Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Business Class en Forum voor Democratie

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
453 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0

Ruzie Baudet en Otten slaat over naar provincie

Opnieuw een conflict binnen Forum voor Democratie. Statenlid Robert Baljeu is gisteravond uit de fractie in Noord-Holland gezet. Volgens bronnen speelde mee dat hij een vertrouweling is van Henk Otten.
Tobias den Hartog 15-05-19, 08:30 Laatste update: 08:45

Daarmee is het conflict tussen Otten en Baudet overgeslagen naar de lokale afdeling. Baljeu was een vertrouweling van Otten en zou nu om die reden –net als Otten- naar de zijlijn zijn geduwd.

Otten zelf was eerder spil in een conflict in de top van de partij. In een interview in NRC haalde hij uit naar Thierry Baudet omdat die de partij een te ‘rechtse’ koers zou laten varen. Daarop werd Otten ontdaan van zijn penningmeesterschap en plek in het partijbestuur, nadat uitlekte dat hij zichzelf zonder overleg een betaling van 30.000 euro had gedaan.

Vertrouweling

Baljeu was een vertrouweling van Otten. Die had hem eind 2017 aangesteld als directeur van het partijbureau in Amsterdam, toen de vorige directrice op non-actief was gezet. Baljeu zou toen ook aan de slag zijn gegaan met het werven van kandidaat-politici voor Forum.
Maar daarin werd hij juist onlangs weer gepasseerd, toen Baudet nieuwe commissies in het leven riep om die taken te doen. Dat was duidelijk het herverdelen van het werk van Otten, waarbij er dus geen rol meer bleek voor Baljeu.

Het nieuwe conflict is lastig voor Baudet, want Baljeu kan zijn zetel in de Staten houden, zij het dat hij dan niet tot de FvD-fractie behoort. Op dat moment is FvD ook niet langer de grootste fractie meer in Noord-Holland.

Daarnaast staat Baljeu óók op de lijst voor de Eerste Kamer, die binnenkort wordt gekozen. Hij staat op plek 15, maar maakt kans om alsnog één van de dertien zetels te krijgen omdat een paar kandidaten vóór hem doorschuiven naar het Europees Parlement.

Johan Dessing @DessingJohan
Als gevolg van een ontstane situatie in de statenfractie van FVD Noord-Holland heeft de voltallige fractie het vertrouwen in het statenlid Robert Baljeu opgezegd. Het gaat hier om een interne fractieaangelegenheid waar verder geen mededelingen over worden gedaan.

FvD-fractieleider in Noord-Holland, Johan Dessing, was onbereikbaar voor commentaar. Hij liet via Twitter slechts weten dat het gaat ‘om een interne fractieaangelegenheid waar verder geen mededelingen over worden gedaan'.
DeZwarteRidder
0
Laten we hopen dat Bodet niet weer plotseling last krijgt van diarree......
=========================================================================
Baudet pakt handschoen Rutte op

Door Onze parlementaire redactie
32 min geleden in BINNENLAND

Den Haag - Partijleider Baudet van Forum voor Democratie neemt de uitdaging aan om nog voor de Europese verkiezingen van volgende week in debat te gaan met premier en VVD-leider Mark Rutte. Die had hem daartoe dinsdagavond uitgedaagd tijdens een spreekbeurt in Barendrecht.

„Gesigneerde exemplaren van mijn boeken komen vandaag je kant op. Ter voorbereiding”, twitterde Baudet aan Rutte, met een foto erbij van de omslagen.

Rutte opende dinsdag de aanval op de Forum-leider wegens diens ’onzinnige beweringen’ over Europa. Nederland heeft volgens de premier ’recht op’ zo’n debat over de toekomst van de EU.

„De Europese unie is niet perfect”, zei Rutte. „Het is niet voor niets dat mensen zich soms afkeren van Europa. Maar ondanks een imperfect Europa kunnen we het ons niet permitteren Europa de rug toe te keren.”

Keihard in de steek

Het verlaten van de EU zou Nederland zwakker maken, betoogt Rutte. Desondanks zijn ook in Nederland „politici met mooie praatjes dat mensen beter af zijn zonder Europa.” Daarmee doelde hij vooral op Baudet, „die ergens op een zolderkamer theorieën in elkaar fröbelt.” Baudet mag Nederland volgens Rutte niet in dezelfde chaos storten als bij de Brexit gebeurt. „Baudet laat mensen keihard in de steek.”

De tweestrijd die Rutte met Baudet opzoekt, komt Forum als geroepen. De partij is nog maar net opgekrabbeld van de bestuursruzie met oprichter Henk Otten of het volgende incident dient zich al aan. In de Staten van Noord-Holland heeft Forum Statenlid Robert Baljeu uit de fractie gezet, zo meldt NRC. De toedracht van de ruzie is onduidelijk. Baljeu, ook beoogd Eerste Kamerlid, is gevraagd zijn zetel terug te geven aan de partij, maar dat weigert hij.

Intussen voert de VVD in een campagnefilmpje de aanval op Forum verder op. Daarin wordt Baudet met zijn pleidooi voor een Nexit neergezet als een lichtzinnige pokeraar die gokt met de Nederlandse belangen.
pietje-2005
0
Laat ze nu maar de pluche-boys die verkiesbaar zijn voor Europa hun woordje laten doen.
Dat worden tenslotte de graaiers die daar op het pluche interessant gaan lopen doen, alsof ze voor onze belangen opkomen.
Cézan
0
De fröbelgeleerde neemt de handschoen op tegen Rutte, benieuwd. Wie heeft de grootste overtuigingskracht? Van wat ik vandaag las in de krant, live via FB. Beiden zijn goede debaters, alhoewel ik het van TB niet durf te zeggen, verzandt gauw in het wollige. Met zijn boreaal quasi intellectueel ge_emmer.

Maar snap de uitdaging van Rutte wel, het gaat te goed met FvD. Daar moet een stokje voor gestoken worden. Kan immers NL zo de afgrond in storten. OK, beetje overdone, maar toch..

Wanneer precies geen idee. Dag voor de EU verkiezingen?
^^
taurus86
0
quote:

Cézan schreef op 16 mei 2019 om 07:45:Maar snap de uitdaging van Rutte wel, het gaat te goed met FvD. Daar moet een stokje voor gestoken worden. Kan immers NL zo de afgrond in storten. OK, beetje overdone, maar toch..


"Het gaat te goed met FvD" kan je ook vertalen naar " het gaat te slecht met Rutte".
Met zijn "... het gaat goed in Nederland, maar de vakbonden en de bazen moeten elkaar zien te vinden, om een loonsverhoging te realiseren" is in mijn ogen een oproep tot een algemene staking.
Maar deze opmerking staat haaks op de nog vrij recent gebruikte retoriek van Rutte, dat "Nederland is een exportland en we moeten ons niet uit de markt prijzen".
Rutte is aan vervanging toe en hij is de eerste die dit zelf goed inschat. Zijn 'Fata Morganas' gaan zijn reputatie in Europa beschadigen en dat is transfertechnisch geen goede zaak.
Cézan
1
En u vindt de FvD het betere alternatief? Niet dus. Overall ben ik van mening dat Rutte het afgelopen jaren het beslist niet slecht heeft gedaan. Pleit voor mijn verhaal niet voor de VVD, wel het volle boerenververstand.

:)
Chiddix
0
Rutte heeft gisterenavond bij Nieuwsuur waar hij veel tijd kreeg zijn punt gemaakt. Het FVD mag niet de grootste partij worden bij de EU verkiezingen op 23 Mei. Voor de uitstraling naar het buitenland zou het foute boel zijn als FVD bij de verkiezingen de grootste wordt, volgens Rutte.
Hij haalt er veiligheid, stabiliteit en welvaart bij , om zijn standpunt kracht bij te zetten.
Het is voor Rutte een doemscenario wanneer onze regering en hijzelf in Brussel en in de EU strijden voor eenheid,regelgeving, overdragen van meer bevoegdheden etc in het EP bv het FVD de grootste partij van Nederland zou worden.
appelflap12
1
Rutte is overjarig geworden met all zijn leugens en beloftes,tijd voor nieuwe progresive partij
objectief
0
quote:

appelflap12 schreef op 16 mei 2019 om 08:28:


Rutte is overjarig geworden met all zijn leugens en beloftes,tijd voor nieuwe progresive partijKan zijn, maar 9 op de 10 burgers zijn tevreden. Waarom: omdat we (bijna) allemaal gelukkiger en rijker zijn geworden.

Dan kun je van Baudet niet zeggen, die kost ons alleen een vermogen. Beloften die nooit uitkomen net als bij de PVV.
Chiddix
1
Baudet kost ons een vermogen. Kan ik niet zo volgen met maar 2 zeteltjes in de TK.
Als Baudet eventueel premier wordt op de termijn, gaan de Nederlanders dat merken in hun portemonnai.
We stappen uit het klimaatakkoord en de miljarden die dat bespaart komen ten goede aan de burgers. Ook gaan Nederlanders niet veel merken van klimaatkosten die honderden miljarden zullen worden voor burgers met de huidige klimaatwet en akkoord onder Rutte. Het roer moet om.
Leefloon
0
Je bent aan het papegaaien wanneer je het over honderden miljarden kosten hebt. Op een beursforum zou je toch mogen verwachten dat het verschil tussen honderden miljarden kosten en honderden miljarden investeringen voldoende bekend is.

Het zou iets té ver gaan om deze leugen van honderden miljarden op te tellen bij het vermogen dat de bijna prestatieloze politieke roepindustrie, die er vooral voor zichzelf is, kost.
objectief
0
quote:

Leefloon schreef op 16 mei 2019 om 10:13:Het zou iets té ver gaan om deze leugen van honderden miljarden op te tellen bij het vermogen dat de bijna prestatieloze politieke roepindustrie, die er vooral voor zichzelf is, kost.


Als je het over de PVV en FvD politici hebt, ja dan is dit juist.

Maar Rutte c.s. kunnen veel meer buiten de politiek verdienen; bovendien hebben zij ervoor gezorgd dat 9 op de 10 burgers tevreden zijn, dus ze hebben ook nog goed gepresteerd al dan niet door de verbetering in de wereldeconomie.
hirshi
0
Premier Ruttes halfhartigheid over Europa is machteloos tegenover de feitenvrije waanbeelden van Baudets fans, schrijft Felix Klos.

www.nrc.nl/nieuws/2019/05/16/ruttes-a...
rekeozsejtlerap ed
0
quote:

hirshi schreef op 17 mei 2019 om 07:23:


Premier Ruttes halfhartigheid over Europa is machteloos tegenover de feitenvrije waanbeelden van Baudets fans, schrijft Felix Klos.

www.nrc.nl/nieuws/2019/05/16/ruttes-a...


Feitenvrij valt op af te dingen. Echter het belachelijk maken van de relevantie van de Europese verkiezingen is ernstiger dan het iets mooier maken dan dat het is..... Rutte heeft voor mij (al jaren) afgedaan...
rekeozsejtlerap ed
0
quote:

De Troon Jan schreef op 16 mei 2019 om 22:30:


Buma definitief naar Leeuwarden......
lekker laten zitten daar
rekeozsejtlerap ed
0
quote:

Chiddix schreef op 16 mei 2019 om 09:20:


Baudet kost ons een vermogen. Kan ik niet zo volgen met maar 2 zeteltjes in de TK.
Als Baudet eventueel premier wordt op de termijn, gaan de Nederlanders dat merken in hun portemonnai.
We stappen uit het klimaatakkoord en de miljarden die dat bespaart komen ten goede aan de burgers. Ook gaan Nederlanders niet veel merken van klimaatkosten die honderden miljarden zullen worden voor burgers met de huidige klimaatwet en akkoord onder Rutte. Het roer moet om.


Geloven (in wereldverbetering) mag geen geld kosten....
DeZwarteRidder
0
Precies zoals verwacht: Schijtlijster Bodet....!!!
===========================================================
Rutte: Baudet duikt

Door onze parlementaire redactie
Updated 3 min geleden
34 min geleden in BINNENLAND

DEN HAAG - Premier Mark Rutte vindt dat Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet ’duikt’. De twee zeggen samen te willen debatteren, maar Baudet wil dat dit op Facebook gebeurt. Rutte zegt echter dat het dan ’weggestopt’ wordt omdat veel mensen de discussie dan niet kunnen zien.

„Ik vind het een trucje om het weg te stoppen op Facebook. Zorg ervoor dat Nederland dit kan zien.” Maar Baudet houdt tot nu toe vol dat hij het op Facebook wil houden. „Dan vind ik dat hij duikt.” En: „Nou is hij aan het terugkrabbelen.”

Baudet stelde vandaag voor om Rutte woensdag in de Rode Hoed treffen. Het debatcentrum in de Amsterdamse grachtengordel is die dag beschikbaar, vertelt Baudet op een filmpje van zijn partij.

Hij stelt voor om ieder drie stellingen mee te nemen om over te debatteren. Baudet wil het onder meer hebben over open Europese grenzen en de toekomst van de euro. Het debat kan dan online worden uitgezonden.

Rutte daagde Baduet dinsdag uit om met hem op tv in debat te gaan, omdat hij hem één op één zou willen confronteren met diens ’volstrekt onverantwoordelijke’ uitspraken over Europa.

Baudet nam de uitdaging aan, maar voelt weinig voor een debat via ’tv-redacties’. Hij wil een debat dat via Facebook wordt uitgezonden. Beide partijen blijven er geharnast in zitten, waardoor een daadwerkelijke confrontatie bepaald geen uitgemaakte zaak is.
453 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit met winst

21 mei De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten gesloten. Daarmee herstelden de graadmeters iets va...

  Indices

  AEX 553,14 +0,32%
  EUR/USD 1,1164 -0,04%
  Germany30^ 12.166,10 +0,19%
  Gold spot 1.274,31 -0,27%
  LDN100-24h 7.327,89 +0,22%
  NY-Nasdaq Composite 7.785,72 +1,08%
  US30# 25.864,54 -0,01%

  Stijgers

  WDP
  +3,68%
  Arcelo...
  +3,65%
  OCI
  +3,10%
  Galapagos
  +2,75%
  ADYEN NV
  +2,61%

  Dalers

  B&S Gr...
  -3,61%
  Basic-Fit
  -3,36%
  Ahold ...
  -1,75%
  Air Fr...
  -1,74%
  Acomo
  -1,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  Knight V op 22-mei-19 00:14
  (27)

  efreddy op 21-mei-19 23:33
  (35)

  this op 21-mei-19 22:24
  (40)

  AEX900 op 21-mei-19 21:21
  (4)

  Cobalt-47 op 21-mei-19 20:36

  Column Forum Meer»

  (69)

  Now U See Me! op 21-mei-19 23:38
  (7)

  I need a dollar op 21-mei-19 21:18
  (25)

  Febo85 op 21-mei-19 20:53
  (9)

  deflationist op 21-mei-19 16:06
  (1)

  gracesiswandi op 21-mei-19 14:12