Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
52 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
JdeFL
0
Minder dan verwacht, heet het dan. Blijft een keigoed aandeel om in portefeuille te hebben.
Pokerface
0
Bron: www.globenewswire.com/news-release/20...

Ageas rapporteert resultaten over 2019

Beste jaarresultaat ooit
Resultaat voor het vierde kwartaal beïnvloed door herwaardering RPN(i) en lager resultaat van het VK
Voorgesteld bruto contant dividend stijgt met 20% tot EUR 2,65

Nettoresultaat
Het nettoresultaat voor 2019 bedraagt EUR 979 miljoen tegenover EUR 809 miljoen dankzij de goede prestaties van Niet-Leven in België en Continentaal Europa en de Leven-activiteiten in Azië.
Het nettoresultaat voor het vierde kwartaal daalde van EUR 154 miljoen naar EUR 102 miljoen, voornamelijk door de evolutie van de RPN(i)-verplichting tijdens het kwartaal die de eerdere stijgingen teniet deed, en het lagere nettoresultaat van het VK.
Het vierde kwartaal nettoresultaat Leven steeg aanzienlijk van EUR 45 miljoen naar EUR 174 miljoen, vooral dankzij Azië en België.
Het nettoresultaat Niet-Leven daalde in het vierde kwartaal van EUR 88 miljoen naar EUR 60 miljoen, hetgeen vooral te wijten was aan de moeilijke markt voor autoverzekeringen in het VK.
Premie-inkomen
Het premie-inkomen van de Groep voor 2019 (tegen 100%) bedroeg EUR 35,9 miljard, een stijging van 11% op vergelijkbare basis.
Het premie-inkomen van de Groep voor het vierde kwartaal (tegen 100%) bedroeg EUR 7,3 miljard, een stijging van 9%.
op vergelijkbare basis. Het premie-inkomen Leven nam 8% toe naar EUR 5,7 miljard en dat voor Niet-Leven met 10% naar EUR 1,7 miljard (beide tegen 100% en op vergelijkbare basis).
Het premie-inkomen van de Groep (Ageas’ deel) steeg op vergelijkbare basis met 5% naar EUR 3,3 miljard.
Operationeel resultaat
De combined ratio bedroeg 95,0% tegenover 94,3% en was beter dan de doelstelling van de Groep van 96%.
Operationele marge voor producten met interestgarantie bleef stabiel op 88 basispunten, mooi binnen de beoogde vork van 85 tot 95 basispunten.
Operationele marge Unit-linked steeg tot 28 basispunten tegenover 25 basispunten in 2018, net onder de doelstelling.
Balans
Eigen vermogen van EUR 11,2 miljard of EUR 58,89 per aandeel.
Solvency II ageas-ratio Groep bedroeg 217%. Met de aanpassingen als gevolg van het succesvol afsluiten van het bod tot aankoop van de FRESH-effecten in januari 2020, zou de solvabiliteitsratio 205% bedragen en de kaspositie EUR 1,7 miljard.
Totale liquide activa Algemene Rekening van EUR 2,2 miljard waarvan EUR 0,5 miljard gereserveerd voor de Fortisschikking.
De Technische verplichtingen Leven exclusief 'shadow accounting' van de geconsolideerde entiteiten aan het einde van het jaar stegen met 6% naar EUR 77,4 miljard.
Dividend § Het voorgestelde contante dividend van EUR 2,65 vertegenwoordigt een pay-outratio van 50% over een recordresultaat en is volledig in overeenstemming met het dividendbeleid.
Het overzicht van de cijfers kunt u vinden op de website van Ageas.

CEO Bart De Smet van Ageas: "2019 was voor Ageas een buitengewoon jaar. We sloten het jaar af met het beste resultaat ooit en een resultaat voor Verzekeringen van meer dan EUR 1 miljard dankzij sterke prestaties in België en Continentaal Europa en een uitzonderlijk hoog resultaat in Azië. Ook het premie-inkomen bereikte recordhoogte. Connect21, ons nieuwe strategische plan, nam een vliegende start: op één na werden alle doelstellingen bereikt, en ook wat de overblijvende doelstelling betreft, boekten we vooruitgang. Op basis van deze verwezenlijkingen, onze solide balans en onze capaciteit om kasstromen te genereren, stelt de Raad van Bestuur van Ageas voor om het dividend aanzienlijk te verhogen, tot EUR 2,65.

De directe impact van verzekeringsclaims met betrekking tot het 2019-nCoV virus zal naar verwachting beperkt zijn. De indirecte impact van de economische vertraging en de volatiliteit op de financiële markten en rentetarieven zou onze Aziatische commerciële activiteiten en resultaten echter kunnen beïnvloeden.

Bovenop de sterke prestaties van 2019 en gesteund door onze verbeterde rating, hebben we ook onze kapitaalstructuur gemoderniseerd met het bod tot aankoop op de Fresh-effecten en de geslaagde uitgifte van twee nieuwe schuldinstrumenten.

Aangezien Connect21 niet alleen gaat over doelstellingen op korte termijn, maar ook over de ambities van de Groep en zijn doelstelling om voor alle stakeholders duurzame economische waarde te creëren, heeft de Raad van Bestuur van Ageas een nieuw Corporate Governance Charter ingevoerd, waarin de Groep zijn engagement bevestigt om een 'Supporter van jouw leven' te zijn."
JdeFL
0
Ageas keerde afgelopen decennium ruim 6 miljard euro uit aan aandeelhouders
Verzekeraar Ageas heeft sinds 2009 ruim 6,1 miljard euro uitbetaald aan zijn aandeelhouders. Dat zei ceo Bart De Smet woensdag bij de toelichting van de jaarresultaten. Het geld vloeide vooral naar de aandeelhouders via dividenden (4 miljard euro) en de inkoop van eigen aandelen (1,9 miljard euro).
Voor 2019 stelt Ageas een brutodividend voor van 2,65 euro per aandeel. Het gaat om een vijfde meer dan het vorige dividend. ‘Wij streven er altijd naar om de helft van onze nettowinst uit te betalen via dividenden’, zegt De Smet.
Ondanks het fors hogere dividend straften investeerders Ageas woensdag af op de Brusselse beurs. Het aandeel van het Bel-20-bedrijf was ruim 5 procent minder waard naar het einde van de handelsdag toe. De verzekeraar liet voorbeurs nochtans weten dat hij een recordjaar achter de rug heeft, met een nettowinst van 979 miljoen euro (+21 procent ten opzichte van 2018).
Ageas laat zich volgens De Smet ‘niet destabiliseren’ door de reactie op de beurs. ‘We maken ons geen zorgen om de schommelingen van één dag’, zegt de topman. ‘Ik heb al meegemaakt dat het aandeel daalde op de dag waarop we onze resultaten publiceerden, maar dat het zich in de dagen erna meteen weer herstelde.’
De Smet vermoedt dat investeerders wellicht een beter vierde kwartaal hadden verwacht. Analisten waren namelijk uitgegaan van een winst van boven het miljard. Hogere kosten in verband met de Fortis-erfenis en enkele grote schadedossiers in de autoverzekeringen in het Verenigd Koninkrijk haalden een hap uit de winst tijdens de laatste drie maanden van het jaar.
‘Maar analisten kunnen niet weten dat wij bijvoorbeeld meerdere grote claims hadden in het Verenigd Koninkrijk’, zegt De Smet. ‘Een jaar zegt voor ons dan ook meer dan een kwartaal. Wij zijn niet bezorgd.’ Volgens de ceo is Ageas ‘goed gewapend om ook de komende tien jaar succesvol te zijn’. (dS)
Pierreterre
0
JdeFL, Zijn dat zulke grote claims in het Verenigd Koninkrijk, dat er in 2 weken
20% van de koers af is gegaan? Waar ligt de bodem? Begin wel een beetje achter de oren te krabbelen als ik de grafiek van de laatste tijd bekijk.Morgen nog lager? Zie uit naar uw reactie, waarvoor dank.
JdeFL
0
Je mag niet vergeten dat ze nogal wat belangen in China hebben.
Het VK, dat speelt niet zozeer mee. Als je wat you-tube filmpjes daarover bekijkt kom je trouwens dikwijls 'geen verzekering, wegens te duur' tegen. De overstroomde gebieden horen tot de armste delen van het VK. Helaas, dubbel afgestraft voor diegenen die overstroomd werden

Verzekeraar AG, de marktleider voor woningverzekeringen in België, verwacht dat het schadebedrag als gevolg van de stormen Ciara en Dennis zal oplopen tot 60 miljoen euro. Dat heeft de verzekeraar vandaag bekendgemaakt. (20feb). Winst alleen lag op 1 MRD €. Dus dat verklaart een dikke 20% daling in koers niet.

Premieinkomsten in China, hogere kosten daar, dat wel.
Pierreterre
0
JdeFL, Bedankt voor de reactie.vertrouw erop dat we de wegweer omhoog zullen vinden met 20% meer dividend en een goed inkoopprogramma eigen aandelen, die nu
goedkoop ingekocht kunnen worden.
JdeFL
0
• KBC Securities is van mening dat het aandeel van Ageas dicht bij de onderkant van de vork ligt in termen van underperformance ten opzichte van de rest van verzekeringssector en dat sinds begin 2020. De vrees voor Chinese blootstelling (circa 22% van de winst) is terecht, maar rechtvaardigt de correctie niet die er tot nu is geweest, zelfs niet als een bredere rentedaling en mogelijke recessie wordt ingeprijsd. Daarom werd het advies vandaag opgetrokken van “’Houden” naar “Opbouwen”, terwijl het koersdoel daalt van 51 naar 47,5 euro per aandeel. Het opwaarts potentieel bedraagt zo’n 30%. • (Bolero)
Leppo
0
JdeFL
0
Verbaast me toch dat ze zó laag gegaan zijn. Gewoonweg gehalveerd. Heb zitten bijkopen vanaf 33.8 tot 26.74... God weet waar dit eindigt.
Ben rommelaandelen aan 't verwijderen, en omzetten in kwaliteit. Ageas staat in mijn boekje als kwaliteit, met een grote K.
Leppo
0
In deze Corona tijden gaan bijna alle aandelen naar beneden, behalve supermarkt en sommige farmaceutische aandelen
Tonydwi
0
Wat als Ageas hun dividend schrappen en geen uitbetalen aan die koers. Ben ook van plan om er terug bij te kopen nu rond de €25
Tonydwi
0
[quote alias=Pierreterre id=12176898 date=202003040933]
JdeFL, Bedankt voor de reactie.vertrouw erop dat we de wegweer omhoog zullen vinden met 20% meer dividend en een goed inkoopprogramma eigen aandelen, die nu
goedkoop ingekocht kunnen worden.
Wat als Ageas hun dividend schrappen en geen uitbetalen aan die koers. Ben ook van plan om er terug bij te kopen nu rond de €25.Is nu wel een instap moment maar wanneer weet ik ook niet.
52 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Ageas Meer »

Koers 33,200   Verschil +0,92 (+2,85%)
Laag 30,920   Volume 794.933
Hoog 33,200   Gem. Volume 692.701
27 mrt 2020 17:38
label premium

Ageas: Ruimte voor overnames

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare