Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Avantium 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
607 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
mok
0
Jan Willem
0
Woensdag de halfjaarcijfers, maar even zien wat er zoal staat . Mogelijke hoogtepunten kunnen de verkopen van de katalysatoren zijn en een mogelijke verhoging van de licentie inkomsten die hopelijk dit jaar voor het eerst boven de miljoen euro uit kan gaan komen, dan (af) het kostenplaatje . Onbekend zijn nog de kosten van de bouw van de nieuwe testfabriek die nog loopt (Enschede) deze wordt pas in de komende tijd verplaatst naar het nieuwe pand in Delfzijl .
Tilburg013
0
Half jaarcijfers komen 20 augustus pas.

Wat zijn jullie verwachtingen voor H1' 2019?

Ik verwacht:
- omzet van 6,5-7 mio
- cashpositie 45-50 mio

Overigens verwacht ik dat ze in Q4-2020 / Q1-2021 een kapitaalbehoefte hebben van 50-75mio en mogelijk een emissie zullen plaatsen.
Jan Willem
0
@ Tilburg013 Bij de IEX, (zie agenda) staat Avantium voor woensdag 31 Juli met de halfjaarcijfers . Bij Avantium staat er inderdaad 20 Augustus . Volgens mij is er nog nooit een kwartaalrapport geweest, en heb je het meer over de halfjaarcijfers gezien je verwachting in miljoenen .
Tilburg013
0
quote:

Jan Willem schreef op 29 jul 2019 om 16:39:


@ Tilburg013 Bij de IEX, (zie agenda) staat Avantium voor woensdag 31 Juli met de halfjaarcijfers . Bij Avantium staat er inderdaad 20 Augustus . Volgens mij is er nog nooit een kwartaalrapport geweest, en heb je het meer over de halfjaarcijfers gezien je verwachting in miljoenen .


Dat vraag ik toch ook? H1'2019?
Neem maar van mij aan dat de agenda op de site van Avantium de juiste datum is.
Jan Willem
0
quote:

Tilburg013 schreef op 29 jul 2019 om 19:07:


[...]

Dat vraag ik toch ook? H1'2019?
Neem maar van mij aan dat de agenda op de site van Avantium de juiste datum is.


Sorry hoor Tilburg013, ( en voor anderen ) ik kan een mogelijke snelle stijging voor nu dus niet verklaren voor wat er pas over 3 weken gesteld kan gaan worden, hetgeen de intentie was van mijn eerdere post hierover .
Tilburg013
0
quote:

Jan Willem schreef op 30 jul 2019 om 08:46:


[...]

Sorry hoor Tilburg013, ( en voor anderen ) ik kan een mogelijke snelle stijging voor nu dus niet verklaren voor wat er pas over 3 weken gesteld kan gaan worden, hetgeen de intentie was van mijn eerdere post hierover .Relatief gezien is het een wat groter volume maar absoluut gezien stelt het niet zoveel voor. Potentiële koerstriggers die ik kan bedenken bij de halfjaar cijfers:
- voortgang melden mbt locatie flagship plant XYX technologie/renewable polymers
- (her)bevestiging subsidie 20 mio vanuit Brussel voor flagship plant renewable polymers
- datum opening Mekong pilotplant
- voortgang selectieprocedure CFO
- omzettoename tot 6,5-7mio
- cashpositie 45-50mio
Jan Willem
0
Als mogelijke koerstrigger kom ik alleen het project Volta nog tekort . Want ook al is het bij Avantium nog in studie, de patenten worden al wel verhuurd daarbij showt Avantium met de installaties die de co2 uit de lucht halen en Nouryon zie Photanol met de omzetting van plantaardige stoffen of ook wel fotosynthese . Wat ik ervan begrepen heb is dat deze kortere patenten ook vervallen onder de FDCA groep . Mochten de opbrengsten van alle patenten nu in de miljoen euro jaarlijks gaan komen dan zal dit de risico's waarmee we omgeven zijn significant verlagen, en daarmee ook het verdien model tot recht komen .
Jan Willem
0
Ik heb bij het vorige bericht van Volta wat overtrokken geschreven gezien het vergelijken van materiaal van Photanol, nu stikt het van de samenwerkingsverbanden met anderen maar, ik heb er geen zekerheid over dat Photanol ook met Avantium patenten werkt . Had moeten zijn een iets afstandelijker gelijkenis . Ik zie in Volta, dit ook door de concurrentie voor tijdelijke verpakkingen vanuit co2 dat er een succes kan gaan ontstaan dat ook gezien de tijdsduur voorafgaande de bouw van onze nieuwe PEF fabriek nog wel eens vooruit zou kunnen gaan lopen op het succes van PEF, en heb de durf gehad om daar als eerste hier eens mee te komen .
Erg chebbi
0
quote:

Ygritte schreef op 31 jul 2019 om 16:31:


Weet iemand waarom ineens deze plotselinge stijging?


Omdat ze nu nog zo goedkoop zijn?
Om die reden zit ik er bescheiden in.
Veanmaister
0
Ik zit er ook heel bescheiden in: als beginnend belegger heb ik me zo'n anderhalf jaar geleden een beetje zot laten maken door een interview met Van Aken in De Tijd en ingekocht aan 6 euro. Ik ben er wel van overtuigd dat het probleem van het plasticafval gigantisch is en een oplossing daarvoor een heel groot potentieel heeft, maar ik vrees er voor dat die oplossing niet van Avantium zal komen. Toch verkoop ik niet onder het motto: Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt."
DeZwarteRidder
0
Vrijwilligers halen duizenden sigarettenpeuken van strand Zuid-Holland af
11 augustus 2019 10:34 Laatste update: 33 minuten geleden
4

De grote strandopruimactie van Stichting de Noordzee heeft zaterdag 2.542 sigarettenpeuken opgeleverd. Deze etappe van een estafette-actie die een paar weken duurt, leidde van Hoek van Holland naar Monster. De 85 vrijwilligers ruimden in totaal 191 kilo afval op. Ze bewaarden alle peuken apart.

Sigarettenfilters zijn volgens de stichting het meest gevonden afvalitem op toeristische stranden. Ook wereldwijd staan peuken in de top drie van afval op het strand.

De peuken dragen bij aan de plasticsoep, waarschuw. Filters bestaan voor 95 procent uit cellulose acetaat (plastic) en bevatten schadelijke stoffen. Een sigarettenfilter vervuilt tot wel 8 liter water.

Daarnaast kunnen filters en resten daarvan aangezien worden voor voedsel en zodoende schadelijk zijn voor zeezoogdieren, vogels en vissen. Stichting De Noordzee roept strandbezoekers op om sigarettenfilters netjes in de asbak te gooien voor een schoon strand en een gezonde zee.

De harde wind bemoeilijkte het werk

Ondanks de harde wind, waardoor veel evenementen langs de kust werden afgeblazen, gingen de opruimers zaterdag gewoon door met hun werk, zij het met de wind mee en soms voorzien van skibrillen tegen het opstuivende zand.

Vanaf 1 tot en met 15 augustus doen ongeveer 3000 vrijwilligers mee aan de opruimactie langs de hele kust. Die dag worden de eindresultaten van #beachcleanuptour in Zandvoort bekendgemaakt.

De Waddeneilanden zijn al opgeruimd: in totaal is daar door 496 vrijwilligers 3.262 kilo weggehaald, tegen vorig jaar 2.977 kilo. Er lag nog steeds afval van containers die begin dit jaar overboord sloegen van het containerschip MSC Zoe.
@ed of @
0
quote:

rryn schreef op 2 jul 2019 om 08:08:


Voor de geinteresseerden. Vanmiddag vanaf 12:00 op BNR, komt Avantium langs in het programma 'zaken doen met'.


Goede (luister) tip!

Ik heb dit teruggeluisterd en dan hoor je de reden waarom Avantium en BASF uit elkaar zijn gegaan. Mijn twijfel is hiermee veel minder geworden. Het huwelijk tussen die 2 is op de klippen gelopen omdat BASF zeer conservatief is en Avantium juist het tegenovergestelde is.

Ook is duidelijk geworden dat er genoeg partners zijn die met Avantium in zee willen.

De markt voor milieuvriendelijk plastic is enorm. Ook al zou Avantium een fabriek bouwen voor 50.000 ton, dan nog is het een druppel op de gloeiende plaat.
Met een start van 5000 ton kan Avantium het product in ieder geval (snel) zelf in de markt zetten en daarna alsnog groeien. Belangrijkste is dat Avantium nu alles zelf in de hand heeft.

Genoeg redenen voor mij om de halfjaarcijfers 2019 positief tegemoet te zien.
Er zal geen winst of iets dergelijks gerapporteerd worden en misschien zelfs tegenvallende resultaten, maar ik geloof volledig in het verhaal van Avantium.

En met de aanstelling van een DSM-topman, gok ik erop dat DSM de nieuwe partner.
Denk niet dat dit al tijdens de halfjaar cijfers bekend wordt gemaakt.

PS: ik las laatst dat Unilever zijn producten in milieu vriendelijk plastic wil verpakken. Hoe mooi zou het zijn dat DSM, Avantium en Unilever samenwerken voor een beter milieu.

Tot slot: Beter milieu is prima, klimaatverandering is onzin.Jan Willem
1
@ed of @ . BASF werd door Avantium onder druk gezet om voor 2 jaar langer mee te werken aan het Synvina project terwijl ze geen enkel recht had gezien de gesloten contracten om er ook maar iets aan eigendom van de daaruit voortvloeiende patenten aan te kunnen over houden . Als je daarbij de andere redenen neemt zoals de tekst van Avantium : het boterde al vanaf het begin al niet, en dan nog de gereserveerde grond op het terrein van BASF die langer blaak blijf liggen dan kom je uit op een totaal verziekte sfeer tussen deze beiden waardoor het afbreken van deze samenwerking noodzakelijk was.
Tilburg013
0
quote:

Tilburg013 schreef op 30 jul 2019 om 10:17:Relatief gezien is het een wat groter volume maar absoluut gezien stelt het niet zoveel voor. Potentiële koerstriggers die ik kan bedenken bij de halfjaar cijfers:
- voortgang melden mbt locatie flagship plant XYX technologie/renewable polymers
- (her)bevestiging subsidie 20 mio vanuit Brussel voor flagship plant renewable polymers
- datum opening Mekong pilotplant
- voortgang selectieprocedure CFO
- omzettoename tot 6,5-7mio
- cashpositie 45-50mio


Morgen de cijfers, verwacht wel progressie te horen mbt renewable polymers flagship plant. We gaan het zien.
DeZwarteRidder
0
quote:

Tilburg013 schreef op 19 aug 2019 om 21:50:


[...]Morgen de cijfers, verwacht wel progressie te horen mbt renewable polymers flagship plant. We gaan het zien.

Ik verwacht nieuwe afschrijvingen en grote verliezen.
DeZwarteRidder
0
Omzet Avantium valt tegen, doelen in zicht

Gepubliceerd op 20 aug 2019 om 07:32 | Views: 364

Avantium 19 aug
2,64 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Chemiebedrijf Avantium heeft in de eerste helft van het jaar minder omzet behaald dan de onderneming zelf had voorzien. Het verlies liep ook verder op, maar de strategische doelen richting de commercialisering van een productieproces voor duurzaam plastic blijven in zicht.

Het Amsterdamse bedrijf kijkt terug op een bewogen halfjaar, waarin het weer volledig eigenaar werd van de technologie voor het produceren van plastic uit plantenresten. Een samenwerking met chemiereus BASF werd beëindigd. Het doel is nu om op eigen kracht een fabriek te bouwen die in 2023 operationeel moet zijn.

Vooralsnog verdient Avantium zijn geld voornamelijk met diensten op het vlak van katalysatoren. De omzet in die tak zakte van 6,4 miljoen naar 5,2 miljoen euro. Dat is volgens de onderneming te wijten aan de timing van de orderintake. Het nettoverlies liep op naar 12,6 miljoen van 6,5 miljoen euro. Dat had te maken met hogere kosten voor de volledige integratie van de voormalige samenwerking met BASF.
DeZwarteRidder
0

Press releaseAvantium N.V., Zekeringstraat 29, 1014 BV Amsterdam, the Netherlands, +31 20 586 8080, P.O. Box 2915, 1000 CX, Amsterdam, the Netherlands, info@avantium.com, www.avantium.com,

Avantium First Half 2019 Results: “Company is progressing its technologies towards commercialization”AMSTERDAM, 20 August 2019, 07:00 CET-Avantium N.V. (Euronext Amsterdam and Brussels: AVTX), a leading technologydevelopmentcompany and forerunner in renewable chemistry, today reports its2019half yearresults.Key Business Developmentsin the First Halfof2019: ?Avantium Renewable Polymers (formerly known as Synvina) was successfully integrated within Avantium, leading to a revised Scale-up and Market Launch Strategy:oIntention to build a cash-flow positive flagship plantto start up in 2023with a planned annual capacity of 5 kilotons of FDCA and PEFoThe design of a flagship plant has commenced with leading engineering services company Worley (formerly Jacobs Engineering) commissioned to execute the detailed pre-engineering studies oSite selection in northwestern continental Europe is to becompleted in the second half of 2019?The most advanced technologies of Avantium Renewable Chemistries –Mekongand Dawn™–are progressing towards commercialization:oAvantium secured€3million in European Uniongrants for its Mekong and Dawn™TechnologiesoThe opening of the Mekong demonstration plantisscheduled forNovember 2019in Delfzijl, the NetherlandsKey Financial Developments in the First Half of2019: ?The cash positionwas€53.1millionat 30 June 2019(31 December 2018: €83.3million).The cash outflow in the first half of 2019 is mainly attributabletoregainingfull ownership of Renewable Polymers(€ 17.4 million)andinvestments in our Mekong demonstration plant(€3.1 million)in line with our strategic plan?Total adjusted EBITDA decreased in line with plan to €-8.8 millionin the first half of2019 (€ -1.3million in the corresponding period of2018), mainly due to inclusion of Avantium Renewable Polymers as an Avantium business unit (€ -4.3million) andinvestments in building the Mekong demonstration plant(€ -3.1 million)?

Consolidated first half2019 revenues decreased by €1.2 millionto €5.2million (HY2018: €6.4 million)mainly due to timing of Catalysis order intake–higherrevenues in the first half of 2018and new contracts negotiated towards the end of the first half of2019 causeda shiftin revenues,which waspartly mitigated by Avantium Renewable Chemistries and Avantium Renewable Polymersrevenuein HY2019
Press releaseAvantium N.V., Zekeringstraat 29, 1014 BV Amsterdam, the Netherlands, +31 20 586 8080, P.O. Box 2915, 1000 CX, Amsterdam, the Netherlands, info@avantium.com, www.avantium.com, C of C: 341389182?Operating expenses increased to €17.4million (HY2018: €9.9 million) due to the acquisition of 100% ownership of Synvina and itsincorporation into Avantium’s cost baseas Avantium Renewable PolymersTom van Aken, Chief Executive Officer of Avantium, comments:“The yearstarted with the acquisition of 100% ownership of the Synvina joint venture, areview of the company strategyandtechnology portfolio and financing going forward. Our focus is on those technologieswith thehighest value potential.Our plant-to-plastics YXY technology to produce FDCA and PEF is progressingtowards commercialization with leading engineering services company Worley conducting detailedpre-engineering studies for a 5 kilotonsflagship plant. Our focus remains on delivering the milestones on our journey towards opening this flagship plant in 2023. Avantium aims to secure funding and make the investment decision for construction of thisflagship bythe end of 2020.TheRenewable Chemistriesbusiness unitisfocusedon progressing our partnership opportunitiesalong withopening the Mekong demonstration plant in November 2019 and successfully operating the Dawn™pilotbiorefinery.I ampleased that we have been awarded€3million inEU grantsfor our Mekong and Dawn™technologies.This support is a strong signal for continuingour work to createand commercializesustainable chemistry technology solutions.”Operational DevelopmentsAvantium Renewable Polymers(formerly known as Synvina) –Changing the Nature of PlasticsAvantium’sYXY plants-to-plastics Technologycatalyticallyconverts plant-based sugars into FDCA (furandicarboxylic acid) and materials such as the new plant-based packaging material PEF (polyethylenefuranoate).Avantium has successfully demonstrated itsYXY Technology at its pilot plant in Geleen, the Netherlands.
607 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Avantium Meer »

Koers 2,555   Verschil -0,04 (-1,54%)
Laag 2,555   Volume 6.762
Hoog 2,610   Gem. Volume 9.407
20-sep-19 15:03
label premium

Flinke subsidie voor Avantium

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium