Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wereldhave 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.563 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
hjs64
0
quote:

NLvalue schreef op 8 okt 2019 om 09:46:


[...]

Ik was niet helemaal duidelijk: ik denk dat t kan, maar het is een ‘big IF’, zeker niet evident. Kortom, als Storm een heel team optuigt met analisten die gaat proberen (met vrij weinig eigen data, en veel duur gekochte data) wonderen te doen, is dat een red flag.


Ik vrees toch dat het die kant op zal gaan.
Wim69
0
quote:

Alalalonglong schreef op 9 okt 2019 om 18:33:


Wim! Shorts en nieuwe TA- want we zijn weer terug bij af.


We zitten juist nog onder de dalende lijn. Had beter de helft verkocht aan 20,3 en dan telkens teruggekocht aan 19,5 à 19,75. De uitkomst wordt bepaald deze week.
Bijlage:
FreedomFighter
0
quote:

Wim69 schreef op 9 okt 2019 om 21:34:


[...]

We zitten juist nog onder de dalende lijn. Had beter de helft verkocht aan 20,3 en dan telkens teruggekocht aan 19,5 à 19,75. De uitkomst wordt bepaald deze week.Heb jij ook een technisch plaatje voor bv Vastned, Klepierre, Eurocommercial, Unibail.

Maw andere vastgoedfondsen?
FreedomFighter
0
In WHA centra zitten nogal wat Etos vestigingen.

Hier mooi verhaal over integratie online en offline.
Naast Big Data ook Big Service.

_________________________________________
Etos neemt gezondheidsplatform over

Etos heeft de Solvo Groep overgenomen. Door die overname is de drogisterijketen naar eigen zeggen nu de grootste aanbieder van gezondheids- en welzijnsinformatie in Nederland.

Etos is door de overname eigenaar van onder andere gezondheidsplein.nl, dokterdokter.nl en ziekenhuis.nl. Hierdoor kan Etos 24-7 informatie geven over gezondheid in fysieke winkels en online. ‘Met in totaal maar liefst 200 miljoen offline én online bezoeken per jaar verbreedt Etos met deze stap haar dienstverlening’, meldt de formule in een persbericht. Financiële details van de overname zijn niet bekend gemaakt.

Nieuw drogisterijconcept

Etos stelt dat de deal een belangrijke stap is naar het neerzetten van een nieuw drogisterijconcept, waarbij fysieke winkels en online informatievoorziening over gezondheid met elkaar zijn geïntegreerd. ‘Online kunnen mensen informatie, tips vinden en direct zelf afspraken maken met zorgspecialisten. Veel gestelde vragen gaan over soorten hoest, verminderde weerstand, beweging, huidaandoeningen en slaapproblemen. In de winkels van Etos kunnen klanten persoonlijk advies krijgen van een van de 2400 gediplomeerde Etos-drogisten en zelfzorggeneesmiddelen vinden’, aldus Etos.

Combinatie online en fysiek

Algemeen Directeur Saskia Egas Reparaz van Etos: ‘Door deze overname zal Etos haar klanten binnenkort dag en nacht kunnen helpen met het juiste advies en de producten en diensten om zich elke dag goed te voelen. De combinatie van onze fysieke winkels met de platformen van Solvo vormt een belangrijke stap in onze doelstelling om de nieuwe drogisterij te realiseren, waarbij informatie, advies en het aanbod van producten hand in hand gaan. Ook ben ik blij te kunnen melden dat de originele oprichters en aandeelhouders van Solvo ook in de toekomst betrokken zullen blijven.’

Marco1337
0
Ahold is al jaren bezig met online, met bol.com hadden ze al een flinke klapper gemaakt. Dit is weer het bewijs dat retailers werken met data, maar dat hier voor Wereldhave geen brood in te verdienen is.

De data analyse van Wereldhave is puur voor het optimaliseren van de winkelcentra. De juiste retailmix, locatie van de verschillende winkels en de inrichting. Meer kun je als uitbater niet doen.
Marco1337
0
quote:

FreedomFighter schreef op 9 okt 2019 om 22:04:


[...]

Heb jij ook een technisch plaatje voor bv Vastned, Klepierre, Eurocommercial, Unibail.

Maw andere vastgoedfondsen?


www.iex.nl/Column/486395/TA-Verdeeld-...

NLvalue
0
Moet binnenkort maar eens in Tilburg gaan kijken.. blijkbaar is daar iets aan de gang. Groot pand ‘verrassend snel gevuld’:

www.bd.nl/dossier-stadsgezicht-tilbur...
NLvalue
0
quote:

Marco1337 schreef op 10 okt 2019 om 07:34:De data analyse van Wereldhave is puur voor het optimaliseren van de winkelcentra. De juiste retailmix, locatie van de verschillende winkels en de inrichting. Meer kun je als uitbater niet doen.


Nee joh.. je kunt extreem veel meer doen, zelfs als centra eigenaar. Dat begint bij een gedegen penetratie van het verzorgingsgebied. Incl te begrijpen waarom sommige elke week een broodje kroket komen halen, en hun buurman/vrouw nooit het centrum binnen stappen.

En gerichte actie om ervoor te zorgen dat ze wel binnen stappen.

Enz.

En penetreren welk deel van de Rijswijk shoppers een risico vormen om over te stappen naar Leidschendam, en daar proactief aan te werken.

Dan zitten we nog pas op t niveau “small data, better analytics and analysis”. Als Storm de business vragen helder kan formuleren, en gericht aan t werk gaat dan kan WHA , zelfs met small data, naar een veel hoger niveau getild worden.

Als hij blijft hangen in kretologie vind ik dat, zoals gezegd, een red flag.

Ondertussen bestellen we een broodje kroket elke week, en gaan we afwachten wanneer Etos door heeft dat ze ons een Cholesterolremmer kunnen verkopen.. :-)
Alalalonglong
0
Is het misschien een idee om common-sense lijnen te introduceren in de TA? Nu is €200 ineens normaal voor WDP en 16 euro de verwachting voor WHA.

Mensen die Royce serieus nemen zouden zo zomaar hun centjes in WDP steken, geen rekening houdende met de bubbel waarover een aantal grote partijen de controle hebben. Idem dito voor WHA, maar dan aan de short zijde. Er wordt geld gepompt (Woodson?) in het kunstmatig laaghouden van de koers (God knows hoe dat gehedged is) en daarbij is er dus een controle op het moment dat de boel gaat stijgen.

De slimme huis tuin en keuken belegger doet er goed aan WHA te kopen. Koerswinsten gaan komen, het is alleen wachten op de hoge heren.
Bowski
1
quote:

NLvalue schreef op 10 okt 2019 om 08:19:


[...]
Dat begint bij een gedegen penetratie van het verzorgingsgebied.

:-))
hjs64
0
Ik vraag me toch af of het in de praktijk niet veel simpeler is, de broodjeszaak ziet dat de zaken goed gaan en wil graag naar een grotere unit, de boekhandel (met een grotere unit) ziet dat de zaken niet lekker gaan en wil naar een kleinere unit. Gezamenlijk stappen ze naar de manager van het centrum met het voorstel te ruilen van unit en of ze beschikking over die leegstaande unit kunnen krijgen omdat een van beide tijdelijk zijn spul op zal moeten slaan. Wat wil je dan met 'big data', dat je dit aan ziet komen?
crux
0
Zo kan het ook gaan bij de opening van een winkel in een winkelcentrum (niet van WHV):

" 10 oktober 2019 • 10:12
In Leidschendam is vanochtend enorme chaos ontstaan na de opening van een nieuwe Media Markt.
Bij de opening van de 50e vestiging van de Media Markt zijn een aantal personen gewond geraakt. In de enorme mensenmassa die op de winkel in Leidschendam was afgekomen, raakte een aantal mensen in de verdrukking.
Politie en ambulances zijn ter plaatse. Drie mensen zijn door het ambulancepersoneel ter plekke behandeld. Ook beveiligingspoortjes en kassa's raakten beschadigd.
De winkel in Leidschendam opende met een actie voor de eerste honderd klanten. Die hadden recht op gratis oortjes ter waarde van 115 euro. "Rond 04:00 vannacht stonden er al mensen voor de deur te wachten", vertelt een omstander. De winkel ging om 09:30 open.
Op dit moment is het al een stuk rustiger bij de winkel. "Het begint nu wel weer te lopen. We worden gefaseerd binnengelaten."

NLvalue
0
quote:

hjs64 schreef op 10 okt 2019 om 13:01:


Ik vraag me toch af of het in de praktijk niet veel simpeler is, de broodjeszaak ziet dat de zaken goed gaan en wil graag naar een grotere unit, de boekhandel (met een grotere unit) ziet dat de zaken niet lekker gaan en wil naar een kleinere unit. Gezamenlijk stappen ze naar de manager van het centrum met het voorstel te ruilen van unit en of ze beschikking over die leegstaande unit kunnen krijgen omdat een van beide tijdelijk zijn spul op zal moeten slaan. Wat wil je dan met 'big data', dat je dit aan ziet komen?

Die willen helemaal niks met die big data natuurlijk. Da's een vraag over ondernemersschap in het MKB.

Voorbeeld - in t stadje waar ik woon is de vrij grote kantoorboekhandel omgevallen. Wat heeft de boekhandel (die t ook niet makkelijk heeft) gedaan om die klanten te winnen. Hardlopers opgenomen of breder/nieuw assortiment? Marketing? addressenbestand opkopen? Je raadt het - helemaal niets.

Dierenwinkel die dicht gaat wegens pensioen. Wat doet de grootste concurrent - niets - om die klanten aan te trekken.
Enz.

Deze MKBers zijn aan t watertrappelen in een veranderende retail omgeving. Voorzover WHA concreet kan bijdragen aan florerende retailers in hun centra denk ik dat dat goed is voor beide. Dus ben geinteresseerd om te horen waar ze mee komen. Maar afwachtend ( oftewel, ik ga pas op hogere cashflow rekenen als ik bewijs zie..)
hjs64
0
Het is van mijn kant niet om negatief te zijn over 'big data', maar ik heb nog steeds moeite met de stap van kretologie naar praktijk. Ik las iets over 'optimalisatie van routing' dus dacht ik 'en hoe is het in de praktijk?'.
hjs64
0
@NL, als kantoorboekhandel kun je waarschijnlijk niet zoveel, waarschijnlijk is het het meest effectief om iets voor kinderen te organiseren. Krijg je de ouders ook meteen in de zaak, pa verveelt zich en loopt eens langs de boeken en ziet dat deel 4 van Zafon uit is. Hij heeft de eerste 3 gekocht, wist niet dat deel 4 uit is en pats deel 4 wordt gekocht. Wat die dierenzaak betreft, die kan achterover leunen, zijn concurrent is weg, waar moeten de klanten van die zaak naartoe? Juist naar hem/haar.
NLvalue
0
quote:

hjs64 schreef op 10 okt 2019 om 16:04:


@NL, als kantoorboekhandel kun je waarschijnlijk niet zoveel, waarschijnlijk is het het meest effectief om iets voor kinderen te organiseren. Krijg je de ouders ook meteen in de zaak, pa verveelt zich en loopt eens langs de boeken en ziet dat deel 4 van Zafon uit is. Hij heeft de eerste 3 gekocht, wist niet dat deel 4 uit is en pats deel 4 wordt gekocht. Wat die dierenzaak betreft, die kan achterover leunen, zijn concurrent is weg, waar moeten de klanten van die zaak naartoe? Juist naar hem/haar.


Of, in dit geval naar Pets Place, een dorp verderop. Die wel mailings stuurde, welkomstaanbiedingen had etc..

Analogie is natuurlijk Rijswijk v Leidschendam.

Dus als de strategie " dominant in het verzorgingsgebied" de juiste is, moet dat door data/analytics aan te tonen en te versterken zijn. (Wait and see).

Persoonlijk kan ik je aanraden eens een download aan te vragen welke gegevens Google of Facebook al hebben weten te verzamelen over je vrouw of evt dochter/zoon. Om een gevoel te krijgen wat vaardige handen die dit onderwerp al beheersen kunnen, en weten te verkopen.

hjs64
0
Ouch, niet aan gedacht, slimme actie van Pets Place, kan niet anders zeggen. Wat je analogie van Rijswijk versus Leidschendam betreft begrijp ik je niet, Rijswijk is Duh Haaag (zuid)oost, Leidschendam is Duh Haaag noordwest. Ik schat dat de reistijd daartussen toch gauw 30 a 45 minuten is. Wat je tip betreffende Google, hun gegevens bestand is compleet leeg aangezien ik geen vrouw of kinderen heb. (En mijn broodje kroket reken ik altijd contant af). Oh en Facebook is niet bekend met mijn bestaan, en dat houden we ook zo ;).
crux
0
quote:

hjs64 schreef op 10 okt 2019 om 16:47:


Wat je analogie van Rijswijk versus Leidschendam betreft begrijp ik je niet, Rijswijk is Duh Haaag (zuid)oost, Leidschendam is Duh Haaag noordwest. Ik schat dat de reistijd daartussen toch gauw 30 a 45 minuten is.

Met de auto in 20 minuten via de A4 van In de Bogaard naar Mall of the Netherlands.
hjs64
0
Sorry crux, ik ging van OV uit ;). Ga je er waarschijnlijk wel van uit dat er geen file staat, is niet geheel vanzelfsprekend ;).
3.563 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Wereldhave Meer »

Koers 21,980   Verschil +0,06 (+0,27%)
Laag 21,720   Volume 149.105
Hoog 22,080   Gem. Volume 236.552
22-okt-19 15:12
label premium

Wereldhave: 'Storm' op komst

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium