Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Uitleenvergoeding via BINCK naar 11%???

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
15 Posts
| Omlaag ↓
 1. loosloos 16 januari 2019 11:19
  Ik zie dat ik bij BinckBank een dikke uitleenvergoeding krijg van maarliefst 11% per jaar. Bij mijn andere aandelen die ik uitleen, ontvang ik met veel pijn en moeite 0,25% per jaar.
  -Wat kan hiervoor de reden zijn?
  -Is er een leuke strategie te bedenken om hier van te profiteren? (aandelen kopen en de waarde verzekeren via een “put”?)
 2. forum rang 9 objectief 16 januari 2019 12:11
  quote:

  loosloos schreef op 16 januari 2019 11:54:


  Dat is eigenlijk heel simpel:
  Koers * aantal * 11,37% / 365 = dagelijkse vergoeding

  In mijn geval

  4,24 * 250 * 11,37% / 365 = 33 cent per dag
  Bedankt voor de uitleg...bij een belegging van EUR 10.000 in bijv. RDS komt dat overeen met circa EUR 3.10 per dag.
  (in jou geval zie ik dat het over 250 stuks in Beter Bed gaat)
 3. MeGustasTu 17 januari 2019 09:24
  11 procent op jaarbasis klinkt hoog. Meest waarschijnlijk is dit een tijdelijk effect. Waar denken jullie dat het grootste gedeelte van deze aandelen naar toe gaan? Ik denk zelf dat het voornamelijk als buffer kan functioneren voor short-sellers zodat een eventuele snelle prijsstijging kan worden vermeden.
  Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat de door Binck uitgeleende aandelen op hun beurt worden verkocht met het idee om ze later terug te kopen.
  Ik neem aan dat deze posities per direct geliquideerd moeten worden als de klant de aandelen besluit te verkopen.
 4. loosloos 29 januari 2019 15:54
  Het is inderdaad erg hoog (en krijg het nog steeds). Is er niet een leuke strategie te bedenken om hier van te profiteren?
  Helaas kan ik me niet indekken tegen koerdaling/stijging omdat er geen opties / turbos op BB te krijgen zijn. (toch?) Anders had je een strategie kunnen bedenken waarmee je jezelf via opties beschermt tegen koerdaling/stijging, en je ondertussen wel de 11% ontvangt.

  Iemand een idee?

 5. forum rang 7 Kaviaar 15 maart 2019 11:56
  quote:

  loosloos schreef op 16 januari 2019 11:19:


  Ik zie dat ik bij BinckBank een dikke uitleenvergoeding krijg van maarliefst 11% per jaar. Bij mijn andere aandelen die ik uitleen, ontvang ik met veel pijn en moeite 0,25% per jaar.
  -Wat kan hiervoor de reden zijn?
  -Is er een leuke strategie te bedenken om hier van te profiteren? (aandelen kopen en de waarde verzekeren via een “put”?)  loosloos,

  Wat is er loos met je ;- ) ? Als jij je aandelen uitleent via Binck, dan weet je toch naar wie die toe gaan? Juist ja, shorters. En.. wat doen die met de koers? Naar beneden drukken, zover mogelijk, omdat daar hun verdiensten in liggen.
  Diegene die aandelen uitlenen, zijn medeverantwoordelijk voor de daling van het aandeel als shortpartijen instappen!

  Dus loosloos, weet wat je doet.
  Leen liever aandelen uit die verhandeld worden op de beurs in de VS. Daar staan de koersen hoog en blijven hoog.

 6. zzz_zzz 15 maart 2019 13:26
  @loosloos: Bedankt hier heb ik wat aan. Het sommetje dat ik probeer te maken is of je bij bij Binck je beheerfee kan terug verdienen met de uitleenvergoeding.
  Beheerfee Binck: 0.18% (12x0.015%)

  Ik sla de plank misschien flink mis maar ik ga maar uit van een gemiddelde uitleenvergoeding van 0.5% en 15% van de porto uitgeleend.
  Uitleenvergoeding: 0.075% (15% van 0.5%)

  Mijn voorlopige conclusie is dat met de uitleenvergoeding de beheerfee niet wordt terugverdiend.
 7. loosloos 16 maart 2019 11:26
  quote:

  Kaviaar schreef op 15 maart 2019 11:56:


  [...]

  loosloos,

  Wat is er loos met je ;- ) ? Als jij je aandelen uitleent via Binck, dan weet je toch naar wie die toe gaan? Juist ja, shorters. En.. wat doen die met de koers? Naar beneden drukken, zover mogelijk, omdat daar hun verdiensten in liggen.
  Diegene die aandelen uitlenen, zijn medeverantwoordelijk voor de daling van het aandeel als shortpartijen instappen!

  Dus loosloos, weet wat je doet.
  Leen liever aandelen uit die verhandeld worden op de beurs in de VS. Daar staan de koersen hoog en blijven hoog.
  alsof die paar aandeeltjes van mij het verschil gaan maken
 8. forum rang 6 jaar2020 22 maart 2019 19:26

  Securities Lending bij Binck Bank.

  Wat is het?

  Securities lending betekent dat u uw effecten uitleent aan financiële partijen. Hiervoor ontvangt u een vergoeding. Zo kunt u extra rendement behalen op uw effecten. Financiële partijen lenen effecten om verschillende redenen. In het bijgevoegde artikel van onze beleggerstrainer Peter Siks kunt u hier meer over lezen.

  Hoe werkt het?

  Wanneer u heeft aangegeven gebruik te willen maken van Securities Lending, regelt Binck verder alles voor u. Binck leent de stukken van u. Vervolgens lenen wij de stukken tegen een vergoeding uit aan een derde partij. Dit betekent voor u dat Binck altijd uw tegenpartij is en dat de verantwoordelijkheid voor het terug leveren van uw effecten bij ons ligt.

  De opbrengst van het uitlenen wordt, na aftrek van de kosten, 50/50 met u gedeeld.
  ===============================================================

  De opbrengsten worden per maand uitgekeerd. In uw uitleenoverzicht op de website kunt u de uitgeleende posities op dag basis bekijken, zowel actueel als historisch. Uw aandelen, ETF’s, beleggingsfondsen en obligaties zijn beschikbaar voor Securities Lending.

  Voor de volledige werking van het product verwijzen wij u naar de handleiding.

  Zekerheden

  Binck is altijd uw tegenpartij. Om ervoor te zorgen dat Binck altijd aan haar leveringsverplichting aan u kan voldoen, vragen wij onderpand aan de partij die de stukken leent. Dit onderpand bedraagt 105% en wordt dagelijks bijgesteld. Wanneer een lenende partij niet aan haar verplichtingen kan voldoen, gebruikt Binck dit onderpand om uw stukken aan u terug te geven. Het onderpand wordt ondergebracht in een stichting zodat zelfs bij een faillissement van Binck uw stukken terug geleverd worden.

  Wat zijn mijn risico’s?

  Binck heeft gekozen voor een zo transparant mogelijke opzet met zo min mogelijk risico. Omdat Binck uw tegenpartij is loopt u enkel tegenpartij risico op Binck. Binck neemt op haar beurt de nodige maatregelen en bouwt voldoende zekerheden in. Lees meer over de risico’s en zekerheden in de Handleiding Securities Lending.

  Eigendom

  U blijft de eigenaar van de effecten waardoor u ook het dividend ontvangt van de lenende partij. Dit betreft ‘manufactured dividend’ waarbij voor alle effecten dezelfde belastingregels gelden zoals dat nu het geval is. Doordat u eigenaar blijft, kunt u de effecten ook op elk gewenst moment verkopen. Wat niet meer kan, is het uitoefen van stemrecht. Dit is omdat de effecten niet meer persoonlijk in bezit zijn.

  Hoe doe ik mee?

  U kunt Securities Lending activeren via de website. Om direct naar de activeringspagina te gaan, kunt u hier klikken. Ook kunt u zelf inloggen op onze website. Vervolgens gaat u naar het menu-item ‘Mijn Rekening’ en vervolgens naar ’Instellingen’. Onder het kopje ‘Producten en diensten’ vindt u de digitale Overeenkomst Securities Lending en kunt u ervoor kiezen de instelling ‘Securities Lending’ te activeren.
15 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Beter Bed Holding Meer »

Koers 1,570   Verschil +0,01 (+0,51%)
Laag 1,550   Volume 140.966
Hoog 1,584   Gem. Volume 160.824
28 mei 2020 17:35
label premium

Beter Bed: Acceptabele groeicijfers

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare