Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

CTAC ontwikkelingen 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
191 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Wilbar 31 oktober 2019 08:06
  Q3 Cijfers 2019: Ctac boekt licht hogere omzet en EBITDA
  31 oktober 2019

  ’s-Hertogenbosch, 31 oktober 2019 – Business & Cloud Integrator Ctac N.V. (Ctac) (Euronext Amsterdam: CTAC) maakt vandaag de trading update bekend over het derde kwartaal 2019.

  Hoofdpunten derde kwartaal 2019:
  > Omzet stijgt licht (+1,5%) naar 19,8 miljoen
  > EBITDA* stijgt met 8,3% naar € 1,3 miljoen
  > Bedrijfsresultaat* stabiel op € 1 miljoen
  > Nettoresultaat* stijgt met 14,3% naar € 0,8 miljoen

  Hoofdpunten eerste negen maanden 2019:
  > Omzet daalt licht (-1,1%) naar € 61,2 miljoen
  > Lagere vraag naar on premise licentieverkopen deels gecompenseerd door toenemende vraag naar cloudoplossingen
  > Winstgevendheid lager als gevolg van incidentele lasten in eerste halfjaar
  > Uitrol nieuwe IP-producten ligt op schema

  www.ctac.nl/Over-Ctac/Nieuws/2019/10/...
 2. forum rang 10 voda 31 oktober 2019 08:20
  Ctac stelt outlook 2019 licht opwaarts bij

  FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
  CTac
  1,93 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

  (ABM FN-Dow Jones) Ctac heeft over het derde kwartaal de omzet en de winstgevendheid licht zien oplopen en stelde de outlook voor 2019 licht opwaarts bij. Dit maakte de IT-dienstverlener woensdag voorbeurs bekend.

  De omzet kwam uit op 19,8 miljoen euro tegen 19,5 miljoen een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (EBIT) bleef met 1,0 miljoen euro gelijk. Het nettoresultaat steeg 14,3 procent naar 0,8 miljoen euro tegen 0,7 miljoen euro een jaar eerder.

  Rekening houdend met de dividendbetaling over 2018 van miljoen euro, steeg het eigen vermogen van miljoen ultimo december 2018 naar miljoen euro eind september.

  Outlook

  Het bedrijf verhoogde de outlook voor 2019 in lichte mate en verwacht nu een gelijkblijvende omzet en operationeel bedrijfsresultaat ten opzichte van 2018. Eerder ging Ctac uit van een licht lagere omzet een lager resultaat voor 2019.

  Juridisch dispuut

  Ctac is nog altijd verwikkeld in een juridisch geschil met een klant waarin de rechter eerder deze maand deze klant in het gelijk stelde. Ctac beraadt zich nu op vervolgstappen waaronder een hoger beroep.

  Deze uitspraak van de rechtbank Amsterdam, zoals die deze maand werd gedaan, zal een negatieve impact op het totaal bedrijfsresultaat hebben van 1,25 miljoen euro.

  Op een vlak Damrak sloot het aandeel Ctac woensdag 0,5 procent lager op 1,93 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 3. forum rang 6 effegenoeg 23 november 2019 10:46
  Vergeleken met Ordina die bijna negentig miljoen omzet laat zien met honderd miljoen aandelen is CTac met 20 miljoen omzet en ruim twaalf miljoen aandelen, over een kwartaal gezien een aantrekkelijke investering. Dit gezien de genadeloze afstraffing van 4 naar 2€ nu.
  Sinds kort dan ook een positie.
 4. forum rang 8 Wilbar 2 december 2019 09:32
  Er is vrijwel niets gepubliceerd over een project(je) van C/tac bij Comfoor (audiodiensten). Maar dit heb ik gevonden op LinkedIn:

  "Een versnipperd systeemlandschap stond de internationale expansie van Comfoor in de weg. Samen met Ctac verbeterde Comfoor de interne processen. Ook ondersteunde Ctac het bedrijf bij de selectie van een gloednieuw ERP-pakket dat naadloos aansluit bij Comfoors grensoverschrijdende ambities."

  www.linkedin.com/company/ctac/?origin...
  Comfoor is gevestigd te Doetinchem.

 5. forum rang 8 Wilbar 2 december 2019 11:56
  Als C/tac daar geen melding van mag maken dan zetten ze het ook niet op LinkedIn. Maar het project zal te klein zijn geweest om er iets over te publiceren via de nieuws kanalen.
  We kunnen het dan ook beter indelen in de categorie "dertien-in-een-dozijn-projecten". Maar voor de aandeelhouders is het toch ook weer een teken van leven.
 6. Olie B Bommel 4 december 2019 15:48
  quote:

  Wilbar schreef op 4 december 2019 12:40:


  U wilt ons aan een beetje oud nieuws herinneren, heer Bommel?


  Beste Wilbar,

  Nadat ik de nieuwsbrief e-Contactueel ontvangen had van Ctac dd 03-12-2019
  heb ik in een impuls gehandeld om het op het forum te plaatsen.
  Achteraf gezien een beetje dom.!
  Op 3 september bleek er al een bericht van te zijn.
  Mijn excuses.

  met vriendelijke groeten,
  Olie B Bommel
 7. forum rang 6 Leefloon 4 december 2019 16:19
  quote:

  Elwin1980 schreef op 2 december 2019 11:51:

  Misschien willen ze niet dat Ctac daar een melding van maakt. Vanwege concurrentie??

  Het Comfoor-berichtje ziet er juist uit als free publicity van een afgesproken, commercieel gezamenlijk persbericht, wat voor de beursgenoteerde contractpartij echter te onbeduidend kan zijn om daarvoor alle communicatiekanalen te gaan of moeten benutten. Zoiets is meer iets voor een vakblaadje of zo, als regionale nichespeler Comfoor daar een grotere naam is.

  Desgevraagde gezamenlijke persberichtjes komen vaker voor. Op lokaal niveau kan het bekender zijn. "Taxibedrijf Hekking kiest opnieuw voor Renault. Deze week werden de sleutels feestelijk overhandigd bij Renaultdealer Hekking.". En dan maar hopen dat het plaatselijke sufferdje het berichtje met foto wil plaatsen, al dan niet in ruil voor een advertentie in hetzelfde sufferdje.
 8. forum rang 8 Wilbar 17 december 2019 21:24
  Ctac neemt meerderheidsbelang in Purple Square
  Gepubliceerd op 17 dec 2019 om 18:28

  DEN BOSCH (AFN) - Automatiseerde Ctac heeft een voorlopige overeenkomst getekend voor een belang van 70 procent in Purple Square, een specialist in programma-project- en verandermanagement. Die onderneming is jaarlijks goed voor een omzet van ruim 5 miljoen euro.
  Ctac maakte geen financiële details over de deal bekend. Wel zal de deal vanaf boekjaar 2020 bijdragen aan de groei van de consultancy-activiteiten van Ctac, het bedrijfsresultaat en de winst, aldus Ctac.
  Oprichter van Purple Square Wil Daniels blijft betrokken en behoudt een minderheidsbelang in de onderneming. Wel zijn er afspraken gemaakt over het verwerven van het resterende belang door Ctac over drie jaar.
  De verwachting is dat de overname van het belang van 70 procent medio januari 2020 wordt afgerond. Purple Square zal daarbij als onafhankelijk onderdeel van de Ctac groep blijven opereren. Het team van Purple Square bestaat momenteel uit 25 project- en programmamanagers.
 9. forum rang 8 Wilbar 17 december 2019 21:27
  En wat schrijft Ctac er zelf over?

  Ctac neemt strategisch meerderheidsbelang in Purple Square
  17 december 2019

  Ctac neemt strategisch meerderheidsbelang in Purple Square

  ’s-Hertogenbosch, 17 december 2019 – Business & Cloud Integrator Ctac N.V. (Euronext Amsterdam: CTAC) heeft een intentieverklaring ondertekend met het oog op de acquisitie van 70% van de aandelen in Purple Square Management Partners B.V. (Purple Square), een specialist in Programma- en Projectmanagement en Verandermanagement.

  Purple Square is gevestigd in Weert en opgericht in 2014. Het team bestaat momenteel uit 25 project- en programmamanagers Ze zijn zeer ervaren, hoog opgeleid en werken succesvol aan strategische organisatieveranderingen bij klanten vanuit de invalshoek People, Process & Platform.

  Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac:“Ctac en Purple Square vullen elkaar qua portfoliomanagement perfect aan. We zijn dan ook zeer verguld met deze belangrijke stap. De samenwerking biedt synergievoordelen en verbetert ons portfoliomanagement gericht op een optimale klantbenadering.”

  “Purple Square’s omzet bedraagt ruim EUR 5 miljoen op jaarbasis en zal vanaf boekjaar 2020 bijdragen aan de groei van onze Consultancy-activiteiten. De aankoop zal tevens direct bijdragen aan de EBITDA en winst per aandeel van Ctac”, aldus Pieter-Paul Saasen, CFO van Ctac.

  De oprichter van Purple Square, Wil Daniels, blijft betrokken en behoudt een minderheidsbelang in Purple Square, waarmee zijn betrokkenheid is gewaarborgd. De acquisitie wordt grotendeels in contanten afgerekend. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over verwerving van het resterende minderheidsbelang over drie jaar. De verwachting is dat de overname van het 70%-belang medio januari 2020 wordt afgerond. Purple Square zal daarbij als onafhankelijk onderdeel van de Ctac groep blijven opereren.

  De verkrijging van het meerderheidsbelang in Purple Square past naadloos bij het business model en in de strategie van Ctac, waarbij Ctac haar klanten toegevoegde waarde wil bieden bij hun digital transformation journey, niet alleen door het bieden van de juiste ICT oplossing, maar door actieve betrokkenheid tijdens de business transformatie.

  Ctac’s strategie is er op gericht om leidende posities in te nemen in de domeinen: IT modernisation, Connected Intelligence, Transformation & Changemanagement, Security & Trust en Business Transformation.
 10. Henri Nostradamus 17 december 2019 21:40
  Niet verkeerd - maar.... - vraag blijft hoe die 25 programmamanagers gebonden blijven na de overname en welke extra (nieuwe) klanten zo benaderd kunnen worden. Geheel zonder risico is deze overname niet. Positief is dat CTAC niet stil zit en mogelijk zo nieuwe impulsen krijgt uit deze groep.

  HN
 11. forum rang 10 voda 18 december 2019 12:53
  Automatiseerder Ctac neemt Purple Square over

  De beursgenoteerde automatiseerder Ctac staat op het punt een meerderheidsbelang te nemen in Purple Square Management Partners, specialist in organisatieveranderingen bij klanten. Ctac spreekt in een verklaring van een belangrijke stap die synergievoordelen gaat opleveren.

  De partijen hebben met het oog op de deal een intentieverklaring getekend. Die moet ertoe leiden dat Ctac een belang van 70% verwerft in Purple Square. Over de waarde van de transactie is niets bekend gemaakt.

  Consultancy

  Purple Square in Weert, in 2014 opgericht door ondernemer Wil Daniels, boekt een jaaromzet van ruim €5 mln. Het zal vanaf boekjaar 2020 bijdragen aan de groei van de consultancy-activiteiten van Ctac, een bedrijf met 395 medewerkers. De aankoop zal tevens direct bijdragen aan het bruto bedrijfsresultaat (ebitda) en de winst per aandeel van Ctac, meldt cfo Pieter-Paul Saasen.

  Purple Square zal als zelfstandig onderdeel binnen de groep worden voortgezet. Maar er zijn daarbij zeker synergievoordelen te halen, zo stelt Saasen in een telefonische toelichting. Purple Square kan gebruik gaan maken van het verkoopapparaat van de nieuwe moedermaatschappij en omgekeerd kan Ctac haar klanten doorverwijzen naar de aanvullende consultancy-diensten van Purple Square.

  Kostenvoordelen

  Ook ziet Saasen mogelijkheden voor kostenvoordelen, met name op het gebied van marketing. 'In het relatieonderhoud is sprake van enige overlap. Daar zullen we activiteiten bundelen', aldus de financieel bestuurder. De voordelen die daarmee te behalen zijn, hebben geen personele gevolgen. 'Integendeel, zou ik willen zeggen. Er is ons veel aan gelegen om alle mensen bij ons te houden', merkt Saasen op.

  Grondlegger Daniels van Purple Square blijft betrokken en behoudt een minderheidsbelang in het bedrijf. Ctac zal de acquisitie grotendeels in contanten afrekenen. Tevens zijn afspraken gemaakt over verwerving van het resterende minderheidsbelang over drie jaar.

  De verwachting is dat de eerste stap - de overname van het 70%-belang - medio januari 2020 kan worden afgerond.

  Nieuw ontwikkelde software

  Ctac, met het hoofdkantoor in Den Bosch, levert IT-diensten, met name aan winkelbedrijven, de industrie en de vastgoedsector. De onderneming - in 2018 goed voor een omzet van €83 mln - kwam afgelopen zomer met een winstwaarschuwing vanwege het uitblijven van nieuwe grote projecten bij klanten. In oktober zag het bedrijf omzet en winst weer stijgen waarbij geprofiteerd werd van nieuw ontwikkelde softwareproducten. Het ging daarbij onder meer om een kassasysteem dat eerder al was beproefd bij winkelketen Action.

  fd.nl/ondernemen/1328776/automatiseer...
 12. forum rang 6 Diegy 30 december 2019 12:52
  quote:

  effegenoeg schreef op 23 november 2019 10:46:


  Vergeleken met Ordina die bijna negentig miljoen omzet laat zien met honderd miljoen aandelen is CTac met 20 miljoen omzet en ruim twaalf miljoen aandelen, over een kwartaal gezien een aantrekkelijke investering. Dit gezien de genadeloze afstraffing van 4 naar 2€ nu.
  Sinds kort dan ook een positie.


  Ctac is ook zeker een overname kandidaad en lijkt erop dat ze de zaak weer aardig op orde hebben. volume is erg hoog vandaag en word alleen maar uit de laat gekocht. Ik ga 1 deze dagen ook maar eens instappen met 7 a 8 duizend stukken
 13. forum rang 4 Hkdnp 30 december 2019 14:15
  quote:

  Diegy schreef op 30 december 2019 12:52:


  [...]

  Ctac is ook zeker een overname kandidaad en lijkt erop dat ze de zaak weer aardig op orde hebben. volume is erg hoog vandaag en word alleen maar uit de laat gekocht. Ik ga 1 deze dagen ook maar eens instappen met 7 a 8 duizend stukken


  Grapjas ben je toch...
 14. Olie B Bommel 30 december 2019 20:37
  quote:

  Hkdnp schreef op 30 december 2019 14:15:


  [...]

  Grapjas ben je toch...


  C/tac bedient de niche markt met zijn eigen ontwikkelde software.
  Laat dit zo blijven.
  Eigenzinnigheid kan leiden tot een concept waar alle grote
  ontwikkelaars het laten afweten !
  Luisteren naar, en samenwerken met de klanten kan tevredenheid geven
  en vertrouwen wederzijds. Niet alle bedrijven kunnen dat concept waarmaken !
  Schaalvergroting is geen maatstaf voor succes.
191 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Ctac Meer »

Koers 1,675   Verschil +0,03 (+1,82%)
Laag 1,650   Volume 100
Hoog 1,675   Gem. Volume 17.714
25 mei 2020 09:46
label premium

Blamage voor Ctac

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare