Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Stern 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
145 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
vgoo
0
denk dat díeteren even rust in de tent wil dus zij niet.
Eerder ALD die mogelijk Europese ambities heeft, voor hun de perfecte manier uit te breiden voor weinig.
En voor de beurs eindelijk verlost van een slecht geleide tent met drama cijfers
vgoo
0
als aandeelhouder kan je voordragen dit op de agenda te laten zetten, meestal gaan ze er niet op in of wijzen ze dit af....
Barend B
0
Het bod lag er dus al een paar weken, wederom heeft Stern de regels overtreden en gevoelige informatie achter gehouden. Niets nieuws,kijk naar 2017 toen de koers met fake nieuws tot 25 euro steeg en het grootste deel van de sterntop voor vele miljoenen verkocht met de kennis dat het nooit meer op dat niveau zou komen. Het geeft weer aan hoe het bedrijf in elkaar steekt.
vgoo
0
6 juli 2017 melde Teslin de 7.88% denk dat ze nu wel opheldering willen op 9 mei, maar ze zullen waarschijnlijk al gesproken hebben...
effegenoeg
2
quote:

Barend B schreef op 15 apr 2019 om 09:17:


Het bod lag er dus al een paar weken, wederom heeft Stern de regels overtreden en gevoelige informatie achter gehouden. Niets nieuws,kijk naar 2017 toen de koers met fake nieuws tot 25 euro steeg en het grootste deel van de sterntop voor vele miljoenen verkocht met de kennis dat het nooit meer op dat niveau zou komen. Het geeft weer aan hoe het bedrijf in elkaar steekt.Wel even onderbouwen graag.
Dit zijn immers ordinaire beschuldigingen!
Gaasp
1
Beursblik: mogelijk hoger bod op Stern
Redactie De Aandeelhouder - maandag, 15 april 2019
NIBC denkt dat huidige bod te laag is.
Het niet-bindende en voorwaardelijke overnamebod op Stern, is vermoedelijk te laag geweest en een hoger bod behoort tot de opties. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC maandag.
Het autobedrijf liet vrijdagmiddag weten een bod te hebben ontvangen voor alle uitstaande aandelen van het bedrijf, maar wees het voorstel af. Een overnamebedrag werd niet genoemd.
De Jong denkt dat het bod te laag werd bevonden door het bestuur van Stern.
"Verdere mededelingen zullen worden gedaan indien en wanneer nodig", aldus Stern op vrijdag. Deze uitspraak is volgens de analist van NIBC een indicatie dat er een hoger bod kan komen.
Op 9 mei houdt Stern een algemene aandeelhoudersvergadering, waarin aandeelhouders onder meer kunnen stemmen over de verkoop van de Lease-tak aan ALD.
NIBC handhaafde het koopadvies op Stern met een koersdoel van 27,00 euro.
Barend B
0
quote:

effegenoeg schreef op 15 apr 2019 om 09:33:


[...]


Wel even onderbouwen graag.
Dit zijn immers ordinaire beschuldigingen!


Dat schrijft Crum toch in het artikel,het bod is eerder deze maand of nog eerder gedaan, geen leugen van mij maar van Crum dan.
effegenoeg
1
quote:

Barend B schreef op 15 apr 2019 om 09:44:


[...]

Dat schrijft Crum toch in het artikel,het bod is eerder deze maand of nog eerder gedaan, geen leugen van mij maar van Crum dan.


Ik doel natuurlijk op je bewering uit 2017.
Barend B
0
[Modbreak IEX: Gelieve hier geen persoonlijke vetes uit te vechten, een aantal berichten is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
Jeroenc12
0
Medeforumleden,

Niet om het een of ander maar na de verkoop van lease blijft er toch een verlieslatende tent over?
EBIT '18 totaal - EBIT Mobility Solutions = 7.2 - 9.1 = -1.9m

Gaat er nu er een SLA met ALD is dan meer verdiend worden aan de lease dan dat stern nu doet?

Ik zie niet helemaal waar de waarde zit in dit aandeel na de verkoop aan ALD.
R0ME0
0
quote:

Jeroenc12 schreef op 15 apr 2019 om 12:19:


Medeforumleden,

Niet om het een of ander maar na de verkoop van lease blijft er toch een verlieslatende tent over?
EBIT '18 totaal - EBIT Mobility Solutions = 7.2 - 9.1 = -1.9m

Gaat er nu er een SLA met ALD is dan meer verdiend worden aan de lease dan dat stern nu doet?

Ik zie niet helemaal waar de waarde zit in dit aandeel na de verkoop aan ALD.In 2018 is al begonnen met fast forward en de vruchten daarvan moeten nog in het resultaat terug komen en gedurende 2019 zal er nog veel meer gedaan worden.

Er valt ook binnen Stern nog voldoende te halen aan voordelen en nu met Lease verkocht zal er nog meer nadrukkelijk duidelijk zijn aan wat er kan en moet gebeuren.

Ze hebben ook al aangegeven in de eerste maanden beter te draaien dan vorig jaar.

Ook de nieuwe partnerovereenkomst gaat natuurlijk pas bijdragen nadat alles rond is en dat is dus ook allemaal toekomst muziek.

Verder zit er heel veel waarde in het bedrijf wat het een interessante overname prooi zou kunnen maken, getuige ook de helaas beperkte informatie over een bod van een onbekende partij en van onbekende hoogte welke afgelopen vrijdag bekend werd gemaakt.

Als alles koek en ei zou lopen bij Stern dan stond de koers ook geen 17.50 (voor het bod) tov een intrinsieke waarde van 30+

Dan moet er ook iets niet helemaal goed zijn want gratis geld bestaat niet.
bambricks
1
quote:

Jeroenc12 schreef op 15 apr 2019 om 12:19:


Medeforumleden,

Niet om het een of ander maar na de verkoop van lease blijft er toch een verlieslatende tent over?
EBIT '18 totaal - EBIT Mobility Solutions = 7.2 - 9.1 = -1.9m

Gaat er nu er een SLA met ALD is dan meer verdiend worden aan de lease dan dat stern nu doet?je stelling is niet geheel juist. In stern Mobility zit ook Stern verhuur die maakt ook winst.

Ik zie niet helemaal waar de waarde zit in dit aandeel na de verkoop aan ALD.

Gaasp
0
@Jeroenc12 die niet helemaal ziet waar de waarde zit in dit aandeel na verkoop van het lease bedrijf

Uit het bekijken van de balans haal ik toch wel een en ander;

Eigen vermogen per aandeel
Zoals al eens eerder gemeld in dit forum kom ik op €27,34 per ultimo 2018, en €31,39 na het afstoten van het lease bedrijf

Nu kun je stellen; die €31,39 is vast grotendeels gebakken lucht, we moeten het nog maar zien.

Daarom ben ik nog eens in het jaarverslag 2018 gedoken, waar de balans staat vanaf pagina 80.
Mogelijke luchtbellen vinden we meestal terug onder "immateriële activa" of "intangible assets", het gaat dan meestal om goodwill, betaald bij overnames. Dit onderdeel van de balans heeft altijd mijn aandacht.
De immateriële activa van Stern beslaan zo'n 30,5 miljoen per ultimo 2018, dat is relatief weinig, minder dan 5% van de totale activa. Er gaan straks nog eens 10 miljoen af vanwege de verkoop van de leasetak.
Sterker nog; ik denk dat er nogal wat verborgen waarde zit in de waardering van de andere vaste activa; gebouwen en terreinen, hier voor 46,5 miljoen op de balans.
In crisistijden zijn er een behoorlijk aantal kleinere dealers overgenomen door Stern, tegen "badwill", het tegengestelde van goodwill.
Dat betekent dar er nogal wat gebouwen en terreinen voor een habbekrats op de balans staan, terwijl ze veel meer waard zijn. Ook al omdat de meeste terreinen in de randstad liggen, waar de grond-posities nu schaars zijn.

Hierin zie ik de waarde van het aandeel


bambricks
0
Gaasp
In aanvulling op wat je schrijft was er ook een fiscale post van 23,5 M om de belasting te vereffenen. De kan als gevolg van een ruling worden gebruikt om de belasting druk te verminderen die onststaat op de boekwinst. Dus die post wordt grotendeels omgezet in geld.
Daarom kijk ik uit hoe de opgeschoonde balans eruit ziet na verwerking van alle deals.Ik hoop dit te zien in het document welke 24 april wordt gepubliceerd.
Jeroenc12
0
We hebben het hier dus over 54m (goodwill + bel. lat.) op de balans waar niet direct iets tegenover staat.

De tent maakt geen winst: wat rechtvaardigt dan die goodwill? 5% lijkt laag, maar het is een kapitaalintensief bedrijf natuurlijk met een hoog balanstotaal. En hoe 'verzilver' je die tax asset als je geen winst maakt. Of verhuur winst maakt kan ik niet vinden overigens.

Over die activa van 46m kan ik niets zeggen. Zou zeker kunnen dat dat meer waard is. Vraag is hoe courant alles is. Waarde in een aandeel zou m.i. vooral moeten zitten in het vermogen cash te genereren (of te gaan genereren) niet in eventuele stille reserves op spullen.

Ik wil hier niet de onheilsprofeet uithangen maar ik vind de verkoop van de lease tricky. Goede prijs voor gekregen dat zeker maar wat blijft er over. Aandeel is mogelijk ondergewaardeerd maar er zijn heel veel mitsen en maaren m.i.
R0ME0
0
eind 2018 zijn die bedragen toch goodwill 30 mio en uitgestelde belasting vordering 18 miljoen.

Gaat er iets vna 10 mio van goodwill af door verkoop lease.

Heb je al een flinke boekwinst op lease en je gaat dit jaar wel een beperkt plusje draaien dus de post uitgetelde belasting gaat ook zakken.

Wat deze laatste zakt door de verkoop van lease overigens zorgt ook voor druk op de intrinsieke waarde per aandeel omdat er nu wordt gedaan intrinsiek eind 2018 + boekwinst lease als netto want er is compensatie maar dat gedeelte valt dan als activa uit de post uitgestelde belasting dus die moet er dan weer vanaf, daarom dat ik liever iets van rond de 30 euro hanteer.

Hou je pakweg 21 mio goodwill en 12 mio uitgetelde belasting vordering over.
33 mio samen maar de balansomvang is nog meer gedaald door de verkoop van lease dus het percentage goodwill en uitgestelde belasting vordering op de balans stijgt hierdoor naar pakweg 8%.

Die 12 mio die loopt er de komende jaren wel uit en de goodwill wordt elk jaar bekeken of die gerechtvaardigd is.

Ik denk gezien de progressie die al gemaakt wordt en dit jaar nog verder wordt gemaakt mede met een gedeelte van de opbrengst van de verkoop van lease dat Stern duidelijk kan gaan verbeteren.

Vandaar ook dat er nu interesse is en niet pas als alles goed op de rails staat en iedereen het kan zien want dan is de toko veel duurder om over te nemen.
Barend B
0
Jullie vergeten de afschrijvingen op auto's en onderdelen voorraad waar een eventuele koper mee gaat rekenen en dat is zeker niet gering. Waar het afgelopen jaar bij Stern wat omhoog is gerekend gaat er dan een behoorlijk percentage vanaf. Geleerd uit ervaring met overnames in de branche. Ga maar uit van een afwaardering van de onderdelen voorraad van 60 tot 75 % en een afwaardering op gebruikte auto's van 15 tot 20%
R0ME0
0
quote:

Barend B schreef op 16 apr 2019 om 10:14:


Jullie vergeten de afschrijvingen op auto's en onderdelen voorraad waar een eventuele koper mee gaat rekenen en dat is zeker niet gering. Waar het afgelopen jaar bij Stern wat omhoog is gerekend gaat er dan een behoorlijk percentage vanaf. Geleerd uit ervaring met overnames in de branche. Ga maar uit van een afwaardering van de onderdelen voorraad van 60 tot 75 % en een afwaardering op gebruikte auto's van 15 tot 20%


Daarom zijn er zoveel overnames in de auto onderdelen branch.
Dat kun je kopen met 75% korting.
bambricks
1
quote:

Barend B schreef op 16 apr 2019 om 10:14:


Jullie vergeten de afschrijvingen op auto's en onderdelen voorraad waar een eventuele koper mee gaat rekenen en dat is zeker niet gering. Waar het afgelopen jaar bij Stern wat omhoog is gerekend gaat er dan een behoorlijk percentage vanaf. Geleerd uit ervaring met overnames in de branche. Ga maar uit van een afwaardering van de onderdelen voorraad van 60 tot 75 % en een afwaardering op gebruikte auto's van 15 tot 20%


Barend

Stern is a running concern en is niet failliet of zo. Als er een bedrijfsbeeindiging komt is er altijd een enorme afslag. Maakt niet uit welke sector.
Verder kan je er niet omheen dat er ook nog een verborgen waarde zit in het onroerendgoed. Verder de gebruikte auto's trekken best wel aan in waarde. Er wordt veel geexporteerd ( hybride en electrisch)daarom wordt er tevens ook veel geimporteerd vanuit landen zoals Duitsland en Zwitserland.

waar je gelijk in hebt is dat Stern een lage operationele winstgevendeid heeft. Daar tegenover staat dat het management telkens waarde weet te creeren uit andere assets. Ik voorzie juist dat de handel in gebruikte auto's via een Stern label een toekomstige money maker kan worden.

Jeroenc12
0
Ja maar met de verkoop van de lease hebben ze juist minder instroom van courante gebruikte wagens.

Ken de inhoud van de SLA met ALD niet maar stel dat ALD alle gebruikte wagens aan Stern slijt, dan gaat dat hoe dan ook niet zonder daar zelf wat marge op te pakken lijkt me.
145 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Stern Groep Meer »

Koers 15,200   Verschil -0,10 (-0,65%)
Laag 15,100   Volume 544
Hoog 15,250   Gem. Volume 1.510
24-mei-19 17:25
label premium

Superdividend Stern Groep (update)

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium