Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wessanen 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
349 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
b.west.invest
0
Wat is de oorzaak dat de koers daalt , in de eindveiling weer een paar cent eraf . Wel apart toch ? En het word nog gekker , een shorter die met .13 zijn positie uitbreid .
effegenoeg
0
Heb vanmiddag geld voor mijn eieren verkozen en verkocht.
Was van de herfst op 11€ weer ingestapt na een succesvolle rit van 5 naar 16€
Deze rit was de winst dus pover.
Wens een ieder de gewenste overnameprijs.
northside
1
Ik weet het ook niet zo goed meer met Wessanen aan deze prijs . Kan nu omhoog maar even goed terug omlaag mocht het bod niet doorgaan . Daarom toch ook maar deze morgen mijn positie gehalveerd .
Jeroentje-2018
0
quote:

b.west.invest schreef op 20 mrt 2019 om 18:13:


Wat is de oorzaak dat de koers daalt , in de eindveiling weer een paar cent eraf . Wel apart toch ? En het word nog gekker , een shorter die met .13 zijn positie uitbreid .
Ohhh,...je zit er nog in begrijp ik. Heb je je winst dan niet genomen? Nou maar hopen dat het bod doorgaat...Enne, shorters, of short gaan, dat is een normale professionele handelsmethodiek hoor. Dat kan jij ook doen als je dat wil.
Stephan010
0
quote:

b.west.invest schreef op 20 mrt 2019 om 18:13:


Wat is de oorzaak dat de koers daalt , in de eindveiling weer een paar cent eraf . Wel apart toch ? En het word nog gekker , een shorter die met .13 zijn positie uitbreid .


PAI misschien geschrokken na boekenonderzoek ?
b.west.invest
0
Jeroen , ga jij short in een bedrijf waar een overname bod op is gedaan ? En waar de koers nu al lager is dan het eerste bod ? Dan ben jij erg dapper , of je hebt voorkennis .

Ik vind het op zijn zachtst gezegd opmerkelijk .
ToniPantaloni
1
dat de koers bij een bod onder de geboden prijs hangt is niet heel vreemd hoor. Blijft een risico inzitten dat bod niet doorgaat. Ik zit al een jaar lang op mijn Gemalto aandeeltjes te wachten tot ze overgenomen worden voor de 51 euro. Dat hele jaar heeft het bod de 51 niet aangetikt, pas afgelopen maand was het zover. Dus onder het bod van PAI circuleren is niet vreemd, zeker niet de geschiedenis met deze club in ogenschouw nemend.
Broer Konijn
0
quote:

dulieu schreef op 21 mrt 2019 om 11:12:


Dat boekonderzoek zal wel voor het bod geweest zijn, lijkt me ?


Nee, je krijgt pas toegang tot de data als er een bod ligt dat voldoende basis biedt voor gesprekken. Lees ook het persbericht.

wessanen.com/newsroom/press-releases/...

Deze zin in het PB valt me nu pas op: Currently, due diligence is taking place and the parties will be exploring the terms of a merger protocol.

'Merger'? Merger met wie of wat? Blijkbaar komt er een Newco waarin Jobson ook 80% van zijn belang in Wessanen houdt. Die call optie gun ik Jobson zeer maar de andere aandeelhouders ook. Anders is er mijns inziens sprake van ongelijke behandeling.
Leefloon
0
quote:

dulieu schreef op 21 mrt 2019 om 11:12:

Dat boekonderzoek zal wel voor het bod geweest zijn, lijkt me ?

Sterker, er is geen bod. Wel boekenonderzoek, terwijl het mogelijke bod nog steeds en onveranderd open staat.
Broer Konijn
0
Klopt.

Ben tot nu toe blij met m'n hausse transactie van gisteren. Die betaalt zich tot nu toe uit. Hopelijk blijft dat zo en gaat het 'bod' van de Fransen niet door.

Dat zal op korte termijn koersverlies geven en op lange termijn koers- en dividendwinst.
Leefloon
0
quote:

Broer Konijn schreef op 21 mrt 2019 om 11:48:

je krijgt pas toegang tot de data als er een bod ligt dat voldoende basis biedt voor gesprekken.

'Merger'? Merger met wie of wat?

Geen bod maar een mogelijk bod.

De enige die het over 'merger' zonder protocol heeft, en daar allerlei merkwaardige conclusies aan gaat verbinden, dat ben jij: www.dfbonline.nl/begrip/15908/fusiepr...
M_Kaka
1
fd.nl/ondernemen/1294194/pai-bye-wess...

PAI bye Wessanen?

Zwaait het Damrak binnenkort Wessanen uit? Als het aan het Franse PAI Partners ligt wel. De investeringsmaatschappij uit Parijs biedt €11,50 per aandeel voor de maker van biologische voedingsmiddelen. Is dat een aantrekkelijk overnamebod?

Simpel gesteld is Wessanen waard wat beleggers ervoor betalen. Tot voor kort was dat zo'n €9,50 per aandeel. Maar zo werkt een overnamebod niet. Een koper betaalt doorgaans een premie om bestaande aandeelhouders over te halen hun stukken te verkopen. In dit geval ruim 20%.

Eenmaal van de beurs kan PAI Wessanen volledig naar zijn hand zetten. De investeerder kan meer schuld op de balans zetten en hoeft geen rekening meer te houden met de hijgerigheid van de beurs.

Voor PAI telt het rendement op de langere termijn. Wanneer de Fransen een onderneming in het segment Food & Consumer kopen, blijven zij gemiddeld bijna zeven jaar eigenaar. Een beetje private-equityhuis wil minstens 8% rendement op zijn portefeuille halen. Omdat er soms missers bijzitten, is het streven per project naar 20% rendement per jaar.

Gaat dat de Fransen lukken, als zij nu €11,50 per aandeel betalen? Dat klinkt als een simpele vraag, maar het antwoord is afhankelijk van tientallen factoren. Toch kunnen we een poging wagen. Laten we twee scenario's bekijken: een conservatieve en een iets ambitieuzere schatting.

In beide gevallen gaan we ervan uit dat het PAI lukt de omzet jaarlijks met 5% te verhogen. Dat is meer dan de 'lage tot matige groei' die Wessanen voor dit jaar voorspelt, maar het bedrijf heeft eerder laten zien dat het stevig kan groeien.

De volgende vraag is hoeveel het brutobedrijfsresultaat (ebitda) groeit. In het conservatieve scenario laten we de ebitda-marge jaarlijks met 0,1 %-punt krimpen.

PAI zal meer schuld op de balans zetten. Zeg, vier keer de ebitda. Dat is voor private equity een lage ratio, maar fors meer dan de huidige 0,6. Hoe groter deze hefboom, hoe hoger het rendement op het eigen vermogen.

Dan resteert nog de vraag tegen welke 'multiple' PAI Wessanen uiteindelijk weer kan verkopen. De Fransen bieden nu 13,6 keer de ondernemingswaarde (beurswaarde plus schuld). In het conservatieve scenario verkopen ze over zeven jaar tegen een multiple van 10.

Het effectieve rendement is dan slechts 7,9% per jaar.

Dan het ambitieuzere scenario: de schuldratio gaat naar 6, de ebitda-marge blijft gelijk en PAI verkoopt tegen een multiple van 12,5. Dat zijn relatief kleine bijstellingen naar boven, maar het rendement spuit naar 13,5%.

Cruciaal in deze scenario's is dat Wessanen flink groeit. Lukt dat niet, dan klapt het rendement in elkaar. Afgaande op de beurskoers eerder dit jaar, hebben beleggers weinig vertrouwen in toekomstige groei. Ze mogen dus blij zijn met het bod, maar ongetwijfeld zullen zij PAI voorhouden dat Wessanen een ongekende, maar vooral ondergewaardeerde, groeibriljant is.
Broer Konijn
0
quote:

Leefloon schreef op 21 mrt 2019 om 11:57:


[...]
Geen bod maar een mogelijk bod.

De enige die het over 'merger' zonder protocol heeft, en daar allerlei merkwaardige conclusies aan gaat verbinden, dat ben jij: www.dfbonline.nl/begrip/15908/fusiepr...


Beste Leefloon,

1. In mijn reactie op jouw bericht bevestig ik dat het een mogelijk bod betreft.

2. Ik heb het nergens over een merger zonder protocol. Ik verwijs naar de tekst uit het persbericht.

Groet BK
Leefloon
0
quote:

Broer Konijn schreef op 22 mrt 2019 om 13:56:

2. Ik heb het nergens over een merger zonder protocol.

Whatever, joh... Dan zijn op mijn beeldscherm de woorden "protocol" blijkbaar weggevallen in het citaat "'Merger'? Merger met wie of wat?".
voda
0
Beursblik: Kepler Cheuvreux verlaagt koersdoel Wessanen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Wessanen
11,03 -0,07 -0,63 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft woensdag het koersdoel voor Wessanen verlaagd van 14,50 naar 12,50 euro.

Volgens analist Karel Zoete is het indicatieve overnamebod van PAI Partners van 11,50 euro per aandeel Wessanen wellicht wat aan de lage kant, aangezien de koper mogelijk een rendement zal maken van 15 tot 20 procent, maar een concurrerend bod zit er vermoedelijk niet in, schreef hij. Daar speelt ook grootaandeelhouder Charles Jobson een rol in, door zich met zijn belang van bijna 26 procent achter PAI te scharen. "Dit beperkt de kans op een concurrerend bod van een strategische speler", meent Zoete.

Het aandeel Wessanen daalde woensdag 0,5 procent naar 11,05 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Stephan010
0
Wat duurt dat boekenonderzoek lang. Als PAI bod weer intrekt net zoals bij ONTEX krijgt Wessanen dan een vergoeding ?
ToniPantaloni
0
De vergoeding zit 'm er dan in, dat we over 5 jaar prima rendement op onze investering hebben ipv dat PAI daar mee aan de haal gaat. Ik hoop in elk geval op intrekking.
duiveltje
0
Als PAI bod intrekt komt er ruimte voor een andere gegadigde.
PAI is alleen een tussenschakel en wil over een paar jaar weer doorverkopen met winst.
Voor Wessanen dus ook beter.
349 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Wessanen Meer »

Koers 11,320   Verschil -0,01 (-0,09%)
Laag 11,310   Volume 10.551
Hoog 11,330   Gem. Volume 88.058
22-aug-19 14:58
label premium

Adieu Wessanen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium