Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Avantium 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
553 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 24 25 26 27 28 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
p/o
0

Hoop eerder op de aankondiging van een nieuwe partner, dat was ook de reden waarom ING een koersdoel van 12.9 euro heeft.

ING bekijkt het rooskleuriger en herbevestigd haar koersdoel van 12.9 euro. Volgens Watson zijn er 'andere partijen' geïnteresseerd in de verdere ontwikkeling van de technologie die in 2016 in Synvina gestopt werd. 'Volgens ons komen er meer details aan wanneer de deal met BASF rond is.'

En we stonden gewoon veeeeel te goedkoop.
'We hebben een goede kaspositie, mede door de beursintroductie in maart 2017. Medio vorig jaar hadden we bijvoorbeeld circa €90 mln in kas.' = 90 - 17 -8 = minimum 65 miljoen cash na terugbetaling van Basf = 2.53 euro cash/aandeel. + al de technologie en gebouwen.

Tilburg013
0
quote:

Stephan010 schreef op 15 feb 2019 om 20:37:


Komt er een emissie aan ?


Misschien zo je jezelf een keer kunnen verdiepen in een aandeel voordat je iets gaat roeptoeteren. Met je koersvoorspellingen zit je er tot nu toe ook faliekant naast...

@ P/o 65mio cash is geen zekerheid. Ik verwacht 55mio cash na betaling BASF. Lees anders het transcript eens door, 2de helft 2018 zijn er nog veel investeringen gedaan voor het Mekong project en mogelijk nog doorlopende investeringskosten bij het Dawn project dat medio juli operationeel ging.
Roel050
1
Eind maart wordt er meer duidelijk wat betreft cijfers.

Gezien de snelle stijging deze week, van ongeveer 2.00 naar 2.665 (+33%), is dit een zeer interessant aandeel om volgende week in de gaten te houden.
Het blijft moeilijk in te schatten waar we op korte termijn naar toe gaan.
Ik had eerst 2.50-2.70 voorspeld, maar daar zitten we nu dus al in.
Gezien de te zware afstraffing van de koers na de breuk met BASF, en het potentieel (ik vind die 3.66 van Tilburg013 niet zo gek), verwacht ik volgende week een verdere stijging naar 2.75-2.95.
Aan de andere kant, met lage volumes kan het turbulent worden, net als deze week.
De kans op winstnemingen is denk ik wat kleiner geworden, omdat er meer en meer vertrouwen is/komt in het potentieel.

Dickb
0
De analisten van KBC en Kepler Chevreux staan in hun hempie. Met de koersactie van de laatste dagen kunnen we zo een verdubbeling van de koers zien. Een nieuwe JV partner voor Synvina en de koers marcheert direkt naar 10 Euro. De kans naar boven is veel groter dan het risico omlaag. De pessimisten onder ons missen een enorme kans. Dit aandeel komt op het radarscherm van veel beleggers die nog nooit van Avantium hebben gehoord. De koersdynamiek is zo aantrekkelijk.
Pitmans
0
De analisten van KBC en Kepler hebben telkens hun koersdoel verlaagd en hadden telkens gelijk. Beetje onzin om te roepen dat zen hun hemd staan, terwijl de koers nog ruim onder het koersdoel van 1 van beide noteert.

En ja, er zal ongetwijfeld een nieuwe partner gevonden worden, maar die zal vast niet voor €11 in hoeven stappen. Dat bergje cash dat ook nog eens met een miljoen per maand afneemt is echt niet groot genoeg om forse eisen te stellenn tegenover een nieuwe partij.
Dan laten ze het liever klappen en bieden dan goedkoop op de boedel.
Dickb
0
Heer Pitmans, als U long bent is dit een mogelijkheid om te verkopen. Als U short bent dan kun U beter indekken. Als U geen positie hebt dan volg met interesse. U heeft gelijk, in een negatief scenario blijft er niets van Avantium over. In een positief scenario is dit HET aandeel van 2019. Alles hangt af van de kracht om de PEF technologie om te zetten in een op duur positieve kasstroom.
p/o
0
We zijn in minder dan 2 jaar van 11.94 naar de huidige 2.66 gedaald door het afspringen van BASF, maar als we een nieuwe grote partner vinden zie ik ze zo terug 5 - 6 euro staan.
Het enige waar ik bang voor was, was dat men met een kleine premie het bedrijf en de technologie van de beurs zou halen, nu noteren we ongeveer aan de cashpositie zonder een waarde voor alle verschillende technologieën. KBC zit er meer naast dan dat ze iets goed voorspellen. In België zegt men zelfs, doe het omgekeerd van wat KBC voorspeld.

Ze volgen gewoon de koers: www.trivano.com/charts/analyststarget... binnenkort terug een hogere koersdoel van 3 - 4 euro.
Verstraler
0
Ik sluit een overname van Avantium als geheel nu ook niet uit. Dawn is potentieel, en voor een grote chemie reus, of capital investor met diepe zakken is Synvina een potentiele goudmijn. 55 miljoen in kas, wat de helft is van de waarde van uitstaande aandelen tt van IPO, maar aandelen liggen op een kwart van de opening. Zou me niet verbazen als er een overname bod komt van 5 of 6 eur per aandeel.
En met oud DSM corrivee Marcel Lubben als nieuw aangestelde ceo, heb ik zo’n idee wie de koper gaat worden..
Ik bedoel, waarom anders ineens een FT ceo op Synvina zetten nu het weer 100% onderdeel is van de Avantium holding, of denken jullie dat Tom van Aken het ineens te druk vond?
Dickb
0
Ja de kans dat Avantium als zelfstandig bedrijf het jaar 2019 uitgaat is mijn inziens minder dan 50%. En dat is eigenlijk wel erg jammer.
Tilburg013
0
Verstraler/Dickb de kans op een overname in 2019/2020 acht ik nihil. Alsof een overnemende partij die een bod doet van €5/6 ook maar enige kans van slagen heeft als de cornstone investors allemaal op breakeven staan of onderwater.... die kans is nihil.
Dickb
0
Daarom kan het bod alleen maar hoger zijn. 10 Euro+? Alternatief kan natuurlijk ook een groot belang genomen worden. In ieder geval zal ik me verhogen op regelmatig groen op de koersborden in de komende weken.
the Devil is in the Details
0
quote:

Tilburg013 schreef op 17 feb 2019 om 13:51:


Verstraler/Dickb de kans op een overname in 2019/2020 acht ik nihil. Alsof een overnemende partij die een bod doet van €5/6 ook maar enige kans van slagen heeft als de cornstone investors allemaal op breakeven staan of onderwater.... die kans is nihil.


Ik mag hopen dat die "cornerstone investors" destijds ook beseften dat het hier om een hoogrisico belegging gaat; soms kun je daar een enorme klapper mee maken, vaak eindigt het echter in een zeperd. In dat laatste geval is een gedeeltelijke "return of investment" zo'n slechte optie nog niet.

Wat mij betreft is een koper die de tent voor €4-€5 per aandeel van de beurs wil dus van harte welkom. Dat heb ik in ieder geval liever dan het (wat mij betreft) meest voor de hand liggende "stand alone" scenario: doormodderen tot de cash op is. De patenten zul dan voor een appel en een ei worden verpatst en de aandeelhouders blijven met lege handen achter...
Tilburg013
0
Toch acht ik die kans, stand alone, veel groter dan een overname. Avantium heeft altijd zichzelf als onderzoeker/ontwikkelaar van nieuwe en duurzame technieken opgesteld waarbij het als doel heeft/had omzet te generen uit het verstrekken van licenties nadat er vraag gecreëerd was adhv pilotfabrieken. Meerdere samenwerkingen zoals in het Dawntechnologie project zie ik liever dan een samenwerking met één andere partij om een techniek te commercialiseren en een groter risico te lopen dan in een consortium.
DeZwarteRidder
0
quote:

Tilburg013 schreef op 17 feb 2019 om 19:35:


Toch acht ik die kans, stand alone, veel groter dan een overname. Avantium heeft altijd zichzelf als onderzoeker/ontwikkelaar van nieuwe en duurzame technieken opgesteld waarbij het als doel heeft/had omzet te generen uit het verstrekken van licenties nadat er vraag gecreëerd was adhv pilotfabrieken. Meerdere samenwerkingen zoals in het Dawntechnologie project zie ik liever dan een samenwerking met één andere partij om een techniek te commercialiseren en een groter risico te lopen dan in een consortium.

Lijkt veel op het Antonov-verhaal....
Stephan010
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 17 feb 2019 om 21:47:


[...]
Lijkt veel op het Antonov-verhaal....Nee hoor, er komt een emissie aan. Avantium heeft cash nodig en koers moet kunstmatig omhoog.
the Devil is in the Details
0
quote:

Stephan010 schreef op 17 feb 2019 om 23:00:


[...]


Nee hoor, er komt een emissie aan. Avantium heeft cash nodig en koers moet kunstmatig omhoog.Dat zou ook zo maar kunnen; gezien de lompheid waarmee het gebeurt (geen extreem volume, wel forse koersstijging) en het uitblijven van nieuws vind ik dat eigenlijk geen onwaarschijnlijk scenario.
Dickb
0
Nee toch, dit is geen manipulatie om een IPO te lanceren. Dit is een reactie op een oververkocht aandeel (een van de grotere jongens is waarschijnlijk uitgestapt) en een interessante dynamiek voor momentum beleggers. Dit aandeel staat zo weer op 4 tot 5 Euro zonder nieuws. Het koersherstel is nog lang niet over.
Jan Willem
0
Het is heus heel normaal dat bedrijven die zo afgestraft zijn, een paar weken voor de jaarcijfers wat hoger worden neergezet .

Omdat de meeste aandelen in het bezit zijn van grootaandeelhouders zal een hoog volume daarbij onwaarschijnlijk zijn .
Dickb
0
Jan Willem, de koersstijging heeft niets met de jaarcijfers te maken. Die zijn met een beetje verstand goed te voorspellen. De koersdynamiek alleen trekt al kopers aan. Het kan ook zijn dat er insiders aan het werk zijn. Niet zozeer Avantium mensen maar wel partijen die onderhandelen met Avantium over een deal. Het gaat vandaag wel erg hard. Ik had niet verwacht een 3 voor de komma te zien.
553 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 24 25 26 27 28 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Avantium Meer »

Koers 2,510   Verschil -0,13 (-4,92%)
Laag 2,450   Volume 18.818
Hoog 2,570   Gem. Volume 5.989
20-aug-19 15:31
label premium

Fors verlies voor Avantium

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium