Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Takeaway 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
771 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 35 36 37 38 39 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Smallcap World Fund vergroot belang in Takeaway.com

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Takeaway.com
54,50 -1,50 -2,68 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Smallcap World Fund heeft een groter belang in Takeaway.com gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 18 januari 2019.

Smallcap World Fund meldde een kapitaalbelang van 6,25 procent zonder stemrecht.

Op 28 augustus 2018 meldde Smallcap World Fund nog een kapitaalbelang van 3,20 procent zonder stemrecht.

Uit een andere melding bleek verder dat Capital Research and Management Company het stemrecht in Takeaway.com heeft verhoogd tot 7,09 procent. Dit was op 24 augustus 2018 nog 3,00 procent. Capital heeft geen kapitaalbelang in de maaltijdbezorger.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Erny
0
Hoe hoger het koersdoel , hoe lager de koers. Vandaag op laagste punt in dalende lijn gesloten, dus zakt morgen mogelijk nog gewoon door. Ben benieuwd waar de koersbodem ligt.
Stephan010
0
quote:

Cancel schreef op 23 januari 2019 21:33:


Uber Eats opent de aanval op marktleider Thuisbezorgd.nl :bron FD
Benieuwd wat koers doet straks.
Vorig jaar ging koers van Ahold flink omlaag door Amazon ook door zo iets vergelijkbaars.
voda
0
quote:

Cancel schreef op 23 januari 2019 21:33:


Uber Eats opent de aanval op marktleider Thuisbezorgd.nl :bron FD


Hier nog het hele artikel:

Uber Eats opent de aanval op marktleider Thuisbezorgd.nl

Maaltijdbezorger Uber Eats zet de aanval in op marktleider Thuisbezorgd.nl. Het Amerikaanse bedrijf gaat later dit jaar ook werken voor restaurants en cateraars die zelf bezorgers in dienst hebben. Op dat deel van de bezorgmarkt heeft Thuisbezorgd nu het rijk alleen.

Een Uber Eats koerier fietst door de sneeuw in Amsterdam.Foto: Olaf Kraak

Daarnaast wil het bedrijf inzichten delen met restaurants over consumententrends. 'Met onze data kunnen we ondernemers inzicht geven in wat succesvol wordt. Bestaande restaurants kunnen op basis van onze inzichten hun menu aanpassen', zegt directeur Aukeline Tolman van Uber Eats Nederland.

Tot nu toe deed Uber Eats alleen zaken met restaurants die de bezorgers van het bedrijf inschakelden, maar nu heeft het besloten zijn technologie en marketingkracht voor álle restaurants in te zetten. Tolman: 'We willen restaurants de keuze geven of zij zelf hun bestellingen willen bezorgen, of dat ze dat via ons laten doen. We willen ondernemers zo meer flexibiliteit bieden.'

‘We zitten op een berg data’• Aukeline Tolman, Uber Eats Nederland

Hier is geen geld mee te verdienen

De stap van Uber Eats hing in de lucht, want geld verdienen met het bezorgen van maaltijden is moeilijk. De drie grote spelers op die markt - Uber Eats, Deliveroo en Scoober, de bezorgdienst van Thuisbezorgd.nl - geven geen cijfers over marges. Tolman wil ook geen vragen beantwoorden over het verdienmodel.

Het laatste jaarverslag van Takeaway.com geeft wel een indicatie van de kosten en baten. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl was voor zijn bezorgdienst Scoober ruim twee keer meer kwijt aan koeriers dan de inkomsten uit commissies van de restaurants. 'Niemand gaat hier ooit geld mee verdienen', zei topman Jitse Groen al eens. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Scoober met uitzendkrachten werkt, terwijl Uber Eats en Deliveroo met zzp'ers werken. Bij Uber Eats krijgen die betaald per bezorgde maaltijd.

1200
Er zijn nu ruim 1200 restaurants aangesloten bij Uber Eats Nederland

Kleine speler

Uber Eats is een kleine speler op de Nederlandse bezorgmarkt. Het bedrijf is actief in de vier grote steden, plus Haarlem, Amstelveen en Groningen. 'We gaan daar in de eerste helft van dit jaar drie steden aan toevoegen, te beginnen met Delft', aldus Tolman.

Tolman wil ook flink meer restaurants in de app opnemen. 'Er zijn nu ruim 1200 restaurants bij ons aangesloten. Dat aantal hopen we dit jaar te verdubbelen.' Als Uber Eats straks ook open gaat voor restaurants met eigen bezorgers, kan het volgens Tolman hard gaan met de aanmeldingen.

‘Virtuele restaurants kunnen maaltijden aanbieden die net zo duur zijn als wanneer je zelf kookt’

Vooralsnog richt Uber Eats zich op grote tot middelgrote steden. Daar zijn genoeg koeriers, een goede selectie restaurants en voldoende vraag naar bezorgmaaltijden. Die drie elementen zijn cruciaal om Uber Eats efficiënt genoeg te laten werken.

Aukeline Tolman, Uber Eats.Foto: Vincent Boon

Uber Eats als consultant

Uber Eats zit op een berg data. 'Daar kunnen we nog veel meer mee doen', zowel voor consumenten als voor restaurants', zegt Tolman. 'We kunnen de voorkeuren van consumenten goed voorspellen. Daar kunnen we ondernemers mee helpen.'

‘We kunnen de voorkeuren van consumenten goed voorspellen. Daar kunnen we ondernemers mee helpen’

Het openen van een restaurant is volgens Tolman een grote investering, terwijl het lastig blijft om te voorspellen of een concept zal aanslaan. 'Met onze data kunnen we ondernemers inzicht geven in wat succesvol wordt. Bestaande restaurants kunnen op basis van onze inzichten hun menu aanpassen.'

Restaurant zonder pand

Bezorgdiensten als Uber Eats hebben volgens Tolman al voor een kleine revolutie in de restaurantwereld gezorgd. Zo zijn er restaurants gekomen die (bijna) volledig gericht zijn op de bezorgmarkt, en die geen snackbar of pizzeria zijn. Ze noemt als voorbeeld het Amsterdamse Bright Kitchen, dat acht virtuele restaurants uitbaat.

Lees ook
Discussie over schijnzelfstandigheid
?
'Dit soort ondernemingen heeft veel lagere kosten, omdat ze bijvoorbeeld geen pand op een dure locatie hoeven te huren', vertelt Tolman. 'Zij kunnen goede maaltijden aanbieden, die net zo duur zijn als wanneer je naar de supermarkt gaat en dan zelf kookt.'

Discussie over schijnzelfstandigheid

Niet iedereen is blij met maaltijdbezorgers als Uber Eats en Deliveroo. Vakbonden en een deel van de politiek hekelen de manier waarop zij met hun koeriers omgaan. Die werken als zzp'er, maar volgens de FNV is er sprake van schijnzelfstandigheid. Vorige week won de vakbond twee rechtszaken tegen Deliveroo, waarbij de rechter bepaalde dat koeriers van het bedrijf geen echte zelfstandigen zijn en een arbeidscontract moeten krijgen.

Tolman wil niet ingaan op mogelijke gevolgen voor Uber Eats. 'Maar er is wel een belangrijk verschil tussen ons en Deliveroo. Bij hen werken koeriers in shifts, waarbij ze worden ingedeeld voor een bepaald aantal uren, terwijl ze bij ons zelf bepalen wanneer ze online komen om bestellingen aan te nemen.'

fd.nl/ondernemen/1286625/uber-eats-op...
jalivia
0
Kleiner belang oprichter in Takeaway (2)
N i e u w bericht, meer informatie in laatste alinea

AMSTERDAM (AFN) - Het belang van oprichter en topman Jitse Groen van maaltijdbestelbedrijf Takeaway is afgenomen. Dat valt op te maken uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Groen heeft momenteel een kapitaalbelang en stemrecht van 29,63 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 36,68 procent. Takeway maakte onlangs bekend de Duitse activiteiten van zijn branchegenoot en concurrent Delivery Hero te kopen. Om die deal, van 930 miljoen euro, te financieren heeft Takeaway onder meer nieuwe aandelen en converteerbare obligaties uitgegeven. Daardoor verwaterde de deelneming van Groen, aldus een zegsman van de onderneming.

Verder bleek dat Cat Rock Capital Management momenteel een belang in Takeaway heeft van 4,88 procent. Dat was eerder nog 5,56 procent. T. Rowe Price Group heeft nu een kapitaalbelang van 2,74 procent en een stemrecht van 2,69 procent. Dat was eerder respectievelijk 3,09 procent en 3,04 procent.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)

Bekijk koersdetails van Takeaway.com
Overzicht Vorige Volgende
jalivia
0
tralala ,,zijn zakken gevuld ..daarom naar beneden gisteren ,
ziet er al met al niet best uit ..
Beursspeculant
0
quote:

Ommoord schreef op 24 januari 2019 08:37:


tralala ,,zijn zakken gevuld ..daarom naar beneden gisteren ,
ziet er al met al niet best uit ..


Is verwatering door de aandelenemissie volgens mij
Erny
0
quote:

Beursspeculant schreef op 24 januari 2019 09:14:


[...]
Is verwatering door de aandelenemissie volgens mij

In dat geval komt er wel een bodem, maar mogelijk is er meer aan de hand.
Zelf ben ik bang dat het niet bij deze recent aangekondigde emissie blijft. Zou het technisch mogelijk zijn , via een formule, om het zuiver rekenkundig effect van een emissie op de koers te becijferen, nu hier meer over bekend is?
Beursspeculant
0
quote:

Erny schreef op 24 januari 2019 12:39:


[...]
In dat geval komt er wel een bodem, maar mogelijk is er meer aan de hand.
Zelf ben ik bang dat het niet bij deze recent aangekondigde emissie blijft. Zou het technisch mogelijk zijn , via een formule, om het zuiver rekenkundig effect van een emissie op de koers te becijferen, nu hier meer over bekend is?De post van Voda is in mijn ogen aan de hand vandaag.

Uiteraard kun je alles berekenen
in relatie maar koers wijkt vaak af van de realiteit. Emissie is in mijn ogen al vorige week in de koers verwerkt, maar vond de koersreactie toen wel aan de milde kant.

Emissieprijs was in ieder geval voor 51,50 en er was genoeg vraag voor aandelen rond die prijs. Nu betaal je slecht iets meer dan die nieuwe aandelen. Of dat alsnog te duur is zal moeten blijken
voda
0
Kleiner belang Cat Rock, T. Rowe en Jitse Groen in Takeaway.com

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Takeaway.com
53,50 -0,50 -0,93 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Cat Rock Capital Management, T. Rowe Price Group en topman Jitse Groen hebben een kleiner belang in Takeaway.com gemeld. Dit bleek uit meldingen in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 22 januari 2018.

Cat Rock meldde een kapitaalbelang van 4,88 procent met een dito stemrecht. Op 30 november 2018 meldde Cat Rock nog een kapitaalbelang van 5,56 procent met een dito stemrecht.

T. Rowe Price Group meldde een kapitaalbelang van 2,74 procent met een stemrecht van 2,69 procent. Op 17 september 2018 meldde T. Rowe nog een kapitaalbelang van 3,09 procent met een stemrecht van 3.04 procent.

Jitse Groen meldde een kapitaalbelang van 29,63 procent met een stemrecht van 29,63 procent. Op 4 oktober 2016 meldde Groen nog een kapitaalbelang van 36,68 procent met een stemrecht van 36,68 procent. Takeway.com maakte recent bekend de Duitse activiteiten van Delivery Hero over te nemen. Om dit te bekostigen heeft Takeaway.com onder meer nieuwe aandelen en converteerbare obligaties uitgegeven.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Takeaway.com

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Takeaway.com
55,00 1,50 2,80 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft vrijdag het koersdoel voor Takeaway.com verhoogd van 51,00 naar 59,00 euro, maar handhaafde het Houden advies.

Analist Gil Thorne besloot zijn taxaties aan te passen na de recente kwartaalcijfers van de maaltijdbezorger. In zijn model heeft de analist al wel de in september afgeronde overname van 10bis opgenomen, maar nog niet de geplande acquisitie van de Duitse activiteiten van Delivery Hero.

De omzetramingen van Jefferies gingen met 2 tot 15 procent omhoog vanwege de beter dan voorziene prestaties in Duitsland. De prognose voor de aangepaste EBITDA bleef grofweg onveranderd.

Het aandeel Takeaway.com sloot donderdag op 53,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
The Third Way...
0
quote:

Beursspeculant schreef op 28 januari 2019 09:03:


Shorts iets groter, 1.4% nu shortsell.nl/short/Takeawaycom/all
Analytisch Denker een grotere speler dan vermoed? ;-)

AnalytischDenker
1
quote:

Beursspeculant schreef op 28 januari 2019 09:03:


Shorts iets groter, 1.4% nu shortsell.nl/short/Takeawaycom/all
Ik ben blij dat de short partijen dit aandeel inmiddels ook beginnen te ontdekken. In september was er een short partij die als eerste het een keer met succes probeerde (heeft inmiddels afgebouwd).

Nu zijn er nieuwe partijen aan het opbouwen:

Short partijen boven publicatiegrens van 0,5%
Citadel Europe 0,59%
BNP Paribas 0,81%


Totaal short percentage 1,40% (vorige stand 0,81%)
Aantal partijen 2


Het zou mij niet verbazen als meer short partijen zich komen melden voor dit meest overgewaardeerde aandeel van de Nederlandse beurs.

Een ondernemingswaarde van € 3,6 miljard (10 keer de omzet na integratie Duitse bestelsites) is te veel:
> voor een verliesgevend, cash verbrandend bedrijf
> in een low margin business (vanuit de keten beschouwd)
> met de constante mogelijkheid van lokale spelers die lokaal gaan concureren met lokale marketing.
> Met 61 miljoen aandelen (na levering aandelen aan Delivery Hero), waardoor bij een nettowinst van € 30 miljoen nog maar een WPA van € 0,50 wordt gemaakt.Erny
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 28 januari 2019 10:30:


[...]

Ik ben blij dat de short partijen dit aandeel inmiddels ook beginnen te ontdekken. In september was er een short partij die als eerste het een keer met succes probeerde (heeft inmiddels afgebouwd).

Nu zijn er nieuwe partijen aan het opbouwen:

Short partijen boven publicatiegrens van 0,5%
Citadel Europe 0,59%
BNP Paribas 0,81%


Totaal short percentage 1,40% (vorige stand 0,81%)
Aantal partijen 2

Het zou mij niet verbazen als meer short partijen zich komen melden voor dit meest overgewaardeerde aandeel van de Nederlandse beurs.

Een ondernemingswaarde van € 3,6 miljard (10 keer de omzet na integratie Duitse bestelsites) is te veel:
> voor een verliesgevend, cash verbrandend bedrijf
> in een low margin business (vanuit de keten beschouwd)
> met de constante mogelijkheid van lokale spelers die lokaal gaan concureren met lokale marketing.
> Met 61 miljoen aandelen (na levering aandelen aan Delivery Hero), waardoor bij een nettowinst van € 30 miljoen nog maar een WPA van € 0,50 wordt gemaakt.Dit is typisch zo'n aandeel waar het zuiver gaat om de verwachtingen ten aanzien van de komende jaren. Fundamenteel gezien zeker een risicoaandeel, maar de hooggespannen winstverwachtingen zijn voor de meesten van ons leidend. Ben zelf vandaag voor de helft weer uitgestapt,misschien laf, maar ik voelde mij er toch niet helemaal senang bij. Heb nog een zwaar trauma overgehouden aan de internetbubble, en ben pas sinds begin vorig jaar weer voor het eerst gaan beleggen. Buffet was destijds heel verstandig en zei : "laten die bedrijven eerst maar eens winst gaan maken" en werd niet geraakt toen. Maar mocht het sprookje van meervoudige winstverdubbelingen uitkomen, dan zit je goed.
771 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 35 36 37 38 39 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

JUST EAT TAKEAWAY Meer »

Koers 90,500   Verschil +0,65 (+0,72%)
Laag 88,950   Volume 528.244
Hoog 91,000   Gem. Volume 588.218
21 feb 2020 17:36
label premium

Takeaway: Stay away

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium