Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL februari, sprokkelmaand?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.388 Posts
Pagina: «« 1 ... 207 208 209 210 211 ... 220 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Hansbeleg 28 februari 2019 12:12
  @Rene

  Dividend is altijd "een koekje van eigen deeg" het komt natuurlijk niet van andere bedrijven af. Je krijgt gewoon een deel van de winst uitgekeerd, de koers (bij een ideaal dividend aandeel) is gedurende dat jaar met het dividend bedrag opgelopen. Je stript het dividend en je begint opnieuw de koers weer op te bouwen. In een dalend aandeel lukt dat natuurlijk niet en daar zijn wij de "gelukkige" eigenaren van.

  Sandd hoeft geen surseance aan te vragen, dat zal wel met de banken geregeld zijn zolang PostNL zijn intentie niet terugtrekt. Normaal zit er een boete (Fee) op als PostNL dat zou doen. Ik kreeg de indruk tijdens de analisten call dat dit nu niet van toepassing was. Op zich zou dat vreemd zijn want Sandd zit nu in een lastig parket, bungelt eigenlijk. Ik ga het nog eens even nalezen als het transcript er is.
 2. forum rang 4 s1138421 28 februari 2019 12:33
  Wat ik me afvraag: 'de ondernemingswaarde' van Sandd is dus vastgesteld op 130Mio... in een markt die elke maand met 1% krimpt wordt dit bedrijf maandelijk minder waard. Wanneer wordt nu de uiteindelijk overname prijs van Sandd bepaald? Het werd hier al eerdr geschreven....maar als dit pas in Q4 rond komt of later kan het in theorie/praktijk zijn dat Sandd voor die tijd al surseance moet aanvragen. Gaat de overname dan ook nog door? Tenslotte is de noodzaak er dan niet meer
 3. forum rang 4 Dr. Oogkloot 28 februari 2019 12:41
  quote:

  Makita schreef op 28 februari 2019 12:38:


  Belangrijker nieuws...

  twitter.com/watcherstock/status/11010...
  Hm, ik heb een hekel gekregen aan Dijsselbloem nadat hij Reaal Nationaliseerde 6 jaar geleden. Mocht hij PostNL kopen voor minstens 4.00 dan staat hij bij mij weer quitte.
 4. forum rang 7 Eurowin 28 februari 2019 12:52
  quote:

  leo36 schreef op 28 februari 2019 12:49:


  Afgelopen maandag (2,43) en dinsdag (2,508) een gedeelte verkocht. Achteraf bekeken had ik dus meer moeten verkopen. Ik kon nu de verleiding niet weerstaan: weer een plukje erbij gekocht (2,345). Gemiddeld sta ik nu op 2,68, (was eerst nog 2,97 begin oktober) dus nog wel in de min.


  Doe je goed Leo, Gr
 5. forum rang 6 Makita 28 februari 2019 12:52
  quote:

  Dr. Oogkloot schreef op 28 februari 2019 12:41:


  [...]Hm, ik heb een hekel gekregen aan Dijsselbloem nadat hij Reaal Nationaliseerde 6 jaar geleden. Mocht hij PostNL kopen voor minstens 4.00 dan staat hij bij mij weer quitte.

  4 euro is alleen al de waarde van de pakkettentak. Nee minimaal 5 euro is de prijs.

  Anders liever splitsen die hap, aparte beursnotering pakketten. Staat mag briefpost kopen.
 6. forum rang 8 DWB Happy 28 februari 2019 12:56
  quote:

  Eurowin schreef op 28 februari 2019 12:51:


  [...]

  Hoi Happy, komt wel weer goed, hoop ik, Gr


  Dat komt zeker goed, dit aandeel wordt gewoond gemangeld door het grote geld,
  mijn inziens is deze hele opzet bedoeld (al maanden lang) om zoveel stukken uit de markt los te peuren.
 7. forum rang 7 Hansbeleg 28 februari 2019 13:00
  Nog even nageluisterd, maar het is niet duidelijk of er een break up fee is, Herna wilde die vraag niet beantwoorden, is dus geheim.

  Even voor de mensen met gedegen boekhoudkundige kennis:
  Hoe zit de verkoop van It en DLD verwerkt in de EV berekening en dus de netto schuld /EBITDA ratio? En zou een verkoop van het UK Whistl belang nog kunnen helpen?
 8. forum rang 7 Hansbeleg 28 februari 2019 13:08
  Column
  Jeroen Dijsselbloem

  Going French
  Begin deze maand stak Eurocommissaris Margrethe Vestager terecht een stokje voor de fusie van treinenbouwers Alstom en Siemens. De Franse regering echter vindt dat de Europese Raad de Commissie moet overrulen en de vorming van deze ‘Europese kampioen’ alsnog groen licht moet geven.

  Nederland voelt daar niets voor. Immers, niet alleen zou deze reus te veel marktmacht krijgen en dus de treinprijzen laten stijgen. Nederland is ook zeer beducht voor politisering van het mededingingsbeleid, waarbij politici in Parijs en Berlijn voortaan beoordelen wat eerlijke concurrentie is. Geheel mee eens.

  Nu speelt er een grote fusie in Nederland, waar we op de postmarkt een ‘nationale kampioen’ gaan creëren. De Nederlandse politiek juicht de overname van Sandd door PostNL toe. De kans dat onze mededingingsautoriteit, de ACM, even enthousiast reageert, is niet groot. Een private monopolist creëren is zelden een goed idee.

  Maar de staatssecretaris van Economische Zaken staat al klaar om op basis van artikel 47 van de mededingingswet vanwege ‘gewichtige redenen van algemeen belang’ de ACM aan de kant zetten. Waarom zijn we toch zo kritisch als het gaat om de Franse opstelling in Brussel, maar zo weinig kritisch als het onszelf betreft?

  Halfslachtig
  Waarom zijn we toch zo kritisch als het gaat om de Franse opstelling in Brussel, maar zo weinig kritisch als het onszelf betreft?
  De overname is misschien toch een goed idee. Het draagt ertoe bij dat de postbezorging overal in Nederland kan blijven bestaan. Zonder keiharde concurrentie op de arbeidsvoorwaarden van onze postbodes. Maar een natuurlijk monopolie creëren in een nog altijd geliberaliseerde markt is een slecht idee. Het ruw opzijzetten van de ACM door de politiek is een nog veel slechter idee.

  De beste oplossing is van PostNL weer een bedrijf in staatshanden te maken, net zoals andere onvermijdelijke monopolies zoals Schiphol, Tennet, de NS of Gasunie. Stuk voor stuk topbedrijven in volledig publiek eigendom. Als het publieke belang in één hand dreigt te komen, dan moet dat in publieke handen zijn.

  Bij Air France-KLM speelt iets anders. De Franse staat trok zich eindelijk iets terug en nu meldt de Nederlandse zich. Voor de balans tussen de twee landen, met beide grote publieke belangen in het bedrijf, is dat beter. Maar alleen aandelen en geen bestuurlijke afspraken tot samenwerking, is onvoldoende. Een verder oplopend conflict zou de slechtste uitkomst zijn. Air France en KLM zullen samen de concurrentie uit het Midden-Oosten en de prijsvechters van zich af moeten houden. Daar zit de werkelijke bedreiging, niet in Parijs.
 9. forum rang 6 rene l 28 februari 2019 13:09
  quote:

  Makita schreef op 28 februari 2019 12:38:  Belangrijker nieuws...

  Jeroen Dijsselbloem wil dat NL staat PostNL terugkoopt...  Persoonlijk zou ik het ABP dan verplicht gaan stellen om PostNL over te nemen en de pensioengelden er in te gaan investeren.
  Het mes snijdt dan aan twee kanten, los van negatieve Europese staatsobligaties, en gewoon weer een normaal rendement.

  Verder zou ik de volledige top ontslaan en een frisse wind door de toko laten waaien, gewoon flink snijden in de vele management lagen en het bedrijf weer lean&mean maken.

  Wie zou dit moeten doen, ik kijk dan met een schuin oog naar Ben Noteboom.
  Hij weet in ieder geval hoe je met mensen omgaat.

  Het kan gewoon een win-win situatie worden, aandeelhouders zoals ik worden snel verlost uit hun lijden met een mooie prijs, en de dekkingsgraad voor degenen die bij het ABP zitten blijft op peil.

  En Sandd, ik hoop gewoon dat Brussel tegenwerkt, dat ze een zachte dood sterven, en dat PostNL zich kan beroepen op overmacht.

  Het is natuurlijke een rare kronkel, maar waarom niet.
 10. forum rang 7 Hansbeleg 28 februari 2019 13:14
  quote:

  rene l schreef op 28 februari 2019 13:09:


  [...]

  Persoonlijk zou ik het ABP dan verplicht gaan stellen om PostNL over te nemen en de pensioengelden er in te gaan investeren.
  Het mes snijdt dan aan twee kanten, los van negatieve Europese staatsobligaties, en gewoon weer een normaal rendement.

  Verder zou ik de volledige top ontslaan en een frisse wind door de toko laten waaien, gewoon flink snijden in de vele management lagen en het bedrijf weer lean&mean maken.

  Wie zou dit moeten doen, ik kijk dan met een schuin oog naar Ben Noteboom.
  Hij weet in ieder geval hoe je met mensen omgaat.

  Het kan gewoon een win-win situatie worden, aandeelhouders zoals ik worden snel verlost uit hun lijden met een mooie prijs, en de dekkingsgraad voor degenen die bij het ABP zitten blijft op peil.

  En Sandd, ik hoop gewoon dat Brussel tegenwerkt, dat ze een zachte dood sterven, en dat PostNL zich kan beroepen op overmacht.

  Het is natuurlijke een rare kronkel, maar waarom niet.


  Brussel heeft geen zeggenschap dat is al duidelijk gezegd door de spelers.
4.388 Posts
Pagina: «« 1 ... 207 208 209 210 211 ... 220 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 1,358   Verschil +0,00 (+0,15%)
Laag 1,355   Volume 1.647.825
Hoog 1,375   Gem. Volume 7.147.429
26 mei 2020 14:22
label premium

PostNL zal vertrouwen moeten opbouwen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  IEX MarketUpdate met PostNL, Arcadis, olie en Italie

  2 december 2016 14:49 - Vimeo

 2. video thumbnail

  IEX Market Update: Heijmans, rente en PostNL

  18 november 2016 16:20 - Vimeo

 3. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over onze oud-staatsbedrijven

  26 februari 2016 17:07 - Vimeo

 4. video thumbnail

  FTV - Vooruitblik 2012

  30 december 2011 12:33 - FTV

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare