Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aegon; mei 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
453 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ruud45
0
cees-10
0
quote:

Lammetod schreef op 16 mei 2019 om 22:19:


[...]


Okay bedankt ben er nog nooit geweest en is er na de vergadering nog een borrel of wat is er daarna nog iets te doen


Als die Wijnaendts er vanmorgen uitgetiefd wordt, dan gaat in `Huize Cees` in ieder geval de Champagne open vanmiddag. Anders trouwens ook:)
Basta
0
CEO weg!?

Ik hoop het maar. Denk dat het aandeel dan spontaan explodeert van vreugde.

Basta
Service
0
VEB niet tevreden over de prestaties van CEO Wijnaendts en is geen voorstander van een herbenoeming van nog een 4 jaar
Louis7
0
quote:

homesecuur schreef op 17 mei 2019 om 09:18:


www.iex.nl/Nieuws/ANP-170519-128/Verk...


'Verkoop belang Aegon niet verrassend'

Gepubliceerd op 17 mei 2019

AMSTERDAM (AFN) - Dat Aegon zijn belang van 50 procent in een joint venture met het Japanse Sony Life verkoopt, komt voor analisten van KBC Securities niet als een verrassing. Zij hielden er al rekening mee dat de verzekeraar in Azië bezittingen zou gaan afstoten, om zich meer op andere zaken te kunnen richten.

De verkoop levert Aegon ongeveer 130 miljoen euro op. De marktvorsers spreken van een deal met een relatief beperkte materialiteit. Hun advies voor het aandeel Aegon blijft onveranderd op Buy staan, met een koersdoel van 6 euro.

Ook ING vindt de verkoop geen grote verrassing. Analisten van de bank beoordelen het nieuws wel als positief. Ze handhaven hun Hold-advies voor Aegon, met een koersdoel van 5,50 euro.

Het aandeel Aegon ging vrijdag in de vroege handel omlaag. Na ruim een half uur handelen noteerde de verzekeraar 1,3 procent in de min op 4,25 euro.
voda
0
Wynaendts blijft topman Aegon

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
AEGON NV
4,238 -0,066 -1,53 % Euronext Amsterdam
AEGON NV
4,26 -0,052 -1,21 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Aegon heeft van zijn aandeelhouders goedkeuring gekregen op alle agendapunten die tijdens de jaarvergadering aan bod kwamen, wat onder meer betekent dat Alex Wynaendts nog eens vier jaar de CEO blijft. Dit maakte de verzekeraar vrijdag na afloop bekend.

Ben Noteboom werd herbenoemd als commissaris.

Met een slotdividend van 0,15 euro per aandeel kunnen aandeelhouders over 2018 een dividend tegemoet zien van 0,29 euro per aandeel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Louis7
0
DEN HAAG - Bestuurders en commissarissen van Aegon hebben de aandeelhoudersvergadering overleefd. De Vereniging van Effectenbezitters wilde hen de voet dwars zetten door tegen décharge en herbenoeming te stemmen, maar kreeg daar geen meerderheid voor.

De VEB gaat ’hoogstwaarschijnlijk’ het beleid van de raad van bestuur en raad van commissarissen van Aegon in 2018 niet goedkeuren, kondigde Errol Keyner van de beleggersclub vooraf aan. Mocht een meerderheid van de Aegon-aandeelhouders geen décharge verlenen, dan blijven bestuur en commissarissen juridisch aansprakelijkheid voor hun handelen.

Topman Alex Wynaendts kreeg van de aandeelhouders groen licht voor zijn vierde termijn. Wynaendts wil na elf jaar als topman nog een termijn door, waarin hij samen met de rvc naar een opvolger gaat zoeken. De VEB is van plan hier tegen te stemmen. De beleggersclub vindt de prestaties de laatste jaren ondermaats en meent dat het bestuur al langer aan vervanging toe is.

Het niet verlenen van décharge was tot voor kort tamelijk uniek, al kregen bij ING in april rvc en rvb ook deze gele kaart. Niet alleen van de VEB, ook van een meerderheid van de andere stemmende aandeelhouders. De top van UBS onderging begin mei hetzelfde lot. Dat de VEB tot dit zware middel over wil gaan, komt voort uit het optreden van de leiding bij een schikking met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Wegens grote fouten in computergestuurde beleggingsmodellen, moest Aegon bijna $100 miljoen terugbetalen aan Amerikaanse beleggers. Vorig jaar waren er op de ava vragen over dit geschil, uiteindelijk werd in augustus de schikking bekend.

De VEB is ook streng voor de raad van commissarissen en de controlerend accountant omdat zij het bestuur met vage verklaringen lieten wegkomen. Ook zij kunnen een negatieve stem verwachten. Er is geen informatie die erop wijst dat grote beleggers tegen décharge en Wynaendts herbenoeming stemmen. „Maar zij hebben ook niet de mogelijkheid gehad om deze zaken in overweging te nemen bij het bepalen van hun al uitgebrachte stemmen”, stelt Keyner. Hij laat alsnog een kleine ruimte voor de Aegon-top. Met een mea culpa kan de verzekeraar de VEB overtuigen toch décharge te verlenen.
www.telegraaf.nl/financieel/3601317/t...
buf
0
Louis7
0
2 van de vele Tweets uit bovenstaand bericht:

Wynaendts reageert op kritische belegger over aandeelhouderswaarde: “Ja wij vinden ook aandelenkoers te laag. Lage rente helpt ons daar niet bij. We werken hard, proberen in kosten te snijden en starten nieuwe initiatieven die minder rentegevoelig zijn. #aegon #ava

..Aandeelhouder stelt vragen waarvoor hij veel applaus krijgt in de zaal. Hij zegt: er wordt geen aandeelhouderswaarde gecreëerd met deze ceo. Waarom dan 4 extra jaren? Koers is gehalveerd sinds aantreden Wynaendts. Aegon laat lange term aandeelhouders in de steek, zegt hij..
aandeelofoptie
1
quote:

De zon kan weer gaan schijnen schreef op 17 mei 2019 om 13:37:


Alex mag weer 4 jaar door ademen


Als dank voor de grote aandeelhouderswaarde die hij de afgelopen jaren heeft gecreëerd
Charlatan 1ste klas
snipper
0
Aegon-topman Wynaendts: ’Tijd om te oogsten’

Door THIJS RÖSKEN
45 min geleden in FINANCIEEL

DEN HAAG - Ondanks kritiek van de Vereniging van Effectenbezitters, steunde 99% van de aandeelhouders bij de Aegon-ava vrijdag de herbenoeming van ceo Alex Wynaendts. „Laten we hopen dat dit de termijn wordt om te oogsten.”

Wynaendts krijgt na elf jaar er nog vier bij. Enkele beleggers zeiden op de aandeelhoudersvergadering dat ze teleurgesteld zijn in de koers en creatie van aandeelhouderswaarde in die elf jaar. Aegons aandeel is nu bijna de helft waard van toen. „Wel vergeten ze dat we jaarlijks de dividendbijdrage hebben verhoogd”, zegt Wynaendts. Hij en president-commissaris William Connelly zeiden zelf ook zorgen te hebben over de aandelenkoers. Connelly verdedigde Wynaendts toen VEB-directeur Errol Keyner zei dat die tegen Wynaendts herbenoeming stemde. „De ceo heeft gezorgd voor een transformatie. Hij maakte Aegon financieel stabiel in een tijd van lage rentes.”

Vierde termijn

Na afloop kwam Wynaendts daar op terug. „In mijn eerste termijn hebben we de crisis nog doorstaan. En eigenlijk zijn we nu nog de enige internationale financiële instelling. Daar ben ik trots op. Na kostenreducties in afgelopen jaren is het nu tijd voor een nieuwe fase. Een fase van oogsten en creatie van aandeelhouderswaarde? Jazeker, laten we dat hopen. Al hebben we de koers niet helemaal in de hand.”

Tijdens de vergadering kwam de naam Vivat enkele keren voorbij. Aegon staat voor beslissende weken in het biedingsproces. Concurrenten zijn ASR, NN met investeerder Athora en TPG. Wynaendts heeft richting een aankoop rekening gehouden met meer dan de prijs. „Het is bekend dat we met Blackstone optrekken. In onze strategie houden we rekening met de structuur bij een eventuele overname. Dat betekent dat bij een aankoop alle klanten van Vivat klant worden van Aegon en we ze ook zo behandelen qua service. Ik denk dat we ons daarmee onderscheiden van de concurrentie.”

telegraaf.nl

snipper
0
..99%...tja dan doe je wel wat goed, ook al zien wij dat niet zo. Ik ben er nu wel achter dat Aegon een echte longterm investment is, het is een gecompliceerd bedrijf, waar je gewoon geduld mee moet hebben. Het dividend is een Merci. Dinsdag €0,15 eraf, en de koers komt dicht in de buurt van 52wk laagste koers. Maar bij NN en ASR is het niet anders.
Koos-2018
0
quote:

De zon kan weer gaan schijnen schreef op 17 mei 2019 om 13:37:


Alex mag weer 4 jaar door ademen


Nou dan maak je borst maar nat .Dit aandeel zal 4 jaar lang tussen de €4 en €5 blijven schommelen.Vanaf 2023 weer richting €6
De jonkheer
0
Men moet gewoon beseffen dat de verzekeringsbusiness geen groeimarkt is. En zolang de rente laag blijft gaat de winst ook niet veel omhoog. Daarnaast zijn de gouden jaren al lang voorbij. Daarvoor is de markt voor verzekeringen gewoon te transparant en gereguleerd voor. Onbetamelijke winstmarges zijn niet haalbaar meer. Tel je zegeningen met een jaarlijks dividendrendement van 6% a 7%. Van de koerswinst zal je niet meer moeten hebben. Hoogstens van wat korte ritjes omhoog.
buf
0
„Wel vergeten ze dat we jaarlijks de dividendbijdrage hebben verhoogd”, zegt Wynaendts.

Juist!!!
ruud45
0
Door THIJS RÖSKEN

Gisteren, 19:19 in FINANCIEELDEN HAAG - Ondanks kritiek van de Vereniging van Effectenbezitters, steunde 99% van de aandeelhouders bij de Aegon-ava vrijdag de herbenoeming van ceo Alex Wynaendts. „Laten we hopen dat dit de termijn wordt om te oogsten.”

Alex Wynaendts mag nog vier jaar door.
Alex Wynaendts mag nog vier jaar door.? RENE OUDSHOORN
Wynaendts krijgt na elf jaar er nog vier bij. Enkele beleggers zeiden op de aandeelhoudersvergadering dat ze teleurgesteld zijn in de koers en creatie van aandeelhouderswaarde in die elf jaar. Aegons aandeel is nu bijna de helft waard van toen. „Wel vergeten ze dat we jaarlijks de dividendbijdrage hebben verhoogd”, zegt Wynaendts. Hij en president-commissaris William Connelly zeiden zelf ook zorgen te hebben over de aandelenkoers. Connelly verdedigde Wynaendts toen VEB-directeur Errol Keyner zei dat die tegen Wynaendts herbenoeming stemde. „De ceo heeft gezorgd voor een transformatie. Hij maakte Aegon financieel stabiel in een tijd van lage rentes.”

Vierde termijn
Na afloop kwam Wynaendts daar op terug. „In mijn eerste termijn hebben we de crisis nog doorstaan. En eigenlijk zijn we nu nog de enige internationale financiële instelling. Daar ben ik trots op. Na kostenreducties in afgelopen jaren is het nu tijd voor een nieuwe fase. Een fase van oogsten en creatie van aandeelhouderswaarde? Jazeker, laten we dat hopen. Al hebben we de koers niet helemaal in de hand.”

Tijdens de vergadering kwam de naam Vivat enkele keren voorbij. Aegon staat voor beslissende weken in het biedingsproces. Concurrenten zijn ASR, NN met investeerder Athora en TPG. Wynaendts heeft richting een aankoop rekening gehouden met meer dan de prijs. „Het is bekend dat we met Blackstone optrekken. In onze strategie houden we rekening met de structuur bij een eventuele overname. Dat betekent dat bij een aankoop alle klanten van Vivat klant worden van Aegon en we ze ook zo behandelen qua service. Ik denk dat we ons daarmee onderscheiden van de concurrentie.”
453 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Aegon Meer »

Koers 4,561   Verschil +0,02 (+0,33%)
Laag 4,544   Volume 2.363.791
Hoog 4,583   Gem. Volume 7.699.949
22-jul-19 11:21
label premium

Teleurstellend Aegon

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium