Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Maart 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
622 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jake7
0
quote:

BassieNL schreef op 28 mrt 2019 om 08:46:


[...]
KBC speelt het spelletje mee. Het verhoogde koersdoel werd afgegeven kort voordat er een emissie plaatsvond die KBC mocht begeleiden.

Het advies van destijds:
www.bolero.be/uploads/media/5b8fcc507...

ATIR101 zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2018 een positief advies
van het CHMP (geneesmiddelenbeoordelingscomité) ontvangen, mogelijk gevolgd
door de definitieve EMA-goedkeuring in het eerste kwartaal van 2019Volledig mee eens !
Ik raad iedereen aan in zijn risico-analyse absoluut geen rekening te houden met de informatie die door KBC de wereld wordt ingestuurd...
Badeend
0
quote:

Jake7 schreef op 28 mrt 2019 om 09:41:


[...]

Volledig mee eens !
Ik raad iedereen aan in zijn risico-analyse absoluut geen rekening te houden met de informatie die door KBC de wereld wordt ingestuurd...

Daarnaast is het een oude analyse die ze beetje geedit hebben in de huidige versie, kloppen diverse onderdelen niet. CHMP wordt nogsteeds Q2 verwacht, anders kan je EMA niet Q3 hebben. Of de EMA wordt Q4 verwacht, omdat CHMP Q3 komt...
BassieNL
2
quote:

Badeend schreef op 28 mrt 2019 om 11:19:


[...]
Daarnaast is het een oude analyse die ze beetje geedit hebben in de huidige versie, kloppen diverse onderdelen niet. CHMP wordt nogsteeds Q2 verwacht, anders kan je EMA niet Q3 hebben. Of de EMA wordt Q4 verwacht, omdat CHMP Q3 komt...
Theoretisch kan het. Er staat max 67 dagen voor (de tijd tussen CHMP opinion en definitieve goedkeuring).
Badeend
0
quote:

BassieNL schreef op 28 mrt 2019 om 12:00:


[...]Theoretisch kan het. Er staat max 67 dagen voor (de tijd tussen CHMP opinion en definitieve goedkeuring).

Ik moet jou gelijk geven, vergeet mijn post maar :-)
K9
0
quote:

the maker schreef op 28 mrt 2019 om 16:25:


Morgen AVA Kiadis

Hopelijk wat nieuws en de koers weer naar 9 euro of hoger (hoop zeg ik)
Koindraak
0
Geloof eerder dat de kiadis hype voorbij is. Hou pharming en roodmicrotec in de gaten
BassieNL
0
quote:

Koindraak schreef op 28 mrt 2019 om 20:49:


Geloof eerder dat de kiadis hype voorbij is. Hou pharming en roodmicrotec in de gaten

Ik denk het ook. Eerst de spotlight op Gala en een lampje op Pharming.

Ik kan me niet veel voorstellen bij de vertraging van Kiadis.
De data van het de kleine groep patienten is toch wel helemaal uitgekauwd lijkt me. Ik snap niet goed wat er nog nodig is dat zo tijdrovend is.
Of wil de EMA misschien de eerste resultaten van fase 3 inzien?
DokterTinus..
0
Is er niet een mogelijkheid dat Kiadis de goedkeuring zou krijgen van de afgelopen CHMP meeting, maar het juist uitstelde zodat ze eerst morgen de AVA kunnen afwachten en voor de bescherming gaan tegen overname. Voordat ze goedkeuring willen hebben. Misschien ver gezocht.
Endless
0
quote:

DokterTinus.. schreef op 28 mrt 2019 om 22:19:


Is er niet een mogelijkheid dat Kiadis de goedkeuring zou krijgen van de afgelopen CHMP meeting, maar het juist uitstelde zodat ze eerst morgen de AVA kunnen afwachten en voor de bescherming gaan tegen overname. Voordat ze goedkeuring willen hebben. Misschien ver gezocht.

Zou zomaar kunnen. Hopelijk komt er wel wat nieuws uit de ava. Zoals ik ( terecht in Galapagos ) zit en geloof dat doe ik ook in Kiadis. Enigste commentaar naar dhr. Lahr probeer wat beter te communiceren dat zou de koers goed doen. Neem een voorbeeld aan Onno van der Stolpe die weet dat de aandeelhouders groot en klein belangrijk zijn.
StandaardVerlies
0
quote:

Koindraak schreef op 28 mrt 2019 om 20:49:


Geloof eerder dat de kiadis hype voorbij is. Hou pharming en roodmicrotec in de gaten


hahahaa de pharming hype was in 2005 al voorbij
Koro
0
quote:

StandaardVerlies schreef op 29 mrt 2019 om 08:09:


[...]

hahahaa de pharming hype was in 2005 al voorbijEn roodmicro dat gaat nooit wat worden.
K9
1
KBCS Healthcare Conference: Kiadis: "ATIR101 is het antwoord"?2019 M03 27 • 2 Likes • 0 Comments

Tom SimontsFollowSenior Financial Economist at KBC Group

KBC Securities organiseert vandaag, 27 maart, zijn KBC Securities Healthcare Conference in New York. Een negental biotechbedrijven zal er aanwezig zijn, waaronder Kiadis. KBCS is erg optimistisch over het biotechbedrijf en trok niet zo lang geleden het koersdoel op van 12,5 euro naar 20,5 euro. Met een koers van om een bij 9 euro levert dat een opwaarts potentieel van meer dan 100 procent, op de vooravond van een belangrijke gebeurtenis met zijn hoofdproduct ATIR101. Het wordt tijd om tijd om Kiadis voor het voetlicht te plaatsen.

Wie is Kiadis alweer?

Kiadis Pharma is een biofarmaceutisch bedrijf met een marktwaarde van 220 miljoen euro. Het ontwikkelt innovatieve en potentiële levensreddende therapieën voor mensen met agressieve bloedkankers en verwante aandoeningen die dringend een beenmergtransplantatie nodig hebben. Kiadis is een koploper op het gebied van stamcelbehandeling voor bloedkankers.

Een beetje achtergrond

Beenmerg is bij volwassenen de enige plek waar bloedlichamen worden aangemaakt. Bij sommige bloedkankers is het soms de enige optie om het bestaande beenmerg te vernietigen en te vervangen door donormateriaal. De nieuw ingebrachte stamcellen kunnen dan nieuwe, gezonde witte en rode bloedlichaampjes gaan aanmaken. Het is echter een zeer ingrijpende procedure. De patiënt is bijvoorbeeld gedurende de hele procedure zeer kwetsbaar voor infectieziektes.

Maar ook naderhand zijn de problemen nog niet van de baan. De ingebrachte stamcellen maken witte bloedlichaampjes aan die het weefsel van de patiënt mogelijk gaat herkennen als “lichaamsvreemd” en beginnen aanvallen (GvHD, Graft versus Host Desease). Hoe sterker de stamcellen lijken op de oorspronkelijke stamcellen, hoe kleiner de kans op zo’n reactie. Toch ontwikkelt zo’n 70 procent van de patiënten één of andere vorm van GvHD, gaande van acuut/chronisch, mild en beheersbaar tot levensbedreigend.

K9
0
ATIR101 is het antwoord

ATIR is eerder een proces dan een middel, waarbij de cellen (T-cellen) die GvHD veroorzaken selectief worden verwijderd. Het mooie is dat enkel die T-cellen worden verwijderd die een potentieel gevaar zijn voor de ontvanger. T-cellen hebben namelijk hun rol in een normaal immuunsysteem. Concurrenten (bv. Molmed), gaan omslachtiger aan het werk. T-cellen worden daar genetisch aangepast, door het invoegen van een zelfmoordswitch die actief wordt van zodra GvHD zich ontwikkelt.

Goedkeuring en commercialisatie loert om de hoek

Het leidende product ATIR101 zou van het Europese goedkeuringsorgaan CHMP een positief advies krijgen in de loop van het vierde kwartaal van 2018. In de loop van oktober 2018 kreeg Kiadis van het CHMP echter bijkomende vragen met betrekking tot de resultaten van de tweede fase studie met ATIR 101. Een tweede fase studie is van nature kleinschalig en doorgaans opgezet als een conceptuele studie.

Slechts zeer uitzonderlijk wordt een geneesmiddel goedgekeurd op basis van zo’n kleinschalige studie. Dat kan alleen maar voor uitzonderlijk zeldzame aandoeningen. Omdat een goedkeuring niet lichtzinnig mag toegekend worden, is de vraag voor bijkomende informatie dan ook niet verwonderlijk. Dat betekent wel flink wat uitstel, wat vanzelfsprekend niet geapprecieerd werd door beleggers.

Kaspositie

Kiadis beschikte op het einde van het eerste halfjaar van 2018 over 41,7 miljoen euro cash en zal daar naar verwachting 5 miljoen euro van verbruiken in de tweede jaarhelft (10 miljoen euro op jaarbasis). De kaspositie werd recent aangedikt via een private plaatsing van 2,6 miljoen aandelen aan 9 euro (een korting van 21 procent).

De 23,4 miljoen euro brengt het totaal opgehaalde kapitaal in het voorbije jaar op meer dan 60 miljoen euro, onder meer 10 miljoen euro via een lening van biotechinvesteerder Kreos. Dat moet volstaan om het bedrijf draaiende te houden tot minstens de tweede helft van 2019. Het kapitaal zal gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling en de commercialisatie in fase II van ATIR101.

K9
0
Waardering

Er werden een heel aantal assumpties gemaakt die de basiswaardering per aandeel op 18,3 euro brengen.

Als uitgangspunt voor de waardering van de markt werden incidentiecijfers (het aantal nieuwe gevallen per jaar) gebruikt voor verschillende types kanker (AML, ALL en MDS) in Europa en de VS, aangezien dit de aandoeningen zijn waarop ATIR101 momenteel getest wordt in de belangrijkste markten van Kiadis. Voor elke indicatie werd het percentage patiënten geschat dat in aanmerking komt voor HSCT (stamceltransplantatie) door patiënten uit te sluiten die langdurig worden gerelativeerd of te oud of te zwak zijn om HSCT te ondergaan. En tot slot werd het aantal HSCT's dat een beroep doet op een gelijkende niet-verwante (haploïde) donor ingeschat. Dit aantal is iets hoger in de VS, aangezien de donorregisters niet zo goed ontwikkeld zijn als in Europa.Het waarderingsmodel van KBCS schat conservatief in dat het aantal patiënten behandeld met haplo-HSCT(stamceltransplantatie met gelijkende stamcellen) tot 2025 een jaarlijks groeiritme van 20 procent kan laten zien, waarna de groei daalt naar 5 procent. Haploïde donoren vertegenwoordigen momenteel ongeveer 12,3 procent van de HSCT-procedures bij bloedkankers. Tegen 2015 zouden haplo-HSCT’s zo’n 43,8 procent van de allogene HSCT’s moeten vertegenwoordigen.
Analist Lenny Van Steenhuyse mikt op een piekmarktaandeel van ATIR101van 30 procent in Europa en 25 procent in de VS. Dit is gebaseerd op de huidige inschatting van de klinische resultaten van ATIR101 ten opzichte van standaard behandeling (PTCy) en zijn concurrenten. Het Amerikaanse aandeel ligt onder het Europese omdat Amerikaanse chirurgen het Baltimoreprotocol vrijwel godsdienstig naleven. Het adoptiepercentage kan wel sterk worden beïnvloed door de resultaten van de geplande PTCy/ATIR10 -combinatietest. Dankzij de aanwijzing van de status “weesgeneesmiddel” in de EU en de VS geniet Kiadis gedurende zeven (VS) of tien (EU) jaar na de marktintroductie exclusiviteit op de markt. Aangezien de markt naar verwachting in 2019 en 2022 zal worden geïntroduceerd, zal de marktexclusiviteit voor beide regio's in 2029 aflopen.
K9
0
De prijs van ATIR101 wordt geschat op 120.000 euro in de EU en 150.000 euro in de VS. Dit is een conservatieve veronderstelling gebaseerd op MolMed's vastgestelde terugbetalingsprijzen van 163.900 euro (in Duitsland) en 149.000 euro (in Italië) per infusie. Alles samen moet ATIR101 piekverkopen van om en bij de 500 miljoen euro kunnen realiseren in 2029.
Risico’s en opportuniteiten

Een waardering is natuurlijk nooit af en is altijd vatbaar voor aanpassingen. Een aantal factoren kunnen de huidige inschattingen potentieel nog wat hoger duwen:

In theorie kan ATIR101 voor elke HSCT-procedure worden gebruikt. Als we rekening houden met de pediatrische populatie die HSCT ondergaat voor bloedkanker (goed voor de resterende 15 procent van de totale HSCT-procedures voor bloedkanker), stijgt de waarde van ATIR101 met 17,6 procent tot 21,5 euro per aandeel).Naast bloedkanker wordt HSCT ook toegepast bij vaste tumoren en niet-kwaadaardige bloedziekten zoals ß-thalassemie, sikkelcelaandoeningen en auto-immuunziekten. Samen vertegenwoordigen deze patiënten 12,8 procent van het totaal aantal patiënten die behandeld werden met HSCT. Door hier ATIR101 aan toe te voegen stijgt de waarde per aandeel met 14,7 procent tot 21 euro.In de huidige waardering wordt de waarde van ATIR101 bepaald door de behandeling van volwassen bloedkanker. In theorie kan het echter naast elke haplo-HSCT-procedure worden gebruikt en kan de geplande combinatiestudie van ATIR101 + PTCy de aanvaarding van het product in de VS aanzienlijk doen toenemen. Een groter Amerikaans piekaandeel (naar 30 procent) kan 9,9 procent waarde per aandeel toevoegen tot 20,1 euro per aandeel.
Endless
0
Begrijp de mensen niet die nu verkopen want wat nu gebeurd bij Galapagos gebeurt zeker ook bij Kiadis binnenkort en dan wil je ze in de porto hebben.
622 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Kiadis Pharma Meer »

Koers 5,100   Verschil -0,05 (-0,97%)
Laag 5,100   Volume 10.342
Hoog 5,195   Gem. Volume 109.923
16-okt-19 09:35
label premium

Kiadis: Erop of eronder

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium