Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pharming februari 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9.434 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 ... 468 469 470 471 472 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jager63
0
quote:

BioTics schreef op 27 feb 2019 om 09:21:


is het een idee om aan de nederlandse regering te vragen om voor pakweg 300 miljoen in te kopen? Nu ze toch bezig zijn....

Ze zullen wel moeten, anders staat er binnenkort 'Air France' op de vliegtuigen.
antop
0
Steun 0,843
Weerstand 0,8875
Op korte termijn is er een positieve tendens. Boven de 0,843 EUR, kan een eerste koersplafond gesteld worden op 0,8875 EUR.

Enkel met een neerwaartse overschrijding van de 0,843 EUR zou een trendomkeer bevestigd worden.


moet er wel meer volume komen....dan nu maar 1,1 mij verhandeld en koers nu
0,858 0,006 0,70 % 09:40:31
vandaag
Laagste 0,8435 09:08:02 Hoogste 0,861 09:34:03

dus ga ik er weer vandoor TRUST en fijne dag
body
0
quote:

kenner schreef op 27 feb 2019 om 09:23:


Vastgesteld kan worden dat Pharming het alleeen niet gaat redden. De oproepen van de heer De Vries om mee te doen zijn door de markt nog altijd niet verhoord en ondertussen is de koers gehalveerd. Het weinig nieuws dat naar buiten kwam waren twee pamfletten en een sponsorship. Verder dus niets te melden. Met de verkoop zal het wel goed gaan maar de organisatiekosten zijn erg hoog. Pharming moet met iets nieuws komen maar kan dat kennelijk niet. Wel de moeite nemen dat je een gepensioneerde ondrezoeker gaat steunen maar niet iets melden wat er toe doet. De arme aandeelhouder is weer de dupe. Sijmen komt met een geldvraag voor stagnerende onderzoeken en een opslitsing van zijn bedrif. Als ik wegkon zu ik gaan. Ook vandaag met naderende goede cijfers geen plus.


Veel te kortzichtig.... Sinds de New York-presentatie staat Pharming op de kaart; GS is niet 'zomaar' een zakenbank die zich met een nietszeggend bedrijf gaat bezig houden, dan moet er geld te verdienen zijn...

Beetje-bij-beetje lijken de kaarten te zijn geschud...
[verwijderd]
0
quote:

antop schreef op 27 feb 2019 om 09:32:


31-12-2018 11:18:32

Uitgelicht: aandeel Pharming in achtbaanrit in 2018

(ABM FN-Dow Jones) Als er één aandeel is dat in 2018 in de achtbaan zat, dan is het dat van Pharming Group. De koers van het Leidse biotechbedrijf beleefde pieken en dalen en dreef beleggers daarmee zo nu en dan tot wanhoop. En dat terwijl het operationeel een goed jaar was voor het bedrijf, dat voor het eerst in de geschiedenis onder de streep winst in de boeken kon noteren.

Pharming begon 2018 met een aandelenkoers van ruim boven de 1,00 euro en spoot de eerste maanden van het jaar omhoog tot bijna 1,60 euro. In het voorjaar zakte het aandeel weer terug om vervolgens met horten en stoten weer richting de 1,50 euro en iets daarboven te koersen rond de zomer.

Na de zomer zette het aandeel Pharming een behoorlijke daling in en dook de koers ook weer onder de grens van één euro. De grootste boosdoener was een analistenrapport van zakenbank Kempen, dat Pharming begon te volgen met een verkoopadvies en een koersdoel van 0,60 euro.

Rapport Kempen zet toon

Kempen schetste in het analistenrapport 'Down the Rabbit Hole' dat Pharmings belangrijkste medicijn Ruconest geen marktaandeel zou weten te winnen, vanwege het middel Lanadelumab van concurrent Shire, dat volgens de zakenbank "superieur" zou zijn. Dit medicijn is nog niet op de markt, maar kreeg van de Amerikaanse Food & Drug Administration al wel het label 'breakthrough therapy'.

Daarnaast zijn er andere concurrerende middelen waarvoor Pharming uit moet kijken, meent Kempen. Op de middellange termijn krijgt Ruconest vermoedelijk concurrentie van orale behandelingen die nu in ontwikkeling zijn, en dan vooral die van farmaceuten BioCryst en KalVista.

In reactie op het rapport, verklaarde CEO Sijmen de Vries van Pharming in september aan ABM Financial News verbijsterd te zijn en de logica van het rapport niet te begrijpen. Kempen berekende in het analistenrapport dat Pharming in 2021 meer dan 200 miljoen kan verdienen met Ruconest in de Verenigde Staten, maar dat die omzet in 2025 is geslonken tot maar 60 miljoen euro vanwege alle concurrerende middelen die dan mogelijk op de markt zijn.

Deze inschattingen zouden tenminste betekenen dat Pharming in die paar jaar veel geld verdient, aldus topman De Vries. "En daar kunnen we veel mee doen."

Stappen met Ruconest

Dat Ruconest vooralsnog genoeg oplevert, bleek dit jaar uit de omzet die elk kwartaal verder opliep. Aan het eind van het derde kwartaal van 2018 stegen de netto-productverkopen tot 97,7 miljoen euro, waarmee die over heel 2018 genomen waarschijnlijk ruim boven de magische grens van 100 miljoen euro uit zullen komen.

Pharming werkte dit jaar ook hard aan de ontwikkeling van Ruconest voor andere potentieel grote indicaties, waaronder pre-eclampsie, in de volksmond ook wel zwangerschapsvergiftiging genoemd, en de nieraandoening contrast-geinduceerde nephropathie.

Ondertussen wordt Ruconest ook door ontwikkeld als behandeling tegen erfelijk angio-oedeem. Begin december nog kwam Pharming met positieve studieresultaten. Die zullen bijdragen aan het verzoek van de FDA om meer klinisch onderzoek te doen naar de behandeling om de acute zwellingen te voorkomen, zogeheten profylaxe. Pharming vroeg in november 2017 reeds om een aanvullende licentie om Ruconest ook voor deze aandoening te mogen vermarkten.

Terwijl het verzoek om meer informatie als een beperkte tegenslag werd bestempeld door CEO De Vries, gaat Pharming door met het ontwikkelen van "innovatieve en meer gebruikersvriendelijke toedieningsmethoden voor de acute behandeling en profylaxe van erfelijk angio-oedeem ter verbetering van de zorg voor patiënten." Daar heeft het bedrijf ook de financiële middelen voor, benadrukte De Vries in september, toen het verzoek om meer informatie vanuit de FDA kwam.

Voor het eerst nettowinst

In 2018 bereikte het biotechbedrijf een belangrijke mijlpaal. Nadat in 2017 voor het eerst op operationeel vlak winst werd behaald, gebeurde dat dit jaar ook onder de streep.

"De opmerkelijke groei van 2017 heeft zich in 2018 gecontinueerd. En ik ben bovendien bijzonder verheugd ons allereerste netto winstgevende kwartaal te kunnen rapporteren", zei topman De Vries in mei, toen bleek dat er in het eerste kwartaal van 2018 een nettowinst was behaald van 3,3 miljoen euro. Aan het eind van het derde kwartaal van 2018 stond de teller op 11,7 miljoen euro. Ter vergelijking: in dezelfde periode in 2017 schreef Pharming nog een nettoverlies van bijna 38 miljoen euro.

"Uitstekende resultaten en dat juist in een periode van intense concurrentie", zei De Vries in oktober bij de bekendmaking van de cijfers over de eerste 9 maanden van 2018.

Hij gaf daarbij aan te verwachten dat de omzettrend in het vierde kwartaal van 2018 is doorgezet. In maart 2019 wordt duidelijk of dit het geval is, wanneer de jaarcijfers worden gepubliceerd.

Wat brengt 2019?

In 2019 zal Pharming verder gaan met de ontwikkeling van zijn pijplijn. Daarvoor heeft het bedrijf voldoende geld in kas, per eind september iets meer dan 72 miljoen euro, en het vermogen stond toen op ruim 48 miljoen euro.

Duidelijk wordt ook of de Amerikaanse toezichthouder FDA uiteindelijk groen licht geeft voor het vermarkten van Ruconest als behandeling tegen profylaxe. Dat zou niet alleen de omzet maar ook zeker het volatiele aandeel een 'boost' geven.

Vooralsnog moeten beleggers van Pharming het doen met een aandeel dat op jaarbasis zo'n 35 procent in waarde is gedaald.

Update: om kasmiddelen te verduidelijken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

ff terug gehaald


Goed verhaal Antop AB, tevens zie je nu de koers stijgen op enkele beursdagen voor de Q4 cijfers. Ik heb ook nog een pluk bijgekocht zojuist. Gewoon omdat mijn vertrouwen in het gezonde Pharming zeer groot is ondanks de koers manipulatie. Zeer binnenkort zullen de shorters boven de meldingsgrens gaan coveren en ook alle shorters die onder de meldingsgrens van 0,5 % zitten, willen ze niet op dik verlies komen te staan.
jakhals
1
Het is ongelofelijk hoe men de koers zo laag heeft weten te houden, knap gedaan. Ik verwacht dan ook dat de koers straks super snel omhoog schiet als het spel van laag houden voorbij is.
jakhals
1
Den DoorDouwer
1
"Timberrrrrr...." "Glijbaan?"
Hmmm, hoor ik hier nog een echo van gisteren (of eergisteren...) of wordt hier een Jack Sparrow achtige logica toegepast: "up is down" ?
Als ik de horizon afspeur zie ik nochtans alleen groen.
Heerlijk als de shorters wriemelen van angst...
groene appel
2
ik zet op youtube een damestennisfilmpje op voor het geluid en ga dan op marketviewer naar de bied en de laat kijken....
[verwijderd]
1
quote:

kenner schreef op 27 feb 2019 om 09:23:


Vastgesteld kan worden dat Pharming het alleeen niet gaat redden. De oproepen van de heer De Vries om mee te doen zijn door de markt nog altijd niet verhoord en ondertussen is de koers gehalveerd. Het weinig nieuws dat naar buiten kwam waren twee pamfletten en een sponsorship. Verder dus niets te melden. Met de verkoop zal het wel goed gaan maar de organisatiekosten zijn erg hoog. Pharming moet met iets nieuws komen maar kan dat kennelijk niet. Wel de moeite nemen dat je een gepensioneerde ondrezoeker gaat steunen maar niet iets melden wat er toe doet. De arme aandeelhouder is weer de dupe. Sijmen komt met een geldvraag voor stagnerende onderzoeken en een opslitsing van zijn bedrif. Als ik wegkon zu ik gaan. Ook vandaag met naderende goede cijfers geen plus.


Zou de Vries dan hebben gelogen zou hij dat risico om een groep in bezit van 600.000.000 aandelen te belazeren?
Want wat hier dus beweerd wordt staat haaks op Sijmen de Vries zijn verhaal dat zeker de eerste te starten Fase in beide onderzoeken door Pharming zullen worden gedragen.

Wat denk jij kenner zou hij zich zo voor schut zetten.
Ik persoonlijk denk het niet.
En zaken vooral het financieren van eea gaan niet overnacht dat heeft tijd nodig.
De Boost komt er aan ik zou gewoon zorgen dat je mogelijke Short positie afbouwt want het gaat heel heel veel geld kosten.
Er is een, ik noem het graag " Kempen Anus",gat en in dat gat zijn weinig tot geen aandelen verkocht.
Die jump is 30ct groot verslik je er niet in.

Ruud..
[verwijderd]
0
Het wachten is op de Hink stap sprong en dat die komt daar kun je op rekenen er zitten nog al wat sentimenteel gevoel in de weg geen CEO ter wereld laat zijn bedrijf zo te kakken zetten.
Want na alle tumult is gebleken dat er een mega vies spel is gespeeld.
Niks tegen te doen immers de belegger in Pharming is een kleine onwetende van de tactiek die men er op los liet.

Rustig wachtende verblijf ook ik vandaag weer lekker buiten.
Neem het er van zou ik zeggen 20 C wat een weertje

Ruud..
MartinvM
1
quote:

Maradonna11 schreef op 27 feb 2019 om 09:09:


Goedemorgen Pharmers, de glijbaan is weer geopend :) :) TIMBERRRRRRRRR


Geen toegevoegde waarde deze opmerking en teveel herhaald. NOK gegeven.
Jager63
1
quote:

groene appel schreef op 27 feb 2019 om 09:51:


ik zet op youtube een damestennisfilmpje op voor het geluid en ga dan op marketviewer naar de bied en de laat kijken....

Dus dan spelen mijn buren s'nachts dus tennis.
kweetoknie
2
Beste Pharming aandeelhouders,

Het sentiment is aan het draaien, de negatieve koersmanipulatie heeft steeds minder effect en het kost steeds meer geld om de koers een klein beetje naar beneden te krijgen. Dit fenomeen gaat langzaam doordringen bij alle partijen en zal dus steeds minder gaan voor komen de komende tijd. Ik verwacht dat de koers de komende dagen behoorlijk zal gaan oplopen.

Nu kun je natuurlijk timber blijven roepen tot je een ons weegt, of andere hersenloze one-liners, maar het effect ervan is weg. Waarom denk je anders dat De Monitor zegt de komende dagen niet meer te posten, omdat hij/zij dat heel goed snapt.

Vergeet niet dat de koers in 2017 naar half 2018 ruim 5x over de kop ging.
Of dat het komend jaar nu weer gaat gebeuren? Ik weet het niet, maar weet wel dat alles kan. De realiteit is vaak gekker dan de wildste fantasie!

Voor de lange termijn; er zijn zoveel mogelijke aandoeningen PE, CIN etc en andere aandoeningen waarvoor Ruconest mogelijk i.c.m. een ander medicijn een mogelijke positieve bijdrage kan leveren. Ruconest dat dan bijvoorbeeld door de C1-inh werking tijdelijk het afweermechanisme stil legt, zodat een ander medicijn dat anders aangevallen en afgebroken zou worden, zijn werk wel kan doen.
Voor een ieder die daar in geïnteresseerd is, kijk op het andere forum en zoek de bijdragen van Nachtzwaluw op.

Iedereen goede Pharming dagen toegewenst.
[verwijderd]
1
quote:

kweetoknie schreef op 27 feb 2019 om 10:09:


Beste Pharming aandeelhouders,

Het sentiment is aan het draaien, de negatieve koersmanipulatie heeft steeds minder effect en het kost steeds meer geld om de koers een klein beetje naar beneden te krijgen. Dit fenomeen gaat langzaam doordringen bij alle partijen en zal dus steeds minder gaan voor komen de komende tijd. Ik verwacht dat de koers de komende dagen behoorlijk zal gaan oplopen.

Nu kun je natuurlijk timber blijven roepen tot je een ons weegt, of andere hersenloze one-liners, maar het effect ervan is weg. Waarom denk je anders dat De Monitor zegt de komende dagen niet meer te posten, omdat hij/zij dat heel goed snapt.

Vergeet niet dat de koers in 2017 naar half 2018 ruim 5x over de kop ging.
Of dat het komend jaar nu weer gaat gebeuren? Ik weet het niet, maar weet wel dat alles kan. De realiteit is vaak gekker dan de wildste fantasie!

Voor de lange termijn; er zijn zoveel mogelijke aandoeningen PE, CIN etc en andere aandoeningen waarvoor Ruconest mogelijk i.c.m. een ander medicijn een mogelijke positieve bijdrage kan leveren. Ruconest dat dan bijvoorbeeld door de C1-inh werking tijdelijk het afweermechanisme stil legt, zodat een ander medicijn dat anders aangevallen en afgebroken zou worden, zijn werk wel kan doen.
Voor een ieder die daar in geïnteresseerd is, kijk op het andere forum en zoek de bijdragen van Nachtzwaluw op.

Iedereen goede Pharming dagen toegewenst.AB JE weet het wel dus ;-)

Ook de spelletjes makers zijn als de dood hun vingers te branden en reken maar dat er al naar gekeken wordt men is er echt mee bezig en is zo zichtbaar in het boekje .
Nu weg en succes 90+ vandaag moet kunnen.

Ruud..
Versie 2.0
3
dive till the bone
1
quote:
BioTics schreef op 26 feb 2019 om 10:33:


gattegat monitor, maak je je daar NOU nog druk om?? Die losse flodders van onverzettelijk leest toch al bijna niemand.


BioTics misschien kun je met je nieuwe vriend beter gaan praten over het ondermijnen van een gezond Nederlands biotechnologie bedrijf, genaamd Pharming, in een bruin café.

Maar betrek mij niet in jou verhalen, want ik kan je verzekeren dat ik zeer regelmatig met scherp schiet en niet met losse flodders ;-)

dat wordt oorlog hier tussen deze 2 hier ,zal ik Chapo maar even verwittigen (je weet wel ,dat kleine mannetje uit Colombia )
[verwijderd]
3
O ik deel nog 1 gedachte hier omdat het mij ook duidelijk gemaakt is.

er zijn diverse mogelijkheden.

Maar als je er in zit net zolang als ik, is er maar een mogelijkheid en die heeft de Vries ook duidelijk pogen te maken tijdens zijn toer waarbij ook Frankrijk bezocht is.

Het kan rommelig zijn zeer volatiel men, de markt , zal pogen en alles uit de kast halen om je stukjes los te weken. Heb vertrouwen het komt goed en op zijn pootjes terecht .
Frase waarin hij melde ze niet te verkopen voor of onder.... zijn alleen als indicatie bedoeld geweest.
Het grotere doel van iedereen is straks aan de hoofd tafel te zitten niet voor de voorafjes niet voor het dessert maar om van de hoofdmaaltijd te genieten.
Persoonlijk zeg ik graag een glas rood vol en robuust naast mijn gerecht.

Sijmen de Vries heeft het beste voor met zijn trouwe beleggende medelanders.
Ik zeg er bij dat ook ik mijn twijfels heb gehad maar dat deze zijn verdwenen.

Hou vast.

Ruud..
dive till the bone
0
[Modbreak IEX: Gelieve even te leren juist te quoten, bericht is bij dezen verwijderd.]
9.434 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 ... 468 469 470 471 472 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Pharming Group Meer »

Koers 1,218   Verschil -0,03 (-2,64%)
Laag 1,214   Volume 10.456.115
Hoog 1,253   Gem. Volume 7.080.763
12-nov-19 17:35
label premium

Mooie winst op Pharming

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium