Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Business Class en Forum voor Democratie

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
699 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rekeozsejtlerap ed
0
quote:

agapim schreef op 28 apr 2019 om 16:09:


[...]

Nu was het interview niet zo zwart als iedereen wil doen geloven; er waren ook de nodige stevige complimenten voor Baudet.
De interviewer bleef maar door vragen over Baudet en toen ging het fout.
Daar had de Forum-persman die er bijzat in moeten grijpen.
Hem val het meest te verwijten.
Het is normaal dat je na zo'n interview een concept-tekst vh artikel ter goedkeuring vraagt voordat er mag worden gepubliceerd. Dat is niet gebeurd.
Slechte persman of vooropgezet plan ?
Hans Melchers laat elk interview toetsen door zijn huisadvocaat. Ook al is hij mede-eigenaar v h FD.
agapim
0
DeZwarteRidder
0
Toekomst Otten bij Forum voor Democratie blijft in de lucht hangen: ‘Geen sprake van royement’

De toekomst van Henk Otten binnen Forum voor Democratie blijft in de lucht hangen. Over zijn rol in de Eerste Kamer wordt eerst met andere leden van de nieuwe senaatsfractie gesproken, zei Theo Hiddema eerder vandaag in WNL op Zondag.
Politieke redactie 28-04-19, 12:57 Laatste update: 14:59

,,Ik wil eerst weten wat de mensen die hem in de Eerste Kamer gaan omringen vinden van zijn positie. En als ie daar nog zin in heeft, dan hoor ik het wel. Dat is mijn positie”, zei Hiddema. Er is in elk geval ,,geen sprake van royement", zei het Tweede Kamerlid. De ruzie binnen FVD escaleerde vorige week nadat bekend was geworden dat Otten zonder overleg ruim 30.000 euro uit de partijkas naar zichzelf had overgemaakt.

Volgens Hiddema was het geen ,,greep uit de kas". Die terminologie doet Otten ,,geen recht". Hij is te ,,lichtzinnig" geweest. Otten heeft het geld teruggestort toen andere partijbestuurders bezwaar maakten.

Otten was de beoogde fractievoorzitter in de Eerste Kamer. Hij uitte een week geleden kritiek op partijleider Thierry Baudet. Die zou de partij onder meer te ver naar rechts sturen. Baudet werd verrast door de kritiek, maar deed er in eerste instantie vrij laconiek over.

Donderdag liep de ruzie verder op. De partij riep Otten op uit het bestuur te stappen. Zijn positie was onhoudbaar geworden ,,na een greep uit de kas". Later die avond liet Otten via Twitter aan de wensen van de partij te zullen voldoen. Hij repte van ,,karaktermoord'' door zijn mede-oprichters Baudet en Rob Rooken. Volgens Hiddema moet Otten excuses aanbieden aan Baudet voor de veroorzaakte ,,commotie".

Henk Otten on Twitter:
Onthutsend om te zien hoe mijn mede-oprichters @thierrybaudet en @rooken nu #karaktermoord op mij plegen om hen moverende redenen. In het partijbelang treed ik per direct terug als bestuurslid van #FVD. Ik zal op het juiste moment uitgebreid ingaan op de gehele gang van zaken.

Peiling: FVD levert twee zetels in
In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond levert Forum voor Democratie twee zetels in. Een daarvan is ‘teruggegaan’ naar de PVV. Het was door de interne strubbelingen een rommelige week voor FVD.

Het overgrote deel van de kiezers van FVD staat overigens achter partijleider Thierry Baudet. Van de FVD-stemmers zegt 4 procent spijt te hebben van zijn stem bij de recente verkiezingen.

Ook is vast te stellen dat kiezers - die nu of onlangs FVD of PVV hebben gestemd - weinig genegen zijn om terug te gaan naar VVD of CDA. Tweespalt binnen FVD betekent nog niet dat ze daarom positiever gaan denken over Mark Rutte, stelt De Hond.

Volgens de peiling staat FVD nu op 26 zetels, gevolgd door VVD (blijft ten opzichte van vorige week op 22) en GroenLinks (blijft op 18). PVV groeit van 8 naar 9.
hirshi
0
quote:

De Troon Jan schreef op 28 apr 2019 om 22:48:


Toine Manders had het goed gedaan vandaag bij Harrie.....!


Excellent.
hirshi
0
Ik ben de keizer, boven de admiraal, hoger dan de koning
Ik blijf de baas want ze zullen weten wie ik ben
Et quia illi qui sum

tekentafel.files.wordpress.com/2018/0...
Chiddix
0
quote:

josti5 schreef op 29 apr 2019 om 07:38:


Bij al dat FvD-gedoe zal de PVV weer garen spinnen.


De politieke correcte media draaide vorige week op volle toeren. Het was smullen voor journalisten na een zogenaamde greep uit de kas van het FVD door Otten. Achteraf bleek het te gaan om een rechtmatige vergoeding maar zonder eerst overleg te voeren met Baudet en Rooken.
Maar dit had wel gevolgen voor bestuurslid Otten. Twee functies zijn hem direct ontnomen(penningmeester en bestuurslid). En men wil hem ook schrappen als medewerker Tweede Kamerfractie.
Dit alles(sancties tegen Otten) heeft zich afgespeeld achter de schermen waarschijnlijk nog voordat Otten een interview gaf aan het NRC.
objectief
1
quote:

Chiddix schreef op 29 apr 2019 om 08:13:


[...]

De politieke correcte media draaide vorige week op volle toeren.Gelukkig dat die er nog is en dat er niet enkel fake nieuws verschijnt.
josti5
0
quote:

Chiddix schreef op 29 apr 2019 om 08:13:


[...]

De politieke correcte media draaide vorige week op volle toeren. Het was smullen voor journalisten na een zogenaamde greep uit de kas van het FVD door Otten. Achteraf bleek het te gaan om een rechtmatige vergoeding maar zonder eerst overleg te voeren met Baudet en Rooken.
Maar dit had wel gevolgen voor bestuurslid Otten. Twee functies zijn hem direct ontnomen(penningmeester en bestuurslid). En men wil hem ook schrappen als medewerker Tweede Kamerfractie.
Dit alles(sancties tegen Otten) heeft zich afgespeeld achter de schermen waarschijnlijk nog voordat Otten een interview gaf aan het NRC.


Het begint op de heksenjachten in de USA te lijken, hier.
Chiddix
0
Peter van Dijk(PVV)heeft volgens NRC met gemeenschapsgeld de campagne PVV gefinancieerd in Zeeland. Peter zit in de Eerste Kamer en provincie Zeeland.
hirshi
0
Henk Otten mag namens Forum voor Democratie wel plaatsnemen in Eerste Kamer, maar niet langer als fractieleider. Dat heeft de partij vanmorgen laten weten in een verklaring op de website. Paul Cliteur, de nummer 2 op de lijst, neemt zijn plek in.

www.ad.nl/politiek/fvd-zet-henk-otten...
Chiddix
0
Henk krijgt een kans om het vertrouwen te herstellen als EK lid. Paul Cliteur volgt hem op als fractieleider in de Eerste Kamer.
Otten heeft excuses aangeboden voor de ontstane commotie en men kan weer verder.
Maar de druiven moeten zuur zijn voor Otten. Penningmeester af, uit het bestuur en geen fractieleider meer namens het FVD in de EK. Mogelijk ook nog geen medewerker Tweede Kamerfractie meer. Dat is een financiele aderlating.
Een Eerste Kamerlid ontvangt maar 30000 euro bruto excl verblijfkosten.
Of Henk zich neerlegt bij dit alles, is nog niet bekend.
objectief
0
quote:

josti5 schreef op 29 apr 2019 om 08:54:


[...]

Het begint op de heksenjachten in de USA te lijken, hier.Ja, de druiven zijn zuur als je op de FvD gestemd hebt. Baudet is slim genoeg om niks van zich te laten horen, er valt nu geen stemmetje meer te winnen.
Van FvD naar PVV is gemakkelijk; zijn beiden anti-partijen.

Na die onsmakelijke overwinningsspeech ligt hij onder het vergrootglas.
maurice73
2
Henkie Tankie

"De Grote Charlatan is een beetje misselijk. Hij moet ook kotsen. Voedselvergiftiging heeft zijn huisarts het genoemd. Maar is dat zo? Die huisarts is opgeleid aan een van de Nederlandse universiteiten die ons al decennia ondermijnen. Dus zal het wel iets anders zijn. Mazelen? Of gewoon doodziek van te lang inademen van moerasgas? Eerst stroomde dat in kleine hoeveelheden het transparante partijkeldertje binnen, maar sinds het openen van een paar verse beerputten is de lucht in dat grachtengordelsouterrain niet meer te harden. Wat een putlucht. Waar is de lavendel?

Meer dan dertigduizend euro had de gezellige Forum-oprichter Henk de Tank Otten zichzelf toegeëigend. Voor wat schamele overuurtjes. En aan zijn partner in crime Jeroen de Vries had die bolle vijftienduizend euro overgemaakt. Als mantelzorgbonus. De persvoorlichter had na de heupoperatie van Theo Hiddema namelijk de krukken voor de populaire grijsaard geregeld. En iedereen weet dat dat vet betaald moet worden. Betere salarissen in de Zorg! Goed gedaan Henk! En welverdiend Jeroen. Volgend jaar regel ik voor jullie allebei ook nog een lintje.

Jammer dat die Jeroen de Vries onze Theo alleen maar fysiek bijstond. Psychisch kon de oude confrère namelijk ook wel een steuntje gebruiken. De in Amsterdam woonachtige krasse knar heeft twee jaar geleden Maastricht als woonplaats opgegeven aan de Tweede Kamer. En daar woont hij niet. Toen ook niet. Daar stond hij alleen ingeschreven. Een Polentrucje dus. Dat je met een vals woonadres een onkostenvergoeding van tweeduizend euro per maand vangt wist Theo niet. Echt niet. Dat vertelde hij op zijn eigen omfloerste rookgordijnmanier bij Pauw. Geestig dat die Hiddema die twee ruggen per maand helemaal niet waren opgevallen. Twee jaar is lang hè! Als dat soort bedragen door je ogen en je vingers glippen dan hoor je pas echt bij de elite.

Zal die Jeroen de Vries de goede oude Hiddema ook af en toe naar zijn Limburgse stulpje hebben gereden? Voor die vijftienduizend luizige eurootjes mag dat toch wel? Of reed Hiddema in dat geval met Dion Graus mee? Die ging toch elke dag die kant uit om als oprechte dierenvriend de cavia’s van zijn oude moeder op te vrolijken. Graus is ook te goed voor deze wereld. Kan Dion daar trouwens niet alsnog een extra mantelzorgbonus voor krijgen? Een dubbele bonus in dit geval. Zowel voor de cavia’s als voor zijn moeder. En volgend jaar ook een lintje? Als het aan mij ligt wel.

Maar nu de cruciale vraag: Hoe komt het geplaagde Forum uit deze stinkpoel? Ze lagen er sneller in dan de LPF in 2002. En bij die kneuzen was het logisch. Hun leider was vermoord en zelf konden ze niks. Was wel lachen toen met die knettergekke Winnie de Jong, die randdebiele Nawijn, die besnorde vliegtuigspotter Herben en de onvervangbare komiek Eduard Bomhoff met zijn belletje. Maar nogmaals: toen was Pim dood.

In dit geval heeft de grote partijbaas alleen een buikgriepje. Wat hij behalve slappe thee en droge beschuit nodig heeft is een paar goede juridische adviseurs. Gluiperds die op sluwe wijze die Henk Otten de tent uit kunnen roken. Want die bolle is vanaf nu natuurlijk het grote gevaar voor de grootste politieke partij van ons land. De angst dat de uitgerangeerde Henkie Tankie uit de school gaat klappen is groot. Want hij weet te veel. Van wie die aanstellerige vleugel is. Wie de verhuiskosten van dat kreng betaalde. Wie er nog meer uit de partijkas hebben gesnoept. Uit welke citatenomnibus Thierry steeds zijn gymnasiumwijsheden plukt. En met welke boreale engnekken de geparfumeerde dandy allemaal babbelt.

Otten weet het en moet daarom vakkundig de mond worden gesnoerd. En dat moet dat liefdeskoppel van het OM doen. Die Marc van Nimwegen met zijn schaamteloze scharrel Marianne Bloos. Die twee hebben alles wat rechtse politici nodig hebben. Ze zijn autoritair, stronteigenwijs en kunnen schaamteloos jokkebrokken.

En wie de opvolger van Henk moet worden? Dat kan er maar een zijn. Uiteraard een denker van kaliber en een politiek zwaargewicht. Een man van groot formaat. Wie? Jensen natuurlijk."
DeZwarteRidder
0
quote:

Chiddix schreef op 29 apr 2019 om 10:23:


Henk krijgt een kans om het vertrouwen te herstellen als EK lid. Paul Cliteur volgt hem op als fractieleider in de Eerste Kamer.
Otten heeft excuses aangeboden voor de ontstane commotie en men kan weer verder.
Maar de druiven moeten zuur zijn voor Otten. Penningmeester af, uit het bestuur en geen fractieleider meer namens het FVD in de EK. Mogelijk ook nog geen medewerker Tweede Kamerfractie meer. Dat is een financiele aderlating.
Een Eerste Kamerlid ontvangt maar 30000 euro bruto excl verblijfkosten.
Of Henk zich neerlegt bij dit alles, is nog niet bekend.

Je hebt e.e.a. niet goed begrepen: Cliteur wordt de nieuwe woordvoerder en niet fractieleider.

De fractieleider wordt pas gekozen door de fractie als de fractie compleet is. Dat kan dus Otten worden of Cliterus.

DeZwarteRidder
0
FvD zet Henk Otten opzij als beoogd fractieleider

Henk Otten is niet langer de beoogd fractieleider voor Forum voor Democratie in de Eerste Kamer. De lijsttrekker is door zijn toekomstige collega-senatoren op een zijspoor gezet. Voorlopig is Paul Cliteur hun voorman. Otten is nog wel welkom als fractielid.
Hanneke Keultjes 29-04-19, 09:44 Laatste update: 10:16

‘Wij betreuren de situatie die de afgelopen weken is ontstaan bij onze partij zeer’, zo staat te lezen in de verklaring ‘waarin het partijbestuur zich volledig kan vinden’. Otten, ooit de drijvende kracht achter de partij van Thierry Baudet, stapte vorige week op als bestuurslid nadat bekend werd dat hij zonder toestemming een betaling uit de partijkas aan zichzelf had gedaan.

De ‘gehele Eerste Kamerlijst’ is gisteren ‘met uitzondering van Henk Otten’ samengekomen om het over de ontstane situatie te hebben. ,,In het licht van de gerezen vertrouwensbreuk achten wij hem op die moment geen geschikte kandidaat voor het lijstwoordvoerderschap.’’ De nummer 2 op de lijst, Paul Cliteur, de man bij wie Baudet promoveerde en de directeur van het Wetenschappelijk Instituut van FvD, is ‘met algemene stemmen’ aangewezen als interim-woordvoerder. Na de installatie van de Eerste Kamer, op 11 juni, kiest de fractie een definitieve voorman of –vrouw.

Excuses

De beoogd Eerste Kamerleden hebben ‘oprechte verontschuldigingen’ ontvangen van Otten ‘voor de gemaakte fouten, waaronder de gecorrigeerde banktransactie’. Het is niet duidelijk of Otten bij zijn excuses ook ingingen op de kritiek die hij uitte op partijleider Baudet in een interview. Daarin stelde hij dat Baudet de partij te veel naar rechts trok en zei hij niks op te hebben met taalgebruik als boreaal, waarmee Baudet extreemrechts aantrekt.

Otten blijft welkom als fractielid. De senaatskandidaten zijn ‘doordrongen van de enorme inspanningen die Otten heeft verricht voor de partij en onder de indruk van de kwaliteiten’. Volgens hen is nu ‘aan ons allen de taak om eendrachtig naar buiten te treden’ en de verwachtingen van de kiezers ‘waar te maken’.

Overleg

Gisteren hintte Theo Hiddema, die zich als lid van de Tweede Kamerfractie van FvD afgelopen week al vaker uitsprak over de strubbelingen binnen zijn partij, al op een overleg tussen de beoogd senatoren. Bij praatprogramma WNL op Zondag zei hij dat het belangrijk was wat de ‘mensen die hem in de Eerste Kamer gaan omringen’ vinden van zijn positie.

Ook bestreed Hiddema dat Otten een greep had gedaan uit de kas. Die terminologie vond de Kamerlid te zwaar. Het overgebleven partijbestuur (Baudet en bestuurslid Rob Rooken) gebruikte die term donderdag in een verklaring zelf wel. Baudet hield zich de afgelopen week veelal afzijdig. Hij zou voedselvergiftiging hebben gehad. Volgens de wekelijkse peiling van Peil.nl levert FvD na deze voor de partij rumoerige week twee
DeZwarteRidder
0
Omdat de gekozen provinciale bestuurders grotendeels loyaal zijn aan Otten, is het theoretisch mogelijk dat deze personen op een andere partij-kandidaat gaan stemmen, b.v. op de VVD of het CDA.

Of misschien zelfs op de Partij Otten.....
Dat zou wel heel grappig zijn.

Ik denk dat ze in ieder geval Otten willen paaien totdat de 1e Kamerfractie is gekozen en daarna zetten ze hem uit de partij.
Chiddix
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 29 apr 2019 om 12:01:


Omdat de gekozen provinciale bestuurders grotendeels loyaal zijn aan Otten, is het theoretisch mogelijk dat deze personen op een andere partij-kandidaat gaan stemmen, b.v. op de VVD of het CDA.Theoretisch? Praktisch lijkt mij niet. Denk , dat er geen voorbeelden zijn dat dit ooit is voorgekomen. Weet ook niet of dit mogelijk is. Gekozen leden van de Provinciale Staten van een partij, stemmen bij de verkiezing Eerste Kamer(namen) op iemand die niet van hun partij is en plegen dus verraad.
En wat zou je ermee opschieten? FVD moet gewoon 13 personen leveren voor de Eerste Kamer. Er staan 19 personen op het lijstje met nr 1 Henk Otten. Nr 2 Paul Cliteur.
DeZwarteRidder
0
quote:

Chiddix schreef op 29 apr 2019 om 12:52:


[...]

Theoretisch? Praktisch lijkt mij niet. Denk , dat er geen voorbeelden zijn dat dit ooit is voorgekomen. Weet ook niet of dit mogelijk is. Gekozen leden van de Provinciale Staten van een partij, stemmen bij de verkiezing Eerste Kamer(namen) op iemand die niet van hun partij is en plegen dus verraad.
En wat zou je ermee opschieten? FVD moet gewoon 13 personen leveren voor de Eerste Kamer. Er staan 19 personen op het lijstje met nr 1 Henk Otten. Nr 2 Paul Cliteur.

De gekozen provinciale figuren zijn in principe geheel vrij om op iedereen te stemmen die ze zelf willen.

Het staat nog helemaal niet vast dat FvD 13 zetels krijgt, want er is nog niet gestemd.
Het is ook nog theoretisch mogelijk dat Otten (of Cliterus) helemaal niet gekozen wordt voor de 1e Kamer.
699 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street blijft dicht bij huis

19:34 De aandelenbeurzen in New York lieten maandag geen grote koersuitslagen zien. De financiële markten zijn in...

  Indices

  AEX 560,07 -0,65%
  EUR/USD 1,1393 +0,22%
  Germany30^ 12.253,60 -0,70%
  Gold spot 1.414,95 +1,10%
  LDN100-24h 7.400,42 +0,41%
  NY-Nasdaq Composite 8.031,71 -0,24%
  US30# 26.739,39 +0,07%

  Stijgers

  Kendrion
  +3,76%
  Takeaw...
  +2,94%
  AMG
  +2,70%
  Alfen ...
  +2,02%
  TomTom
  +1,65%

  Dalers

  UNIBAI...
  -3,65%
  Arcadis
  -3,40%
  ABN AMRO
  -3,26%
  BAM
  -3,13%
  Aperam
  -2,83%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  DerksVisie op 24-jun-19 19:28
  (8)

  gokker op 24-jun-19 19:05
  (1)

  gokker op 24-jun-19 18:17
  (3)

  voda op 24-jun-19 17:47
  (19)

  sok2 op 24-jun-19 17:30

  Column Forum Meer»

  (3)

  Weert=No.1 op 24-jun-19 19:00
  (54)

  Sem_7 op 24-jun-19 17:47
  (10)

  Hullie op 24-jun-19 17:42
  (4)

  Arend Jan op 24-jun-19 14:20
  (62)

  Tradingjunkie op 24-jun-19 14:19