Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BAM juni 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.678 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
HenkdeV
0
quote:

Next... schreef op 28 juni 2019 18:12:


[...]

Het is natuurlijk niet zo dat het na het weekend er een definitieve deal ligt... De markt verdisconteert op dit moment een consensus om de onderhandelingen voort te gaan zetten, of op zijn minst een "ceasefire"....oftewel een wapenstilstand, waarmee geen nieuwe heffingen aan elkaar worden opgelegd. Dat al wordt gezien als iets positiefs dus.

Is dit na het weekend inderdaad het geval, dan zullen de beurzen maandag met een procentje of wat gaan stijgen en komt er voor de AEX de 567 weer in zicht....en wellicht diezelfde week al de 572. Is dat niet het geval, tja...
Maar vooralsnog rekent de markt op een voorlopig goede herstart van de onderhandelingen, gelet op de donkergroene beurzen......

Ze zullen wel moeten Trumpie & Jackie Chan....het is in ieders belang. Ik las in een artikel in het FD vandaag dat zo'n 600 grote bedrijven in de VS Trump hebben aangeschreven om de onderhandelingen vorm te geven en af te ronden omdat zij er per minuut een x bedrag aan verliezen...
Er is een website ontstaan waarop per minuut wordt bijgehouden hoeveel de schade is per seconde aan de Amerikaanse economie....Interessant om dat eens te zien. En dan zal Trump de opportunist zijn, om nog meer schade aan zijn eigen economie te blijven vervoeroorzaken. De verkiezingen komen er immers ook aan...

Maar voor wat betreft jouw eigen keuzen.....altijd goed om aan risico management te doen. Er zijn niet veel particulieren die dat kunnen....vele blaten & klagen bij een dalende koers, maar nemen geen actie om hun verlies te "cutten". Anyways....succes, en we gaan het maandag zien. Het wordt naast een uiterst warm weekend dus ook een spannend weekend voor beleggend Nederland. :-)Heb ik het mis, dan zijn nieuwe posities ook zo weer ingenomen. Heb altijd een lijst(je) klaarliggen met kanshebbers. Veelal AMX aandelen of nog kleiner. Met wat geluk erbij kun je daar goed mee scoren. Warm wordt het morgen zeker, maar gelukkig (in dit geval) woon ik in de provincie Groningen. Niet zo ver van het Lauwersmeer af. Goed weekend.
OnoMatopee
0
HenkdeV
0
ING-beleggersbarometer stabiel in juni
Door ANP PRODUCTIES

AMSTERDAM - Het vertrouwen van beleggers is in juni stabiel gebleven ten opzichte van een maand eerder. Het sentiment blijft daarmee positief, schrijft ING in zijn maandelijkse beleggersbarometer.

De stand was onveranderd op 125 punten vergeleken met mei. Volgens ING zijn beleggers positief over de ontwikkeling van de Nederlandse economie en positiever dan vorige maand in hun verwachtingen ten aanzien van de eigen financiële situatie.

Met een dalende AEX-index in mei waren beleggers iets negatiever over de waarde van hun beleggingsportefeuille in de afgelopen drie maanden. Nu de AEX in juni weer steeg, verwacht bijna de helft van de beleggers dat deze stijging zich ook de komende drie maanden weer zal voorzetten.
OnoMatopee
0
OSAKA (ANP/DPA/RTR) - De Verenigde Staten en China gaan opnieuw het gesprek aan om een handelsakkoord te bereiken. Beide landen hebben daartoe zaterdag besloten nadat vorige maand een punt werd gezet achter de onderhandeling.

De Amerikaanse president Donald Trump maakte zaterdag dat bekend na zijn gesprek met de Chinese leider Xi Jinping in de marge van de G20-top in het Japanse Osaka.Trump: nooit beloofd geen nieuwe heffingen in te voeren
Volgens het Chinese persbureau Xinhua hebben de Verenigde Staten toegezegd geen nieuwe importtarieven op Chinese producten meer in te voeren.

Voorafgaand aan het gesprek sprak Trump al de hoop uit dat de twee landen dichter bij een akkoord komen. „Ik denk dat dit een zeer productieve ontmoeting zal zijn en ik denk dat we iets kunnen bereiken dat echt groots zal zijn.”

De twee grootste economieën voeren al een jaar lang een bittere handelsoorlog die de economische groei van beide landen vertraagt en de wereldeconomie schaadt. Voorafgaand aan het gesprek sprak Trump al de hoop uit dat de twee landen dichter bij een akkoord komen.

De hervatting van de onderhandelingen zal investeerders en markten wereldwijd voorlopig geruststellen. Deskundigen gaan er echter van uit dat de onderhandelingen zwaar zullen blijven, zodat een beslechting van de handelsoorlog nog ver weg kan zijn.
OnoMatopee
0
„Uitstekend!” Zo omschreef de Amerikaanse president Donald Trump zaterdagochtend het gesprek dat hij had met president Xi Jinping. „Zo goed als verwacht!” De weg naar nieuwe onderhandelingen in de handelsoorlog tussen de twee economische grootmachten ligt nu weer open.

Dat was vooraf wel te verwachten.

President Trump heeft zich er al meerdere keren op laten voorstaan dat de onderlinge verstandhouding tussen de twee wereldleiders uitstekend is.

Dat de VS en China al meer dan een jaar in een slepende handelsoorlog verwikkeld zijn, komt in ieder geval niet door het feit dat ze elkaar niet aardig vinden.

Trucje
Maar de vraag is hoeveel we hiermee zijn opgeschoten. Bij de G20-top in Buenos Aires, december vorig jaar, besloten de landen ook om verder te praten. Een akkoord is namelijk voor beide landen beter. Beide landen kunnen elkaar economisch raken, al kan de VS hardere klappen uitdelen.

Maar de stemming tussen de twee landen is sindsdien niet verbeterd. In mei, toen de onderhandelingen klapten, kwam China met een eigen lijst aan eisen. Een van de wensen is dat het land met respect wordt behandeld door de VS, en dus niet bereid is om aan alle grillen van Washington toe te geven.

Bovendien heeft de VS zich sindsdien niet altijd even betrouwbaar getoond. Mexico dacht dat een nieuw handelsverdrag in kannen en kruiken was.

Maar nog geen paar weken later dreigde de VS opnieuw met importtarieven, dit keer om migratie te stoppen. Op zo’n trucje zitten de Chinezen niet te wachten. Dat maakt de onderhandelingen niet makkelijker.

Geen slechte deal
Het zou voor Trump niet ongunstig zijn om nog even te wachten met het sluiten van een deal. Nu de handelsoorlog doorwerkt in de Amerikaanse economie, overweegt het stelsel van Amerikaanse centrale banken, de Federal Reserve, de rente te verlagen. Zo wordt de negatieve impact beperkt.

En dat past goed in Trumps straatje: hij zou graag de rente wat lager zien zodat de economie daar een extra zetje door krijgt. Zijn herverkiezingscampagne is inmiddels gestart, en daarin leunt hij zwaar op de goed draaiende economie.

Wacht Trump nog even met het sluiten van een handelsakkoord, dan verlaagt de Fed in juli misschien al de rente. Ook heeft hij dan de tijd om de druk op China nog wat op te voeren. Dan krijgt hij op twee vlakken zijn zin.

Geen slechte deal voor de Amerikaanse president.
HenkdeV
0
Laat de orders voor BAM maar komen:

Boris Johnson wil met VK meer geld lenen
18 min geleden in FINANCIEEL

LONDEN - Het Britse Conservatieve partijlid Boris Johnson, de gedoodverfde favoriet om premier Theresa May op te volgen in Downingstreet 10, is bereid de Britse staatslening te verhogen om bepaalde publieke projecten op het gebied van de infrastructuur te kunnen realiseren.

Boris Johnson wil geld gaan uitgeven als hij de leiderschapsstrijd bij de Conservatieven wint.

In zijn strijd met Jeremy Hunt om het Britse premierschap zegt Johnson tegen Sky News dat er ook genoeg 'cash' voorradig is. "De regering heeft niet genoeg geld uitgegeven aan economische groei. Als we tegen een lage rente geld kunnen lenen, waarmee we op de lange termijn het land en de Britten meer voorspoed kunnen bezorgen, dan moeten we dat doen."

De controversiële politicus zei in het interview verder dat een 'wanordelijke brexit' in niemands voordeel is en dat hij er zeker van is dat hij er een deal uit gaat slepen. "We stappen er 31 oktober uit, met of zonder overeenkomst."
OnoMatopee
0
Nieuw staakt-het-vuren in handelsoorlog VS-China
De VS en China hebben zaterdag afgesproken opnieuw te gaan onderhandelen om een eind te maken aan hun handelsconflict. Washington ziet voorlopig af van de invoering van nieuwe strafheffingen en lijkt bereid maatregelen tegen Huawei te verzachten.
OnoMatopee
0

‘China gaat beginnen met geld uitgeven’ en vijf andere uitkomsten van de G20 in Osaka
De Verenigde Staten en China gaan weer verder onderhandelen over een handelsakkoord dat een einde moet maken aan de slepende handelsoorlog tussen de twee landen. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping zaterdag op de G20-top in het Japanse Osaka. Trump beloofde voorlopig niet opnieuw exporttarieven voor Chinese producten te verhogen.
Jeroen Visser 30 juni 2019, 16:16
Donald Trump schudt de hand van Xi Jinping in Osaka. ©REUTERS

Om de gesprekken weer op gang te brengen was wel een concessie nodig. De Chinese telecomgigant Huawei mag weer producten afnemen van Amerikaanse bedrijven. Vorige maand werd Huawei op een zwarte lijst gezet omdat Washington het bedrijf ervan verdenkt via zijn netwerken te willen spioneren voor Beijing. Nu draait Trump dit besluit terug. ‘We hebben het over apparatuur die geen probleem vormt voor de nationale veiligheid’, zo verdedigde Trump het besluit.

Volgens Trump heeft China als tegenprestatie beloofd ‘heel snel, nog tijdens de onderhandelingen’, voedsel en landbouwproducten uit de VS te gaan kopen ter compensatie van de scheve handelsbalans. ‘Ze gaan beginnen met geld uitgeven’, zei Trump op een persconferentie na de top. ‘We gaan ze lijsten geven met landbouwproducten om te kopen.’

Xi zei via een verklaring van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken te hopen ‘dat de VS Chinese bedrijven eerlijk zullen behandelen’. ‘China wil oprecht verder onderhandelen met de VS (…) maar de gesprekken moeten wel gelijkwaardig en op basis van wederzijds respect plaatsvinden.’

De VS en China zijn al een jaar verwikkeld in een handelsoorlog. In totaal exporteert China voor 515 miljard dollar naar de VS, terwijl het maar voor 110 miljard dollar importeert. President Trump vindt dit gat veel te groot en eist dat China meer producten uit de VS importeert en tarieven op Amerikaanse producten verlaagt. De Chinese overheid zou ook op grote schaal inbreuk maken op het intellectueel eigendomsrecht van Amerikaanse bedrijven.
Geen garantie

Trump en Xi spraken zaterdag bijna anderhalf uur met elkaar. De hervatting van de onderhandelingen is het beste wat van deze G20-top verwacht mocht worden. Vooraf hadden beide landen al aangegeven dat een deal er niet in zat.

De nieuwe wapenstilstand is geen garantie voor succes. Op de G20-top afgelopen december in Buenos Aires spraken Trump en Xi ook af om te gaan onderhandelen, maar in mei klapte het overleg alweer omdat de Amerikanen de Chinezen beschuldigden van het terugkomen op eerdere afspraken. Trump verhoogde daarna de tarieven op Chinese goederen met een handelswaarde van 175 miljard euro van 10 naar 25 procent, waarop Xi ook met nieuwe exportheffingen kwam.

In Osaka was de opluchting over het akkoord voelbaar. Voorzitter van de Europese Commissie Juncker had vrijdag nog gezegd dat het conflict tussen de twee grootste economieën van de wereld voor ‘een wereldwijde economische dip’ zorgt.
popie
0
Dus naar al deze toch mooie berichten in het weekend,mogen we toch wel rekenen op ook mooie beurs de komende dagen,of….
manuss
0
quote:

popie schreef op 30 juni 2019 19:25:


Dus naar al deze toch mooie berichten in het weekend,mogen we toch wel rekenen op ook mooie beurs de komende dagen,of….
Waarschijnlijk zal juli morgen goed beginnen na al dat mooie nieuws. Ik verwacht en hoop de 4 euro snel op de borden te zien.
popie
0
quote:

manuss schreef op 30 juni 2019 19:38:


Wie opent het JULI draadje?!

Ok manuss ik heb toch een vrije dag vandaag ...
manuss
0
quote:

popie schreef op 30 juni 2019 20:12:


[...]
Ok manuss ik heb toch een vrije dag vandaag ...
Bestaat dat nog?
popie
0
quote:

manuss schreef op 30 juni 2019 20:17:


[...] Bestaat dat nog?

Op mijn leeftijd heb je bijna iedere dag een vrije dag, haha
manuss
0
quote:

popie schreef op 30 juni 2019 20:19:


[...]
Op mijn leeftijd heb je bijna iedere dag een vrije dag, haha
80 ?
1.678 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

BAM Groep Koninklijke Meer »

Koers 1,365   Verschil +0,12 (+9,64%)
Laag 1,288   Volume 3.375.733
Hoog 1,387   Gem. Volume 2.671.947
6 apr 2020 17:35
label premium

BAM Groep met de hakken over de sloot

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over BAM

  21 februari 2018 15:17 - Vimeo

 2. video thumbnail

  BAM: Terug naar €4,00 - €4,50?

  20 december 2017 21:50 - Vimeo

 3. video thumbnail

  VolkerWessels terug op beurs

  21 april 2017 17:14 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over BAM

  20 februari 2017 15:48 - Vimeo

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare