Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wessanen 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
364 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
löngterm
0
quote:

Leefloon schreef op 7 feb 2019 om 15:05:


[...]
Riekt zeker naar de meest onwaarschijnlijke Calimero-verklaringen. Tot vandaag was het aandeel op jaarbasis namelijk al met -44,1% gedaald, met af en toe een valversnelling. Een geleidelijke val komt vaker voor. Niet iedereen ziet even snel het licht. Gelukkig maar.

Ongeveer rond €11 (september 2018) konden alarmbellen afgaan, en gold en geldt: afblijven, tenzij er een zinnige, conservatieve, concrete reden is om eraan te komen. Een te lage koers kan ooit zo'n reden worden. Het is weinig meer dan de langzame realisatie van een te verwachten underperformance, inclusief een die trend volgende analist.

Negeren we een bounceje omhoog, wat 'kan', dan is eigenlijk alleen een soort sluipende onderwaardering een reden voor 'kopen'. Dat zal dan blijken uit zo'n passieve benadering, waarbij de eerdere koersval niet over het hoofd wordt gezien.

Bodems gokken is relatief zinloos, omdat ook dan het opwaartse potentieel een rol hoort te spelen. Het rendement, dat bij het risico moet passen. Zoals het rendement van een short put. Dan is een taxatie 'houden' al voldoende.

Het is anderzijds iets te gemakkelijk om over een vallend mes te gaan spreken, want dat is zonder eenzelfde onderbouwing een achteraf-oordeel. Dan wordt het belangrijk dat de achterstand op de AScX of bijvoorbeeld subsectorgenoten niet sluipend steeds groter wordt.

Op jaarbasis behoort Wessanen binnen die subsector bij Euronext tot de top 3 van slechtst presterende aandelen, zonder anderen van het plegen van misdrijven te hoeven verdenken. De hele subsector kwakkelt, zodat de achterstand van Wessanen dan 'maar' -15,2% is. Het gaat dus gemiddeld slecht binnen de branche, en nog iets slechter bij Wessanen. Binnen de top/flop 3 doen vallend mes Greenyard en het twijfelachtige KKO het veel slechter dan Wessanen.

Ongewogen doet de subsector inclusief vervuiling via IEX -29,5%. Wessanen -44,1%. Wie weet, en wordt Wessanen t.z.t. een favoriet om op herstel van de sector in te spelen. De gerelativeerde underperformance valt mee, maar er zijn nog risico's zoals een mogelijk prijzenoorlogje van supermarkten wanneer Albert Heijn een iets te hoog prijsniveau gaat corrigeren.

Niet zomaar een vallend mes, maar ook niet zomaar een zeer koopwaardig aandeel omdat het nu een gevallen mes zou kunnen zijn. Shorts puts passen, na de ramp, bij beide visies. Ik zou ze echter niet per se hebben willen uitstaan tijdens de publicatie cijfers. Daar reageer ik liever op dan dat ik vooraf op cijfers zou gaan gokken.

Van voorwetenschap geen spoor. Zelfs geen geurspoor.


Hoop dat je ze alsnog in portefuille genomen hebt anders erg zonde!
Ik heb ze achteraf al weer te snel verkocht maar van winst nemen wordt niemand armer.
Leefloon
0
quote:

löngterm schreef op 13 feb 2019 om 10:28:

Hoop dat je ze alsnog in portefuille genomen hebt anders erg zonde!

Met "Het is anderzijds iets te gemakkelijk om over een vallend mes te gaan spreken, want dat is zonder eenzelfde onderbouwing een achteraf-oordeel. Dan wordt het belangrijk dat de achterstand op de AScX of bijvoorbeeld subsectorgenoten niet sluipend steeds groter wordt.". betrof het een voorwaardelijk "koopadvies". Kopen, mits de achterstand niet groter wordt. Een soort "stop verlies"-orderstrategie. Ik trok het neerwaartse lijntje niet door, maar sloot een daling ook niet uit. Zou de beurs met 5% zijn gestegen en Wessanen met 3%, dan wordt de achterstand ook groter.

Een riskante koop, dat wel. Bij slecht nieuws. Gokken op nieuws hoeft niet, want de stijging gaat vaak net zo sloom als een daling. Vooraf zou ik dus bijna een "stop verlies" aanpak aanbevelen voor wie durft, en zeg ik achteraf kopen of houden. Niet alleen door het nieuws, maar ook door het verslaan van benchmarks. Dat wil je zien, en dat is een gezond teken. Wessanen neemt zo afstand van de status van mogelijk vallend mes, alhoewel bijna de hele sector slecht presteerde. Droge zomer en zo.

Gefeliciteerd met de genomen winst. Ik kan nu ff geen update geven of mijn glazen bijna-vierkant nog op 'kopen' zit, maar dan met minder risico en minder rendement. Dat verwacht ik wel. Koopwaardig of 'houdenn' voor beleggers, binnen een bredere portefeuille, maar de meeste achterstand zou nu wel ingelopen moeten zijn. Wat je wou zien is een stijgend mes, en dat zag je. Een gezond teken, door een gefundeerde stijging. Mooi zo. Vooraf een bovengemiddeld risico ("gokken" op cijfers met "stop verlies"-strategie), met een gelukkig bijbehorend prettig koersrendement.
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 13 feb 2019 om 14:37:

Koopwaardig of 'houden' voor beleggers, binnen een bredere portefeuille

Update. voor beleggers met een horizon: dat oordeel handhaaf ik nu nog even, zolang Wessanen niet opnieuw langzaam achter zal gaan blijven.

Eigenlijk is dat een lichte upgrade, omdat het risico recent is afgenomen. Anders zou ik 'stop verlies' er conceptueel als aanpak bij hebben genoemd, omdat het aandeel historisch nog wel in een onaantrekkelijke zone zou kunnen zitten. Vanwege dat laatste noem ik 'houden' erbij, voor beleggers.

Blijft Wessanen het (iets) beter doen dan anderen, dan kan dit zomaar het begin zijn van een wat langer durende klim en wordt het 'kopen'.

'houden' en dan bijstellen naar 'kopen' na een stijging kan merkwaardig lijken, maar dat valt hopelijk mee. Van de 3 vooraf te verwachten duidelijk scenario's had ik vooraf een vallend mes eigenlijk al uitgesloten, mits Wessanen niet steeds iets verder achterblijft.

Blijft over: een horizontale beweging na het recente nieuws. De 'houden'. Blijft Wessanen de rest verslaan (steviger stijgen, of minder dalen), dan is dat een snelle breuk met een horizontale beweging en wordt het 'kopen'.

Als de #1 vallend mes en subsectorgenoot Greenyard is, dan is Wessanen TOT vandaag gestegen van 10 naar 15. Dat zou je een gevarenzone kunnen noemen, ware het niet dat de stijging van de outperformende koers en van de positie gefundeerd is. In de gevarenzone, maar uit de gevaren. Rond de 40 zeg je ongeveer 'kopen', binnen een bredere portefeuille, door de grote kans op outperformance. De gevarenzone overrule ik met 'houden', en bij een aanhoudende outperformance veranderd de status snel in 'kopen'. Die outperformance op korte termijn mag licht zijn, als vroege indicatie van een mogelijke wat langer durende uptrend.

Oud: 'kopen', maar dumpen bij underperformance (had gekund, slechte verwachtingen die overtroffen worden). Iets met ballen, of een bovengemiddeld verstandige gok door de bovengemiddeld gunstige verhouding tussen rendement en risico. Er was immers ook geen sprake van een positieve framing van het recente nieuws.

Actueel: minder aantrekkelijk 'houden', door een weggevallen risicofactor en de opwaartse beweging binnen een anders mogelijk gevaarlijke zone. WInstneming vind ik ook prima, omdat veel van de winst al snel is behaald.

Mogelijke bijstelling: 'kopen', bij een aanhoudende (lichte) outperformance, als teken van een mogelijke breuk met zowel de daling als met een mogelijk wat horizontaler koersverloop.

Geen 'strong buy' of zo, want daarvoor was de eerdere daling te gefundeerd. Niet alleen bij Wessanen, maar breder binnen bijna de hele subsector van voedselproducenten. En door een kans op een Nederlandse prijzenoorlog, vanwege het wellicht bij te stellen te hoge prijsniveau van marktleider Albert Heijn.
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 13 feb 2019 om 17:23:

Als de #1 vallend mes en subsectorgenoot Greenyard is, dan is Wessanen TOT vandaag gestegen van 10 naar 15. Dat zou je een gevarenzone kunnen noemen, ware het niet dat de stijging van de outperformende koers en van de positie gefundeerd is. In de gevarenzone, maar uit de gevaren.

Tot en met vandaag van 10 naar 18; zie de bijlage (eigenlijk een abstract deel van een gekantelde x-as van een grafiek). Een beweging die de goede kant op gaat.
Bijlage:
Broer Konijn
0
quote:

Broer Konijn schreef op 13 feb 2019 om 10:18:


Gaat weerstand €9,60 vandaag op slotbasis sneuvelen?
www.nicoprbakker.nl/chart-service/sma...


To answer my own question: ja dus.
Volgende stop de €10,25 - €10,50 zone....
Add-dollar
0
quote:

Broer Konijn schreef op 13 feb 2019 om 19:48:


[...]

To answer my own question: ja dus.
Volgende stop de €10,25 - €10,50 zone....

Ik heb mijn winst toch maar gepakt. Dit wordt een topjaar voor mij. ;-)
alles zit nu mee. Ik hoopte al stiekem dat het mee zou vallen. Wessanen was ook al meer dan gehalveerd. Ik hoop nog een keer zo'n rit te kunnen maken.
Broer Konijn
0
Gefeliciteerd Bakker! Het is je zeer gegund!
Januari en februari waren ook voor mij een verademing in vergelijking met eind 2018.
Gisteren Wessanen en vandaag AKZO. Het zat weer eens mee.
Er zullen ook wel weer mindere tijden komen maar laten we nu maar even genieten van de goede tijden.
Dit konijn knaagt vanavond een extra worteltje bij zijn kopje Clipper thee ;-)

Hartelijke groet, Broer Konijn
Stephan010
0
Nu een megaboete richting Kempen analisten. Wat een prutsers werken er bij Kempen.
Maar dankzij hun ben ik wel ingestapt en weer eruit.
Broer Konijn
0
Probeer voor het eerst sinds tijden m'n positie wat te vergroten maar krijg het niet voor elkaar op de koersen die ik in gedachten heb. Geduld dan maar....
Lammetod
0
AFN) - Ronald Merckx vertrekt als financieel directeur bij de producent van natuurvoeding Wessanen. Hij gaat aan de slag bij Centrient Pharmaceuticals, ook als financieel topman. Merckx huidige termijn loopt af op 11 april dit jaar.
Merckx was acht jaar als bestuurder aan Wessanen verbonden. Het bedrijf is inmiddel
Broer Konijn
0
'Verrassend vertrek financieel topman Wessanen'
Gepubliceerd op 25 feb 2019 om 09:28 | Views: 1.794
Artikel
8,94 -0,01 (-0,11%)


AMSTERDAM (AFN) - Het vertrek van Ronald Merckx als financieel topman bij Wessanen is een grote verrassing. Dat stellen analisten van KBC Securities. Zij wijzen er daarbij wel op dat een en ander geen invloed heeft op de beleggingsbeoordeling rondom de natuurvoedingsproducent.

Merckx heeft volgens de kenners een belangrijke rol gespeeld bij de veranderingen van Wessanen. KBC hanteert een buy-advies op het aandeel en een koersdoel van 14,50 euro.

Het aandeel Wessanen stond maandag omstreeks 09.20 uur 0,6 procent lager op 8,90 euro.
Dr. Oogkloot
0
Ik vind dit een mooi instapmoment. 2250 longs gekocht als test.

KBC Securities heeft woensdag het koersdoel voor Wessanen verlaagd van 14,50 naar 13,00 euro, maar het aandeel blijft koopwaardig.

Na de publicatie van de resultaten eerder deze maand nam analist Alan Vandenberghe het waarderingsmodel voor Wessanen onder handen. Hij meent dat het bedrijf voor het vierde kwartaal geruststellende cijfers rapporteerde, die de nervositeit van de afgelopen maanden zullen verminderen.

Zo boekte Wessanen volgens de analist een sterke omzetgroei van 5,2 procent tot 160,6 miljoen euro en herstelde de groei van de eigen merken tot 5,9 procent, terwijl dat over de eerste negen maanden van 2018 amper 0,8 procent was. Hoewel het volledige boekjaar werd gekenmerkt door weinig noemenswaardige fusies en overnames en een beperkte groei, sprong de marge toch 70 basispunten hoger, merkte Vandenberghe op.

Aangezien KBC voor de komende drie jaar een positieve samengestelde groei van de omzet en winst per aandeel en een verdere afbouw van de schulden verwacht, ziet de analist niet in waarom het aandeel Wessanen op een aanzienlijke korting ten opzichte van haar referentiegroep zou moeten handelen. Volgens hem is er nog steeds behoorlijk wat opwaarts potentieel, namelijk 47 procent. Door de Discounted Cash Flow waarderingsmethode te combineren met multiples van sectorgenoten, en rekening houdend met mogelijke fusies en overnames, kwam KBC tot een lager koersdoel van 13,00 euro.
Broer Konijn
0
Adviezen
AkzoNobel: naar €78 van €68 - Morgan Stanley
Air France-KLM: naar equalweight van overweight en naar €12,85 van €12 - Morgan Stanley
Air France-KLM naar €11 van €10,50 en houden - RBC
Air France-KLM: naar verkopen van houden - Sanford & Bernstein
Akzo Nobel: naar €78 van €68 en verkopen - JPMorgan Cazenove
Aperam: naar €34 van €30 - Morgan Stanley
PostNL: naar €3,10 van €2,90 en houden - Barclays
PostNL: naar €2,75 van €2,40 en houden - Berenberg
Royal Dutch Shell: naar houden van kopen - RBC
Wessanen: naar €13 van €14,50 en kopen - KBC
voda
0
Standard Life Aberdeen verkleint belang in Wessanen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Wessanen
8,825 0,135 1,55 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Standard Life Aberdeen heeft zijn belang in Wessanen verkleind. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 22 februari 2019.

Het kapitaalbelang en stemrecht daalden tot 2,95 procent.

Standard Life Aberdeen meldde op 13 februari 2018 een eerste kapitaalbelang van 3,13 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Broer Konijn
0
Nico PR Bakker
@TheDailyTurbo
·
15 u
WESSANEN stabiliseert tussen 8 steun en 9+ weerstand, al wekenlang, geen zicht op significante beweging.....
Tweet citeren
mitch runderkamp
@mitchrunderkamp
@TheDailyTurbo Hico, graag uw mening over Wessanen
Stephan010
0
quote:

Broer Konijn schreef op 28 feb 2019 om 09:20:


Nico PR Bakker
@TheDailyTurbo
·
15 u
WESSANEN stabiliseert tussen 8 steun en 9+ weerstand, al wekenlang, geen zicht op significante beweging.....
Tweet citeren
mitch runderkamp
@mitchrunderkamp
@TheDailyTurbo Hico, graag uw mening over Wessanen


Nieuws of iets dergelijks wat koers ong 4.5% hoger zet ?
Jeroentje-2018
0
Goedemorgen, heel creepy beweegt Wessanen zich geleidelijk omhoog. Met weinig omzet, en dat is wat ik graag zie! Het zou mij niets verbazen als Wessanen ineens Euro 10,- + staat. Waarom? Omdat deze stock fors is achtergebleven, duurzame voeding sterk in opmars zit, en een relatief veilige belegging (voeding is NIET cyclisch). Daarnaast zit Wessanen technisch gevangen in een driehoek patroon die mogelijk uit kan breken. Scherp blijven volgen dus,...
Jeroentje-2018
0
Aha, de heren van Van Kempen & Co zijn weer aan 't geven en drukken de koers lekker door naar beneden. Top, kunnen we laag nog wat inslaan....
Broer Konijn
0
quote:

Jeroentje-2018 schreef op 6 mrt 2019 om 16:20:


Aha, de heren van Van Kempen & Co zijn weer aan 't geven en drukken de koers lekker door naar beneden. Top, kunnen we laag nog wat inslaan....


Hoi Jeroen, hoe weet je dat?

Mvg BK
364 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Wessanen Meer »

Koers 11,360   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 11,350   Volume 26.669
Hoog 11,370   Gem. Volume 41.226
14-okt-19 17:35
label premium

Adieu Wessanen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium