Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Beursspel« Terug naar discussie overzicht

waar online aandelen kopen?

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Leefloon 18 mei 2019 09:05
  quote:

  Limburger1977 schreef op 17 mei 2019 18:54:

  Is het mogelijk om online aandelen te kopen ... zonder dat je daar naar een gewone bank voor moet gaan? En zo ja, waar?
  Bij alle leden van Euronext die niet tevens onder een bankvergunning van DNB vallen. Niet alle brokers zijn banken.

  Te herkennen aan dat alle klanten dan gewoonlijk geld moet storten via één bankrekening van de broker, met in de omschrijving je "rekeningnummer" bij die broker. Of je gaat met je ouwe sok naar iemand, laat die de aandelen voor jou kopen, boekt de aandelen over naar jouw "rekeningnummer" bij de broker zonder bankvergunning. Met een effectenkrediet, of met de verkoopopbrengst vvan die overgeboekte aandelen, kun jij dan online aandelen kopen.

  Om aan dat "rekeningnummer" te komen kan geld overmaken via een bankrekening wel vereist zijn, om zo indirect aan controles te voldoen, maar daar gaat de vraag niet over. Die gaat alleen over online beursgenoteerde aandelen kopen, zonder naar een gewone bank te hoeven gaan.

  Mocht een Limburgse drugscrimineel zo buiten banken om een vermogentje willen gaan verbergen, of wegens ander terrorisme geen bankrekening mogen hebben, dan is de omweg relatief zinloos. Een bankenhater kan echter prima uit de voeten zonder "gewone"bank.

  Overigens is een Binck ook al jarenlang een bank, maar geen "gewone" bank. Zoiets is dus het meest normale antwoord, nadat je via een al dan niet "gewone" bank rechtstreeks geld hebt overgemaakt naar je bankrekening bij deze broker.
 2. forum rang 8 Leefloon 18 mei 2019 12:57
  Dat soort droevige onzin vreesde ik al. Waarschijnlijk bedoel je met "broker" een beurs, en eerder met "gewone bank" een broker. Wat je wilt kan prima, door Member te worden van Euronext en door net zoals de overige Members volledig te voldoen aan de alle Members beschermende wet- en regelgeving: www.euronext.com/nl/membership
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.