Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sif Holding 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
519 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
StockLobster
1
Het gevaar was dat de tax break die het Vineyard project mogelijk maakte in gevaar zou brengen, de deadline is nu echter verschoven naar 2021. Zie dit artikel:

(Reuters) - U.S. clean energy producers would get only some of what they hoped for under a massive U.S. spending bill unveiled late Monday, with wind developers getting more time to land a big subsidy and solar developers losing their bid to extend a key investment credit.

Under the bill, wind energy projects would be able to qualify for a 30% Investment Tax Credit if they start construction by Jan. 1, 2021 – as opposed to current law requiring them to break ground by Jan. 1, 2020 to get the credit, according to the amendment.

Capital Alpha Partners, a political and financial consultancy, said the amendment could benefit European power company Iberdrola, which is hoping to build America’s first big offshore wind farm – Vineyard Wind – but is dealing with federal permitting delays here

Meanwhile, the bill would preserve a planned reduction scheduled to begin next year in an investment tax credit for solar companies, a setback for solar companies that had been lobbying here hard for an extension.
Slnc
0
Ceteris Paribus
0
quote:

Mijn Vriend schreef op 17 dec 2019 om 17:37:


Vreemd dat SIF op een orderbevestiging daalt, terwijl die van Vineyard al langer voor 2020 minder haalbaar was.

Opvallend inderdaad, begrijp ik ook niet helemaal.

Ik ben aan het loeren op een gunstig instapmoment, want op de wat langere termijn (2021-2025) zie ik wel kansen. Maar met een matig 2020 voor de boeg, denk ik dat de koers nog wel 10% lager kan.
StockLobster
0
Ik verwacht dat SIF na goedkeuring van Vineyard (1e kwartaal 2020) reeds in het 3e en 4e kwartaal met de productie begint. Dit alles omdat Vineyard Wind voor 1-1-2021 moet beginnen met de productie. Beginnen ze later dan missen ze een 30% ïnvestment tax credit"
Leon55
0
quote:

Slnc schreef op 17 dec 2019 om 18:54:


2020 word het 3e verloren jaar van Sif met 150 kiloton vandaar dat het daaltVerwacht dat Sif zomaar weer nieuwe opdrachten kan krijgen net zoals de laatste Franse order.
Heb er toch maar wat gekocht.
voda
0
Sif-personeel krijgt geen 'waarderingspremie'

Er gebeuren teveel ongelukken en de kwaliteit van het afgeleverde werk was onvoldoende. Dat vond het management van Sif, en daarom krijgt het personeel van de beursgenoteerde maker van funderingen voor windturbines op zee - enorme stalen palen - dit jaar geen bonus.

De Limburger meldde als eerst dat Sif-medewerkers niet een zogeheten waarderingspremie ontvangen. Die is zo'n €500 tot €1000. Eind vorige jaar had het beursgenoteerde bedrijf zo'n driehonderd mensen in vaste dienst.

'Onvoldoende teamwork'
'We zien en waarderen de inzet van veel individuele medewerkers, echter als groep functioneren we niet goed genoeg. Door onvoldoende teamwork, eigenaarschap en resultaatgerichtheid binnen alle lagen van de organisatie en afdelingen, hebben we als organisatie niet goed gepresteerd', zo staat in een brief die is ingezien door De Limburger.

Een woordvoerder van het bedrijf erkent dat het 'geen vrolijk nieuws is' voor de medewerkers. Vrijdagmiddag was de kerstborrel bij Sif, een bedrijf uit Roermond dat ook een grote productielocatie heeft op de Maasvlakte. Het besluit om geen bonus uit te keren komt van het bestuur. Dat heeft vrijdagmiddag, voorafgaand aan de borrel, gesproken met het personeel om het besluit uit te leggen.

Bonus
Dat er geen bonus wordt uitgekeerd komt omdat Sif onvoldoende scoorde op veiligheid en kwaliteit. Het bedrijf werkt met grote machines en kolossale stalen gevaarten. Riskant werk dus. 'Het aantal ongelukken en net-niet-ongelukken, liep afgelopen jaar in de twintig', zegt de woordvoerder. Ook moest er vaker dan gewenst werk worden over gedaan, bijvoorbeeld omdat er niet goed was gelast.'
De woordvoerder kon niet zeggen of het besluit om de waarderingspremie te schrappen, ook invloed heeft op de bonus van het bestuur. Die wordt dit voorjaar bepaald, en vastgesteld op de aandeelhoudersvergadering.

fd.nl/ondernemen/1329083/sif-personee...
voda
0
Sif voorkeursleverancier voor Japans windpark

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
SIF Holding
11,48 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Sif is aangewezen als de voorkeursleverancier voor een windmolenpark voor de kust in Japan. Dit meldde de Roermondse funderingsspecialist vrijdag voorbeurs.

Sif is exclusieve onderhandelingen gestart voor de levering van 33 monopiles en 33 transitiestukken voor een windproject voor de kust van Japan. De funderingsspecialist heeft inmiddels een vooruitbestelling ontvangen voor het staal van het project.

De financiële details werden niet vermeld.

De vervaardiging van de monopiles en transitie-funderingen en de openbaarmaking van de projectdetails zijn onderworpen aan de uitgifte van een zogenaamde Notice to Proceed (NTP).

Het orderboek van Sif voor 2020 bedraagt inmiddels circa 175 kiloton, waarvan 25 kiloton in exclusieve onderhandeling is en 150 kiloton in vaste projecten.

Het aandeel Sif sloot dinsdag op 11,48 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Pokerface
1
quote:

voda schreef op 20 dec 2019 om 19:06:


Sif-personeel krijgt geen 'waarderingspremie'

De woordvoerder kon niet zeggen of het besluit om de waarderingspremie te schrappen, ook invloed heeft op de bonus van het bestuur. Die wordt dit voorjaar bepaald, en vastgesteld op de aandeelhoudersvergadering.

fd.nl/ondernemen/1329083/sif-personee...


Ik mag toch aannemen dat dan de bonus voor het bestuur ook geschrapt wordt. Die zijn toch net zo goed verantwoordelijk?
voda
0
Koers Sif stijgt na contract in Japan

Sif SIFG€12,08+5,23% voert 'exclusieve onderhandelingen' voor de levering van 33 monopiles - stalen buizen die dienen als funderingen voor windturbines op zee - en 33 zogeheten transitiestukken, voor een windpark in Japan. Dat meldt het Roermondse bedrijf.

Sif heeft productielocaties in Roermond en op de Tweede Maasvlakte. Het bedrijf kan jaarlijks 300.000 ton staal verwerken. Het orderboek voor volgend jaar stond op ongeveer 150.000 ton. Met de bestelling uit Japan komt het orderboek op 175.000 ton.

-15%
Het bedrijf staat genoteerd aan de smallcap. Op een rustige beursdag is Sif de grootste stijger in die index. Op de lange termijn ontpopt het zich echter vooral als moeilijke belegging.

Sif kwam in mei 2016 naar de beurs, voor €14 per aandeel. Nu schommelt de koers rond de €12. Dat is een verlies van zo'n 15%, waar de smallcapindex er in diezelfde periode 36% bij kreeg.

Geen bonus
Vlak voor kerst was er nog een kleine rel rond het bedrijf, toen het personeel geen bonus kreeg. 'Door onvoldoende teamwork, eigenaarschap en resultaatgerichtheid binnen alle lagen van de organisatie en afdelingen, hebben we als organisatie niet goed gepresteerd', zo stond in een brief die was ingezien door De Limburger.

Bij Sif werken zo'n driehonderd mensen in vaste dienst die in andere jaren een zogeheten waarderingspremie ontvingen van zo'n €500 tot €1000.

fd.nl/ondernemen/1329475/koers-sif-st...
alrob
0
Stom toevallig afgelopen maandag met wat aandelen ingestapt, omdat ik vond dat de koers al lang op een laag nivo voortdobberde en de windmolensector veel toekomst had (hoe simpel kun je denken). Ik verwachtte dat de koers in de loop van volgend jaar wel omhoog zou gaan, niet deze week al. Een mooi kerstkadootje.
Belangstellende
0

Wat ik me bij deze Japanse order steeds weer afvraag, worden deze monopiles in Nederland gemaakt en dan verscheept naar Japan? Als je het vervoer over water in Nederland vanuit Roermond naar de Maasvlakte bekijkt, zijn het toch hele gevaarten!
effegenoeg
0
quote:

Kaspersky schreef op 27 dec 2019 om 12:29:


Net als in juli uitbreken en dit keer richting 14,50?


Al een week geen wind.
alrob
0
quote:

effegenoeg schreef op 31 dec 2019 om 10:47:


[...]

Al een week geen wind.

Volgend jaar de wind in de zeilen.
Deurmat24
0
quote:

Pokerface schreef op 27 dec 2019 om 11:35:


[...]

Ik mag toch aannemen dat dan de bonus voor het bestuur ook geschrapt wordt. Die zijn toch net zo goed verantwoordelijk?


Stel je voor: Het bestuur kent zichzelf wel een bonus toe, nadat ze die van het personeel op de werkvloer geschrapt heeft wegens tegenvallende kwaliteit en samenwerking. Dat kan echt niet (zeker ivm de al jaren tegenvallende opdrachten hoeveelheid).
Leefloon
0
quote:

Deurmat24 schreef op 3 jan 2020 om 13:54:

Stel je voor: Het bestuur kent zichzelf wel een bonus toe, nadat ze die van het personeel op de werkvloer geschrapt heeft wegens tegenvallende kwaliteit en samenwerking.

Makkelijk voorstelbaar, helaas. Wie weet, en is het een belangrijk gehaald target van het bestuur om de kwaliteit te bewaken en te verbeteren, ten behoeve van klanten. Geen bonus aan het personeel kan het resultaat ook verbeteren.

Wat jan publiek weleens neigt te vergeten, is dat de bonus de norm kan zijn. Gaat het slecht met het bedrijf, dan gaat het ook slecht met de bonus. Anders is het salaris plus bonussen het uitgangspunt, of het eigenlijke basissalaris.

Zou ik dat graag willen komen uitleggen op de werkvloer? NEE! Maar ik sluit ook niet uit, tegen het populisme van jan publiek in, dat het bestuur precies doet wat er van het bestuur wordt gevraagd, en dat je het bestuur misschien (!) juist niet moet gaan bestraffen wanneer zij misstanden vinden en bestrijden. Een andere, mogelijk betere vraag is of het bestuur de misstand niet beter had moeten voorkomen, maar die verantwoordelijkheid is een iets ander verhaal.

De details boeien mij niet zo, maar ik zou kunnen adviseren om het bestuur niet te gaan bestraffen voor het goede werk dat zij hebben gedaan t.b.v. de kwaliteit en samenwerking. Wat moeilijk uit te leggen kan zijn; dat is in elk geval zo,
Deurmat24
0
quote:

Leefloon schreef op 3 jan 2020 om 14:37:


[...]
Makkelijk voorstelbaar, helaas. Wie weet, en is het een belangrijk gehaald target van het bestuur om de kwaliteit te bewaken en te verbeteren, ten behoeve van klanten. Geen bonus aan het personeel kan het resultaat ook verbeteren.

Wat jan publiek weleens neigt te vergeten, is dat de bonus de norm kan zijn. Gaat het slecht met het bedrijf, dan gaat het ook slecht met de bonus. Anders is het salaris plus bonussen het uitgangspunt, of het eigenlijke basissalaris.

Zou ik dat graag willen komen uitleggen op de werkvloer? NEE! Maar ik sluit ook niet uit, tegen het populisme van jan publiek in, dat het bestuur precies doet wat er van het bestuur wordt gevraagd, en dat je het bestuur misschien (!) juist niet moet gaan bestraffen wanneer zij misstanden vinden en bestrijden. Een andere, mogelijk betere vraag is of het bestuur de misstand niet beter had moeten voorkomen, maar die verantwoordelijkheid is een iets ander verhaal.

De details boeien mij niet zo, maar ik zou kunnen adviseren om het bestuur niet te gaan bestraffen voor het goede werk dat zij hebben gedaan t.b.v. de kwaliteit en samenwerking. Wat moeilijk uit te leggen kan zijn; dat is in elk geval zo,


Dat het bestuur aan de slag gaat met de "misstanden" op de werkvloer is zeker ook hun taak, maar zo goed is de geleverde kwaliteit van het bestuur het afgelopen jaar ook niet geweest. Als je alle werkvloer personeel over een kam scheert (ondanks dat er zeker ook werkvloer toppers tussen zitten), dan mag het bestuur zichzelf met diezelfde kam scheren. Is ook goed voor de team spirit:
"2020 maken wij samen van Sif weer een hoge boom!"
519 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Sif Holding Meer »

Koers 12,220   Verschil -0,08 (-0,65%)
Laag 12,220   Volume 8.150
Hoog 12,360   Gem. Volume 40.702
17-jan-20 17:35
label premium

Kwetsbaar Sif

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium