Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pensioen_LEUGENS Knot en Koolmees

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
437 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Chiddix
0
Vakbonden vergaderen met leden en de leden stemmen over het principe-akkoord de komende dagen. Een kleine meerderheid is voor(41%) op dit moment. Las verschillende reakties en dan heeft iedereen wel iets wat niet vervuld wordt in het akkoord. Het is namelijk een compromis.
Iemand zegt, 45 jaar werken en dan AOW pensioen. Waarom bv 66 jaar en vier maanden in het akkoord en niet 66 jaar? enz
De AOW leeftijd afhankelijk maken van het aantal dienstjaren heb ik nooit gelezen bij de regering. In Belgie is er die discussie wel.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Chiddix schreef op 12 jun 2019 om 09:57:


...
De AOW leeftijd afhankelijk maken van het aantal dienstjaren heb ik nooit gelezen bij de regering. In Belgie is er die discussie wel.

Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), zegt in het FD:

"En er komt een stevig onderzoek naar het recht op stoppen na een aantal dienstjaren, bijvoorbeeld na 45 jaar. Er is altijd gezegd dat dit niet kan omdat arbeidsverleden niet is geregistreerd. Dat gaan we nu toch echt eens bespreken. Het wordt inmiddels bijgehouden sinds 1998, dat begint toch ergens op te lijken."

De oud-PvdA-politica werkt dan al ongeveer vijf jaar in de SER aan plannen voor een nieuw pensioenstelsel. Dat staat eigenlijk los van de AOW en de discussie over zware beroepen. Toch ziet Hamer, die als SER-voorzitter een centrale - maar neutrale - rol in de gesprekken had, in de combinatie van de dossiers de oplossing. Afgelopen week kreeg zij voorlopig gelijk. Maar het werk is nog niet klaar. Zo moeten de achterbannen van FNV, CNV en VCP nog instemmen met het pensioenakkoord.

Chiddix
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 12 jun 2019 om 01:47:


[...]
Het bovenstaande is het gevolg van het feit dat de commissie 'parameters' van Dijsselbloem opereren moest binnen de bestaande regelgeving, het zg. Financieel ToetsingsKader.

Het grootste probleem is en blijft de rekenrente.


Als de dekkingsgraad beneden 100 procent blijft, komt ook de beloofde indexatie niet. Dat is met de huidige goed gevulde pensioenpotten en prachtige rendementen niet uit te leggen!De AEX staat vanaf 1 Januari 13% in de plus. Begrijp er niet zoveel van, als men bv roept, in 2021 moeten bepaalde fondsen gaan korten. Weet men dan nu waar de AEX zal staan in 2021? Heeft men een glazen bol op tafel?
Het effect van de handelsoorlog VS/China op de beurs valt tot op heden mee. Brexit als dat er komt, wat niemand weet, zal de beurs enigszins raken. Daar behoef je geen kenner voor te zijn. Een harde Brexit is zorgelijker. Dan sta je op 500 punten of nog iets lager met de AEX.
ffff
0
Chiddix,

Wat men in ieder geval wel haarscherp kan berekenen is de toename van het aantal gepensioneerden. Nogmaals, ik postte het al diverse keren: In België wordt dat jaarlijks een post van ieder jaar weer opnieuw 2 miljard extra uitgaven... Ga er als bevolking maar aan staan…. Die worden maar ouder, die nemen enorm in aantal toe en vooral ook nog eens: Ze kosten aan medische zorg zo ontzettend veel meer vergeleken met vroeger. Dus die medische kosten nemen ook enorm toe...

En de werkers mogen het allemaal betalen en ophoesten… Als ze al niet met een burn-out al twee jaar thuis lekker op de bank zappen. Zoals je weet neemt het aantal langdurig ZOGENAAMD zieken explosief toe....
DAT ook nog eens een keer.

Peter
agapim
1
quote:

ffff schreef op 12 jun 2019 om 12:05:


Chiddix,

Wat men in ieder geval wel haarscherp kan berekenen is de toename van het aantal gepensioneerden. Nogmaals, ik postte het al diverse keren: In België wordt dat jaarlijks een post van ieder jaar weer opnieuw 2 miljard extra uitgaven... Ga er als bevolking maar aan staan…. Die worden maar ouder, die nemen enorm in aantal toe en vooral ook nog eens: Ze kosten aan medische zorg zo ontzettend veel meer vergeleken met vroeger. Dus die medische kosten nemen ook enorm toe...

En de werkers mogen het allemaal betalen en ophoesten… Als ze al niet met een burn-out al twee jaar thuis lekker op de bank zappen. Zoals je weet neemt het aantal langdurig ZOGENAAMD zieken explosief toe....
DAT ook nog eens een keer.

Peter


Chiddix heeft het over de pensioenen waarvoor de mensen in Nederland gespaard hebben.
Jij haalt er weer het Belgische "AOW" verhaal erbij.
Jij vergelijkt appels met peren.
Kortom "Jij bent de zwakste schakel" :)

.

voda
0
Na inzet miljardenjoker heeft Koolmees alle vertrouwen in goede afloop pensioendeal

Na het moeizaam bereikte akkoord op hoofdlijnen over hervorming van de pensioenen gaat het heus wel goed komen met de uitwerking. Daar is Wouter Koolmees van overtuigd. 'We gaan het gewoon met elkaar cheffen,' verzekerde de minister van Sociale Zaken woensdag op zijn Merkels bij de presentatie van het pensioenadvies van de Sociaal-Economische Raad (SER).

Illustratie: Mirjam Vissers voor het FD
Niks de duivel zit in de details, het gaat gewoon gebeuren. Bovendien, er liggen al zo veel verkenningen, sommen en berekeningen dat het niet al te lang hoeft te duren voordat bijvoorbeeld is uitgedokterd hoe de leeftijdsonafhankelijke pensioenopbouw 'evenwichtig en zorgvuldig' kan worden geschrapt. Als het aan Koolmees ligt, gaat nog deze kabinetsperiode alle benodigde wetgeving naar de Tweede Kamer.

Maar overmoed komt voor de val. De Duitse bondskanselier kreeg nog spijt van haar 'Wir schaffen das'-uitspraak. Koolmees weigert mee te gaan in 'what if'-doemscenario's, maar ook hij weet dat hij niet al te luchtig kan doen over het traject dat nog voorligt.

Referendum
De eerste belangrijke horde op weg naar de geplande reset van de Nederlandse oudedagsvoorziening volgt immers al snel. Volgende week legt vakbondskoepel FNV de onderhandelingsuitkomst voor aan haar notoir onvoorspelbare achterban.
Leden worden bijgepraat in een reeks bijeenkomsten door het hele land alvorens zij hun stem uitbrengen in een onlinereferendum. De uitslag volgt op 15 juni, wanneer het FNV-ledenparlement zijn oordeel velt. Ook de vakcentrales VCP en CNV raadplegen hun achterban.

Komt er witte rook — wat overigens wel voorzichtig wordt verwacht, gezien de miljarden die het kabinet heeft uitgetrokken — dan nog is succes niet verzekerd. Er zijn eerder pensioenakkoorden geweest die in de uitwerkingsfase alsnog strandden.

Techniektijger
Maar als iemand de juiste papieren heeft om de pensioenhervorming tot een goed einde te brengen, dan is Koolmees het wel. 'Hier zie je hoe waardevol het is als iemand een klein ego heeft en een groot doorzettingsvermogen', aldus premier Mark Rutte vrijdag over de inspanningen van zijn coalitiegenoot.

Als econoom en oud-hoofd begrotingsbeleid op het ministerie van Financiën is Koolmees buitengewoon goed ingevoerd in de materie. Bovendien is hij een zelfverklaarde techniektijger die gretig in de spreadsheets duikt en zijn eigen beleidsbrieven aan de Kamer stuurt. 'Toevallig vind ik de techniek van pensioen erg leuk en interessant en mooi', zegt hij.

Voor technisch onuitvoerbare compromissen hoeft een nog op te zetten ‘stuurgroep’ van werkgevers, bonden en kabinet dan niet te vrezen. Die moet erop toezien dat bij de uitwerking van het nieuwe pensioencontract geen 'pech- en geluksgeneraties' ontstaan. Deze veiligheidsklep gaf voor CNV en VCP de doorslag, lieten de voorzitters woensdag doorschemeren.

Lesgeld
Techniek is niet alles. De onderhandelingen waren soepeler verlopen als Koolmees wat minder strak op de inhoud gericht was geweest, valt her en der te beluisteren. 'Soms zat zijn kennis hem in de weg', aldus een betrokkene. Daardoor zou hij soms te weinig oog hebben gehad voor wat de gesprekspartner nodig had om een volgende stap te kunnen zetten. En waren de geklapte onderhandelingen in november een belangrijke les.

Het goedlachse rekenwonder van D66 voelt zich duidelijk meer thuis op de inhoud dan in het politieke spel, is de teneur. Hij kan niet liegen, zegt bijvoorbeeld een van de polderaars. Als secondant van toenmalig D66-voorman Alexander Pechtold tijdens de formatie was Koolmees de dossierkenner terwijl zijn partijleider het politieke machtsspel beheerste. 'Hij zit duidelijk in zijn comfortzone wanneer het om de feiten gaat.'

Strateeg
Dat wil niet zeggen dat Koolmees geen strateeg is. Na de mislukte deal in november zocht hij intensiever steun op links om het politieke draagvlak te creëren dat de bonden nodig hadden. Het ultieme bewijs van zijn vernuftigheid is misschien wel de miljardenmeevaller die het Centraal Planbureau (CPB) op de valreep te voorschijn toverde.

De timing is immers saillant. Enkele weken geleden rekende het CPB de arbeidsparticipatie opnieuw door, wat een structurele verbetering van de overheidsfinanciën opleverde. Net op tijd voor de minister om met die sommen in zijn achterzak de laatste onderhandelingsronde in te gaan.

Gewapend met die nieuwe cijfers kon hij plots nog eens twee maanden afschaven van zijn eerder bod om de AOW-leeftijd minder snel met de levensverwachting te laten oplopen. Van tien maanden werken per gewonnen levensjaar naar acht: op zo veel toeschietelijkheid hadden zijn gesprekspartners niet gerekend. En kwam het principeakkoord alsnog dinsdag rond. 'Wir schaffen das,' inderdaad.

Lien van der Leij

fd.nl/economie-politiek/1304151/na-in...
agapim
0
quote:

voda schreef op 12 jun 2019 om 17:05:


Na inzet miljardenjoker heeft Koolmees alle vertrouwen in goede afloop pensioendeal

Na het moeizaam bereikte akkoord op hoofdlijnen over hervorming van de pensioenen gaat het heus wel goed komen met de uitwerking. Daar is Wouter Koolmees van overtuigd. 'We gaan het gewoon met elkaar cheffen,' verzekerde de minister van Sociale Zaken woensdag op zijn Merkels bij de presentatie van het pensioenadvies van de Sociaal-Economische Raad (SER).

Illustratie: Mirjam Vissers voor het FD
Niks de duivel zit in de details, het gaat gewoon gebeuren. Bovendien, er liggen al zo veel verkenningen, sommen en berekeningen dat het niet al te lang hoeft te duren voordat bijvoorbeeld is uitgedokterd hoe de leeftijdsonafhankelijke pensioenopbouw 'evenwichtig en zorgvuldig' kan worden geschrapt. Als het aan Koolmees ligt, gaat nog deze kabinetsperiode alle benodigde wetgeving naar de Tweede Kamer.

Maar overmoed komt voor de val. De Duitse bondskanselier kreeg nog spijt van haar 'Wir schaffen das'-uitspraak. Koolmees weigert mee te gaan in 'what if'-doemscenario's, maar ook hij weet dat hij niet al te luchtig kan doen over het traject dat nog voorligt.

Referendum
De eerste belangrijke horde op weg naar de geplande reset van de Nederlandse oudedagsvoorziening volgt immers al snel. Volgende week legt vakbondskoepel FNV de onderhandelingsuitkomst voor aan haar notoir onvoorspelbare achterban.
Leden worden bijgepraat in een reeks bijeenkomsten door het hele land alvorens zij hun stem uitbrengen in een onlinereferendum. De uitslag volgt op 15 juni, wanneer het FNV-ledenparlement zijn oordeel velt. Ook de vakcentrales VCP en CNV raadplegen hun achterban.

Komt er witte rook — wat overigens wel voorzichtig wordt verwacht, gezien de miljarden die het kabinet heeft uitgetrokken — dan nog is succes niet verzekerd. Er zijn eerder pensioenakkoorden geweest die in de uitwerkingsfase alsnog strandden.

Techniektijger
Maar als iemand de juiste papieren heeft om de pensioenhervorming tot een goed einde te brengen, dan is Koolmees het wel. 'Hier zie je hoe waardevol het is als iemand een klein ego heeft en een groot doorzettingsvermogen', aldus premier Mark Rutte vrijdag over de inspanningen van zijn coalitiegenoot.

Als econoom en oud-hoofd begrotingsbeleid op het ministerie van Financiën is Koolmees buitengewoon goed ingevoerd in de materie. Bovendien is hij een zelfverklaarde techniektijger die gretig in de spreadsheets duikt en zijn eigen beleidsbrieven aan de Kamer stuurt. 'Toevallig vind ik de techniek van pensioen erg leuk en interessant en mooi', zegt hij.

Voor technisch onuitvoerbare compromissen hoeft een nog op te zetten ‘stuurgroep’ van werkgevers, bonden en kabinet dan niet te vrezen. Die moet erop toezien dat bij de uitwerking van het nieuwe pensioencontract geen 'pech- en geluksgeneraties' ontstaan. Deze veiligheidsklep gaf voor CNV en VCP de doorslag, lieten de voorzitters woensdag doorschemeren.

Lesgeld
Techniek is niet alles. De onderhandelingen waren soepeler verlopen als Koolmees wat minder strak op de inhoud gericht was geweest, valt her en der te beluisteren. 'Soms zat zijn kennis hem in de weg', aldus een betrokkene. Daardoor zou hij soms te weinig oog hebben gehad voor wat de gesprekspartner nodig had om een volgende stap te kunnen zetten. En waren de geklapte onderhandelingen in november een belangrijke les.

Het goedlachse rekenwonder van D66 voelt zich duidelijk meer thuis op de inhoud dan in het politieke spel, is de teneur. Hij kan niet liegen, zegt bijvoorbeeld een van de polderaars. Als secondant van toenmalig D66-voorman Alexander Pechtold tijdens de formatie was Koolmees de dossierkenner terwijl zijn partijleider het politieke machtsspel beheerste. 'Hij zit duidelijk in zijn comfortzone wanneer het om de feiten gaat.'

Strateeg
Dat wil niet zeggen dat Koolmees geen strateeg is. Na de mislukte deal in november zocht hij intensiever steun op links om het politieke draagvlak te creëren dat de bonden nodig hadden. Het ultieme bewijs van zijn vernuftigheid is misschien wel de miljardenmeevaller die het Centraal Planbureau (CPB) op de valreep te voorschijn toverde.

De timing is immers saillant. Enkele weken geleden rekende het CPB de arbeidsparticipatie opnieuw door, wat een structurele verbetering van de overheidsfinanciën opleverde. Net op tijd voor de minister om met die sommen in zijn achterzak de laatste onderhandelingsronde in te gaan.

Gewapend met die nieuwe cijfers kon hij plots nog eens twee maanden afschaven van zijn eerder bod om de AOW-leeftijd minder snel met de levensverwachting te laten oplopen. Van tien maanden werken per gewonnen levensjaar naar acht: op zo veel toeschietelijkheid hadden zijn gesprekspartners niet gerekend. En kwam het principeakkoord alsnog dinsdag rond. 'Wir schaffen das,' inderdaad.

Lien van der Leij

fd.nl/economie-politiek/1304151/na-in...


Ook hier weer worden AOW en het door de werkenden zelf opgebouwd pensioen door elkaar gehaald.
Doordat Rutte en co de AOW leeftijd van een vaste 65 jaar verhoogden naar een praktisch gezien 1 op 1 oplopende leeftijd werden miljarden Euro's aan bezuinigingen ingeboekt.
Door de stijging van de AOW leeftijd nu iets te vertragen wordt een klein deel van die bezuinigingen teruggedraaid. Om dan te spreken van eeen forse financiële handreiking van het kabinet .....
Het toont ook hier aan dat men het niet zo nauw neemt met de werkelijkheid.
Aan het voorgestelde CASINO-pensioen wordt door de overheid helemaal niets extra's bijgedragen.
En ook de Pensioen_LEUGENS van Koolmees,Knot en Rutte zijn tot dusver niet
weersproken.


.
Beperktedijkbewaking
3
En intussen dragen de vakbondsbobo's hun regionale voorzitters op om opstandige leden de mond te snoeren (zie FD). "Discussies over de rekenrente moeten zoveel mogelijk voorkomen worden."

Schandalig! Censuur, muilkorven, volksverlakkerij!
Alle publiciteit ging de laatste weken uit naar de AOW-leeftijd, maar ohgv de pensioenen worden we intussen genaaid. Vanwege de neurosen van Knot en ECB houden we die belachelijk en onrealistisch lage rekenrente, die door 'Dijsselbloem' nog lager gaat worden. Gevolg: nog lagere dekkingsgraden, en nog eerder korten.

Totaal onnodig, de pensioenpotten puilen uit. Vergelijk het maar met alles wat je bedenken kunt: het BBP, de staatsschuld, de jaarlijkse pensioenuitkeringen, de AOW-uitkeringen of de hele rijksbegroting. Het totale vermogen van onze pfn is de laatste tien jaar verdubbeld en procentueel veel harder gestegen dan al die andere zaken.

WE ZIJN RIJK MAAR WORDEN ARM GEREKEND DOOR VALSE BOEKHOUDERS!

Ik heb al schriftelijk geprotesteerd bij mijn vakbond, en zal bij de komende bijeenkomst in mijn regio mijn mond open trekken en niet zo'n beetje ook. Ik roep alle vakbondsleden op hetzelfde te doen. Ook jonge leden, want de te betalen premies worden onnodig omhoog gejaagd.

www.daskapital.nl/4901022/dastabel_we...
objectief
0
quote:

agapim schreef op 12 jun 2019 om 17:32:


[...]

En ook de Pensioen_LEUGENS van Koolmees,Knot en Rutte zijn tot dusver niet
weersproken.Nee, iemand die je voor leugenaar uitmaakt; ga je echt niet te woord staan.
Die moet eerst maar een gedragscursus volgen.
In elk geval: indexering was al uitgesloten voor het ABP etc. en nu minus die 2,5% toch zeker. Daar hoeven we de komende 5 jaar niet meer aan denken.
objectief
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 12 jun 2019 om 18:07:WE ZIJN RIJK MAAR WORDEN ARM GEREKEND DOOR VALSE BOEKHOUDERS!Het bovenstaande is complete onzin. We gaan niet potverteren in ons calvinistisch landje, nu niet en nooit niet. Zelfs de linkse partijen willen er niet aan!!

Gelukkig heb je meer verstand van onroerend goed.
agapim
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 12 jun 2019 om 18:07:


En intussen dragen de vakbondsbobo's hun regionale voorzitters op om opstandige leden de mond te snoeren (zie FD). "Discussies over de rekenrente moeten zoveel mogelijk voorkomen worden."

Schandalig! Censuur, muilkorven, volksverlakkerij!
Alle publiciteit ging de laatste weken uit naar de AOW-leeftijd, maar ohgv de pensioenen worden we intussen genaaid. Vanwege de neurosen van Knot en ECB houden we die belachelijk en onrealistisch lage rekenrente, die door 'Dijsselbloem' nog lager gaat worden. Gevolg: nog lagere dekkingsgraden, en nog eerder korten.

Totaal onnodig, de pensioenpotten puilen uit. Vergelijk het maar met alles wat je bedenken kunt: het BBP, de staatsschuld, de jaarlijkse pensioenuitkeringen, de AOW-uitkeringen of de hele rijksbegroting. Het totale vermogen van onze pfn is de laatste tien jaar verdubbeld en procentueel veel harder gestegen dan al die andere zaken.

WE ZIJN RIJK MAAR WORDEN ARM GEREKEND DOOR VALSE BOEKHOUDERS!

Ik heb al schriftelijk geprotesteerd bij mijn vakbond, en zal bij de komende bijeenkomst in mijn regio mijn mond open trekken en niet zo'n beetje ook. Ik roep alle vakbondsleden op hetzelfde te doen. Ook jonge leden, want de te betalen premies worden onnodig omhoog gejaagd.

www.daskapital.nl/4901022/dastabel_we...Waarvan akte !

.
haas
0
quote:

haas schreef op 12 jun 2019 om 08:41:========================================================================
PS: Den Haag schaakt op hetzelfde moment op meerdere borden tegelijk !!:
1.overleg met partners/bonden
2.inschakelen van deze commissie
3. overleg binnen de overheidsorganen/politieke partijen

Vakbond FNV is geschrokken van het
bindend advies over de vermogens van de
pensioenfondsen,waardoor deze hogere
buffers moeten aanleggen.Mogelijk wordt
het door het advies moeilijker om de
pensioenen sneller te laten meegroeien
met de kosten van het levensonderhoud.

In een interne mail van de FNV,die de
NOS in handen heeft,wordt bestuurders
gevraagd er tegenover leden niet al te
veel op in te gaan,om de stemming over
het pensioenakkoord niet te beïnvloeden
"en al helemaal niet negatief".

De timing van het advies is beroerd:1,3
miljoen vakbondsleden mogen deze week
stemmen over een nieuw pensioenstelsel
Willempie3
2
Stel je krijgt elk jaar 35000 Euro binnen en je geeft ook 35000 Euro per jaar uit.
Verder heb je 1,5 miljoen aan belegd vermogen waar je 100.000 Euro rendement op maakt per jaar. Indexatie of niet ? Ga je volgend jaar 36000 Euro uitgeven omdat alles duurder is geworden ? Voor ons pensioen systeem is dit echt een serieuze vraag. De meeste mensen hoeven hier natuurlijk niet over na te denken en geven nog veel meer uit als ze zoveel reserve hebben. De verhouding is hetzelfde: 35 miljard premie-inkomsten, 35 miljard pensioenuitkeringen en 1500 miljard reserves en volgend jaar 1600 miljard.

Wie maakt die overdreven veilige regels ? De regering en De Nederlandse Bank.
Het is niet eens hun geld. Is er een verborgen agenda ? Wordt het geld als dekking gebruikt voor eeuwigdurende renteloze leningen aan Zuid-Europa waar ze een paar jaar eerder stoppen met werken ? Zoiets moet het wel zijn.
objectief
0
quote:

Willempie3 schreef op 13 jun 2019 om 08:00:Wie maakt die overdreven veilige regels ? De regering en De Nederlandse Bank.
Het is niet eens hun geld. Is er een verborgen agenda ? Wordt het geld als dekking gebruikt voor eeuwigdurende renteloze leningen aan Zuid-Europa waar ze een paar jaar eerder stoppen met werken ? Zoiets moet het wel zijn.Je begrijpt schijnbaar weinig van pensioenregels want je voorbeeld is onvolledig; ga eerst de materie eens bestuderen. Niemand van de betrokken partijen heeft er belang bij regels op stellen (toch zeker de FNV niet) die slecht zijn voor werknemers en/of gepensioneerden. Je zult de realiteit onder ogen moeten zien en accepteren, dat is ook goed voor je eigen gemoedsrust.
(en die verwijzing naar Zuid-Europa is wel heel zielig; dat heeft er niks met te maken, per saldo is dat in ons voordeel)

josti5
0
quote:

Willempie3 schreef op 13 jun 2019 om 08:00:
Wie maakt die overdreven veilige regels ? De regering en De Nederlandse Bank.
Het is niet eens hun geld. Is er een verborgen agenda ? Wordt het geld als dekking gebruikt voor eeuwigdurende renteloze leningen aan Zuid-Europa waar ze een paar jaar eerder stoppen met werken ? Zoiets moet het wel zijn.


Natuurlijk is er een verborgen agenda.
De beleggingsregels, de rekenrente en allerlei andere 'veiligheidsregels' beperken het vrij besteedbaar inkomen.
Deze inperking vindt ook bij het 'gewone' inkomen plaats: almaar stijgende overheidstarieven, de CO2-gekte: dat momenteel uiteindelijk 92% van iedere verdiende euro naar Vadertje Financiële staat gaat, is nog niet genoeg.

Waarbij de dreigende nog lagere rekenrente per 1 januari 2021 erop duidt, dat achter de schermen rekening wordt gehouden met een langdurige periode van zeer lage, wellicht negatieve rente.
De huidige schulden zijn al veel te hoog, en worden alleen maar hoger, waarbij het geld richting verkeerde partijen (overheden, multinationals) stroomt.
Vroeger of later gaat dat fout, tenzij er een grote schuldensanering komt, maar dan vallen de banken én de pensioenfondsen om...

'Ze' weten simpelweg veel méér!
Wadloper
0
quote:

josti5 schreef op 13 jun 2019 om 08:51:


[...]

Natuurlijk is er een verborgen agenda.
De beleggingsregels, de rekenrente en allerlei andere 'veiligheidsregels' beperken het vrij besteedbaar inkomen.
Deze inperking vindt ook bij het 'gewone' inkomen plaats: almaar stijgende overheidstarieven, de CO2-gekte: dat momenteel uiteindelijk 92% van iedere verdiende euro naar Vadertje Financiële staat gaat, is nog niet genoeg.

Waarbij de dreigende nog lagere rekenrente per 1 januari 2021 erop duidt, dat achter de schermen rekening wordt gehouden met een langdurige periode van zeer lage, wellicht negatieve rente.
De huidige schulden zijn al veel te hoog, en worden alleen maar hoger, waarbij het geld richting verkeerde partijen (overheden, multinationals) stroomt.
Vroeger of later gaat dat fout, tenzij er een grote schuldensanering komt, maar dan vallen de banken én de pensioenfondsen om...

'Ze' weten simpelweg veel méér!Alles voor de schulden vd knoflooklanden en de immigratie.
Anders niet meer op te brengen met deze massale toeloop.
objectief
2
quote:

josti5 schreef op 13 jun 2019 om 08:51:


[...]

Natuurlijk is er een verborgen agenda.
De beleggingsregels, de rekenrente en allerlei andere 'veiligheidsregels' beperken het vrij besteedbaar inkomen.
Deze inperking vindt ook bij het 'gewone' inkomen plaats: almaar stijgende overheidstarieven, de CO2-gekte: dat momenteel uiteindelijk 92% van iedere verdiende euro naar Vadertje Financiële staat gaat, is nog niet genoeg.Volgens mij ben je gewoon ANTI alles in dit land; en ja, meteen de CO2 en belastingen er maar bij halen om de discussie te ontregelen.

De realiteit is toch, dat je zelf gestopt bent met werken op je 52e (eigen bewering en dat mag), omdat je geen belasting meer wou betalen. Nu achteraf janken dat je te weinig middelen hebt om ruim van te leven; eigen schuld dikke bult.
josti5
1
quote:

objectief schreef op 13 jun 2019 om 08:58:


[...]

Volgens mij ben je gewoon ANTI alles in dit land; en ja, meteen de CO2 en belastingen er maar bij halen om de discussie te ontregelen.

De realiteit is toch, dat je zelf gestopt bent met werken op je 52e (eigen bewering en dat mag), omdat je geen belasting meer wou betalen. Nu achteraf janken dat je te weinig middelen hebt om ruim van te leven; eigen schuld dikke bult.


Dit is je zoveelste, dus bewuste, volledig verkeerde voorstelling van zaken, fred.
Ik heb je een aantal keren uitgelegd, hoe een en ander in zijn werk is gegaan, maar je blijft met onzin komen.

Josti had en heeft zijn zaakjes prima voor elkaar.

Jij bent gewoon ANTI succes.

Je doet maar.

En jazeker: de staat is mijn financiële vijand (en bepaald niet alleen de mijne!), en ik zal mijn inkomen + vermogen tegen deze vijand beschermen, waar (wettelijk) mogelijk: fiscale optimalisatie, goedkoper kopen in het buitenland, maand of 4 per jaar verblijven in het buitenland, en zo.

AOW-leeftijdsgekte (en binnen afzienbare tijd erger) en pensioenbemoeienis zijn puzzelstukjes in de grote puzzel van verdere inperking van het vrij besteedbaar inkomen, net zoals de steeds hogere, zogenaamd aan de inflatie aangepaste overheidstarieven dat zijn, zoals de CO2/energiegekte dat is, zoals de steeds hogere accijns dat is, zoals de van 6 naar 9% en van 19 naar 21% opgehoogde BTW dat zijn, en nog veel meer.

Zo bezien zijn 'onverklaarbare' zaken als de rekenrente opeens héél logisch.

Het grote geheel, fred, dáár gaat het om.
Fijn dat ik een en ander dank zij jouw misplaatste aanval, weer eens voor het voetlicht heb kunnen brengen!


Chiddix
0
quote:

ffff schreef op 12 jun 2019 om 12:05:


Chiddix,

Wat men in ieder geval wel haarscherp kan berekenen is de toename van het aantal gepensioneerden. Nogmaals, ik postte het al diverse keren: In België wordt dat jaarlijks een post van ieder jaar weer opnieuw 2 miljard extra uitgaven... Ga er als bevolking maar aan staan….

En de werkers mogen het allemaal betalen en ophoesten… Als ze al niet met een burn-out al twee jaar thuis lekker op de bank zappen. Zoals je weet neemt het aantal langdurig ZOGENAAMD zieken explosief toe....
DAT ook nog eens een keer.

Peter


Burn-out kan maar dat jongeren die dat krijgen denken, dat ze dan voor het leven een burn-out hebben, gaat er bij mij niet in. Maar wat je zegt, die een burn-out hebben zitten soms lang in de ziektewet en genieten met volle teugen(binnen en buiten). Genieten is niet het probleem, dat mag maar wel werken aan terugkeer in het arbeidsproces anders wordt men een profiteur. En mensen in je omgeving(buren etc) gaan bepaald niet positief denken als je meer dan een jaar in een ligstoel buiten met zonnebril op een boek zit te lezen of op de bank zit te zappen.
Chiddix
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 11 jun 2019 om 18:54:


Dekkingsgraden omlaag, premie omhoog
Keiharde dreun voor pensioenen

Door Leon Brandsema
Updated 20 min geleden
38 min geleden in GELD

Amsterdam - Pensioenfondsen en hun deelnemers krijgen een flinke opdoffer te verwerken. Door nieuwe rekenregels verslechtert de financiële situatie van de fondsen. En pensioen gaat ook duurder worden, of minder opleveren.

Dat is het gevolg van een advies van een commissie onder leiding van oud-minster Dijsselbloem. Pensioenfondsen hebben zich de afgelopen jaren te rijk gerekend omdat ze mochten uitgaan van hoge rendementen op hun beleggingen. Daardoor is de premie in feite al jaren te laag om de kosten te dekken. Daar wordt nu flink op ingegrepen.

Bekijk ook:
Pensioenpremie moet omhoog of de opbouw omlaagEr worden opmerkingen gemaakt , dat uitgerekend dit bericht verschijnt op een moment dat FNV en CNV leden zich uitspreken over het principe-akkoord pensioenen.
437 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

'Positief begin voor Beursplein 5'

08:08 De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt donderdag met winst te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beurzen...

  Indices

  AEX 566,00 +0,81%
  EUR/USD 1,1276 +0,41%
  Germany30^ 12.430,80 +0,99%
  Gold spot 1.381,93 +1,60%
  LDN100-24h 7.430,48 +0,04%
  NY-Nasdaq Composite 7.987,32 +0,42%
  US30# 26.666,32 +0,61%

  Stijgers

  AMX
  +0,88%
  AEX
  +0,73%
  AALBER...
  0,00%
  ABN AMRO
  0,00%
  Accell
  0,00%

  Dalers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AMRO
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (9)

  dasokwat op 20-jun-19 09:13
  (1)

  suske wiet op 20-jun-19 09:08
  (2)

  dasokwat op 20-jun-19 09:04
  (12)

  dasokwat op 20-jun-19 09:03
  (26)

  Woudsehoeve op 20-jun-19 09:00

  Column Forum Meer»

  (13)

  Now U See Me! op 20-jun-19 09:12
  (106)

  TheSky op 20-jun-19 08:13
  (47)

  Enzo123 op 20-jun-19 07:11
  (3)

  efreddy op 19-jun-19 23:06
  (1)

  Snugger op 19-jun-19 19:30