Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AHDEL 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
891 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bas senior
0
quote:

Lydia schreef op 8 mei 2019 om 07:46:


Wordt het groen?
Voorlopig in de pre-auction - 0,50 %.
Afwachten maar.
JdeFL
1
Ahold Delhaize boekte in het eerste kwartaal 15,9 miljard euro omzet, 6,3 procent meer dan vorig jaar. De vergelijkbare omzetgroei kwam uit op 1,5 procent. Dat laatste cijfer geeft een beter zicht op de prestaties omdat het de effecten van nieuwe winkels en wisselkoersen wegzuivert en rekening houdt met het verschil in dagen dat de winkels open waren.
De omzet omvat de verkopen in de VS, Nederland, België, Centraal- en Oost-Europa en de omzet van onlinewinkel Bol.com. 'In de VS hebben we een goed kwartaal achter de rug', klinkt het. 'En in Nederland waren de resultaten opnieuw solide.' Bol.com blijft bovendien volle vaart vooruit gaan, en zag de omzet met 35 procent.
Belgische schaduw
De verkopen in België - grotendeels Delhaize, en een deeltje Albert Heijn - daarentegen werpen een schaduw op het kwartaalrapport. De omzet daalde er - op vergelijkbare basis - met 2,3 procent, grotendeels te wijten aan de timing van de paasvakantie die dit jaar volledig in het tweede kwartaal viel. Maar zelfs na zuivering van dat effect blijkt dat de omzet is gekrompen met 0,3 procent. Dat is opmerkelijk aangezien Delhaize in ons land vorig jaar na meerdere jaren van terugval een comeback had gemaakt.
De brutobedrijfswinst (ebitda) van de groep klokte af op 1.356 miljoen euro (+4,6%). Op vergelijkbare was er een krimp van 0,4 procent.
Het management meldt nog dat bijna alle vruchten van de de integratie van Ahold en Delhaize geplukt zijn. Het rekende bij de fusie op 500 miljoen euro nettosynergieën. 'We zijn er bijna', luidt het. 'We verwachten het volledige potentieel in het tweede kwartaal te bereiken.'
De prognoses voor 2019 blijven onveranderd, na de winstwaarschuwing van twee weken geleden. Toen meldde het bedrijf dat de bedrijfswinstmarge dit jaar licht lager zal liggen dan vorig jaar als gevolg van een staking bij Stop & Shop in de VS. De staking zorgde namelijk voor onder andere gemiste verkopen en bedorven voorraden waardoor de bedrijfswinst 90 à 110 miljoen dollar lager zal uitkomen dan gebudgetteerd.
De winst per aandeel zal dit jaar met 0 à 5 procent groeien (low single digit) terwijl eerder gemikt werd op 5 à 10 procent (high single digit).


Ziet er goed uit.
sambaron
0
'Ahold Delhaize presteert goed in VS'
Gepubliceerd op 8 mei 2019 om 08:58 | | Onderwerpen: levensmiddelen Verenigde Staten
Ahold Delhaize (07 mei)
21,220 0,000 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft een goede prestatie neergezet in de Verenigde Staten, maar die werd deels tenietgedaan door minder dan verwachte resultaten in andere regio's. Dat schrijven analisten van Bernstein in een reactie op de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Het moederbedrijf van Albert Heijn overtrof met een onderliggend operationeel resultaat (ebit) van 695 miljoen euro de gemiddelde verwachtingen, stipt Bernstein aan. Het advies marketperform op het aandeel blijft gehandhaafd.
JdeFL
0
Uit Bolero:
Ahold Delhaize rapporteerde kwartaalcijfers die grotendeels in lijn waren met de verwachtingen en de vooruitzichten, aangepast voor de stakingen bij S&S in de VS, werden bevestigd. Op het niveau van de verschillende divisies blijft de VS met een vergelijkbare omzetgroei en verdere groei van de marges een sterke prestatie neerzetten. België presteerde iets slechter dan verwacht en zorgde er mee voor dat de omzetgroei op groepsniveau een fractie (-0,5%) onder de verwachting bleef. Op het niveau van de winstgevendheid ging de groep over de lat, vooral met dank aan de VS. Minpuntje in het kwartaalrapport was de negatieve vrije kasstroom van 136 miljoen euro, te wijten aan de timing van Pasen, hogere investeringen en belastingen. Ahold Delhaize houdt niettemin vast aan de verwachting voor de vrije kasstroom op jaarbasis en KBC Securities doet hetzelfde met het “Kopen”-advies en koersdoel van 26 euro. •
Hoopmazzel
0
Leefloon
0
Bij daadwerkelijk "houden" zou men na deze cijfers ook kunnen denken aan kortlopende (covered) calls en short puts, als synthetisch dividend. Short puts niet per se om bij te kopen, maar om met de totale nettopremie iets meer marge te hebben bij onder meer doorrollen.

Een voordeeltje is dat de "ramp" van de cijfers net achter de rug is. Een nadeel dat die "ramp" een koersdalinkje is dat niet of nauwelijks iets bijdraagt aan de volatiliteit en de te ontvangen optiepremies. Het beursklimaat, zonder invloeden vanuit de Verenigde Staten, lijkt mij "niet bullish". De puf is er een beetje uit. Zo ja, dan zou dat een Ahold Delhaize wat minder moeten raken.

De 26 euro en de bijbehorende "kopen" van KBC lijkt mij iets te optimistisch voor wie er dan €26 voor zou moeten gaan betalen. Die koper zou bijna €10 hogere koersen moet verwachten. Van mij mag €26 op de borden komen, maar dat lijkt mij dan teveel de bovenkant van een bandbreedte. Niet het nieuwe midden.
Lydia
1
houden ;
in janu was de koers 22+ ;
De winst per aandeel zal dit jaar met 0 à 5 procent groeien
nu zitten we op -5% t.o.p van january .
De winst per aandeel voor de nieuw kopers zal dit jaar 5 à 10 procent zijn.

Ben geen professional (een beginner )
Digit
1
Ik denk dat de koers naar het einde van het jaar prima richting de 26 zou kunnen gaan (wellicht als uitschieter). Al verwacht ik eerder een zijwaarts patroon tussen de 18,8 en 24. De cijfers zijn solide, zoals altijd. Ook al wordt er al jaren rekening gehouden met moeilijke marktomstandigheden in US, toch presteert AD hier toch altijd prima. Het laagste dividendrendement betaald voor AD is 2,36%, dat zou met het huidige dividend een koers van max. 29,66 kunnen vertegenwoordigen. Aangezien het dividend al jaren stijgt, acht ik een koersdoel van 26 gewoon haalbaar.
AD is op dit moment niet heel duur.
Ik hou ze vast en koop bij op +/- <19 verkoop ligt voor mij vooralsnog >26
Leefloon
0
Er is veel dat "zou kunnen", maar adviezen van KBC hebben geen oneindige looptijd, en kortlopende opties (een overweging; geen "tip") ook niet. De genoemde bandbreedte is niet onredelijk, en haalt tegelijkertijd het fundament weg onder een erop volgend berekeningetje met dividend.

In essentie zullen vele realisten het eens zijn met een advies "houden" en het oordeel "niet duur" (noch "niet goedkoop"), waar zo'n bandbreedte op neerkomt. Synthetisch dividend via kortlopende covered calls kan daar ook bij passen. Vandaar die overweging. Ik verwacht daarbij dit jaar geen campingrally op de beurzen, Bremain en Chinese handelsdeals daargelaten.

Zo, en dan ga ik nu eens eventjes een kleine bijdrage leveren aan de omzet in KW2.
duprogres
0
Goedmorgen ,
Best genieten van de koersevolutie de dag van de cijfer.
Maar ja eens een believers steeds een believers ik lees verderop dat u dit jaar een koersuitschieter tot 26 € verwacht ????
Nou ,nou wat baat een bril en kaars als de uil niet ziene wil.
Nog een tip : vrijdag de beurt aan Heijmans vandaag en morgen de koers kunstmatig oppompen en vrijdag de nekslag.
De Man van Staal
0
quote:

duprogres schreef op 8 mei 2019 om 11:29:


Goedmorgen ,
Best genieten van de koersevolutie de dag van de cijfer.
Maar ja eens een believers steeds een believers ik lees verderop dat u dit jaar een koersuitschieter tot 26 € verwacht ????
Nou ,nou wat baat een bril en kaars als de uil niet ziene wil.
Nog een tip : vrijdag de beurt aan Heijmans vandaag en morgen de koers kunstmatig oppompen en vrijdag de nekslag.


Volg eerst eens een lesje Nederlands.
Digit
0
quote:

duprogres schreef op 8 mei 2019 om 11:29:


Goedmorgen ,
Best genieten van de koersevolutie de dag van de cijfer.
Maar ja eens een believers steeds een believers ik lees verderop dat u dit jaar een koersuitschieter tot 26 € verwacht ????
Nou ,nou wat baat een bril en kaars als de uil niet ziene wil.
Nog een tip : vrijdag de beurt aan Heijmans vandaag en morgen de koers kunstmatig oppompen en vrijdag de nekslag.


Leuk verwoord, je hebt er je best op gedaan. Maar op de beurs is geen zee te hoog, daar heb je geen kaars en bril voor nodig...
JdeFL
1
quote:

NW1 schreef op 8 mei 2019 om 11:32:


[...]
Volg eerst eens een lesje Nederlands.

Er bestaat al een flauwekulforum, ga je gang gerust daar maar verder.

Die 26 van KBC zijn m.i. ook aan de hoge kant, makro-economisch nieuws is niet om happy van te worden. Edoch, KBC spreekt ook telkens van een discount binnen de sector voor AD, dus ga ik uit van een redelijk stabiel AD, met misschien nog een plusje ergens.
Leefloon
1
quote:

Lydia schreef op 8 mei 2019 om 10:36:

nu zitten we op -5% t.o.p van january


Korsrendementen bij Euronext op vergelijkbasis en op jaarbasis, ten opzichte van de subsector Food Retailers & Wholesalers (totaal is dus opgeteld 0,00%):

Subsector +4,18% (gewogen naar beursomzet +7,30%, grotere deden het dus iets beter).

Colruyt +34,12%
Ahold Delhaize +6,64%
Carrefour +0,74%
Jerónimo Martins -1,84%
Sonae -18,72%
Casino -20,94%

De lage landen wonnen het van Frankrijk en Portugal. In werkelijkheid, dus niet ten opzichte van de subsector, steeg Ahold Delhaize op jaarbasis met 11,10%, wat inclusief dividend ongeveer conform een gemiddeld AEX-aandelenrendement is, en óók prima bij "houden" past.

De AEX-index daalde op jaarbasis overigens met -0,18%, en de BEL 20 met -7,54%; ik bedoel een gemiddeld rendement van defensieve kwaliteitsaandelen sinds het bestaan van Nederlandse herbeleggingsindices.

Dat Ahold Delhaize de beurzen al verslaat, zorgt er tegelijkertijd voor dat een zielige achterstand op de rest géén opwaartse impuls meer is. Van een gevaarlijke voorsprong op de beurs is echter ook geen sprake. Allemaal indicaties richting "houden". Er wordt goed op de winkel(s) gepast.

Verschillen binnen de subsector zijn wat ze zijn, en zijn verder geen indicatie. Casino staat niet "zomaar" op verlies, het velen verrassende Colruyt is eveneens niet dé norm, en Ahold Delhaize voert netjes het internationale peloton aan. Niks mis mee.
Leefloon
0
quote:

duprogres schreef op 8 mei 2019 om 11:29:

eens een believers steeds een believers ik lees verderop dat u dit jaar een koersuitschieter tot 26 € verwacht ????

Ach, believers zien wel vaker dingen die in werkelijkheid nergens staan.

Een koersdoel, het midden van "houden" van KBC, is geen "koersuitschieter". Bij een koersdoel van €26 heb je het met een bandbreedte van "houden" van 15% over een bandbreedte van €22,10 tot €29,90. Daardoor komt KBC, met koersen onder €22,10, op "kopen" uit.
Basta
0
Die 26 kun je vergeten. Veel te hoog bij wat Ahold vandaag heeft gepubliceerd.

We hebben een negatieve cash flow momenteel (misschien is stoppen met die aandeleninkoop is een idee?), de netto schuld is veel te hoog (11,5 miljard Euro!) - hoezo het geld klotst tegen de wanden!?. To Do: zaken afstoten (Indonesie NU!), het Global Support Office - de kosten daarvan - blijven maar stijgen (dit kwartaal met 87% naar 30 miljoen Euro. Belgie is nog steeds het lek niet boven water (graag keuze maken tussen AH of Delhaize!). De staking werpt z'n schaduw vooruit. Bijzonder zwak gemanaged. Hoge kosten, omzetverlies (in aanloop naar de Pasen nota bene) en dus zo meteen zwakke Q2 cijfers. Internet groei maar mondjesmaat in de VS. Nog steeds geen stategische zetten durven zetten. Veel te lang wachten. De lagen MT's veel te groot en teveel mensen. Iedereen wil aardig gevonden worden. Pact met shorters is voelbaar. Kortom zeer zeer teleurstellend. Bij deze motie van wantrouwen naar directie. Komt er geen actie vanuit Zaandam dan stevenen we af op de 18.


Basta
Digit
1
quote:

Leefloon schreef op 8 mei 2019 om 11:54:


[...]
Ach, believers zien wel vaker dingen die in werkelijkheid nergens staan.

Een koersdoel, het midden van "houden" van KBC, is geen "koersuitschieter". Bij een koersdoel van €26 heb je het met een bandbreedte van "houden" van 15% over een bandbreedte van €22,10 tot €29,90. Daardoor komt KBC, met koersen onder €22,10, op "kopen" uit.


Het koopadvies werd op 23 januari al gegeven met een koersdoel van 24 en op de 24e verhoogd naar 26.
Net zo simpel als mijn dividend berekening is jouw 15% bandbreedte...
duprogres
0
quote:

NW1 schreef op 8 mei 2019 om 11:32:


[...]

Volg eerst eens een lesje Nederlands.


Gewoon mensentaal die bijna iedereen begrijp behalve de reeds genoemde uil .
Geniet van u taalgebruik en u verlies vandaag ondertussen 0.22 cent./ op maandbasis - 10 %.
Geniet er van.
Medicus
0
Toch jammer met 4 miljard inkoop van aandelen dat de koers achterblijft. Activistische aandeelhouder binnenkort in actie? Of blijven deze ook achteroverleunen?

Verder een prima bedrijf met solide basis! Jammer dat het weer terugvalt of duwen de shorters de koers weer terug om af te bouwen?
891 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Ahold Delhaize Koninklijke Meer »

Koers 22,770   Verschil +0,08 (+0,33%)
Laag 22,630   Volume 8.001.939
Hoog 22,905   Gem. Volume 4.038.935
20-sep-19 17:37
label premium

Ahold en Kroger?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium