00 hoor, ook zonder onderbouwde motivatie.


Ja we kunnen ook lukraak 1 euro of 3 euro gaan roepen en dan op de borst kloppen als het uiteindelijke toevallig uitkomt.

Als je zo'n extreem koersdoel noemt dan moet je er ook een onderbouwing bij hebben. Jij had vast ook je argumenten voor 1,50, misschien TA, en dus niets mis mee.

Maar wat moeten we met loze kreten als we gaan onder de 1 euro? En de volgende roept we gaan naar 3 euro. Lekker volwassen wordt het dan hier.

Waar de bodem komt weet niemand precies, maar mijn onderbouwing waarom de waarde in mijn ogen niet veel meer hoeft te zakken staat voor een klein deel al in post van 21:57. Verder vind ik iedereen negatief en in paniek om een paar shorts en zie ik voorzichtige bodemsignalen op basis van TA, onder andere in de RSI. Maar ik zit long, praat ook naar mijn positie en heb er net zo weinig verstand van.

Het is niet dat 1 euro koersdoel mij niet goed uitkomt, maar als je zo je nek wilt uitsteken, onderbouw het dan een beetje, dan hebben we er misschien nog iets aan. Komt het dan echt onder de euro, dan verdien je de credits. Maar dat in de wilde weg roepen van 1 of 3 doen ze ook op de kindercrèche als ze cijfers gaan leren

Ik wacht de visie van koos-2018 dus rustig af
prinszicht
0
HV voor een praatsessie is een mooi initiatief. Ik zal zeker de moeite nemen een paar vragen te stellen met de kopie van IR. Ofwel een beeld schetsend dat we nu bijna 3 jaar in de zeik worden genomen. Ik probeer daarbij zo letterlijk mogelijk te qouten.

Zelf ben ik nieuwsgierig naar. Sandd zonder 2 jaarrekeningen. Dat is meewerken aan corruptie. Wij moeten weten van de hoed en de rand. Klinkt flauw maar is cruciaal.

Claim en exacte motivatie voor het aanhouden van 5 jaar. Exacte motivatie. Dus geen verhaal over belangen. Schade wordt jarenlang gecommuniceerd. Als excuus voor aanpassen Outlook.

Dividend en de belofte van houdbaarheid. Daar ben ik nu zelf mee bezig. Ik heb beloften van ir uit december in mijn inbox. Ineens leverage ratio en ineens 180 miljoen extra Parcels.

Vertrouwen onder IBers. Ook weer toezeggingen van ir. Tekst en uitleg. Dus waarom hard short en veel koersdoelverlagingen?

Tot slot. Exacte uitleg over International en benoeming van onze opper mispeer Pim. Spreekt geen Engels. Dat wordt arbitrair. Maar met quotes uit jaarverslag 2017 en 2018 toch graag wat toelichting.
Go Go Go !
1
quote:

Beursspeculant schreef op 3 jun 2019 om 19:26:


Laten we alle vragen onder dat artikel zetten en posts aanbevelen of zoiets, misschien kijkt er iemand naar

www.iex.nl/Column/480479/PostNL-stel-...

Ik ga mijn vragen sowieso via het webinar invoeren


Gehoor gegeven aan je oproep. Te zien via het linkje in je posting
colorwings
0
quote:

Hansbeleg schreef op 3 jun 2019 om 22:30:


.......

De stakeholders die tellen zijn: de werknemers incl MT, de klanten en de opdrachtgevers....


Je vergeet de belangrijkste, die achter de schermen wellicht deze toko bestuurd, n.l. onze overheid.
Kogovus
0
PostNL: het zou een zegen zijn dat de CEO Herma Verhagen gewoon zei tegen de aandeelhouders “Ik heb me gekeerd tegen de bieding van €5,75 per aandeel PosNL die Belgische Post deed, dat was fout en dat is zuur op een koers van €1,50 zuur voor de aandeelhouders. ” “Het lukt mij niet het vertrouwen te winnen van aandeelhouders en nu de koers van het aandeel verpulverd is onder mijn beleid hou ik de eer aan mij zelf.” “Ook al spreken de vriendjes in de RvC van PostNL uit dat ik de beste persoon om de onderneming te leiden binnen de huidige transitie laten de honderdduizenden beleggers zien dat ze vinden dat ik mijn verantwoordelijkheden neem.” Na het “transitiejaar” 2020 verwacht Beursgenoten dat de winsten, het dividend en de vrije kasstroom flink kunnen gaan stijgen, mede door een sterke daling van de pensioenkosten en investeringen, synergiën door de fusie met Sandd (als die wel doorgaat) en de groei binnen pakketbezorging. Echte triggers voor de korte termijn ontbreken, waardoor beleggers hun heil in andere aandelen schijnen te zoeken en het kind met het badwater lijken weg te gooien. Beursgenoten houdt vast aan haar gegeven advies voor de aandelen: Kopen.
Wolfie67
0
Goed dat men webinar organiseert, juist in moeilijke tijden je aandeelhouders te woord staan.
Verwacht wel voor de meeting nieuws wat betreft afstoting buitenlandse activiteiten, ze moet toch iets van goed nieuws melden
keffertje
1
quote:

Kogovus schreef op 4 jun 2019 om 07:32:


PostNL: het zou een zegen zijn dat de CEO Herma Verhagen gewoon zei tegen de aandeelhouders “Ik heb me gekeerd tegen de bieding van €5,75 per aandeel PosNL die Belgische Post deed, dat was fout en dat is zuur op een koers van €1,50 zuur voor de aandeelhouders. ” “Het lukt mij niet het vertrouwen te winnen van aandeelhouders en nu de koers van het aandeel verpulverd is onder mijn beleid hou ik de eer aan mij zelf.” “Ook al spreken de vriendjes in de RvC van PostNL uit dat ik de beste persoon om de onderneming te leiden binnen de huidige transitie laten de honderdduizenden beleggers zien dat ze vinden dat ik mijn verantwoordelijkheden neem.” Na het “transitiejaar” 2020 verwacht Beursgenoten dat de winsten, het dividend en de vrije kasstroom flink kunnen gaan stijgen, mede door een sterke daling van de pensioenkosten en investeringen, synergiën door de fusie met Sandd (als die wel doorgaat) en de groei binnen pakketbezorging. Echte triggers voor de korte termijn ontbreken, waardoor beleggers hun heil in andere aandelen schijnen te zoeken en het kind met het badwater lijken weg te gooien. Beursgenoten houdt vast aan haar gegeven advies voor de aandelen: Kopen.Waarbij ze hopelijk mijn suggesties er aan toevoegt:

1. Uit onze ramingen blijkt inderdaad dat over 2019 en 2020 een winst per aandeel valt te verwachten van 30 cent, dan na de overname en integratie van Sandd dat vanaf 2021 40 cent gaat bedragen. Het dividend loopt dan langzaam op naar 30 cent per aandeel.
2. Dat de koers ondanks de solide verwachtingen onder 1. op dit niveau staat is mij een raadsel en ik zet mijn variabele beloning dan ook jaarlijks in om aandelen aan te schaffen, terwijl het interimdividend over 2019 wordt gepasseerd ten behoeve van een aandeleninkoopprogramma.
3. We hebben de verkoop van International op een haar na gevild en zijn vergeten dat naast de directe verkoopopbrengst de nettoschuld ook daalt door de afnemende werkkapitaalbehoefte.
BBman
0
Beursspeculant
0
quote:

BBman schreef op 4 jun 2019 om 08:55:


Wanneer in augustus komt PostNL met interim dividend en hoeveel is dat?


7 cent op 7 augustus ex tenzij sandd al voor die tijd is overgenomen en betaald
roon
0
technisch is het aandeel door bodem gezakt op 1,569 kort,midden en lange termijn.
bodem wordt aangegeven op 1,28 euro.volgende week dinsdag om 20.00 uur moet post.nl zijn uiterste best doen om ons aandeelhouders groter verlies te besparen.Nu maar hopen dat ze van een ander vaatje tappen.
Beursspeculant
0
quote:

roon schreef op 4 jun 2019 om 09:00:


technisch is het aandeel door bodem gezakt op 1,569 kort,midden en lange termijn.
bodem wordt aangegeven op 1,28 euro.volgende week dinsdag om 20.00 uur moet post.nl zijn uiterste best doen om ons aandeelhouders groter verlies te besparen.Nu maar hopen dat ze van een ander vaatje tappen.


Ik zie dat toch wat anders. Week en maandgrafiek op slotbasis steun 1,56 uit 2013. Momenteel bodemvorming rond dit niveau, inclusief paniek en volume. Zelfs de paniek en het volume op het forum is hoog :)

RSI draait iets omhoog en de MACD is ook opwaarts gekruist. Geen 100% bodemsignalen, maar wel lichtpuntjes. Rond 1,56 op slotbasis standhouden. Bij een draai omhoog heb ik als eerste koersdoel 1,88. Daarna 2 plus, mogelijk 2,18. Ik ben geen analist, maar dit is zoals ik het zie en waar ik naar handel.
Eurowin
0
Shell: $125 miljard terug naar beleggers....

Shell meldt verder dat het mogelijkheden ziet om 125 miljard dollar of meer terug te laten vloeien naar de aandeelhouders in de periode 2021 tot en met 2025. Het energieconcern wil dat doen in de vorm van dividenden en het inkopen van aandelen.

Een voorbeeld voor Herna...hoe het ook kan...
up en down
0
Het is zo dat postnl niet meer weet hoe en waar ze moeten reorganiseren omdat nog altijd een bedrijf is waar,,, sociaal voor de werknemers zijn,,,,, nog altijd gerespecteerd was/wordt Ze zijn vooral op de briefpost flink aan het inkrimpen wat betreft de zetting een ordening van de aan te leveren post naar de depots....
Ze hebben nu een combibundel ingevoerd die onhandteerbaar is (en heel veel ontwikkeling geld gekost heeft) en dat nu de te zetten post in een verarmde toestand aankomt,,, en waar vervolgens de bezorger de eindverantwoording in zijn/haar schoenen wordt geschoven Dit alles leidt tot verlies en omzet teruggang vanwege de slechte verzorging omdat de loopttijd nu langer duurt dan gedacht en dus het bezorg bugdet overschrijdt ervan??? Echter de pakketjes post die de bezorger erbij heeft gekregen draait als een tierelier dus dat maakt alles weer een beetje goed... Maar je moet niet het een verwaarlozen om het ander in te voeren..... Postnl was en is nog een bedrijf waar dienstverlening hoog in het vaandel stond/staat Maar het laatste begint te wankelen door op de verkeerde plaatsen te bezuinigen!!!!!!!!
Het aandeel bepaald niet de omzet.... Omdat aandeelhouders ontevreden zijn/worden als de koers niet stijgt!! en zit postnl nu als een down aandeel er mee opgescheept!!!!!!
roon
0
Dalend
Steun 1,2824
Weerstand 2,01
Op korte termijn is er een dalende trend. Onder de drempel van de 2,01 EUR, lijkt het voorkeursscenario een voortzetting van de terugval te zijn vooral in de richting van de 1,2824 EUR.

Enkel met een opwaartse overschrijding van 2,01 EUR zou het effect uit zijn neerwaartse spiraal kunnen ontsnappen.

Middellange termijn trend
Dalend
Steun 1,2824
Weerstand 2,01
Op middellange termijn gaat het effect naar een dalende trend. Onder de 2,01 EUR, kan een koersbodem gevormd worden op 1,2824 EUR.

Enkel met een terugkeer van de koers boven de 2,01 EUR zou het effect uit deze negatieve spiraal kunnen ontsnappen.

Lange termijn trend
Dalend
Steun 1,172
Weerstand 2,468
Voor wat het waard is allemaal natuurlijk.Een bericht en heel dat technische verhaal valt weg natuurlijk.
Drs P.
0
Gevaarlijke gok, of niet..?

Persoon of bedrijf Positie Peildatum
Marshall Wace 4,33% 29 mei 2019
Marshall Wace 4,26% 28 mei 2019
Marshall Wace 4,15% 27 mei 2019
Marshall Wace 4,05% 23 mei 2019
Marshall Wace 3,87% 22 mei 2019
Marshall Wace 3,73% 21 mei 2019
Marshall Wace 3,62% 20 mei 2019
Marshall Wace 3,42% 16 mei 2019
Marshall Wace 3,37% 15 mei 2019
Marshall Wace 3,22% 13 mei 2019
Marshall Wace 2,89% 9 mei 2019
Marshall Wace 2,76% 8 mei 2019
Marshall Wace 2,36% 7 mei 2019
Marshall Wace 2,20% 29 april 2019
Marshall Wace 2,19% 11 april 2019
Marshall Wace 2,28% 2 april 2019
Marshall Wace 2,30% 1 april 2019
kuin
1
Ik ga denk ik ook maar beginnen met shorten. Het idee is volgens mij heel simpel:

De gemiddelde daghandel is 5,9Miljoen aandelen á 1,55. De rente om PostNL te lenen (Securities lending) bij Binck is 0,18%. Dus voor 5,9M * 1,55 * 0,18% / 365 = 45 euro per dag aan rente kan ik alle aandelen van die dag leveren tegen mijn zelf bedachte marktprijs. En die prijs verlaag ik natuurlijk dagelijks iets, omdat ik in de toekomst dezelfde aandelen nog terug moet kopen. En omdat het een dagvergoeding is, daalt het rente-bedrag van de geleende aandelen ook nog. En mijn vrienden doen ook mee, waardoor het nog sneller gaat dalen.

Zo’n partij als Marshall Wace short 4,42% van postNL. Dat zijn ongeveer 34,5M aandelen gemiddeld verkocht voor 2,05. Dus na maanden shorten hebben ze 2,05-1,55 = 0,50 ct * 34,5M = 17Miljoen aan geld ontvangen en betalen ze hier 34,5M * 1,55 * 0,18 = 96K aan rente per jaar.

Nu kunnen we het bestuur van PostNL hier wel de schuld van geven, maar langzaam wordt de halve AMX geshort. Winstgevende bedrijven, die binnen een paar maanden gehalveerd zijn qua aandeelwaarde.

Werkelijke probleem is dat we aandelen kopen en meteen weer uitlenen voor belachelijke percentages. Maarja, de tarieven bij de Giro zijn zooooo goedkoop!
Beursspeculant
0
quote:

roon schreef op 4 jun 2019 om 09:21:


Dalend
Steun 1,2824
Weerstand 2,01
Op korte termijn is er een dalende trend. Onder de drempel van de 2,01 EUR, lijkt het voorkeursscenario een voortzetting van de terugval te zijn vooral in de richting van de 1,2824 EUR.

Enkel met een opwaartse overschrijding van 2,01 EUR zou het effect uit zijn neerwaartse spiraal kunnen ontsnappen.

Middellange termijn trend
Dalend
Steun 1,2824
Weerstand 2,01
Op middellange termijn gaat het effect naar een dalende trend. Onder de 2,01 EUR, kan een koersbodem gevormd worden op 1,2824 EUR.

Enkel met een terugkeer van de koers boven de 2,01 EUR zou het effect uit deze negatieve spiraal kunnen ontsnappen.

Lange termijn trend
Dalend
Steun 1,172
Weerstand 2,468
Voor wat het waard is allemaal natuurlijk.Een bericht en heel dat technische verhaal valt weg natuurlijk.


Ja dat zijn die automatische technische analyses van binck, ik beoordeel het liever zelf.

Vergat nog dat ook de onderkant van de dalende trend vanaf 2017 getest zou zijn als een draai nu van rond 1,56 omhoog gaat plaatsvinden komende weken. Dus zowel horizontaal als trendmatig zie ik bodem kansen. Of het uitkomt is natuurlijk een tweede, eerst maar eens twee witte candles achter elkaar vasthouden, want dat is sinds 12 april niet meer voorgekomen.

Het blijft onder de 2,50 euro wel allemaal opleving in het langere termijn negatieve beeld, maar ik denk dat 2,50 voor velen al een onmogelijk doel lijkt.

Uiteindelijk geldt wat je zegt hoor: een bericht en het technische landschap verandert direct. Maar iedereen kijkt er op zijn/haar manier naar en dat is denk ik leuk om te delen.
5.297 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 261 262 263 264 265 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 2,113   Verschil +0,04 (+2,03%)
Laag 2,075   Volume 3.013.486
Hoog 2,118   Gem. Volume 5.289.577
21-okt-19 17:35
label premium

PostNL kan verder herstellen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium