Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Euronext 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
53 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Handelsvolumes Euronext dalen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
68,80 -0,05 -0,07 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext lagen in juni opnieuw flink lager dan een jaar geleden. Dit maakte de Europese beursorganisatie donderdag nabeurs bekend.

Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van aandelen, obligaties en warrants noteerde op jaarbasis 14 procent lager op 7.586 miljoen euro. Vergeleken met de voorgaande maand lag het volume 3,4 procent hoger.

De gemiddelde dagwaarde van verhandelde ETF's daalde ten opzichte van een jaar eerder met 15,3 procent. Vergeleken met mei daalde dit volume met 10,7 procent.

Het dagvolume van derivaten daalde op jaarbasis 4,6 procent in juni. Opties en futures op aandelenindices daalden in volume 6,3 procent, op individuele aandelen daalden ze 0,4 procent. Over de eerste zes maanden van het jaar ligt het gemiddelde dagvolume aan derivaten op Euronext 3,2 procent lager dan vorig jaar.

Op de valutamarkt van Euronext FX, voorheen bekend als FastMatch, was het dagvolume in juni 13,3 procent minder dan een jaar eerder, maar 11,7 procent hoger dan in mei.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Euronext heeft heel Oslo Børs in handen

Gepubliceerd op 4 jul 2019 om 18:18 | Views: 104

Euronext 17:36
68,80 -0,05 (-0,07%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Beursuitbater Euronext heeft alle aandelen van Oslo Børs in bezit. Dat bleek donderdag uit een verklaring van het bedrijf.

Euronext had al 99,4 procent van de aandelen in bezit en verkrijgt nu via een "verplichte acquisitie" ook het resterende plukje in handen. Euronext, dat onder meer de aandelenbeurzen in Amsterdam, Brussel en Parijs uitbaat, was in een biedingenstrijd verwikkeld met het Amerikaanse Nasdaq.

De beursuitbater maakte ook bekend dat de gemiddelde dagelijkse transactiewaarde op de beurzen van Euronext in juni met 14 procent is afgenomen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, tot bijna 7,6 miljard euro. Ten opzichte van mei was er sprake van een groei met 3,4 procent.

De handel in indexfondsen (etf's) had in maart een gemiddelde dagelijkse transactiewaarde van 227 miljoen euro. Dat is 15,3 procent minder dan een jaar eerder en 10,7 procent minder dan een maand terug. Het gemiddelde dagelijkse volume bij indexderivaten bereikte 228.099 contracten, bij individuele aandelenderivaten 275.769 contracten.
voda
0
ING ziet potentie in waardering Euronext

Gepubliceerd op 6 aug 2019 om 10:18 | Views: 234

Euronext 10:16
68,80 +0,70 (+1,03%)

AMSTERDAM (AFN) - ING ziet potentie in de koers van beursuitbater Euronext. De bank hanteerde al een koopadvies op het aandeel, dat tevens op het favorietenlijstje van ING staat. Marktvorsers van de bank verhoogden dinsdag het koersdoel van 65 euro naar 80 euro.

Volgens ING zal Euronext de vruchten gaan plukken van de overname van Oslo Børs, waarmee de beursuitbater nog minder afhankelijk wordt van cyclische handelsactiviteiten. ING rekent als gevolg van de overname op termijn op een rendement (return on investment) van 8 procent, waarmee het aandeel Euronext tot wel een vijfde aan waarde kan winnen.

Daarbij kan Euronext volgens ING bogen op de nodige ervaring met overnames en daarmee uitvoeringsrisico's beter uitsluiten. Euronext zelf rekent met de Oslo-deal op een dubbelcijferige groei van inkomsten rekening houdend met kostenbesparingen en synergievoordelen.

Het aandeel Euronext noteerde dinsdag omstreeks 09.55 uur 1,8 procent hoger op 69,35 euro.
voda
0
Transactiewaarde Euronext omlaag in zomermaand

Gepubliceerd op 8 aug 2019 om 08:05 | Views: 0

Euronext 07 aug
69,80 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde op de beurzen van Euronext is in juli gedaald, zowel ten opzichte van een maand eerder als een jaar terug. Dat maakte de exploitant van de handelsvloeren in onder meer Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon donderdag bekend.

In de cijfers van de zomermaand is voor het eerst de activiteit van Oslo Børs meegenomen, dat recent werd overgenomen. De dagelijkse transactiewaarde op de beurzen van Euronext nam in de meetperiode met 10,5 procent af ten opzichte van een jaar eerder, tot bijna 7,2 miljard euro. Ten opzichte van juni was sprake van een krimp met 14,9 procent.

De handel in indexfondsen (etf's) had in juli een gemiddelde dagelijkse transactiewaarde van 193 miljoen euro. Dat is 9,6 procent minder dan een jaar eerder en 14,9 procent meer dan een maand terug. Het gemiddelde dagelijkse volume bij indexderivaten bereikte 212.720 contracten, bij individuele aandelenderivaten 228.018 contracten.
voda
0
Euronext wil vrouw aan het roer op Damrak

Gepubliceerd op 20 aug 2019 om 17:59 | Views: 0

Euronext 17:37
70,20 -0,75 (-1,06%)

AMSTERDAM (AFN) - Beursuitbater Euronext wil Simone Huis in 't Veld benoemen als de nieuwe baas van de Amsterdamse beurs. Zij moet de opvolger worden van Maurice van Tilburg die op eigen verzoek de beursexploitant zal verlaten. Huis in 't Veld moet de functie per 1 oktober gaan bekleden. De eerste weken zal Van Tilburg haar nog bijstaan om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Huis in ’t Veld komt over van Deutsche Bank Nederland, waar zij momenteel de functie van operationeel directeur bekleedt en waar zij sinds 2010 in diverse leidinggevende functies heeft gewerkt. Ze heeft meer dan vijftien jaar senior managementervaring in de Nederlandse financiële wereld, waarvan tien jaar op bestuursniveau.

De benoeming van Huis in ’t Veld is onder voorbehoud van goedkeuring door de bijzondere aandeelhoudersvergadering en de toezichthouder.
voda
0
Handelsvolumes Euronext stijgen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
71,80 0,55 0,77 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext lagen in augustus na maanden van dalingen weer eens hoger dan een jaar geleden. Dit maakte de Europese beursorganisatie vrijdagavond bekend.

Inmiddels is de overname van Oslo Børs VPS afgerond.

Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van aandelen, obligaties en warrants noteerde op jaarbasis 12,7 procent hoger op 7.952 miljoen euro. Vergeleken met de voorgaande maand lag het volume 10,1 procent hoger.

De gemiddelde dagwaarde van verhandelde ETF's steeg ten opzichte van een jaar eerder met 54 procent. Vergeleken met juli steeg dit volume met 40 procent.

Het dagvolume van derivaten daalde op jaarbasis met 15,2 procent in augustus. Opties en futures op aandelenindices stegen in volume met 40,3 procent, op individuele aandelen stegen ze met 9,4 procent.

Over de eerste acht maanden van het jaar ligt het gemiddelde dagvolume aan derivaten op Euronext echter nog altijd 2,9 procent lager dan vorig jaar in dezelfde periode.

Op de valutamarkt van Euronext FX, voorheen bekend als FastMatch, was het dagvolume in augustus 14,7 procent hoger dan een jaar eerder en 32,8 procent meer dan in juli.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Credit Suisse zet Euronext op kooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
75,15 0,10 0,13 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse is dinsdag gestart met het volgen van Euronext met een Outperform advies en een koersdoel van 78,45 euro. Dit bleek uit een sectorrapport van de Zwitserse bank.

De analisten wezen op de sterke cashgeneratie van Euronext. Ook heeft het beursbedrijf laten zien bereid te zijn kapitaal te investeren in overnames, mits die waarde toevoegen.

Credit Suisse ziet ruimte voor een verdere consolidatie in de sector en daarbij kan Euronext een oorlogskas van naar schatting circa 500 miljoen euro inzetten. Indien er geen overnames worden gedaan kan het bedrijf dit gebruiken om aandeelhouders te belonen, aldus de analisten.

Ook wees de bank op de kostenbesparingen die Euronext heeft gerealiseerd en nog kan realiseren. De overname van de Ierse beurs ISE kan 8 miljoen aan besparingen opleveren en die van de Noorse beurs nog eens 12 miljoen euro. En in het meest gunstige scenario schat Credit Suisse de synergievoordelen uit de overname van de Noorse beurs zelfs op 18 miljoen euro.

Op 11 oktober houdt Euronext een beleggersdag en die kan wel eens een aanjager voor de koers worden, denkt Credit Suisse. Maar als de plannen tegenvallen, kan het ook voor koersdruk zorgen.

Het aandeel Euronext steeg dinsdag 0,1 procent naar 75,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
quote:

Gesina49 schreef op 22 sep 2019 om 21:31:


Ik zie alleen maar postings van VODA. Geen Particulier aanwezig?

Ik ben een particulier hoor. :-)
voda
0
UBS handhaaft verkoopadvies op Euronext
10:12
*UBS verhoogt koersdoel Euronext van 63,00 naar 66,00 euro

bron binck
voda
0
Aandeelhouders Euronext keuren alle agendapunten goed

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
72,20 -0,80 -1,10 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van Euronext hebben dinsdag tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering alle agendapunten goedgekeurd. Dit maakte het beursbedrijf na afloop bekend.

Er stonden een serie benoemingen, zowel van bestuurders als commissarissen op de rol.

Zo werden de benoemingen van bestuurders Håvard Abrahamsen en Simone Huis in 't Veld goedgekeurd.

CEO Stéphane Boujnah werd herbenoemd.

Ook werden de voordrachten van commissarissen Nathalie Rachou en Morten Thorsrud goedgekeurd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Handelsvolumes Euronext dalen toch weer

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
72,50 0,55 0,76 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext lagen in september toch weer lager, nadat er in augustus juist sprake was van een opleving na maanden van krimp. Dit maakte de Europese beursuitbater woensdagavond bekend.

Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van aandelen, obligaties en warrants noteerde op jaarbasis 6,3 procent lager op 8.732 miljoen euro. Vergeleken met de voorgaande maand lag het volume overigens wel 10,2 procent hoger.

De gemiddelde dagwaarde van verhandelde ETF's daalde ten opzichte van een jaar eerder met 4 procent. Vergeleken met augustus was de krimp zelfs 24 procent.

Het dagvolume van derivaten daalde op jaarbasis met 1,8 procent in september. Opties en futures op aandelenindices stegen in volume met 2,9 procent, maar op individuele aandelen daalden deze met 14,6 procent.

Over de eerste negen maanden van het jaar ligt het gemiddelde dagvolume aan derivaten op Euronext 2,8 procent lager dan vorig jaar in dezelfde periode.

Op de valutamarkt van Euronext FX, voorheen bekend als FastMatch, was het dagvolume in september 2,5 procent hoger dan een jaar eerder, maar 14,3 procent lager dan in augustus.

In september waren er twee IPO's, die van La Perla Fashion Holding en Prosus.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Euronext presenteert nieuw strategisch groeiplan

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
72,55 0,05 0,07 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft voorafgaand aan een beleggersdag op vrijdag, een nieuw driejarig strategisch plan gepresenteerd. Dit deed de beursuitbater donderdag nabeurs.

Onder het ‘Let’s Grow Together 2022’ plan verwacht Euronext tot 2022 een samengestelde jaarlijkse autonome omzetgroei van 2 tot 3 procent, dat wil zeggen exclusief potentiële overnames.

De EBITDA-marge komt in dezelfde periode boven de 60 procent uit en de beursuitbater verwacht jaarlijks een dividend pay-out ratio van 50 procent van de gerapporteerde nettowinst.

Om deze ambities te realiseren, verwacht Euronext een eenmalige afschrijving van 12 miljoen euro in de periode. Eenzelfde bedrag aan kostensynergieën wordt in de periode behaald met de overname van Oslo Børs. Daar staat wel 18 miljoen euro aan herstructureringskosten tegenover vanwege die transactie.

Verder blijven de investeringen tussen nu en 2022 tussen de 3 en 5 procent van de omzet, aldus Euronext.

Het aandeel Euronext sloot donderdag fractioneel hoger op 72,55 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
53 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
01-jan-01 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium