Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Avantium 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
946 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 44 45 46 47 48 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jan Willem
0
quote:

Stephan010 schreef op 22 januari 2019 01:20:


Iemand enig idee hoeveel ton CO2 “ fantasie bedrijf” van Avantium gaat produceren ?
Zie uitlatingen van J. Klaver.
Neem aan dat er een fornuis nodig is om het proces aan de gang te helpen.


Bedoel je Jesse Feras Klaver van GroenLinks, en om welke uitspraken zou het hier dan gaan ?. Graag wat meer informatie hierover .
jaar2018
1
Geen rijkssubsidie voor bioraffinaderij Avantium in Delfzijl
===========================================


Redactie De Aandeelhouder - maandag, 21 januari 2019

Bestuursrechter handhaaft afwijzing ondanks procedurefouten.

Een subsidie-aanvraag voor een pilotfabriek van Avantium in het Nederlandse Delfzijl blijft afgewezen, ondanks vastgestelde procedurefouten. Dat blijkt uit een uitspraak van het Nederlandse College van Beroep voor het Bedrijfsleven van 15 januari.

Avantium stelt zelf opnieuw in gesprek te zullen gaan met de subsidieverleners naar aanleiding van de procedurefouten en kan geen voorspelling doen over de uitkomst van die gesprekken.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wees de subsidie-aanvraag in 2017 af, omdat het project ook zonder subsidie zou worden uitgevoerd.

Bezwaren van Avantium daartegen werden ook afgewezen, omdat de contracten voor het project kort na het indienen van de subsidie-aanvraag waren getekend. Dit bevestigde voor de subsidieverleners dat het project ook zonder het gevraagde subsidiebedrag van krap 6 miljoen euro zou doorgaan.

Het College van Beroep oordeelde met Avantium dat daarbij procedurefouten waren gemaakt, maar ook dat dit geen gevolgen heeft voor het besluit om de subsidie af te wijzen.

Woordvoerder Caroline van Reedt Dortland van Avantium stelde maandag in een reactie tegen ABM Financial News dat de erkenning van de procedurefouten betekent dat het bedrijf nu in gesprek zal gaan met de subsidieverleners over de afhandeling van de subsidie-aanvraag. Op de vraag die werd voorgelegd aan het College van Beroep, over de procedurefouten, werd namelijk positief voor Avantium geoordeeld.

Avantium opende in juli 2018 de bioraffinaderij in Delfzijl. Daarbij werd al wel een andere subsidie van 1,8 miljoen euro van de provincie Groningen in de wacht gesleept. De fabriek zet plantaardige grondstoffen om in industriële suikers en lignine. Het bedrijf, dat voortkomt uit Shell en in 2017 naar de beurs ging, werkt in dit project samen met Nouryon, RWE, Staatsbosbeheer en Chemport Europe.

Het nieuws van de rechterlijke uitspraak werd maandag eerder gemeld door RTL-Z.

Het aandeel Avantium stond recent onder druk, nadat partner BASF zich terugtrok uit een joint venture. Maandag noteerde Avantium 2 procent lager op 2,02 euro.
DeZwarteRidder
0
Stephan010
0
quote:

Jan Willem schreef op 22 januari 2019 09:19:


[...]

Bedoel je Jesse Feras Klaver van GroenLinks, en om welke uitspraken zou het hier dan gaan ?. Graag wat meer informatie hierover .Bedragen die genoemd zijn (cO2 belasting) te verhogen per aantal ton CO2 uitstoot.
Is nu €20,- per ton geloof ik stond er en dat wordt 2022 verhoogd naar iets van €200/€250,- per ton CO2 uitstoot.


Stephan010
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 22 januari 2019 09:30:


Nou dat gaat hard: 1,88 al gezien.

De pennystockstatus zal niet lang meer duren.Zal er hard over nadenken maar denk dat ik instap bij €0.50 euro cent.
Dat is misschien nog iets te hoog voor een bedrijf dat expert is in catalyst.
Tilburg013
0
quote:

Stephan010 schreef op 22 januari 2019 10:42:


[...]


Zal er hard over nadenken maar denk dat ik instap bij €0.50 euro cent.
Dat is misschien nog iets te hoog voor een bedrijf dat expert is in catalyst.


Koers Avantium zal in 2019 niet onder de €1,25 komen dus blijf maar hard nadenken.
En daar mag je me trouwens ook op aanspreken als ik ongelijk krijg :)
Jan Willem
0
quote:

Stephan010 schreef op 22 januari 2019 10:37:


[...]


Bedragen die genoemd zijn (cO2 belasting) te verhogen per aantal ton CO2 uitstoot.
Is nu €20,- per ton geloof ik stond er en dat wordt 2022 verhoogd naar iets van €200/€250,- per ton CO2 uitstoot.


Dit kan met name voor Avantium toch alleen maar een geweldige steun in de goede richting zijn .
DeZwarteRidder
0
quote:

Jan Willem schreef op 22 januari 2019 10:59:


[...]Dit kan met name voor Avantium toch alleen maar een geweldige steun in de goede richting zijn .

Is totaal niet van belang.
Stephan010
0
quote:

Tilburg013 schreef op 22 januari 2019 10:55:


[...]

Koers Avantium zal in 2019 niet onder de €1,25 komen dus blijf maar hard nadenken.
En daar mag je me trouwens ook op aanspreken als ik ongelijk krijg :)


Mmmm zeg nooit nooit, nu al -7.8% in de min. BID staat op €1.77 en hebben nog 11 maanden en 9 dagen te gaan.
Go4profit
0
Binnen twee jaar vanaf de IPO (11 euro) naar momenteel 1,76 dat is een bijzondere afgang te noemen.
Naar mijn bescheiden mening is dit bedrijf te vroeg naar de beurs gegaan en eerder nog ruim onvoldoende gepresteerd te hebben om het handje op te houden.
De beleggers zitten nu op de blaren en er is geen enkel uitzicht dat dit zal verbeteren.
Meestal worden dit soort bedrijven overgeleverd aan financiele hedgers die door aandeel_manipulatie geld verstrekken en slechts weinig ten voordele van de huidige tweede_hands_papiertjes houders.

Ik twijfel er niet aan dat er geld op tafel zal komen maar tegelijkertijd zal er rekening gehouden moeten worden met koersen van 1,25 of lager.
voda
0
Lokaal viel de daling van Avantium op. Het aandeel leverde 5,5 procent in. Avantium werd maandag al 5,3 procent goedkoper. Het College van Beroep heeft geoordeeld dat er weliswaar procedurefouten zijn gemaakt bij de afwijzing van een subsidieverzoek van Avantium ter waarde van 6 miljoen euro, maar dit zou geen reden zijn om de afwijzing ongeldig te verklaren. Avantium wil nog in gesprek met de subsidieverleners naar aanleiding van de uitspraak.

(ingekort) Bron: DJI
Distressed Investing
0
Chris Oomen

Wie goed verder keek tijdens de presentaties die het management verzorgde in aanloop naar de beursgang , zag tussen het lijstje cornerstone investors ook de naam Optiverder B.V. staan. Dit bedrijf investeert €5 miljoen in Avantium. Hoogstwaarschijnlijk hebt u nog nooit van Optiverder gehoord. Maar misschien wel van Optiver. Een van de grootste handelshuizen ter wereld op het gebied van ondermeer derivaten. De twee hebben indirect met elkaar te maken. Optiver werd in 1986 opgericht door ondermeer Chris Oomen die nog steeds aandeelhouder is. De cijfers over 2016 zijn nog niet gedeponeerd, maar in 2015 behaalde het bedrijf meer dan €1mrd omzet en er bleef bijna €400 miljoen winst over voor de aandeelhouders.

Een verzekering is eigenlijk niets anders dan een putoptie. En net als bij opties, bereken je de premie aan de hand van waarschijnlijkheden. Oomen kan goed rekenen en weet als directeur van DSW zorgverzekeringen (de shirtsponsor van Excelsior) sinds jaar en dag scherpe premies in de markt neer te zetten, waar het bedrijf en hij zelf ook nog wat aan over houden. En waar Optiver €1mrd omzette in 2015, zo wist DSW bijna €1mrd aan premie-inkomsten op te halen. Chris Oomen doet het goed. Heel goed. Zijn vermogen wordt door Quote geschat op een half miljard. Zijn salaris bij DSW geeft hij steevast weg.

€300k, slechts het begin?
Met geld maak je geld. Dus er worden investeringen gedaan. En wie in de registers duikt, zal er achter komen dat Optiverder BV is gevestigd op het woonadres van Chris Oomen. Als cornerstone investeerder kocht hij voor €5 miljoen aandelen Avantium. Nu het aandeel na introductie op €11,65 handelt, kan Chris Oomen alvast een €300.000 papieren winst bijschrijven.
Maar er zit meer in het vat, want je bent een optiehandelaar in hart en nieren of niet: Chris Oomen heeft het recht gekregen (warrants) om nog eens 113.636 aandelen te kopen voor €13,75 per stuk gedurende 3 jaar vanaf 2019. Een gratis calletje. Mocht Avantium het bioplastic PEF tot een succes weten te brengen en het kan licenties op grote schaal aan producenten verkopen, dan wordt de waarde van Avantium berekend op ruim (en daar is ie alweer) €1 miljard.

Er van uitgaande dat er in de tussenliggende periode geen nieuwe aandelen worden uitgegeven is de beurskoers van Avantium dan €41,67. U voelt al aankomen wie dan spekkoper is, maar we rekenen het u graag nog even voor. De warrants van Chris hebben dan een waarde van €3.172.717,- Gratis geld. Tel daarbij op de waardevermeerding van de aandelen: nog eens €13.940.908. Als PEF-plastic de rol van het huidige PET-plastic over te kunnen nemen, dan verdient Oomen ruim €17,1 miljoen. Een rendement van 342% op zijn initiële investering in een paar jaar. Dat maakt hij zelfs niet op zijn belang in Optiver.
Maar eerlijk is eerlijk. Chris’ lot ligt in de handen van Avantium. Gezien zijn eerdere beslissingen zou het niemand verbazen als hij de kansen goed heeft ingeschat en ook uit PEF een slaatje weet te slaan.
Stephan010
0
quote:

Distressed Investing schreef op 22 januari 2019 18:27:


Chris Oomen

Wie goed verder keek tijdens de presentaties die het management verzorgde in aanloop naar de beursgang , zag tussen het lijstje cornerstone investors ook de naam Optiverder B.V. staan. Dit bedrijf investeert €5 miljoen in Avantium. Hoogstwaarschijnlijk hebt u nog nooit van Optiverder gehoord. Maar misschien wel van Optiver. Een van de grootste handelshuizen ter wereld op het gebied van ondermeer derivaten. De twee hebben indirect met elkaar te maken. Optiver werd in 1986 opgericht door ondermeer Chris Oomen die nog steeds aandeelhouder is. De cijfers over 2016 zijn nog niet gedeponeerd, maar in 2015 behaalde het bedrijf meer dan €1mrd omzet en er bleef bijna €400 miljoen winst over voor de aandeelhouders.

Een verzekering is eigenlijk niets anders dan een putoptie. En net als bij opties, bereken je de premie aan de hand van waarschijnlijkheden. Oomen kan goed rekenen en weet als directeur van DSW zorgverzekeringen (de shirtsponsor van Excelsior) sinds jaar en dag scherpe premies in de markt neer te zetten, waar het bedrijf en hij zelf ook nog wat aan over houden. En waar Optiver €1mrd omzette in 2015, zo wist DSW bijna €1mrd aan premie-inkomsten op te halen. Chris Oomen doet het goed. Heel goed. Zijn vermogen wordt door Quote geschat op een half miljard. Zijn salaris bij DSW geeft hij steevast weg.
€300k, slechts het begin?
Met geld maak je geld. Dus er worden investeringen gedaan. En wie in de registers duikt, zal er achter komen dat Optiverder BV is gevestigd op het woonadres van Chris Oomen. Als cornerstone investeerder kocht hij voor €5 miljoen aandelen Avantium. Nu het aandeel na introductie op €11,65 handelt, kan Chris Oomen alvast een €300.000 papieren winst bijschrijven.
Maar er zit meer in het vat, want je bent een optiehandelaar in hart en nieren of niet: Chris Oomen heeft het recht gekregen (warrants) om nog eens 113.636 aandelen te kopen voor €13,75 per stuk gedurende 3 jaar vanaf 2019. Een gratis calletje. Mocht Avantium het bioplastic PEF tot een succes weten te brengen en het kan licenties op grote schaal aan producenten verkopen, dan wordt de waarde van Avantium berekend op ruim (en daar is ie alweer) €1 miljard.

Er van uitgaande dat er in de tussenliggende periode geen nieuwe aandelen worden uitgegeven is de beurskoers van Avantium dan €41,67. U voelt al aankomen wie dan spekkoper is, maar we rekenen het u graag nog even voor. De warrants van Chris hebben dan een waarde van €3.172.717,- Gratis geld. Tel daarbij op de waardevermeerding van de aandelen: nog eens €13.940.908. Als PEF-plastic de rol van het huidige PET-plastic over te kunnen nemen, dan verdient Oomen ruim €17,1 miljoen. Een rendement van 342% op zijn initiële investering in een paar jaar. Dat maakt hij zelfs niet op zijn belang in Optiver.
Maar eerlijk is eerlijk. Chris’ lot ligt in de handen van Avantium. Gezien zijn eerdere beslissingen zou het niemand verbazen als hij de kansen goed heeft ingeschat en ook uit PEF een slaatje weet te slaan.Wat wil je forumleden vertellen met bovenstaande verhaal ?
John de Mol heeft aandelen PostNL. Ook een goede mediamagnaat en miljardair. Maar dat wil nog niet zeggen dat het wel goed zit als die personen zijn ingestapt.
Meestal lenen dat soort lui hun aandelen tegen een huurprijs. Koers kan ze geen mallemoer schelen.
Jan Willem
0
quote:

voda schreef op 22 januari 2019 17:49:


Lokaal viel de daling van Avantium op. Het aandeel leverde 5,5 procent in. Avantium werd maandag al 5,3 procent goedkoper. Het College van Beroep heeft geoordeeld dat er weliswaar procedurefouten zijn gemaakt bij de afwijzing van een subsidieverzoek van Avantium ter waarde van 6 miljoen euro, maar dit zou geen reden zijn om de afwijzing ongeldig te verklaren. Avantium wil nog in gesprek met de subsidieverleners naar aanleiding van de uitspraak.

(ingekort) Bron: DJIWij hebben altijd al geweten dat deze subsidie niet verleend zou gaan worden, en met name door de daarbij gegeven reden ( de opstart zou toch wel doorgaan ) is het voor mij dus ook geen enkel punt geweest . Dat Avantium daarover nog even door zou gaan is ook aan ons bekend gesteld, maar na nu blijkt dat het de share prijs ook al geen goed doet zou ze er maar beter mee kunnen stoppen .
Green Banker
0
Goedemiddag allen,

Ik ben nieuw op dit forum. Ik heb Avantium in porto sinds deze zomer en heb vandaag bijgekocht. Ik heb mij al aardig ingelezen maar ik kon geen draadje vinden met links naar nuttige info. Heeft iemand een link naar onderzoeken of concurrerende technieken (vs PEF)?
jaar2018
0
quote:

Green Banker schreef op 23 januari 2019 15:54:


Goedemiddag allen,

Ik ben nieuw op dit forum. Ik heb Avantium in porto sinds deze zomer en heb vandaag bijgekocht. Ik heb mij al aardig ingelezen maar ik kon geen draadje vinden met links naar nuttige info. Heeft iemand een link naar onderzoeken of concurrerende technieken (vs PEF)?


Deze site al bestudeerd?

www.avantium.com/investor-relations/
Dickb
0
Het zou me niets verbazen als er een verkoper is die de koers flink omlaag manipuleert voor een bepaalde reden. Wat zou die reden zijn?
jaar2018
0
quote:

Dickb schreef op 24 januari 2019 10:58:


Het zou me niets verbazen als er een verkoper is die de koers flink omlaag manipuleert voor een bepaalde reden. Wat zou die reden zijn?


Verlies nemen voor het nog verder zakt.
Beter nog iets dan niets :-)
946 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 44 45 46 47 48 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Avantium Meer »

Koers 4,640   Verschil -0,13 (-2,73%)
Laag 4,565   Volume 41.706
Hoog 4,770   Gem. Volume 88.241
25 feb 2020 17:28
label premium

Speculatief Avantium

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium