Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL februari, sprokkelmaand?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.388 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 ... 216 217 218 219 220 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
pietje-2005
0
Nou ja, snap het wel; in iets meer dan een jaar is de koers gezakt met ongeveer een stuk of 6 (!) jaar-dividenden !
Is (nu) gewoon geen fonds met vertrouwen genoeg om er (te) lang in te zitten.
Ja, . . als de Staat nu eens een flinke hap zou kopen ??
Succes
manuss
0
De troef van PostNL: kabinet kan oordeel ACM negeren

Voordat PostNL de maandag aangekondigde overname van concurrent Sandd kan uitvoeren, is er toestemming nodig van de toezichthouder, de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De kans is groot dat die gaat dwarsliggen.


In dat geval hebben de partijen een troef in handen: de staatssecretaris van Economische Zaken kan evengoed toestemming voor de overname geven op grond van artikel 47 uit de Mededingingswet. Die schrijft voor dat het kabinet een oordeel van de toezichthouder mag negeren in geval van 'gewichtige redenen van algemeen belang'. Mocht het kabinet inderdaad zich daarop beroepen, dan zou dat voor het eerst in de geschiedenis zijn.

Procedure
Maandag hebben PostNL en Sandd de overname aangemeld bij de ACM, die de overname nu gaat onderzoeken. Het onderzoek van de ACM bestaat uit twee fasen: een meldingsfase en een vergunningsfase. De eerste fase kent een wettelijke termijn van in beginsel vier weken. Voor de tweede fase heeft de ACM in principe dertien weken de tijd. De toezichthouder heeft echter de mogelijkheid om de klok stil te zetten als zij vragen stelt aan de betrokken partijen.

De kans bestaat daarom dat deze fase een stuk langer zal duren, al stelde de nieuwe bestuursvoorzitter van de ACM, Martijn Snoep, dinsdag op BNR Nieuwsradio dat het onderzoek 'zeker niet langer gaat duren dan een jaar'. Er is geen toestemming nodig van de Europese Commissie, omdat PostNL en Sandd meer dan tweederde van hun omzet in Nederland halen.

Zinloos onderzoek?
De vraag is of het ACM-onderzoek niet zinloos is, als de politiek de fusie toch goedkeurt. Snoep vindt van niet. 'Wij volgen onze taak en kijken wat dit betekent voor consumenten en gebruikers in Nederland. Stijgen daardoor de prijzen? Wordt de kwaliteit minder? We gaan ook kijken of die fusie noodzakelijk is voor de instandhouding van een nationaal postnetwerk. Afhankelijk daarvan vellen wij een oordeel', zei hij op BNR.

'Het staat partijen dan vrij om naar de staatssecretaris te gaan en alsnog goedkeuring te vragen op andere gronden. Die vrijheid is gewoon in de wet geregeld. Er is nog nooit gebruik van gemaakt in de geschiedenis, maar goed, eens moet de eerste keer zijn.'

Snoep krijgt gelijk van Maarten Pieter Schinkel, hoogleraar mededingingseconomie en regulering aan de Universiteit van Amsterdam. 'Het is geen zinloze exercitie. Zo'n onderzoek van de ACM maakt namelijk heel duidelijk wat de gevolgen zijn als je deze overname toelaat. De toezichthouder weegt de efficiëntievoordelen van de fusie af tegen de concurrentienadelen. Als de staatssecretaris dan toch zegt: we gaan de overname toelaten, dan is voor iedereen heel duidelijk hoe de consument uiteindelijk benadeeld zal worden door die politieke beslissing.'

Positie onder druk
Mocht de staatssecretaris een ander besluit nemen, dan zal deze moeten motiveren welke publieke belangen prevaleren boven de mededingingsbelangen. Te denken valt bijvoorbeeld aan grootschalige werkgelegenheidseffecten. Partijen kunnen bij de rechter tegen dat besluit bezwaar maken.

Met het omzeilen van de ACM komt de positie van de toezichthouder wel onder ongewenste druk te staan, zegt Schinkel. 'De ruimte voor politieke beïnvloeding van wat onafhankelijk toezicht zou moeten zijn, is gevaarlijk groot. De ACM moet in alle rust haar werk kunnen doen. Dat bepaalt ook een recente richtlijn van de Europese Commissie voor nationale toezichthouders. De mededingingsautoriteit gaat over mededinging. Politieke wensen, zoals in dit geval brede postbezorging, moet je apart regelen, en niet via het weggeven van monopoliemacht.'
pietje-2005
0
PostNL heeft het al over 4e kwartaal voor definitieve besluiten ingeval die overname.
Vandaar ook al de (eventuele) datum van het interim dividend.
Zijn nog wel een paar maandjes onzekerheid ?
Succes
pietje-2005
0
quote:

Jooop schreef op 27 feb 2019 om 08:31:


PostNL: naar €2,75 van €2,40 - Berenberg

Oh, prachtig; zijn ze ook wakker geworden daar ;-)
Succes
moneymaker_BX
0
Analistenadvies luidt:

AkzoNobel: naar €78 van €68 - Morgan Stanley
Air France-KLM naar €11 van €10,50 - RBC
PostNL: naar €2,75 van €2,40 - Berenberg
Ben Veulkaap
0
@ Post Manuss 27-02 8.28

Citaat uit Volkskrantartikel
"Het onderzoek van ACM gaat zeker niet langer duren dan een jaar"

?!
pielsje
1
quote:

DWB Happy schreef op 26 feb 2019 om 23:25:


[...]

ABtje,

Je hebt helemaal gelijk ze praten elkaar hier het putje in, dit terwijl het hele bedrijf Postnl er nog nooit zo goed voorgestaan heeft.
Happy schreef op 17 feb 2019 om 23:08

Een noodlijdend bedrijf, een jarenlang vervelende concurrent, ga je nu toch niet nog eens fors belonen terwijl die al met 1 been in het graf staan.
Hoe snel verander jij van mening?
Eurowin
2
Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel PostNL
Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 27 februari 2019

Houden advies blijft staan.

Berenberg heeft het koersdoel op PostNL verhoogd van 2,40 naar 2,75 euro bij een ongewijzigd Houden advies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport.

In het nieuwe koersdoel zijn de potentiële synergieën uit de voorgenomen fusie van PostNL en concurrent Sandd meegenomen. Toch blijven de analisten voorzichtig.

"Hoewel we erop rekenen dat de deal ook daadwerkelijk plaatsvindt, kan het proces lang duren", aldus Berenberg, dat onder meer doelt op mogelijke problemen rond mededinging.

Verder staan de onderliggende resultaten van PostNL nog altijd onder druk, waardoor EBIT-groei op de middellange termijn beperkt blijft. Berenberg rekent er ook niet op dat in 2019 dividend wordt uitgekeerd.

PostNL sloot dinsdag 1,1 procent hoger op 2,51 euro.
Eurowin
1
Berenberg op zijn best..

1 Toch blijven de analisten voorzichtig.
2 Kan het proces lang duren", aldus Berenberg, dat onder meer doelt op mogelijke problemen rond mededinging.
3 Verder staan de onderliggende resultaten van PostNL nog altijd onder druk,

Toekomstbeeld
0
"Er is geen toestemming nodig van de Europese Commissie, omdat PostNL en Sandd meer dan tweederde van hun omzet in Nederland halen."

Als we nu eens terug filmen naar eerdere artikelen in de Televaag en met name in het FD, met betrekking tot allerlei "Experts" die aangehaald werden dat dit dossier 100% zeker door Brussel heen moest.

Afgestudeerde professoren en zelfverklaarde experts zijn sinds de uitkomst van de Post Dialoog midden juni 2018, met naam en titel, afgedrukt in deze kranten met zeer stellige meningen over dat punt. Er was geen ontkomen aan.

En nu is het zo simpel dat "indien 2/3 vd omzet nationaal behaald wordt, er geen Brussel nodig is".

Is toch niet te geloven zoiets. Waar hebben al die idioten toch een titel gekocht? Wat een stemmingmakerij is het geweest omtrent dat punt.

Herna is niet mijn favoriet (en zal het nooit worden ook) maar blijkbaar heeft zij op dit punt wel de juiste rechten studie gevolgd.

Well done!
Makita
0
We staan nog steeds op een dikke discount tov fair value (3,60) van de pakkettentak. We kunnen gewoon minimaal 50% omhoog zonder dat post enige bijdrage zal leveren (ook met met mona op de achterhand). Allemaal theater nu voor de bühne.

Uiteindelijk is dit een 5-6 euro fonds. Maar de smalle NL geest kan het niet handelen als het nu te snel stijgt (ook al is het aandeel meer dan gehalveerd het afgelopen jaar). Gaat gewoon gestaag stijgen de komende 18 maanden. Instappen maar zou ik zeggen.
gpjf
0
Bij Berenburg hebben ze de borrel gevonden . Ik houd wel van een beetje humor. In ieder geval is ook bij hun de trend omhoog
Toekomstbeeld
0
quote:

Eurowin schreef op 27 feb 2019 om 08:43:


Berenberg op zijn best..

1 Toch blijven de analisten voorzichtig.
2 Kan het proces lang duren", aldus Berenberg, dat onder meer doelt op mogelijke problemen rond mededinging.
3 Verder staan de onderliggende resultaten van PostNL nog altijd onder druk,Toch mooi, 2,75 is beter dan 2,40.

Denk dat Berenberg het licht al begint te zien maar nog niet een al te grote swing wil maken naar wat ze echt denken.


AB voor het plaatsen!
pietje-2005
0
Allemaal mooie dingen in het verschiet.
Verkoop buitenland en overname Sandd.
Berenberg heeft wel een punt over de onzekere termijn waarop al die mooie dingen definitief moeten worden.
Hoop dat we hier allemaal toch op vooruit gaan lopen ;-)
Succes
ErikG
0
quote:

pielsje schreef op 27 feb 2019 om 08:37:


[...]

Happy schreef op 17 feb 2019 om 23:08

Een noodlijdend bedrijf, een jarenlang vervelende concurrent, ga je nu toch niet nog eens fors belonen terwijl die al met 1 been in het graf staan.
Hoe snel verander jij van mening?


Pielsje, Heppie zijn wispelturigheid is nu wel bekend. Waarom zit jij hem zo op de huid? Is die er vandoor gegaan met je vriend(in)?
moneymaker_BX
0
Wat is dit toch een baggeraandeel
Allemaal wilde verhalen als ze Sandd zouden overnemen kijk naar de reactie noppessss
Toekomstbeeld
1
quote:

pietje-2005 schreef op 27 feb 2019 om 08:51:


Allemaal mooie dingen in het verschiet.
Verkoop buitenland en overname Sandd.
Berenberg heeft wel een punt over de onzekere termijn waarop al die mooie dingen definitief moeten worden.
Hoop dat we hier allemaal toch op vooruit gaan lopen ;-)
Succes


Mijn vertrouwen/wantrouwen hangt vaak samen met de richting vd koers :-)

Nu de aankondiging er is, en we tot 2 jaar terugkijken toen Herna haar kruistocht "consolidatie is gewenst" begon, is het niet overdreven om te stellen dat het tot nu toe wel allemaal conform haar teksten/uitspraken gaat. Politiek en bonden zijn om. Sandd is over de streep. Nu nog 1 stap die in feite door de politiek met artikel 47 in de aanslag ook al is afgetikt.

Nu vertrouw ik erop dat Herna niet voor iets al allerlei slides in haar presentaties heeft opgenomen welke uitgaan van start vd integratie per Q4 2019.


Hierbij zal de ACM zich niet nodeloos belachelijk willen maken door het proces maar op te rekken. Heel belangrijk gaan lopen doen door de tijd te nemen terwijl iedereen weet dat Artikel 47 in aanslag is.
Vergeet ook niet dat de ACM al over ongelofelijk veel info beschikt.
Bij andere fusie aanvragen moeten ze zelfs starten met wat voor bedrijven het zijn. Moeten ze vaak beginnen met zelfs de marktomvang nog te definiëren. Welke bedrijven überhaupt rondlopen in die markt.

Dat weten ze hier allemaal al. Veel is in kaart gebracht in allerlei eerdere onderzoeken. De marktomvang, de relevante spelers op de markt, hun marktaandelen, hun issues/onderlinge bezwaren. Heel veel kennis is al aanwezig.

Zoals gisteren vanuit een andere hoek bedacht, ik schat echt in dat we eind Q2 het gehele ACM & politieke circus afgerond hebben.


Note:
De 5,75 euro zal nooit vergeten en vergeven worden.
pietje-2005
0
Zo is dat, TKB.
Verwacht in ieder geval al de , voorspoedig verlopende, verkoop van buitenland voor de zomer.
Zoals door PostNL eigenlijk min of meer al aangegeven.
Succes
Algemeen sentiment helpt niet mee, vandaag ??
Bijdedip ?
Succes
prinszicht
1
Gaat lekker. Vorige week donderdag nog 2,35 en nu na 2,5 jaar consolidatie, en 300 miljoen voor Sandd, plus 12 cent! Iedereen nog Happy? Ik ga even lekker wandelen.
4.388 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 ... 216 217 218 219 220 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 2,120   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 2,105   Volume 2.731.070
Hoog 2,138   Gem. Volume 4.124.960
23-okt-19 17:35
label premium

PostNL kan verder herstellen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium