Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING Maart 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.487 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 71 72 73 74 75 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Thorgall
0
quote:

snuf13 schreef op 22 mrt 2019 om 10:57:


Rente onder 0!!

Geen renteverhoging in Europa en Amerika dit jaar.

Volgend jaar eerder een rente verlaging.

Nou , alleen dit al gaat ING dwars door de 15 euro heen trekken.....!!

Alleen je moet er even in geloven , dat is alles
met deze rente mag je blij zijn als ING boven de 10 blijft. Ik blijf echter zitten. Mijn aandelen- en optiestrategie is er op gebaseerd dat ik optimaal rendement heb tussen de 9,50 en 12 euro, niet op een voor mij onhaalbare koers van 14 oid. De risico's zie ik zelf vooral aan de onderkant.
snuf13
0
En wat ik al gezegd heb..... zodra de AEX gaat dalen, gaat ING als hardste naar beneden....


Aphrodite01
0
quote:

snuf13 schreef op 22 mrt 2019 om 12:56:


En wat ik al gezegd heb..... zodra de AEX gaat dalen, gaat ING als hardste naar beneden....


Mankeer je wat aan je ogen? Arcelor, Aegon en Randstad met 3% of meer in de min, ING slechts 1%. Maar ja bashen schijnt je hobby te zijn!
Koos-2018
0
quote:

snuf13 schreef op 22 mrt 2019 om 12:56:


En wat ik al gezegd heb..... zodra de AEX gaat dalen, gaat ING als hardste naar beneden....

Wat lul je nu ? Zodra de AEX gaat dalen is Aegon de hoogste daler
Aphrodite01
0
quote:

Mariel schreef op 22 mrt 2019 om 12:33:


mag ING volgende week eindelijk omhoog?


Maandag is beleggersdag en wordt er veel bekend gemaakt, maandag gewoon weer naar de €11,-

Beursblik: beleggersdag kan ING impuls geven
donderdag 21 maart 2019 14:29
Compliance-zorgen drukken koers.
(ABM FN-Dow Jones) Een toelichting door ING op recente compliance-kwesties en een update over de verwachte winstgevendheid kan volgende week een aanjager worden voor de koers van het aandeel. Dat stelde Jefferies in een vooruitblik op de beleggersdag van de bank.
Interessant vindt Jefferies wat ING zal vertellen over zijn actuele visie als disruptor van de bankenwereld. ING kan tijdens de beleggersdag ook nader ingaan op de gevolgen van een mogelijke fusie van de twee grote Duitse zakenbanken op de Duitse markt.
Jefferies sluit niet uit dat ING op 25 maart zijn strategie aanscherpt om zijn kostendoel te halen. ING wil zijn cost/income ratio verlagen tot onder 52 procent in 2020 en de analisten verwachten dat dat ook gaat lukken. Daartoe kan bijvoorbeeld de focus bij de zakenbank bijgepunt worden en extra besparingen worden aangekondigd.
Berisping
Recente publicaties over geld dat via een witwascarroussel van Litouwse banken terechtkwam bij ING-rekeningen, en een berisping voor gebrekkige klantcontrole in Italië zijn minder ernstig dan de fouten waarvoor ING vorig jaar een grote schikking trof met de Nederlandse justitie, volgens Jefferies. Wel zorgt dit voor druk op de koers, totdat de nieuwe problemen zijn opgelost. ING mag voorlopig ook geen nieuwe klanten aannemen in Italië.
Een analist van UBS sluit niet uit dat ING extra kosten zal moeten maken om dit soort tekortkomingen in de controlesystemen ook in andere landen aan te pakken, hoewel hiervoor al een substantieel bedrag is uitgetrokken.
Oude IT bij het vuil
De analist van Jefferies, Maxence le Govello du Timat, verwacht dat de winst bij ING zich dit jaar beter ontwikkelt dan vorig jaar, omdat veel synergieën die de bank heeft aangekondigd voor de periode 2016-2021 zich dit jaar zullen uitbetalen. Zo kan het oude IT-platform in België aan de straat worden gezet. Ook de toename van zogeheten primaire klanten en digitale investeringen zouden de winst moeten ondersteunen.
De fee-inkomsten blijven met 5 procent stijgen, verwacht Jefferies, terwijl de zakelijke leningengroei fors vertraagt. De extra fees komen van nieuwe primaire klanten in groeimarkten zoals Duitsland, die inkomsten genereren door beleggings- en verzekeringsproducten te kopen en door vergoedingen voor doorverwijzingen naar producten van andere dienstverleners.
Een van de weinige financiële doelen die mogelijk net niet wordt gehaald, is volgens Jefferies het rendement op eigen vermogen, dat misschien net onder 10 procent uitkomt. Ook de verschuiving van leningen aan grote bedrijven naar meer MKB-kredieten en consumentenkrediet gaat misschien langzamer dan gehoopt, vanwege het grotere risico van wanbetaling.
Le Govello du Timat verwacht geen grote verrassingen qua dividend, omdat toezichthouders en de publieke opinie dat verhinderen. Zijn winstverwachting is wel ongeveer 5 procent hoger dan de analistenconsensus. Jefferies heeft een koopadvies en koersdoel van 14,10 euro voor ING.
ING houdt zijn beleggersdag maandag op een locatie nabij Frankfurt. Het aandeel ING stond donderdag 0,5 procent lager op 10,70 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
March 21, 2019 09:29 ET (13:29 GMT)
Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.

cees-10
0
Ik denk dat we de komende maanden nog wel meer `onderzoeken` voorbij zien komen die gelieeerd zijn aan de rol van ING als `facilitor` van dubieuze geldstromen;

1. Inherent aan zaken doen in meer landen dan alleen Nederland
2. Diverse partijen denken dat er `iets te halen valt` bij ING nu de bank onder een vergrootglas ligt, al dan niet `aangespoord` door journalisten, dan wel ter dekking van hun `eigen falen`

Ik denk dat er meerdere banken nog zullen volgen en ben blij dat ING als eerste de klappen vangt en dus als eerste zal herstellen.

Max Felix
0
quote:

Thorgall schreef op 22 mrt 2019 om 10:29:


ik verwacht dat analisten hun winstverwachtingen voor de europese banken snel fors zullen verlagen komende tijd. Dalende economieen en recordlage rente is kliing combi voor banken.Crises 2009 komt nooit meer terug in ons leven leeft wel in veel hoofden bij sommigen .
Fundamentalanalyse
(in EUR) 2021 * 2020 * 2019 * 2018 2017 2016
Dividende je Aktie 0,75 0,72 0,70 0,68 0,67 0,66
Dividendenrendite (in %) 6,94 6,70 6,52 n.a. 4,37 4,84
Gewinn je Aktie 1,47 1,40 1,35 1,21 1,26 1,20
KGV 7,49 7,83 8,15 7,91 * 12,14 11,38
Buchwert je Aktie 15,16 14,41 13,77 13,09 12,97 12,84
KBV 0,71 0,75 0,78 0,82 * 1,18 1,06
* Prognose von FactSet
Thorgall
0
Wel jammer dat de bank onder een vergrootglas zal blijven. In de auto-industrie zag je ook dat Volkswagen nooit meer is hersteld van Dieselgate, ondanks dat later uitkwam dat meerdere fabrikanten hebben gesjoemeld. Iedereen blijft het over Volkswagen hebben...en dat zie aan de koers ervan, deze is nooit hersteld van de ramp die hen overkwam, ook nu jaren later niet.

ING en witwassen zullen voor jaren met elkaar verbonden blijven. De boete was groot nieuws destijds en je ziet hoe de media alles van ING onder een vergrootglas blijven leggen. Over de andere banken zijn ze veel minder kritisch. Het zal de koers de komende jaren geen goed doen.
Optiefan
0
10.89 -- 10.49 wel aardig verschil, ben benieuwd naar maandag. Exdividend komt ook aardig dichtbij nu. Meestal iets oplopende koers in aanloop naar Exdividend.
Max Felix
0
quote:

Thorgall schreef op 22 mrt 2019 om 14:47:


Wel jammer dat de bank onder een vergrootglas zal blijven. In de auto-industrie zag je ook dat Volkswagen nooit meer is hersteld van Dieselgate, ondanks dat later uitkwam dat meerdere fabrikanten hebben gesjoemeld. Iedereen blijft het over Volkswagen hebben...en dat zie aan de koers ervan, deze is nooit hersteld van de ramp die hen overkwam, ook nu jaren later niet.


Volkswagen is bezig met een transitie naar elektrische voertuigen maar de beurskoersen zijn gestegen staan op 145 en zijn heel goed hersteld van de dip 100 in het najaar van 2015 ,dus wat u hier zegt over volkswagen klopt niet.
havik of duif
0
Pbm
0
Shorters sturen aan op een krach op de Nederlandse beurs. Grote hedgefondsen hebben een ongelooflijk veel shortposities op de AEX en individuele Nederlandse aandelen. Daarom blijft de Nederlandse beurs ook zo achter bij de Amerikaanse beurs. Omdat ING zwaar weegt en je altijd wel iets kan verzinnen waarom e financials het moeilijk krijgen is ING het meest gewilde slachtoffer van de shorters. Hiermee trekken ze niet alleen ING naar beneden maar tevens andere financials en vooral de AEX. AEX mag ook niet te hard stijgen. Het vreemde van alle verklaringen van de zogenaamde beursexperts zich focussen op de lage rente en daardoor aftoppende marges. ING heft toch totnogtoe bewezen dat het zo'n vaart niet loopt met de toenemende jaarwinsten. De economisch dip die zou moeten komen zou toch eerder de ICT sector en chipsector moeten raken en andere sectoren. Banken zijn relatief juist vrij veilig en zeker met de huidige dividenden zou iedereen in banken moeten beleggen. Velen doen dat ook maar tegen de hedgefondsen valt niet in te roeien. Al een jaar lang stijgt ING meestal op dagbasis in New York, opent ING in Amsterdam op dagbasis hoger, maar als de echte beleggers uitgspeeld zijn komen de virussen die met gecalculeerde algorithmen de koers ongenadig hard naar beneden trekken. Geeen enkel analistenadvies kan hier tegenop, zo blijkt ook telkens weer. Hebben die analisten ongelijk dan? Nee natuurlijk niet, maar koersen worden door de technische handel al enige tijd volstrekt niet meer bepaald door fundamentele factoren. Daarnaast heb je de volgers die weinig verstand van beleggen hebben maar gewoon de patronen volgen, en dan is winst dus verzekerd. Opvallen is wel dat de analisten gewoon koopadviezen blijven geven met doelkoersn van zelfs hoger dan 50% van de huidge koers. In dit forum betreft het ING maar veele andere fondsen ondergaan al hetzelfde lot maar ING is veiliger voor de manipuleerders omdat het een zeer liquid aandeel is en je altijd wel een excuus kan vinden om de koers ervan lager te zetten. Economische onzekerheden, lage rente, eventuele witwas praktijken. Deze redenen kunnen de eerste Jaren nog gemakkelijk worden aangevoeerd en op een gegeven moment gaat iedereen er vanzelf in geloven of wordt volledig murw van de voor hen onverklaarbare koersdalingen. Het komende kwartaal zal ING vrijwel zeker weer een toenmende winst rapporteren, maar gevreesd moet worden dat het de koers niet zal baten. Vlak daarvoor zetten de shorters de koers waarschijnlijk al fors lager zodat een korte stijging na de bekendmaking hen niet zal treffen.
Thorgall
0
quote:

Blankfein schreef op 22 mrt 2019 om 14:54:


[...]

Volkswagen is bezig met een transitie naar elektrische voertuigen maar de beurskoersen zijn gestegen staan op 145 en zijn heel goed hersteld van de dip 100 in het najaar van 2015 ,dus wat u hier zegt over Volkswagen klopt niet.
Maar dan vergelijk je Volkswagen met het dieptepunt wat even heel kort werd bereikt na het schandaal. Daarna veerde de koers vrij snel op naar rond de koers waarop hij nu nog staat.
Vergelijking met ING: Dieptepunt was rond de 8,5. Dan is het nu ook zo'n 20% hersteld van dat dieptepunt.
Max Felix
0
Bij de crises in 2009 stond de rente op 8% nu op 2% verwacht daarom niet veel problemen bij de banken en nog een heel groot verschil in 2008 stond de wereld op instorten en nu krijgen we hoogst waarschijnlijk een lichte economische terug gang.
beurzen overdrijven en ik kan al van het dividend gaan rentenieren.
Thorgall
0
quote:

Pbm schreef op 22 mrt 2019 om 15:09:


Shorters sturen aan op een krach op de Nederlandse beurs. Grote hedgefondsen hebben een ongelooflijk veel shortposities op de AEX en individuele Nederlandse aandelen. Daarom blijft de Nederlandse beurs ook zo achter bij de Amerikaanse beurs. Omdat ING zwaar weegt en je altijd wel iets kan verzinnen waarom e financials het moeilijk krijgen is ING het meest gewilde slachtoffer van de shorters. Hiermee trekken ze niet alleen ING naar beneden maar tevens andere financials en vooral de AEX. AEX mag ook niet te hard stijgen. Het vreemde van alle verklaringen van de zogenaamde beursexperts zich focussen op de lage rente en daardoor aftoppende marges. ING heft toch totnogtoe bewezen dat het zo'n vaart niet loopt met de toenemende jaarwinsten. De economisch dip die zou moeten komen zou toch eerder de ICT sector en chipsector moeten raken en andere sectoren. Banken zijn relatief juist vrij veilig en zeker met de huidige dividenden zou iedereen in banken moeten beleggen. Velen doen dat ook maar tegen de hedgefondsen valt niet in te roeien. Al een jaar lang stijgt ING meestal op dagbasis in New York, opent ING in Amsterdam op dagbasis hoger, maar als de echte beleggers uitgspeeld zijn komen de virussen die met gecalculeerde algorithmen de koers ongenadig hard naar beneden trekken. Geeen enkel analistenadvies kan hier tegenop, zo blijkt ook telkens weer. Hebben die analisten ongelijk dan? Nee natuurlijk niet, maar koersen worden door de technische handel al enige tijd volstrekt niet meer bepaald door fundamentele factoren. Daarnaast heb je de volgers die weinig verstand van beleggen hebben maar gewoon de patronen volgen, en dan is winst dus verzekerd. Opvallen is wel dat de analisten gewoon koopadviezen blijven geven met doelkoersn van zelfs hoger dan 50% van de huidge koers. In dit forum betreft het ING maar veele andere fondsen ondergaan al hetzelfde lot maar ING is veiliger voor de manipuleerders omdat het een zeer liquid aandeel is en je altijd wel een excuus kan vinden om de koers ervan lager te zetten. Economische onzekerheden, lage rente, eventuele witwas praktijken. Deze redenen kunnen de eerste Jaren nog gemakkelijk worden aangevoeerd en op een gegeven moment gaat iedereen er vanzelf in geloven of wordt volledig murw van de voor hen onverklaarbare koersdalingen. Het komende kwartaal zal ING vrijwel zeker weer een toenmende winst rapporteren, maar gevreesd moet worden dat het de koers niet zal baten. Vlak daarvoor zetten de shorters de koers waarschijnlijk al fors lager zodat een korte stijging na de bekendmaking hen niet zal treffen.
Analisten zitten er vaker naast dan met pijltjes gooiende apen. Lees diverse wetenschappelijke onderzoeken over dit fenomeen. Het is een feit dat met lagere rente de winsten van banken afnemen. Ik zou heel erg uitkijken met long posities in opties. Aandelen is een ander verhaal, mits voor de lange termijn.
1.487 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 71 72 73 74 75 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ING Groep Meer »

Koers 10,390   Verschil -0,04 (-0,36%)
Laag 10,312   Volume 12.010.227
Hoog 10,446   Gem. Volume 11.712.017
22-jan-20 17:35
label premium

ING Groep snijdt in de kosten

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium