Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pensioen_LEUGENS Knot en Koolmees

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.621 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Beperktedijkbewaking
2
quote:

De Jonkheer schreef op 26 okt 2019 om 10:16:


Kennelijk is iedereen die het niet met jou eens is dom, hypocriet, oneerlijk en fundamentalistisch.
...

En wéér verdraai je mijn woorden! Dat is de reden dat ik steeds minder op jou reageer.

Ik had het over 'deskundigen', journalisten of politici die halve waarheden vertellen. Die somber of star doen over de pensioenen maar de echte cijfers verzwijgen. Dát vind ik oneerlijk en hypocriet.

Dat ze een andere mening hebben ik vind ik jammer maar daarom zal ik ze niet oneerlijk noemen. Als iemand echt open en informatief is over de cijfers, de goede rendementen en de volle potten, dan zal ik met interesse luisteren waarom zo'n persoon toch voor korten is. Maar de eerste Knot-fan die in het openbaar eerlijk is over de steeds maar doorgaande geweldige groei van de pensioenpotten moet ik nog tegenkomen.

De Jonkheer
1
Ik krijg door de toon van jouw eerder postings niet de indruk dat jij een vriendelijk woord over hebt voor iemand die een tegenovergestelde mening heeft betreffende de pensioenproblematiek. En ik denk al helemaal niet dat je het verband begrijpt of wil begrijpen tussen de nominale zekerheid dat het FTK beoogde en het gebruik van de huidige rekenrente.
hirshi
1
Ik denk dat BDB het verband tussen het FTK en het gebruik van de huidige rekenrente wel degelijk begrijpt.
Kaspersky
1
Draghi heeft door de renteverlagingen beschikbare hoeveelheden geld binnen Europa genivelleerd. Het geld uit de noordelijkere landen is richting zuidelijkere landen gegaan. Zodat ze in het Zuiden op jongere leeftijd met pensioen kunnen. (zie bijlage)

Ik hoop dat Christine Legarde daar op termijn een eind aan maakt door de rente te verhogen.
Bijlage:
DurianCS
0
quote:

De Jonkheer schreef op 26 okt 2019 om 20:25:


Ik krijg door de toon van jouw eerder postings niet de indruk dat jij een vriendelijk woord over hebt voor iemand die een tegenovergestelde mening heeft betreffende de pensioenproblematiek. En ik denk al helemaal niet dat je het verband begrijpt of wil begrijpen tussen de nominale zekerheid dat het FTK beoogde en het gebruik van de huidige rekenrente.

De enige zekerheid die je hebt is dat de rekenrente geen enkele zekerheid geeft. Alleen een illusie, gebaseerd op de hedendaagse rente, dus zeker niet op de toekomstige rente.
De Jonkheer
0
quote:

hirshi schreef op 26 okt 2019 om 21:10:


Ik denk dat BDB het verband tussen het FTK en het gebruik van de huidige rekenrente wel degelijk begrijpt.Kleine nuancering mijnerzijds

Dat het verband er is wordt prima begrepen. Daar twijfel ik niet over. Maar waarom dat verband er is wordt in het algemeen niet begrepen
agapim
0
quote:

De Jonkheer schreef op 26 okt 2019 om 23:37:


[...]


Kleine nuancering mijnerzijds

Dat het verband er is wordt prima begrepen. Daar twijfel ik niet over. Maar waarom dat verband er is wordt in het algemeen niet begrepen


Wat jij niet begrijpt cq niet wil begrijpen is dat de omstandigheden drastisch zijn veranderd ten opzichte van het moment waarop het FTK werd bedacht.

Het is hier al honderd keer uitgelegd, steeds meer prominenten en insiders volgen die kritische opstelling zoals die hier verwoord is....

.

De Jonkheer
1
Ik begrijp het prima. Men wil gewoon zekerheid omtrent het pensioen zonder er voor te betalen. Komt daarbij dat pensioenfondsen misgegokt hebben ten aanzien van de rentebeweging in de hoop op hogere dekkingsgraden. Er zijn ook fondsen die geen problemen hebben gehad door de rentedaling omdat ze wel een adequaat renteafdekkingsbeleid hebben gevoerd. Het FTK werkt alleen als je een goed risicobeleid voert. Als je bewust risico s neemt moet je gewoon soms op de blaren zitten. En natuurlijk bevinden we ons in een extreme situatie met de lage rente. Maar als de aandelen bv 70% zouden dalen, is dat dan ook een reden om maar niet te korten. Oftewel welke extremiteit geeft wel en welke niet een reden tot korten.
voda
0
Koolmees: AOW-leeftijd blijft in 2025 67 jaar

Nederlanders worden steeds ouder.Foto: Dijkstra

De AOW-leeftijd gaat in 2025 niet verder omhoog. Dat schrijft minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wouter Koolmees in een brief aan de Tweede Kamer. Tot 2024 wordt de pensioenleeftijd stapsgewijs verhoogd naar 67 jaar, zoals afgesproken in het pensioenakkoord. Daarna betekent elk extra levensjaar dat Nederlanders acht maanden langer moeten doorwerken en vier maanden langer AOW krijgen.

De leeftijdsverwachting van 65-jarigen stijgt in 2025 met 3,5 dag meer dan verwacht, bleek vrijdagochtend uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is niet voldoende voor een verhoging van de AOW-leeftijd.

Nederlanders die in 2025 65 jaar zijn, worden gemiddeld 85,75 jaar oud. Daarmee stijgt de levensverwachting met iets meer dan een maand in vergelijking met 2024.

Na 2025
Of de pensioenleeftijd na 2025 wel omhoog moet, ligt aan een eventuele verdere stijging van de levensverwachting. Die laat sinds de jaren 50 een duidelijke stijging zien. Op basis daarvan voorspelt het CBS voor bijvoorbeeld 2030 dat 65-jarigen 86,3 jaar worden, wat waarschijnlijk een verhoging van de AOW-leeftijd zou betekenen. Maar de voorspellingen zijn onzeker, schrijft het bureau. De levensverwachting is sinds 2014 nauwelijks toegenomen.

Het wetsvoorstel over de verhoging van de AOW-leeftijd vanaf 2025 moet nog wel door de Tweede en Eerste Kamer.

fd.nl/economie-politiek/1322955/koolm...
agapim
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 3 nov 2019 om 10:31:


www.telegraaf.nl/video/1662535953/koo...Koolmees: "kijk regelmatig op mijnpensioenoverzicht.nl"

en zie wat een catastrofe straks het nieuwe pensioencontract gaat opleveren bij ongewijzigd reken-je-arm beleid.

.
hirshi
0
De kogel is door de kerk.

Het CDA zet een opmerkelijke stap in de pensioendiscussie. De partij komt tegemoet aan gemor in de achterban en wil onderzoek doen naar een nieuwe rekenrente voor pensioenen.

Hierdoor hoeven bij de overgang naar een nieuw pensioencontract de premies minder omhoog en hoeven pensioenen niet zo snel te worden gekort. Het partijbestuur omarmt daartoe een tweetal voorstellen van leden die komende zaterdag tijdens het congres in Utrecht worden ingediend.


www.ad.nl/politiek/cda-zet-pensioendi...
De Jonkheer
0
Dit betreft dus alleen het nieuwe pensioencontract en heeft dus geen betrekking op de huidige pensioencontracten. Hier staat het CDA achter de lijn van Koolmees dat alleen onnodige kortingen voorkomen moeten worden.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

De Jonkheer schreef op 6 nov 2019 om 11:32:


Dit betreft dus alleen het nieuwe pensioencontract en heeft dus geen betrekking op de huidige pensioencontracten. Hier staat het CDA achter de lijn van Koolmees dat alleen onnodige kortingen voorkomen moeten worden.

Ik denk dat dit subtiele onderscheid voor de achterban van het CDA niet uitmaakt. Men wil hoe dan ook geen kortingen. Het zou ook niet uit te leggen zijn.
De beurzen breken weer records, de rendementen van de pfn zijn ook dit jaar weer fantastisch, maar wie er niet van profiteren zijn de gepensioneerden. De pensioenpotten groeien maar door, tot ruim 4x de staatsschuld, ruim 2x het BBP en ruim 50x het totaal van de jaarlijkse uitkeringen. Tot meer dan 90% van de niet-verdisconteerde aanspraken ( = de 'verplichtingen' bij rekenrente nul). Vroeger was dat <50%, en nog maar enkele jaren geleden 70-80%.

Maar de pensioenuitkeringen blijven bevroren, er dreigen zelfs kortingen, omdat pfn uit moeten gaan van een kunstmatig en belachelijk laag rekenrendement van 0,3%-0,5%.
Knot, Koolmees en Dijsselbloem kunnen zeggen dat ze de (zwaar achterhaalde) pensioenwet uitvoeren, maar zijn oneerlijk en hypocriet omdat ze de overvolle potten en de meer dan goede rendementen in het openbaar stelselmatig verzwijgen. Knot gedraagt zich met zijn calvinistische zuinigheidspreken niet als deskundig ambtenaar, maar als volksverlakkend politicus.

Beperktedijkbewaking
0
De rekenrentes zijn in twee maanden tijd ruim 0,4% gestegen. Voor de meeste pfn betekent dat een stijging van de dekkingsgraad met meer dan 5%.

Leuk hè, dat waarderen van de verplichtingen met de risicovrije rentecurve. Geeft echt een goed en stabiel beeld, een pf weet waar het aan toe is....
MAAR NIET HEUS!

Halve land al maanden in paniek vanwege dreigende kortingen, onrust bij vakbonden, CDA en andere clubs. Hele horden 'deskundigen' en 'prominenten' die elkaar via de media in de haren vliegen ... Maar nu gaat het plaatje er ineens anders uitzien. Knot en Dijssel draaien zich knarsetandend om in bed.

Het wordt tijd dat de FTK-guru's eens toegeven dat ze werken met een gedrocht van een wet. Zwaar achterhaald.
Het gaat in de nieuwe pensioenwet allemaal anders worden, maar daar moeten we niet op wachten. Er moet direct een eind gemaakt worden aan die FTK-waanzin door een tijdelijk noodwetje aan te nemen dat de rekenrente direct op 2% zet (al vaker voorgesteld door 50PLUS).

De 'risicovrije' fundamentalisten zijn hun terugtocht al laf aan het voorbereiden: "geen onnodige kortingen" horen we nu. Laten ze er maar aan wennen: het gaat "helemaal geen kortingen" worden. Elke korting nu betekent alleen maar een nog groter en 'onnodig' pensioenoverschot in de toekomst.

De Jonkheer
0
We hebben het beste pensioensysteem van de wereld maar kennelijk zijn we er ook het minst tevreden mee. #rupsjenooitgenoeg #altijdklagen

www.consultancy.eu/news/3352/the-top-...
agapim
1
Koolmees: "kijk regelmatig op mijnpensioenoverzicht.nl"

en zie wat een catastrofe straks het nieuwe pensioencontract gaat opleveren bij het beste reken-je-arm beleid van de wereld.
De Jonkheer
0
Net heldere discussie gezien op Buitenhof, met echte deskundigen en niet een stelletje prof's die hun expertise duidelijk niet op pensioengebied hebben of last hebben van een verleden. Maar ik vermoed dat ze als fundamentalist zullen worden bestempeld. Maar ik zou zeggen, kijk het eens terug als je een keer fatsoenlijk geinformeerd wil worden door neutrale deskundigen zonder belang in de sector
Uzernaam
1
Ik ben 35 en ik zou boos moeten zijn op de gepensioneerden. Dus help mij even het bierviltje te corrigeren.

www.bpmt.nl/beleggingsresultaten
opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dat...

2018 20-65jaar 10.1 miljoen mensen, 65+ 3.3 miljoen
2050 20-65jaar 09.8 miljoen mensen, 65+ 4.7 miljoen
2050 3% minder inleg, 42% meer 65+ uitkering

PMT
2018 inleg 2382 uitkering 1366 totaal vermogen 71271
2050 3% minder inleg, 42% meer 65+ uitkering
2050 inleg 2310 uitkering 1939 totaal vermogen 71271+2310-1939= 71642

Dus bij een rendement van 0%, een dalende beroepsbevolking (3% lagere inleg) en stijgende pensioensgerechtigden(+42%) stijgt de pensioenpot in 2050 van 71271 naar 71642.
hirshi
0
quote:

De Jonkheer schreef op 10 nov 2019 om 13:36:


Net heldere discussie gezien op Buitenhof, met echte deskundigen en niet een stelletje prof's die hun expertise duidelijk niet op pensioengebied hebben of last hebben van een verleden. Maar ik vermoed dat ze als fundamentalist zullen worden bestempeld. Maar ik zou zeggen, kijk het eens terug als je een keer fatsoenlijk geinformeerd wil worden door neutrale deskundigen zonder belang in de sector


Een stelletje profs zonder expertise?

En dan die twee profs in Buitenhof die wel die expertise hebben!

Ga fietsen!
1.621 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

'Lagere opening op Wall Street'

14:50 De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting lager openen, nadat de recordreeks van de Dow... 1

  Indices

  AEX 593,65 -0,51%
  EUR/USD 1,1060 -0,16%
  Germany30^ 13.150,80 -0,53%
  Gold spot 1.470,60 -0,09%
  LDN100-24h 7.246,28 -0,85%
  NY-Nasdaq Composite 8.570,66 +0,24%
  US30# 27.862,63 -0,24%

  Stijgers

  Kiadis...
  +7,43%
  ALTICE...
  +0,99%
  Galapagos
  +0,94%
  Brunel
  +0,93%
  Boskalis
  +0,85%

  Dalers

  TKH
  -3,44%
  Arcadis
  -3,00%
  Alfen ...
  -2,81%
  IMCD
  -2,28%
  Heijmans
  -2,27%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  suske wiet op 20-nov-19 15:02
  (2)

  Jopie1962 op 20-nov-19 14:59
  (38)

  Thorgall op 20-nov-19 14:19
  (8)

  dasokwat op 20-nov-19 13:25
  (7)

  dasokwat op 20-nov-19 13:14

  Column Forum Meer»

  (76)

  Diminhu op 20-nov-19 15:18
  (11)

  The Saint op 20-nov-19 14:28
  (6)

  Snugger op 20-nov-19 12:49
  (84)

  ONN op 20-nov-19 11:26
  (9)

  ONN op 20-nov-19 11:20