Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL mei 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5.405 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 ... 267 268 269 270 271 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
prinszicht
3
Geachte VEB,

Dank u wel voor de reactie. Ik heb even moeten broeden op uw antwoord. Mede ook vanwege recente gebeurtenissen.

U vertegenwoordigt vele particuliere beleggers in dit aandeel. Deze zaak is aangespannen door PostNL jegens de ACM met een verwachting over de uitkomst alsmede met een inschatting over de hoogte van de schade. Het onterecht toekennen van AMM door de ACM heeft zijn sporen achtergelaten. De rechter heeft zich er over uitgesproken. Dan kan ik mij alleen maar voorstellen dat een VEB juist bij een dergelijke juridische uitspraak, het recht gaat halen namens haar leden. Er is niets abstracts aan de uitspraak van een rechter “onterecht” door een verkeerde definitie van de markt.

U bent op zoek (geweest) naar de sleutel voor falend beleid en had tijdens de AvA een bijzonder kritische houding ten aanzien van het management. Een bijbaan voor de CEO bij ING is arbitrair maar brengt u bewust naar voren als punt van kritiek. Dit is nu wettelijk bepaald en PostNL laat na om vervolgstappen te ondernemen omdat ze nog steeds “studeren”.

Echter, gezien de voorstelling van zaken waarbij het dividend wordt geschrapt om Sandd te kunnen overnemen, wat zich direct vertaald naar druk op de koers omdat hiermee een volgende belofte wordt geschrapt, lijkt het mij cruciaal voor de VEb om deze casus op zijn waarde te kunnen schatten. Dit om in latere stadia te kunnen bepalen of het MT bewust geen verkeerde voorstelling van zaken heeft gegeven. Zoals ten tijde van het afwijzen van het bod van Bpost.

Wanneer u nu weet dat de schade als gevolg van het beleid van de ACM 200 miljoen of meer is en men om omwille van stakeholder management geen claim indient, dan kunnen we achteraf alleen maar toekijken.

Dus alleen al het afdwingen van een uitspraak over de inschatting van de hoogte van de schade helpt u en mij om te beoordelen of de deal met Sandd opportuun is dan wel de volgende blunder van dit MT.

Nogmaals wil ik verzoeken werk te maken van dit dossier. Anders is het op de volgende AvA te laat en likken we mogelijk opnieuw de wonden.

Met een vriendelijke Groet, prinsesje
Lector
0
quote:

Winststrever schreef op 8 mei 2019 om 20:37:


Koers nu bijna € 4,= onder het bod van Bpost een paar jaar terug.Klopt, maar...................geheel op eigen kracht, zoals beloofd :-)
Go Go Go !
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 8 mei 2019 om 20:28:


[...]

...

Vorig jaar 2018 vroeg PostNL toestemming op de AVA voor 11 depots. Alle 11 nagenoeg volgens hetzelfde ontwerp/specificatie en elk rond de 20 mln per stuk (er zijn genoeg krantenartikelen, en ik denk zelfs wel een persbericht van PostNL zelf ook nog, te vinden waar de eerste 6 in totaal 120 mln kosten. Vandaar onderstaande aanname van 20 mln per stuk).

...


Ik waardeer je inspanning, maar er is geen toestemming gevraagd. Niet nodig, stond ook niet op agenda en is geen besluit door de vergadering op genomen.

www.postnl.nl/Images/notulen-avvv-pos...

Op blz 19 staat wat over de 11 centra.

Go Go Go !
1
quote:

prinszicht schreef op 8 mei 2019 om 20:35:


Zit nog wel ff te broeden op een vraag aan de Veb. Tav de claim hebben ze me gemaild dat ze niet de behoefte hebben om van PostNL een officieel standpunt te verlangen. Dat was mijn vraag nav de ava. Je kunt wel zeggen ergens in de komende 5 jaar. Maar waar is dat afhankelijk van? Jaapaap zegt 750 miljoen schade ACM. Laat ik het eens houden op 100 tot 200 miljoen. Waarom nog studeren als je hier Sandd van kan betalen? Of de extra investering in niet renderende parcel omzet?

Het zijn legitieme vragen maar de Veb meent dat HV en het mt een weloverwogen beslissing neemt hieromtrent. Maar wat is weloverwogen als VVD zegt niet doen partijgenoot!?

Gevoelsmatig zitten we op het spoor van nationalisatie. Ofwel, als je maar genoeg verpest, dan hou je niets meer over dan wel, is het legitiem dat de overheid ingrijpt. Alleen dan niet meer voor 5,75. Waar de overheid nee tegen zei. Misschien maar toch eens de discussie verleggen naar een Lakeman. Die treft een schikking met een Staatsbank vanwege “onvoldoende informatie”. Wat als het echt misleiding en mismanagement is???


Toch wel opmerkelijk dat partijen, die er meer toe doen dan een aantal particuliertjes, óf niet opletten óf de keutel intrekken als het een beetje spannend wordt. Juist op het moment dat zij het verschil kunnen maken. De VEB is hier een flitsend voorbeeld van, evenals bijvoorbeeld analisten of grootaandeelhouders.

Tijd dat Lakeman inderdaad het MT eens aan zijn mes rijgt.

Go Go Go !
0
quote:

Hansbeleg schreef op 8 mei 2019 om 21:56:


www.tijd.be/ondernemen/logistiek/topm...


Vervang Bpost door LostNL, Radial door Sandd en je komt een heel eind in dit artikel. Hopelijk leest onze Postkoningin het FD.

Hansbeleg
0
Ajax voelt zich zoals ik tijdens het bpost bod, zo dichtbij en dan alles weg. Balen dat ze dit verloren hebben. Net het geluk niet mee deze keer. Al met al geen beste dag.
prinszicht
0
quote:

Go Go Go ! schreef op 8 mei 2019 om 21:55:


[...]

Toch wel opmerkelijk dat partijen, die er meer toe doen dan een aantal particuliertjes, óf niet opletten óf de keutel intrekken als het een beetje spannend wordt. Juist op het moment dat zij het verschil kunnen maken. De VEB is hier een flitsend voorbeeld van, evenals bijvoorbeeld analisten of grootaandeelhouders.

Tijd dat Lakeman inderdaad het MT eens aan zijn mes rijgt.
Ik verbaas me ook over de reactie van de Veb. Die stelt nu dat ze de beslissing tav claim toevertrouwen aan HV. Maar wel uit je verpakking gaan over een bijbaan! De laatste heeft feitelijk geen invloed op de onderneming. Je kunt bijna stellen hoe minder hoe beter. Maar als je juridisch in het gelijk wordt gesteld en je kunt je recht halen, dan doen ze niets. Terwijl je dan volgend jaar op de ava je afvraagt waarom de deal met Sandd niet gunstig uitpakt met AMM 2.0. Waarom de synergie achterwege blijft.... en het dividend nog een jaartje langer weg is.
prinszicht
0
Ik heb net zo veel verstand van voetbal als beleggen. Maar deze zat in de tas. Bitter. En dan moeten we morgen ook nog doorkomen. Sterkte voor de fans. Balen in het kwadraat!
BW2017
0
quote:

Hansbeleg schreef op 8 mei 2019 om 23:03:


Ajax voelt zich zoals ik tijdens het bpost bod, zo dichtbij en dan alles weg. Balen dat ze dit verloren hebben. Net het geluk niet mee deze keer. Al met al geen beste dag.


Die dag ga ik ook nooit meer vergeten.
Analyse
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 8 mei 2019 om 15:41:


[...]

Tav D&I,
het viel me op bij de balans van eind maart dat de netto waarde van de regels Assets held for Sale versus Liabilities held for Sale met een miljoen of 10 positief was gestegen. Tov 31 december 2018.

Denk dat dat iedereen al was opgevallen omdat iedereen hiero de presentaties natuurlijk ook heeft doorgespit :-)Ik heb uit het persbericht opgemaakt dat ze feitelijk maar 6 mln verdiend hebben onder aan de streep. Allemaal leuk en aardig die termen als UCOI en niet voortgezette activiteiten. Het is maar waar je de post plaatst (net of D&I er al niet meer zijn). Het verlies daar loopt gewoon lekker door met weer eens 9 mln. En Herna maar schrijven dat ze op de goede weg zijn. In welke wereld leeft zij.
jaapaap
0
quote:

HJ deTuinman schreef op 8 mei 2019 om 19:58:


[...]
Beste jaapaap,

Dat laatste valt alvast niet meer terug te draaien, dus daar heeft de huidige aandeelhouder weinig aan. Dat is de spreekwoordelijke "koe in de kont kijken".

Over dat eerste ben ik het eens met Hansbeleg o.a. Ik heb als belegger niks aan die intentie om aandelen in te kopen. Dat is slechts een intentie en niet meer dan dat.
Mijn vragen zouden dan zijn:
1. Waar gaat men dat van betalen?
2. Wanneer gaat men daarmee beginnen?

Op beide vragen, zoals gewoonlijk, niks zinnigs te melden want "wat blijft er onder de streep over"??
Dit is typisch de vorm van communiceren van HV en PB. Men signaleert een probleem, suggereert een oplossing, maar komt nooit verder dan MEER onduidelijkheid en daar houden beleggers niet van!
1 van de winst winst loopt zo al op met een 60 miljoen (sandd weg)
2 na 2020, misschien al in 2021 over boekjaar 2020

maar 750 miljoen is al vernietigd voor dit bedrijf acm ed.
Moneyball
0
quote:

jaapaap schreef op 8 mei 2019 om 19:42:


[...]

Als spelregels tijdens het spelen van de wedstrijd iedere keer worden gewijzigd, ja dan is het moeilijk.

Lees: de overheid is grotendeels schuld hieraan. 750 miljoen euro in 14 jaar, door tegenwerking van de overheid. Mede het subsidieeren van de concurrent.
Waar kom je dit tegen??


Beslissingen over o.a. international, kapitaalinvesteringen en pricing van paketten hebben helemaal niets te maken met gewijzigde spelregels. Noem mij een strategische beslissing van HV die heeft bijgedragen aan ROI. Nee, we blijven wachten en het ligt altijd aan een ander.
jaapaap
0
quote:

Hansbeleg schreef op 8 mei 2019 om 18:20:


[...]

Jaapaap vind je nog steeds dat men goed bezig is? Iedere LT-er langer dan 4 jaar zit hier met dik verlies in. Alleen maar koersverlies en nu ook weer dood geld.

Men kan ook een deel van het toekomstig dividend naar voren halen, dus een lager dividend maar dan gespreid over de jaren. Maar nee dat durft men niet aan, waarom niet? Omdat men ook niet zeker is van dividend in de toekomst.
Men houdt krampachting aan de ratio 2 vast. Jaagt vervolgens elke belegger weg.
Knudde beleid tov de aandeelhouder.

Ik krijg de indruk dat jouw verliezen eigenlijk maar heel klein zijn gezien dat je het altijd opneemt voor het MT met name Herna en de CFO.
Hansbeleg dat is voor jou een vraag en voor mij een weet. Maar voor jouw, ik denk dat mijn verlies groter is dan jouw verlies.

Nee, ik neem het nooit voor bestuurders op, maar je moet realist zijn. En laten we nu eens nuchter naar PostNL kijken, men is toch geweldig tegengewerkt door de overheid acm.

je was zelf bij de ava, het genoemde bedrag van 750 miljoen euro in 14 jaar werd door RvB enof NIET tegengesproken.
50 miljoen per jaar, daar kan je hele leuke dingen mee doen en je bedrijf een heel stuk sterker maken.

Je kan op de ceo en cfo schieten, maar dacht je nu echt da ABNAMRO (kees van Dijkhuizen) nu echt zijn eigen beleid mag voeren. Nee toch. De Swaan is daar neergezet.
Ik vind het knap dat Herna nog steeds de energie heeft om de tent te leiden. Ik weet je antwoord al daar krijgt zij een hele veel te hoge beloning voor.
deels misschien waar, deels ook zeker niet. De variabele beloningen zijn ook naar beneden gegaan in 2017 en 18.

postnl is zelfstandig, maar is geketend aan de grillen van de overheid.

maar als ik een som mag maken
70 miljoen sandd
30 miljoen gedaalde rentelasten
30 miljoen synergie- en verhoging in zakelijke markt tarieven.
130 miljoen tesamen met het geprognotiseerde winstbedrag van 170 miljoen, kom je op 300 miljoen.

Nee niet jouw voorbeeld volgen om toch dividend uit te keren (hoogte niet interessant)
Laatste pijn nu nemen sandd en pensioen, aftikken en dan komen in 2021 (over 2019 en 2020) naar 300 miljoen klimmen.

En liever heb ik dan geen dividend in 2021 en 22 maar inkoop aandelen ter waarde van 300 miljoen.
jaapaap
0
quote:

Moneyball schreef op 8 mei 2019 om 23:50:


[...]

Beslissingen over o.a. international, kapitaalinvesteringen en pricing van paketten hebben helemaal niets te maken met gewijzigde spelregels. Noem mij een strategische beslissing van HV die heeft bijgedragen aan ROI. Nee, we blijven wachten en het ligt altijd aan een ander.


Ik wil geen langspeelplaat zijn of dat ik het opneem voor MT PostNL, maar de ROI had heel wat hoger geweest als men de postliberalisering in Nederland (enige land in Europa) niet had uitgevoerd.

Ook Internationaal is hier een uitvloeisel van. Want ............... hadden andere landen ook de liberalisering toegestaan, moet je wel in landen aanwezig zijn. Duitsland, Engeland en Italie.
Stel men had dit niet gedaan en men had europees geliberaliseerd, dan had postnl hierin de postboot gemist.

Neem eens de moeite en ga eens een rechtzaak tegen de overheid te beginnen, heeeeeeeeeeeeel veel succes.
jaapaap
0
quote:

Analyse schreef op 8 mei 2019 om 23:34:


[...]
Ik heb uit het persbericht opgemaakt dat ze feitelijk maar 6 mln verdiend hebben onder aan de streep. Allemaal leuk en aardig die termen als UCOI en niet voortgezette activiteiten. Het is maar waar je de post plaatst (net of D&I er al niet meer zijn). Het verlies daar loopt gewoon lekker door met weer eens 9 mln. En Herna maar schrijven dat ze op de goede weg zijn. In welke wereld leeft zij.


denk in de huidige
jaapaap
0
quote:

prinszicht schreef op 8 mei 2019 om 23:29:


Ik heb net zo veel verstand van voetbal als beleggen. Maar deze zat in de tas. Bitter. En dan moeten we morgen ook nog doorkomen. Sterkte voor de fans. Balen in het kwadraat!


dit is net zo k.......... als de afstraffing op de beurs van postnl

morgen aandelen ajax in de uitverkoop, de doldwaze dagen op de beurs.
jaapaap
0
quote:

prinszicht schreef op 8 mei 2019 om 23:11:


[...]

Ik verbaas me ook over de reactie van de Veb. Die stelt nu dat ze de beslissing tav claim toevertrouwen aan HV. Maar wel uit je verpakking gaan over een bijbaan! De laatste heeft feitelijk geen invloed op de onderneming. Je kunt bijna stellen hoe minder hoe beter. Maar als je juridisch in het gelijk wordt gesteld en je kunt je recht halen, dan doen ze niets. Terwijl je dan volgend jaar op de ava je afvraagt waarom de deal met Sandd niet gunstig uitpakt met AMM 2.0. Waarom de synergie achterwege blijft.... en het dividend nog een jaartje langer weg is.
,

VEB, tsja roepen, het is net de FNV. alles voor de buhne, als men maar in het fd of fdt komen.

Heb 2 jaar geleden al gevraagd aan de VEB op de postnl ava, of men UPS gaat volgen in een rechtzaak.

geen reactie dat zegt genoeg. Als zij zich aansluiten kan PostNL onder hun vleugels zich ook als (oud)aandeelhouder van TNT aanmelden, net als u en ik.
jaapaap
0
quote:

Go Go Go ! schreef op 8 mei 2019 om 21:55:


[...]

Toch wel opmerkelijk dat partijen, die er meer toe doen dan een aantal particuliertjes, óf niet opletten óf de keutel intrekken als het een beetje spannend wordt. Juist op het moment dat zij het verschil kunnen maken. De VEB is hier een flitsend voorbeeld van, evenals bijvoorbeeld analisten of grootaandeelhouders.

Tijd dat Lakeman inderdaad het MT eens aan zijn mes rijgt.
Ja Lakeman.. waar was hij op de ava van ABNAMRO met een hoop geschreeuw over de MKB derivaten. Ja waar was hij.
5.405 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 ... 267 268 269 270 271 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 1,948   Verschil +0,04 (+1,83%)
Laag 1,913   Volume 4.704.808
Hoog 1,956   Gem. Volume 5.136.129
22-nov-19 17:35
label premium

PostNL schiet tekort (update)

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium