Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING Februari 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
cees-10
0
quote:

leesmee schreef op 5 feb 2019 om 10:13:


Het koersverloop van dit aandeel is natuurlijk wel redelijk bizar voor een bedrijf van deze omvang en met een zodanige vrij constante winststroom.
Ook in vergelijking met het koersverloop van andere Europese banken, even uitgezonderd probleemgevallen zoals Deutsche Bank, is ING erg volatiel.

Mijn indruk is dat er bij ING een aantal factoren spelen, waarvan het feit dat het een van de weinige echt grote en liquide fondsen in de AEX is heel belangrijk is. Dat maakt het een prachtige speelbal voor letterlijk allerlei speculanten die korte termijn winsten proberen te behalen. Bij wat langere termijn beleggers leidt dit soms tot wanhoop en defaitisme zoals wel blijkt uit (ook) de vele onzinnige reacties op dag tot dag koersbewegingen.

Als je iets afstand neemt, zie je dat de koers eind vorig jaar een dieptepunt heeft bereikt op ca. 9.20 en in een maand tijd met 15% is opgelopen. De recente dip van 10.65 naar onder de 10.20 is dan ook niet meer voorlopig dan winstneming van speculanten. Eigenlijk moet je er blij mee zijn, want de technische indicatoren ontspannen daardoor ook weer iets.

Vandaag zie je dan weer een vrij plotseling sterke stijging van nu 2% rond 10.40. Bij de winstcijfers van vorig kwartaal stond de koers ook rond de 10.30-10.40 en sprong de koers zo'n 10% naar boven na de cijfers. Door de dalende trend ging deze winst weer verloren, maar deze keer kan een koersstijging wel weer het begin inluiden van een sterker herstel, waarbij ING boven de 11 gaat bivakkeren. Natuurlijk allemaal alleen als de cijfers morgen goed blijken te zijn. Maar in de omgeving (cijfers andere stabiele banken) en gegeven het toch vrij sterke onderliggende track record van ING lijkt het me een vrij safe veronderstelling dat de winst niet teleur zal stellen.

Ik houd de blik dus vooralsnog gewoon op de wat langere termijn gericht en heb er vertrouwen in dat we dan echt behoorlijk hogere koersen gaan zien. Een terugkeer naar de regionen rond 14 lijkt me zeker dit of volgend jaar niet uitgesloten.

Als de cijfers goed zijn, zullen die koersdoelen van analisten ook wel weer blijgesteld worden. Als er een ding blijkt uit de analistendoelen is het wel dat deze net zo vatbaar zijn voor het algemene sentiment van de markt als de markt zelf, en al of niet gedreven door winstbejag van de instelling waarbij zij werken (eigen posities van banken als Credit Suisse bijvoorbeeld, die consistent te lage doelen afgeeft).
Met andere woorden: ik hecht niet zo verschrikkelijk veel waarde aan de koersdoelen van de analisten - ze bewijzen namelijk keer op keer dat ze ernaast zitten en het verloop toch niet kunnen voorspellen. Het enige effect dat er van de koersdoelen uitgaat is dat de brede markt er zich toch wat van aantrekt en ernaar handelt.

Maar als je je niet te veel daardoor laat leiden en de moed hebt om op punten van al te veel pessimisme tegen de stroom in te gaan en een tijd lang te blijven zitten, kun je flink beloond worden. Dus: op naar de cijfers, hopelijk zijn ze goed, en krijgen degenen die (long) zitten een flinke beloning!


Mijn god, wat een lap tekst; aardige inhoud, maar kunt u echt niet af en toe even op `Enter` drukken zodat de leesbaarheid iets vergroot wordt?:)
snuf13
0
quote:

stockjoy schreef op 5 feb 2019 om 10:37:


Ten opzichte van de AEX had ik de afgelopen weken wel een hogere koers verwacht voor ING. Maar misschien komt dat de komende dagen.


Hoop doet leven!!!! Vandaag alweer een dikke knaller van 1,5 %.....
stockjoy
0
In de aanloop naar cijfers is een stijging van 1,5% niet heel bijzonder. Maar de dag is nog niet voorbij.
arreno
0
Gisteren; AMSTERDAM (AFN) - ING heeft in het vierde kwartaal de baten licht zien toenemen, op een hogere onderliggende nettowinst. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten gepolst door persbureau Bloomberg.
Dus afwachten of de cijfers beter zijn dan de verwachtingen.
Indien dit zo is zouden we op zijn minst de koers moeten zien bij de 3Q cijfers € 11,26.
Als 2018 beter was dan 2017 een koers van €15,--. (Dit laatste is uiteraard wel heel erg hoog gegrepen).
FORT1944
0
Het zijn de beleggers in opties die de boel om zeep helpen , maar de banken worden daar stinkend rijk van , zou moeten verboden worden die handel !
arreno
0
quote:

Optiefan schreef op 5 feb 2019 om 11:55:


Shell is flink doorgestegen na de cijfers.

Door de oplopende olieprijs. Ik vrees dat ING daar niet zo heel veel aan heeft.
leesmee
0
quote:

cees-10 schreef op 5 feb 2019 om 10:47:


[...]

Mijn god, wat een lap tekst; aardige inhoud, maar kunt u echt niet af en toe even op `Enter` drukken zodat de leesbaarheid iets vergroot wordt?:)


Helemaal gelijk, dank voor de verbetering!
HenkdeV
0
quote:

leesmee schreef op 5 feb 2019 om 12:03:


[...]

Helemaal gelijk, dank voor de verbetering!


Verder waardering voor uw gedegen bijdrage.
Hoopmazzel
0
Gisteren maar wat opgepakt op 10,20.Kocht ze voor dezelfde prijs in 2014 ook.

Er is zeker niets veranderd in die 5 jaar?
Wilbar
0
quote:

Hoopmazzel schreef op 5 feb 2019 om 13:25:


Gisteren maar wat opgepakt op 10,20.Kocht ze voor dezelfde prijs in 2014 ook.

Er is zeker niets veranderd in die 5 jaar?
Jawel hoor, dividend en salarissen zijn flink opgetrokken.
Hoopmazzel
0
quote:

Wilbar schreef op 5 feb 2019 om 13:39:


[...]Jawel hoor, dividend en salarissen zijn flink opgetrokken.


Das mooi.Dan zal de kassa ook wel wat voller zijn.
Mariel
0
Top & flop

Voor februari vinden de beursexperts ING het meest koopwaardige aandeel, gevolgd door Royal Dutch Shell. Shell kwam afgelopen week al met meevallende cijfers, waarna de koers steeg. "De experts denken dat het effect van de mooie cijfers nog even doorloopt", aldus Van Zeijl.

Het aandeel om bij weg te blijven, is opnieuw Altice. Net na Altice komen KPN en Randstad. "KPN waarschijnlijk omdat de overnamegeruchten wellicht verdampen en Randstad om het een cyclisch gevoelig bedrijf is", zei Van zeijl.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Hoopmazzel
0
snuf13
0
" De Beursexperts ".... zijn dus mensen die alles weten....... miljardair zijn........ en alles wat ze vertellen klopt dus......

Nou geloof er helemaal niets van!!!!!!
snuf13
0
quote:

Optiefan schreef op 5 feb 2019 om 15:13:


DB zakt een beetje weg, ING (nog) nietAl bijna 8 miljoen omzet...........

Nog geluk vandaag dat de AEX een handje helpt!!!!

684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ING Groep Meer »

Koers 10,036   Verschil +0,21 (+2,09%)
Laag 9,831   Volume 19.792.639
Hoog 10,112   Gem. Volume 18.073.032
15-okt-19 17:36
label premium

ING houdt behoorlijk goed stand

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium