Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AHDEL 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
891 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Brievenbus
0
Aanslag op Ahold enigszins mislukt, daar lukte het NIET om in de veiling onder de 20 te komen.
PostNL natuurlijk WEL 0,001 cent er af in de veiling, MOEST onder de 1.60.
Beurs van A'dam....
Brievenbus
0
Ha, die aanval op Ahold gisteren met Berenberg is ECHT mislukt! :-)
Dat de shorters maar mogen bloeden....
Vlaming Koen
0
quote:

Vlaming Koen schreef op 7 aug 2019 om 15:46:


Hmm, mooi koopmoment op 19,65

+5% op 1 dag, dat maak je niet vaak mee.
voda
1
Beursblik: Ahold Delhaize uitblinker in AEX

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
21,13 1,075 5,36 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Ahold Delhaize wordt donderdagmiddag 5,3 procent duurder, nadat het aandeel woensdag nog een half procent inleverde na het afgeven van kwartaalcijfers.

Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten schrijft de koerswinst toe aan een rapport van First Data, dat laat zien dat Amerikaanse supermarkten een goede maand juli achter de rug hebben.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Derivaat
0
Wow!

Mooi en vooral hoopvolle stijging voor Ahold.
Een stijging van 5% of meer zie je niet vaak voor Ahold.

Wat speelt er?
sallander
1
ex div morgen , ondersteuning koers dmv tijdelijke stoppen opkoopprogamma . shorts afbouwen .sentiment veranderd . zeg het maar . 5 % is veel .
ramp 2017
0
Dus ben ik maar even uitgestapt en koester die paar honderd euro , misschien wel helemaal verkeerd , maar wie weet kunnen we volgende week weer terug kopen voor minder ..
Trader
1
AMSTERDAM (AFN) - Een eventuele fusie tussen supermarktconcern Ahold Delhaize en zijn Amerikaanse branchegenoot Kroger zou zinvol zijn. Dat heeft een analist van Bernstein gezegd. Volgens hem is schaalvergroting noodzakelijk in de Amerikaanse supermarktbranche en een krachtenbundeling van twee zou zorgen voor een leidend concern in de orde van grote van retailreus Walmart.

Het gaat om een puur hypothetische deal, benadrukt de marktvorser. Hij heeft geen aanwijzingen dat er een overname of fusie in de maak is, maar kreeg van veel beleggers vragen over wat een verstandige stap voor de concerns zou kunnen zijn. De Bernstein-kenner ziet zo'n 1,3 miljard dollar aan synergievoordelen. Een en ander zou de gezamenlijke beurswaarde flink kunnen doen opveren.

Kroger is een van de grootste retailers in de Verenigde Staten, met bijna 2800 supermarkten. Ook heeft Kroger ruim 250 juwelierszaken en een kleine 2300 drogisterijen. Ahold Delhaize is eveneens al jaren in de VS actief. Het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com behaalt meer dan de helft van zijn omzet aan de overzijde van de Atlantische Oceaan, met merken als Food Lion, Giant Foods en Hannaford.

Concurrentie Amazon

De supermarktreuzen werden in geruchten eerder al eens aan elkaar gelinkt als potentiële fusiepartners. Daarbij speelde mee dat beide bedrijven kampen met toenemende concurrentie van Amazon. De webwinkelreus richt zich steeds meer op de supermarktbranche.

In 2017 zorgde een bericht van een anonieme twitteraar nog voor veel speculatie en een koerssprong van Kroger op de beurs in New York. In de tweet werd gesuggereerd dat Ahold Delhaize met adviseurs een overnamebod op Kroger zou voorbereiden. Analisten reageerden daar toen eveneens op met de opmerking dat een samengaan van de twee bedrijven vanuit geografisch oogpunt niet onlogisch zou zijn. Ook was er destijds scepsis onder kenners, omdat zo'n deal de schuld van Ahold Delhaize wel erg hoog zou doen oplopen. Daarom zou een deal niet waarschijnlijk zijn, werd destijds gezegd.

Van een nieuwe koerssprong van Kroger was donderdag geen sprake. Het aandeel sloot ruim 2 procent in de min. Het aandeel Ahold Delhaize eindigde eerder op de dag wel zo'n 5,2 procent hoger, op 21,11 euro. Die fikse koersstijging dankte het bedrijf volgens de meeste analisten evenwel aan nieuwe cijfers over de supermarktverkopen in de Verenigde Staten. Kroger sloot dankzij diezelfde cijfers op woensdag nog stevig in de plus.
JdeFL
1
www.aholddelhaize.com/en/investors/sh...
Interim dividend timeline
Q2 results and dividend announcement
August 7, 2019
Ex-dividend date
August 9, 2019
Dividend record date
August 12, 2019
Dividend payment date
August 29, 2019

Vandaag inderdaad ex-div.
bruto 0.30€
vkever
1
Moet je op de uitbetalingsdag 29 augustus dan effectief nog aandelen in bezit hebben om het dividend te krijgen? Of kan je ze in de loop van volgende week gewoon verkopen en het dividend nog krijgen. Sorry als het een domme vraag lijkt ( sinds dit jaar pas beetje beginnen beleggen).
Vidoque
0
quote:

vkever schreef op 9 aug 2019 om 12:51:


Moet je op de uitbetalingsdag 29 augustus dan effectief nog aandelen in bezit hebben om het dividend te krijgen? Of kan je ze in de loop van volgende week gewoon verkopen en het dividend nog krijgen. Sorry als het een domme vraag lijkt ( sinds dit jaar pas beetje beginnen beleggen).


Zelfs als je nu je aandelen verkoopt, krijg je je dividend.
stiertje
1
Je hoeft de aandelen dan niet meer te hebben. Als je nu aandelen verkoopt, dan verkoop je ze ex-dividend.
Op 29 augustus krijg je het dividend op basis van je bezit op de ex-dividenddatum (9 augustus)
Leefloon
0
quote:

stiertje schreef op 9 aug 2019 om 12:59:

Op 29 augustus krijg je het dividend op basis van je bezit op de ex-dividenddatum (9 augustus)

Bezit nabeurs de dag ervoor, om het eenvoudig te houden. Wie koopt op 9 augustus, niet verkoopt en het aandeel daardoor bezit op 9 augustus, die koopt het aandeel ex-dividend. Exclusief de coupon die recht geeft op het dividend.
JdeFL
1
De recente kwartaal- en halfjaarcijfers van Ahold Delhaize werden volledig in het waarderingsmodel geknipt en geplakt en dat leidt tot een bevestiging van het “Kopen”-advies en 26 euro koersdoel. De omzetverwachting voor 2019 werd 0,1% hoger gezet, de bedrijfskasstroom (EBITDA) daalde met 1% en de verwachte winst per aandeel ging 6% lager. Maar het was een goed rapport en dus blijft KBCS van mening dat enkele van de doelstellingen, zoals de generatie van vrije cash flow, hoger kunnen uitkomen dan de officiële doelstellingen. Omdat er meer dan 20% opwaarts potentieel is, blijft het “Kopen”-advies behouden. Als kers op de taart is er nog overnamespeculatie. De markt kijkt wat dat betreft al een week naar Kroger. (Bolero)

Vlaming Koen
0
Hoge volatiliteit op de markten. Niet voor hartlijders. Misschien toch weer eens winst nemen want de beurs in zijn geheel is momenteel meer dan gemiddeld risico. Nog even, bij 21 mogen ze eruit (tijdelijk).
In The Money
1
quote:

Vlaming Koen schreef op 16 aug 2019 om 13:56:


Hoge volatiliteit op de markten. Niet voor hartlijders. Misschien toch weer eens winst nemen want de beurs in zijn geheel is momenteel meer dan gemiddeld risico. Nog even, bij 21 mogen ze eruit (tijdelijk).


Kan een goede keuze zijn. Bij mij is het op 22 dat ik er eens over na zal denken. Ahold is een van de stabielere aandelen in mijn portfolio en is over het algemeen een goed presterend aandeel bij een echte beursval.

Ach de beurs zou saai zijn zonder keuzes te moeten maken.
Medicus
0
Vergeet niet dat he dividend is verhoogd wat zeker weer nieuw aandeelhouders zal trekken. Ze keren nu interim en slotdividend uit en dat is bij de huidige koers toch al 5 % en dat was een stuk minder. Dus ik verwacht weer hogere getallen op borden. Zeker als de ECB in September gaat stutten!
891 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Ahold Delhaize Koninklijke Meer »

Koers 22,770   Verschil +0,08 (+0,33%)
Laag 22,630   Volume 8.001.939
Hoog 22,905   Gem. Volume 3.277.689
20-sep-19 17:37
label premium

Ahold en Kroger?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium