Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pensioen_LEUGENS Knot en Koolmees

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.643 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 76 77 78 79 80 81 82 83 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Koolmees voorkomt massale pensioenkortingen

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken is bereid voor één jaar de pensioenregels te versoepelen. Daardoor neemt de kans op massale en grote kortingen op miljoenen pensioenen aanzienlijk af. Ook de pensioenpremies hoeven dan niet omhoog. Koolmees hoopt zo hoog opgelopen onrust rondom de dreigende pensioenverlagingen en premieverhogingen te sussen.

Dit wordt volgens ingewijden in Den Haag de rode draad van de pensioenbrief die de bewindsman volgende week naar de Tweede Kamer stuurt over de dreigende pensioenverlagingen. 'Hier wil de minister naartoe, maar de details moeten nog worden uitgewerkt', zegt een Haagse bron. 'Alles is op dit moment nog fluïde.'
Geen generaal pardon
Van een 'generaal pardon' waarbij alle kortingen onder alle omstandigheden van tafel zijn, zou geen sprake zijn. De minister wil vasthouden aan een ondergrens voor de dekkingsgraad, met verplichte kortingen voor pensioenfondsen die eronder zakken. Waarschijnlijk moeten fondsen op oudjaarsdag minimaal op een dekkingsgraad van 90% staan, om niet te hoeven korten. Dat is ook de ondergrens uit het pensioenakkoord. Tot nog toe dreigden kortingen bij dekkingsgraden van onder 100% voor PMT, PME en UWV. En voor onder de 95% voor tientallen andere fondsen.

Bij een grens van 90% is de kans op kortingen kleiner, maar niet uitgesloten. Afgelopen zomer stonden meerdere grote pensioenfondsen nog onder dit niveau, maar sindsdien zijn de dekkingsgraden wat gestegen. Op dit moment zouden alle grote pensioenfondsen uit de gevarenzone zijn. Eind september stonden bij ABP, PFZW en de metaalfondsen PMT en PME op dekkingsgraden tussen de 90% en 95%. Vrijdag wordt de eindstand van oktober bekend, waarschijnlijk is die nog hoger. Maar als voor het eind van het jaar de beurskoersen en de rente weer dalen, kan dat veranderen.


Door maar één jaar uitstel te geven, houdt Koolmees druk op de ketel voor de uitwerking van de open eindes uit het pensioenakkoord van juni. In april 2020 moeten werkgevers, vakbonden en het kabinet daarmee klaar zijn, maar er liggen nog veel heikele kwesties op tafel. De minister is bang dat de vaart eruit gaat als hij voor twee jaar de pauzeknop indrukt. Bij uitstel van een jaar dreigen er wel alsnog kortingen op de pensioenen in 2021, nota bene een verkiezingsjaar.

Bijgepraat
Woensdagochtend praatte Koolmees de Kamerleden van de coalitie en van pensioengedoogpartners GroenLinks en de PvdA bij over zijn plannen. Die moet hij de komende dagen ook nog afstemmen met sociale partners en toezichthouder De Nederlandsche Bank. De minister heeft de Tweede Kamer beloofd uiterlijk volgende week woensdag een brief te sturen en dan echt duidelijkheid te geven.

Afgelopen weken hebben de sociale partners, pensioenfondsen en linkse oppositiepartijen Koolmees flink onder druk gezet om de dreigende kortingen voor miljoenen gepensioneerden en werkende deelnemers af te wenden. PvdA en GroenLinks willen hun steun voor vernieuwing van het pensioenstelsel zelfs intrekken als er volgend jaar wordt gekort. Die steun is cruciaal, omdat het kabinet een breed draagvlak wil voor hervorming van de pensioenen.

Maar ook vakbonden en werkgevers hebben gevraagd om een 'pauze', wat hen betreft van twee jaar, voor zowel de dreigende pensioenverlagingen, als de premieverhogingen. Woensdag konden de sociale partners nog niet reageren op het mogelijke uitstel van een jaar, zij willen eerst door Koolmees zelf worden bijgepraat. Dat gebeurt naar verwachting volgende week.

Het ministerie van Sociale Zaken geeft woensdag geen inhoudelijk commentaar en verwijst naar de brief die de minister volgende week stuurt. Daan staat ook een overleg gepland met de pensioenspecialisten van de fracties.

fd.nl/economie-politiek/1324252/koolm...
De Jonkheer
0
Maar wat vind je er van Voda? Heb je ook nog een mening of post je alleen bij elkaar gezochte persberichten en publicaties?
rationeel
0
Ze willen niet betalen. Wat voor argumenten ook worden aangevoerd.
Gewoon tijdverspilling om te willen overtuigen.

De gepensioneerde heeft recht op zijn afgesproken pensioen plus alle inflatie die hem is aangedaan.

Ik verwacht dat je er met de verdubbeling van het pensioen nog niet komt.
agapim
1
Pensioenkorting komend jaar van tafel
(Door LEON BRANDSEMA EN MARTIN VISSER
Telegraaf 13-11-2019)

DEN HAAG - "Er komt lucht voor miljoenen gepensioneerden en werkenden. Minister Koolmees (Sociale Zaken) werkt aan een plan om de pensioenproblemen een jaar te bevriezen. Niet alleen de kortingen, maar ook de premieverhogingen gaan dan tijdelijk van tafel.
Dat is de hoofdmoot van het plan dat de minister komende week wil presenteren, bevestigen bronnen in Den Haag en bij de vakbonden en werkgevers. Pensioenfondsen hoeven dan komend jaar niet te korten. Daarnaast gaan ook de dreigende flinke verhogingen van de pensioenpremie een jaar in de ijskast."

En nu oppassen voor de CHANTAGE-pogingen van Koolmees/Rutte en co !!
Een CASINO-pensioen lost de "problemen" niet op !
En verbetert dus ook niet het vertrouwen in het Pensioenstelsel !
Een REËEL FTK met REËELE REKENRENTE hebben we nodig, zodat er een eind komt aan het ARM REKENEN van de Pensioenfondsen
Alleen een reëele rekenrente zorgt bovendien voor acceptabele pensioenpremie's.

.
FinCentre
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 12 nov 2019 om 03:01:


DE DEMAGOGIE VAN THEO KOCKEN IN BUITENHOF

Ben ik nu klaar met Kocken? Nee, nog niet helemaal.


Speciaal voor jou, Han: een interview met de Moeder van alle pensioenkwaad!

www.ad.nl/rotterdam/mijn-geld-gaat-in...

voda
0
quote:

De Jonkheer schreef op 13 nov 2019 om 20:59:


Maar wat vind je er van Voda? Heb je ook nog een mening of post je alleen bij elkaar gezochte persberichten en publicaties?

Als ik daar aan moet beginnen, dan wordt het full-time gelegenheid. Ik besteed nu al te veel tijd hieraan. Ik reageer slechts sporadisch. Ik heb nog een full time baan naast dit posten.
Beperktedijkbewaking
4
DE SPROOKJES VAN ILJA BOELAARS IN BUITENHOF-TV

“Niet korten betekent een gift van een paar honderd miljard van jong aan oud.”

Huh? Dat is wel een heel groot bedrag, hoe komt Boelaars daar in vredesnaam aan?
We gaan eens meerekenen. Op dit moment liggen de dekkingsgraden van grote pfn als ABP, PFZW e.d. rond de 95%. Laten we zeggen dat een korting op de aanspraken van minstens 10% nodig is om de DG's weer boven de door het FTK gewenste 104% te krijgen.
In feite is korten totaal onnodig, maar de 'risicovrije' rekenrentewaanzin van Knot c.s. leidt nu eenmaal tot dit soort zieke sommetjes. Ter wille van de discussie doe ik dus even met de gekte mee.

Niet alle pfn hebben zo'n lage DG. Ook staan de rentes nog altijd op een historisch dieptepunt, lager kan bijna niet, een (lichte) stijging is waarschijnlijker dan een daling. Dan schieten de DG's omhoog. Voor alle pfn bij elkaar, dus gemiddeld over de hele linie, lijkt me daarom een korting van 8% genoeg, daar zou Boelaars -als het zover zou komen- al heel tevreden mee mogen zijn. De rest van mijn verhaal staat of valt overigens niet met een procentje meer of minder korten.

Zo'n korting betreft zoals bekend niet alleen de aanspraken en uitkeringen van gepensioneerden, maar ook de verplichtingen voor nog werkenden. Waar Boelaars als verklaard tegenstander van 'intergenerationele solidariteit' bang voor is, is dat er door niet-gekorte uitkeringen teveel geld onomkeerbaar uit de pot verdwijnt. Met de toekomstige verplichtingen kan je nog van alles doen, maar uitgekeerd geld haal je nooit meer terug. Zijn woord 'gift' heeft dus betrekking op het achterwege laten van de volgens hem noodzakelijke korting van 8% op de uitkeringen. (Overigens zijn er anderen die het wél doorgaan van zo'n onnodige korting diefstal noemen, diefstal van oud.)

Dit jaar keren de pfn ongeveer 34 mrd uit, volgend jaar zo'n 3 mrd meer. Stel de korting begint in 2020 en loopt in de jaren daarna door. Voor hoe lang, oftewel hoe lang zal de DG-ellende nog duren? Zullen we eens pessimistisch zijn en zeggen: 7 jaar? Trouwens, als je het nog verder doortrekt gaan ook de pensioenen van 'oudere jongeren' er onder lijden, en dat zal niet Ilja's bedoeling zijn.
Gezien de hoge geboortecijfers in de 50-er en 60-erjaren zullen de uitkeringen nog behoorlijk stijgen, ik gok 37, 41, 45, 50, 55, 61 en 67 mrd in 2020 t/m 2026. Bij elkaar 356 mrd, ook hier doet een miljardje meer of minder er niet toe..

De 'gift' is dus 8% van 356 = 28,5 mrd, en dan heb ik nog ruim gerekend.
Dus hoezo drs. Boelaars, “een paar honderd miljard”?!?
Kon je van de professor/zakenman Kocken nog zeggen dat hij overdreef, de zichzelf geweldig vindende 'spreker' Ilja vertelt gewoon sprookjes.
www.sprekershuys.nl/sprekers/ilja-boe...

De guru van de 'persoonlijke pensioenpotjes' kan dus niet rekenen. Dat belooft weinig goeds. Hij wil gaan promoveren in Chicago, ik stel voor dat ze mij in de promotiecommissie benoemen. Als ze in de US ook de traditie van het 'hora est' kennen, garandeer ik de jonge doctor in spé een zwaar uurtje.
Ook nu ben ik nog niet klaar met hem, al begint het me behoorlijk tegen te staan. Dus morgen nog een laatste stukje over Buitenhof, ik ben er kwaad genoeg voor.

jonas
0

Het was inderdaad weer ouderwets gedram en sturen naar een vooropgezette mening bij Buitenhof. Doel was de ouderen als profiteurs neer te zetten. Overdrijving naar overdrijving zonder echte feiten en dat soort werk.

Met gemak rekent DWD het even door. Klopt dus geen moer van bij zgn kwaliteitsjournalistiek van Buitenhof.

Groet, Jonas
FinCentre
2
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 14 nov 2019 om 21:09:


DE SPROOKJES VAN ILJA BOELAARS IN BUITENHOF-TV

“Niet korten betekent een gift van een paar honderd miljard van jong aan oud.”Han,
Gaat het wel helemaal goed met je?

Volgens mij haal je allemaal zogenaamde quotes en berekeningen door elkaar. En leg je mensen woorden in de mond die ze niet gezegd hebben.

Prima dat jij belang hebt bij niet korten van pensioenen, maar probeer je wel een beetje tot de feiten te beperken.

FinCentre
De Jonkheer
0
Ik heb ook nog eventjes de uitzending van Buitenhof bekeken. Toegegeven, nu zonder de kater die ik in de avond van de dag ervoor gekweekt had. Maar nog steeds vind ik dat Kocken en Boelaars een fatsoenlijk verhaal hebben en herken ik helemaal niets van de opmerkingen die BDW tijdens zijn fileer sessie maakt. En het is natuurlijk idioot om ieder (vermeend!) zinnetje dat iemand terloops maakt tijdens een interview tot op de draad toe te analyseren. Het gaat uiteindelijk om de algemene boodschap. En die is dat men een nominaal gegarandeerd pensioen beloofde maar daar geen adequaat beleggingsbeleid op toegepast heeft. Of om een terloopse opmerking van Kocken in mijn woorden te vertalen, men vroeg zich af waarom men het risicoprofiel van een fonds omlaag moest brengen ipv zich af te vragen waarom er uberhaupt risico gelopen moest worden. (zie uitzending, waar Kocken zegt wat hij als eerste zou doen bij een pensioenfonds). Ik begrijp dat gepensioneerden daar nu niet meer aan hebben maar dat is te wijten aan het Bestuur van hun fonds. By the way, bestuurders van pensioenfondsen zijn persoonlijk aansprakelijk. Dus BdB….breng ze maar voor het hekje :)
Beperktedijkbewaking
0
quote:

FinCentre schreef op 15 nov 2019 om 10:24:


[...]
Han,
Gaat het wel helemaal goed met je?
Volgens mij haal je allemaal zogenaamde quotes en berekeningen door elkaar. En leg je mensen woorden in de mond die ze niet gezegd hebben.
...

Ik heb Ilja Boelaars niet letterlijk gequoted, maar het opgeschreven zoals ik me het herinnerde. Ik ben er zeker van dat hij het had over een verschil van (een paar) honderd miljard tussen wel of niet korten, en dat niet korten volgens hem neer zou komen op een voordeel van die grootte voor 'oud'. Ik meen me ook te herinneren dat hij daarbij het woord 'gift' (of cadeau) gebruikte. Een 'gift' van jong aan oud, zo begreep ik Boelaars.

Ik ben dat zogenaamde voordeel voor oud, of zo je wilt: nadeel voor jong, gaan narekenen en kom daarbij op een bedrag van hoogstens enkele tientallen miljarden uit.
Dit geheel los van de vraag of Boelaars' interpretatie en motivatie juist zijn. Volgens mij is er geen enkele zinnige reden om te korten. De pfn bulken van het geld, de 'te lage dekkingsgraden' zijn slechts schijn, veroorzaakt door de rts- en ftk-alchemie van actuariële fossielen. Al mag je dat van Boelaars niet zeggen, "dan begin je aan de verkeerde kant te redeneren", zoiets zei hij. Niet alleen tovert hij fantasiebedragen uit de mouw, nu begint deze D'66-jongere ook nog voor gedachtepolitie te spelen! Typisch D'66: alles wat hen in de praktijk niet bevalt schaffen ze af (desnoods hun kroonjuwelen).

Samenvattend: niet korten is geen 'gift', van niemand aan niemand niet. Wél korten is diefstal van oud.
P.S. Als je Ilja's woorden over 'niet korten' precies en letterlijk kunt quoten, hou ik me aanbevolen.

De Jonkheer
0
Nice, hoeveel van je "feiten" kloppen wel? Of herinner je ze zoals je ze wilt herinneren?
Beperktedijkbewaking
0
quote:

De Jonkheer schreef op 16 nov 2019 om 10:48:


Nice, hoeveel van je "feiten" kloppen wel? Of herinner je ze zoals je ze wilt herinneren?

Doe nou niet zo flauw. Net als @Fincentre die steeds mijn veronderstelde 'motieven' erbij betrekt.

Als mijn cijfers (per ongeluk) niet kloppen, of als ik iemand onopzettelijk echt verkeerd citeer, corrigeer ik dat graag.
Laten we verder over de inhoud en argumenten discussiëren.

taurus86
0
Wat denken we van de opmerking van Kocken, dat we eigenlijk de huidige pensioengenieters en de toekomstige pensioengenieters moeten scheiden bij het beoordelen van het pensioenstelsel. "Men was bijna zover en toen kwamen de vakbonden er tegen in opstand, en nu is men weer bij AF"(Kocken)
Het leek mij een redelijk en praktische voorstel. Voor de pensioengenieters uitgaan van een lage rekenrente en voor de 'nog niet genieters' werken met een hogere rekenrente.
Mij bekruipt het gevoel, dat men ons niet wil informeren over onze individuele pensioenpotje omdat dan het gevoerde beleggingsbeleid weleens het hoofdargument zou kunnen gaan worden. Wij als 'aandeelhouders' hebben geen recht op verantwoording van de uitvoerders. Dat is toch vreemd?!
Waarschuwing aan D'66: weet wel; 'scholing bevordert de vraag naar verantwoording'. En nu is het zo ver!
leek2018
0
Er moet gewoon een maximum aan een uit te betalen pensioen zijn. Volgens mij zijn er dan geen problemen meer mbt kortingen ed.
bik
0
quote:

De Jonkheer schreef op 13 nov 2019 om 20:59:


Maar wat vind je er van Voda? Heb je ook nog een mening of post je alleen bij elkaar gezochte persberichten en publicaties?
Vood is een onberispelijk statistiekes,daar heeft U zich maer bij neder te leggen,mien JUNGSKE. GRMPFFFT.
FinCentre
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 15 nov 2019 om 23:48:


[...]
Ik heb Ilja Boelaars niet letterlijk gequoted, maar het opgeschreven zoals ik me het herinnerde.
...
Ik meen me ook te herinneren dat hij daarbij het woord 'gift' (of cadeau) gebruikte. Een 'gift' van jong aan oud, zo begreep ik Boelaars.
...

P.S. Als je Ilja's woorden over 'niet korten' precies en letterlijk kunt quoten, hou ik me aanbevolen.


Het lijkt me beter als jij je fileersessies voortaan niet baseert op 'dingen die je je meent te herinneren'.

FinCentre
hirshi
0
ANBO bij EenVandaag over pensioenen: ouderen zijn het echt zat!

ANBO-lid Jopie van der Werf vertelt bij EenVandaag dat ze zich grote zorgen maakt over haar pensioen en daarmee haar inkomen: "Vanaf 2006 heb ik geen verhoging van mijn pensioen gekregen. De huren gaan omhoog, het eten is duurder geworden, de elektriciteitsprijs is gigantisch omhoog gegaan, maar wij worden niet geïndexeerd en blijven op hetzelfde bedrag staan.”

www.anbo.nl/nieuws/anbo-bij-eenvandaa...
voda
0
Update 13:00 uur: "Deal tusen Knot en Koolmees"

Politiek verslaggever Sophie van Leeuwen denkt dat er achter de schermen een deal tussen staatssecretaris Koolmees en DNB-baas Klaas Knot is gesloten. Dit akkoord moet ervoor zorgen dat Nederlandse pensioenfondsen komend jaar niet te hoeven korten.

Het is algemeen bekend dat het kabinet een korting wil voorkomen en Knot daar heel anders over denkt. Hij wil namelijk niet dat de problemen naar de nieuwe generaties worden doorgeschoven. Om een korting van de pensioenen te voorkomen, moeten de regels worden aangepast en dat mag alleen in een uitzonderlijke situatie.

Daar lijkt nu geen sprake van te zijn. Aangezien Knot niet protesteert, denkt Van Leeuwen dat er wel een deal tussen Knot en Koolmees gesloten moet zijn.


‘Kritische’ #DNB stilzwijgend akkoord met uitstel #pensioenkortingen www.bnr.nl/nieuws/politiek/10395295/p... … @sophievleeuwen @wkoolmees


'Pensioendealtje tussen Koolmees en Knot'
De Nederlandsche Bank steunt, stilzwijgend, de pauzeknop van minister Koolmees. Die kondigt vandaag uitstel aan van de pensioenkortingen, tegen het advies van DNB-baas Klaas Knot in. Maar, zo melden...

bnr.nl
12:32 - 19 nov. 2019

www.iex.nl/Column/489469/Liveblog-Pen...
voda
0
Koolmees stelt voorwaarden aan jaar uitstel van kortingen op pensioenen

Pensioenfondsen krijgen een jaar extra de tijd voor het herstel van hun dekkingsgraden. Maar minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken stelt daar wel voorwaarden aan. Dat schrijft hij vandaag in zijn langverwachte brief aan de Tweede Kamer over de dreigende pensioenkortingen. Hij roept daarnaast sociale partners op de premie voor volgend jaar stabiel te houden.

Zoals vorige week al uitlekte mag de dekkingsgraad van pensioenfondsen ook na het uitstel niet onder de 90% zakken. Als de dekkingsgraad van een fonds op oudjaarsdag onder die grens zit, moet het volgend jaar alsnog de pensioenen verlagen. Daarnaast moeten de fondsen verantwoorden dat uitstel 'evenwichtig is voor alle deelnemers'. In specifieke situaties kan het volgens Koolmees 'wellicht evenwichtiger zijn wel een korting door te voeren'.

Uitzonderlijke omstandigheden
Om de fondsen uitstel te kunnen geven van een jaar doet Koolmees een beroep op artikel 142 van de pensioenwet. Dat geeft de minister ruimte om hersteltermijnen voor pensioenfondsen op te rekken wanneer er door uitzonderlijke omstandigheden kortingen dreigen bij een groot aantal fondsen.

Volgens Koolmees is sprake van dergelijke omstandigheden door de combinatie van de al lage rente en de heftige daling van de rente in de zomer. Daarnaast ziet hij de verwachte overgang naar een nieuw pensioenstelsel, door het pensioenakkoord als een 'bijzondere omstandigheid.'

De Raad van State en De Nederlandsche Bank (DNB) toonden zich de afgelopen maanden kritisch over nieuw uitstel van pensioenkortingen. Daarmee zouden risico's worden doorgeschoven naar nieuwe generaties. DNB zegt dinsdag 'begrip te hebben voor het besluit van de minister' en steunt 'zijn intentie om de uitvoering van het pensioenakkoord voortvarend ter hand te nemen.' Maar de toezichthouder waarschuwt ook: 'Het uitstellen van kortingen maakt de transitie naar een nieuw stelsel lastiger; het nieuwe pensioenstelsel wordt immers belast met verliezen uit het verleden.'

Hoopt op rust en stabiliteit
Door uitstel te geven hoopt de minister dat er 'rust en stabiliteit' komt om het pensioenakkoord de komende maanden verder uit te werken. De afgelopen maanden dreigden vakbonden en partijen GroenLinks en de PvdA hun steun aan het pensioenakkoord in te trekken, als de minister niets zou doen om 'onnodige kortingen te voorkomen'.

Zonder uitstel dreigen inderdaad volgend jaar kortingen bij een groot aantal pensioenfondsen. Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dreigen bij de standen van eind oktober, zonder ingrijpen, kortingen bij 27 fondsen met 7,8 miljoen pensioenen. Met deze aanpassing zou dat beperkt kunnen worden tot 4 fondsen met 600.000 pensioenen. Bij deze fondsen zijn naar verluidt nauwelijks gepensioneerden aangesloten, het zou gaan om hele groene fondsen met jonge deelnemers. Overigens zijn sinds eind oktober de dekkingsgraden weer gestegen en kunnen deze cijfers er nog beter uitzien.

Voor alle grotere fondsen zijn kortingen bij de huidige standen van de baan. De dekkingsgraad van ambtenarenpensioenfonds ABP — het grootste pensioenfonds van Nederland — stond eind op oktober op 93,2%. Die van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) — de nummer twee — steeg naar 94,1% en van de metaalfondsen PMT en PME naar 95,8% en 95,1%.


Vakbonden en pensioenfondsen waarschuwden de afgelopen maanden ook voor forse premiestijgingen. Voor de premie heeft Koolmees echter geen 'pauzeknop', zoals hij die wel heeft voor de kortingen. Maar nu de fondsen kortingen mogen uitstellen is het volgens Koolmees 'logisch' dat sociale partners de pensioenpremie en de pensioenopbouw stabiel houden.

Vervolgens, schrijft de minister, is het aan de pensioenfondsen of zij de pensioenregeling tegen die premie kunnen uitvoeren. Dat kan nog spannend worden, want bij veel fondsen wringt de uitvoering van de pensioenregeling bij de huidige, niet kostendekkende premies, nu al.

fd.nl/economie-politiek/1324292/koolm...
1.643 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 76 77 78 79 80 81 82 83 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street gaat flink hoger weekeinde in

06 dec De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met mooie koerswinsten het weekeinde ingegaan. Beleggers op Wal...

  Indices

  AEX 602,30 +1,84%
  EUR/USD 1,1058 0,00%
  Germany30^ 13.214,00 +1,22%
  Gold spot 1.460,20 0,00%
  LDN100-24h 7.229,71 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.656,53 +1,00%
  US30# 28.026,49 +0,09%

  Stijgers

  Boskalis
  +6,20%
  Arcelo...
  +3,51%
  ASML
  +3,38%
  Aperam
  +2,89%
  OCI
  +2,74%

  Dalers

  Kiadis...
  -3,74%
  ForFar...
  -1,73%
  Air Fr...
  -1,06%
  Accsys
  -0,89%
  ICT Group
  -0,88%

  Nieuws Forum Meer»

  (3)

  torro op 08-dec-19 21:56
  (4)

  plusmin op 08-dec-19 21:24
  (1)

  plusmin op 08-dec-19 21:22
  (11)

  Kaspersky op 08-dec-19 20:47
  (13)

  Hilkenbrook13 op 08-dec-19 20:15

  Column Forum Meer»

  (21)

  efreddy op 08-dec-19 22:41
  (305)

  antiflow op 08-dec-19 21:45
  (33)

  Snugger op 08-dec-19 21:08
  (5)

  geobeo op 08-dec-19 11:55
  (10)

  simidoc op 08-dec-19 11:52