Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sif Holding 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
395 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Stephan010
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 jul 2019 om 22:55:


Sif zit in ieder geval de komende ca 3 tot 4 vast aan ca 220 kiloton per jaar en er zit dus geen groei in de omzet.
TENZIJ ze weer gaan uitbreiden voor 100 of 200 miljoen.

Het is een groot probleem dat Sif in feite slechts 1 product kan leveren.

Met andere woorden....koers doet niet veel meer. Eerder omlaag ?
Dicall69
0
quote:

Stephan010 schreef op 12 jul 2019 om 23:40:


[...]


Met andere woorden....koers doet niet veel meer. Eerder omlaag ?


Dat is wat iemand jou vooral wil laten denken/ doen, zoals dit bij verschillende andere aandelen ook gebeurt, lees goed dan weet je wat degene her en der behelst met de nadruk op onrust stoken, orde van de dag door/ bij verschillende gasten !!!
Dicall69
0
Onderstaand lijkt mij meer dan duidelijk, dus maandag snel een aankoopmoment kiezen !!!

Uitgelicht: Sif heeft de wind in de rug

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
SIF Holding
13,44 -0,40 -2,89 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Sif Holding was met een koerswinst van 32,3 procent afgelopen week de grootste stijger op de Amsterdamse beurs.

De Roermondse funderingsspecialist maakte afgelopen maandag bekend dat het een opdracht binnen heeft gesleept om 84 monopiles, goed voor een productie van 103 kiloton, te leveren voor het 800 MW Vineyard-windmolenproject in het Amerikaanse Massachusetts. Later in de week kondigde het bedrijf nog een project aan. Voor Vattenfall/Nuon gaat Sif 114 monopiles maken. Dat is goed voor nog eens 113 kiloton.

"Al met al goed nieuws voor Sif", aldus ING. "Sif heeft niet alleen gezorgd voor een betere outlook voor 2020, maar ook voor het eerste grote offshore windproject buiten Europa, hetgeen altijd werd gezien als een kans voor de lange termijn.”

CEO Fred van Beers gaf tegen ABM Financial News aan geen andere prijzen te hanteren in de Verenigde Staten dan in Europa. "We bekijken ieder project afzonderlijk op factoren als: hoe past het in ons schema, hoeveel concurrentie is er en welke alternatieven heeft de klant. Dat is voor Amerika niet anders dan voor Europa”, aldus de topman.

Tevens zei Van Beers tegen ABM Financial News, dat de Japanse markt al jaren zeer nauwlettend in de gaten wordt gehouden, dit moet echter wel volkomen los worden gezien van het feit dat Tokio Marine een van hun financiers is.

Koers weet in 2019 weg omhoog weer te vinden

2018 was een moeilijk jaar voor Sif. Door het beperkte aantal opdrachten draaide de onderneming maar op halve productiekracht. De vertraagde aanvoer van staal en de extreem lage waterstanden speelden het bedrijf ook parten. De projecten Dillinger en Borsele 3/4, werden uitgevoerd met korting.

Bij de cijfers over het eerste kwartaal van 2019 was de ondertoon positiever. De schuldenlast was flink teruggebracht en de bedrijfsresultaten lieten verbetering zien. Destijds gaf de nieuwe topman Fred van Beers aan goed gepositioneerd te zijn om bij te dragen aan de geplande groei van de offshore windindustrie, zowel in Europa als opkomende markten in Azië en het noordoosten van de VS.

De deals die deze week bekend zijn gemaakt onderstrepen de eerdere uitlatingen van de CEO.

Belangrijk is hierbij is wel dat de projecten tegen goede prijzen kunnen worden uitgevoerd. Analist Tijs Hollestelle van ING gaf aan van het bedrijf begrepen te hebben dat men tevreden was over de prijsvoorwaarden. "Projecten worden momenteel uitgevoerd tegen een betere prijs", aldus de Hollestelle. ABN AMRO verwacht dat de marges in 2019 verder zullen herstellen.

Analisten van ABN AMRO stelden dat Sif goede kans heeft om het orderboek verder te vullen, aangezien er nog meer projecten op stapel staan, bijvoorbeeld Saint-Nazaire en Duinkerken.

Met name het project in de UK Crown Estate kan in de toekomst interessant zijn. Dit zou om 500 tot 600 turbines kunnen gaan, maar dit project zal niet eerder dan na de zomer van de grond komen. Positief voor Sif is dat de belangrijkste concurrent, EEW, al tegen zijn maximale capaciteit aan zit.

Er wordt van uitgegaan dat de maximale capaciteit voor Sif 300 kiloton is.

De CEO gaf echter aan dat het wat genuanceerder ligt. “300 kiloton is een soort maximum bij volledige bezetting (24/7) en zware palen. Bij normale bezetting (24/5) is de capaciteit een percentage daarvan. De optimale capaciteit zal eerder in de buurt van de 220 a 250 kiloton liggen, afhankelijk dus ook van het soort paal.”

Uit concurrentie overwegingen en ook uit commercieel oogpunt wilde de topman geen mededelingen over de bezettingsgraad van de fabriek doen.

Voor nu is het orderboek voor 2020 en 2021 voor 300 kiloton gevuld. Hoe de verdeling over deze jaren precies zit, is niet helemaal duidelijk.

Bang voor de concurrenten zoals de nieuwe speler Haizea is Sif niet. “We moeten naar onszelf kijken, leverbetrouwbaar zijn innovatief en aantrekkelijk qua prijsstelling”.

De opkomst van floating platforms ziet Sif niet als concurrerend met monopiles. "Eerder aanvullend omdat het op diep water wordt toegepast. Daar kan geen gebruik van monopiles worden gemaakt. Daarom nemen we ook deel aan initiatieven tot ontwikkeling van floating”, legde de CEO uit.

ABN AMRO verwacht dat de vraag monopiles meer dan voldoende is om ervoor zorgen dat het orderboek gevuld kan worden de komende jaren. Ondanks dat de analisten verwachten dat het marktaandeel voor monopiles de komende jaren met 1 procent per jaar zal dalen.

Ondanks ABN AMRO ervan uitgaat dat er nog voldoende contracten zijn voor de korte en langere termijn, geeft de bank een conservatieve verwachting af zodat deze haalbaar en eventueel ook verslaanbaar is. De EBITA worden voor 2019 en 2020 op respectievelijk 54 miljoen euro en 72 miljoen euro geschat.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
emergo
0
Op 5 Juli sloot het SIF aandeel op 10,16
Op 8 juli schreef De Zwarte Ridder het volgende;

quote:

DeZwarteRidder schreef op 8 jul 2019 om 07:40:


[...]
Ik vrees dat ze deze opdracht zo graag wilden hebben, dat ze er weinig of niks mee gaan verdienen.


Op 8 juli sloot het aandeel op 12,38 op 09/07 op 13,00 en op 10/07 op 13,60.

De beurs heeft altijd gelijk.DZR is slechts een onruststoker op allerlei fora.Geen idee waarom.Denk veel geld op de beurs verloren en flink gefrustreerd.
Fischer-R
0
We gaan het zien dat SIF de komende jaren flink gaat groeien. De interesse in SIF buiten Europa wordt alsmaar groter met nog meer grote orders als gevolg. Was het niet de zwarte ridder die het 2 jaar geleden op dit forum bullshit vond toen wijlen mijn oma deze interesse in SIF al voorspelde. Ach het kan verkeren niet dan. Ook ik ga mijn SIF portefeuille de komende dagen/weken uitbreiden.
En hou de website van SIF in de gaten. Daarop staat erg veel info over SIF en hun product. Ik wens de SIF belegger heel veel succes de komende tijd.
Met vriendelijk groet,
Rick Fischer

Dicall69
0
quote:

Fischer-R schreef op 14 jul 2019 om 15:52:


We gaan het zien dat SIF de komende jaren flink gaat groeien. De interesse in SIF buiten Europa wordt alsmaar groter met nog meer grote orders als gevolg. Was het niet de zwarte ridder die het 2 jaar geleden op dit forum bullshit vond toen wijlen mijn oma deze interesse in SIF al voorspelde. Ach het kan verkeren niet dan. Ook ik ga mijn SIF portefeuille de komende dagen/weken uitbreiden.
En hou de website van SIF in de gaten. Daarop staat erg veel info over SIF en hun product. Ik wens de SIF belegger heel veel succes de komende tijd.
Met vriendelijk groet,
Rick Fischer
Leuke bijdrage, ga zeker ook een koopmoment kiezen want denk dat die 8,4 mijloen schuld na dit kwartaal helemaal weg zal zijn, daarbij nog 210 kiloton aan werk dat moeten zeker ruim betere resultaten gaan worden en dan ook nog eens reeds ruim voldoende werk voor de jaren 2020 en 2021 dat ziet er toch heel goed uit ten opzichte van veel oliegerelateerde bedrijven die voor een kortere periode werk op de plank hebben liggen.
Het lijkt erop dat er nog heel wat orders in de pijlijn zitten, dus heel wat (koers)potentieel op de niet al te lange termijn al !!!
DeZwarteRidder
0
Sif heeft al bewezen dat het een volkomen onbetrouwbaar bedrijf is met een zeer wisselvallige omzet.
Dicall69
1
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd. Laatste waarschuwing.]
DeZwarteRidder
0
quote:

Dicall69 schreef op 14 jul 2019 om 16:50:


[...]Woorden als onbe......... zijn zeker bij jou van toepassing !!!

En jij lijkt veel op Trump........!!!
Jurrien
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 14 jul 2019 om 17:42:


[...]
En jij lijkt veel op Trump........!!!


Laten we het gezellig houden op de dag van de heer...lol
Morgen gaan we het weer meemaken (denk dat deze aankomende week cruciaal is )
Om in te schatten gaat koers naar het noorden komende maanden of loopt de lucht er weer langzaam uit richting 10 euro.

Ik persoonlijk zit er vol in omdat ik er in geloof....maar heb er wel vaker naast gezeten,we gaan het mee maken.

Succes lady,s and boys
Fischer-R
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 14 jul 2019 om 16:31:


Sif heeft al bewezen dat het een volkomen onbetrouwbaar bedrijf is met een zeer wisselvallige omzet.Ik heb de door u aangegeven onbetrouwbaarheid van SIF niet kunnen ontdekken, integendeel, het management van SIF is zeer open en transparant niet alleen in goede tijden ook in moeilijke tijden. Daar kunnen veel (penny-stock) bedrijven een voorbeeld aan nemen.
Dat de omzetten wisselvallig zijn klopt helemaal, dat weten de beleggers ook, en indien u zich in SIF als bedrijf verdiept dan weet u de oorzaak.


Rick Fischer

DeZwarteRidder
0
quote:

Fischer-R schreef op 14 jul 2019 om 18:18:


[...]Ik heb de door u aangegeven onbetrouwbaarheid van SIF niet kunnen ontdekken, integendeel, het management van SIF is zeer open en transparant niet alleen in goede tijden ook in moeilijke tijden. Daar kunnen veel (penny-stock) bedrijven een voorbeeld aan nemen.
Dat de omzetten wisselvallig zijn klopt helemaal, dat weten de beleggers ook, en indien u zich in SIF als bedrijf verdiept dan weet u de oorzaak.
Rick Fischer

Ik zei niet dat het management onbetrouwbaar is, maar ik bedoelde dat het aandeel zeer onbetrouwbaar is.

Bovendien is het geheel afhankelijk van een product en dat is altijd een slechte zaak.
Jurrien
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 14 jul 2019 om 18:55:


[...]
Ik zei niet dat het management onbetrouwbaar is, maar ik bedoelde dat het aandeel zeer onbetrouwbaar is.

Bovendien is het geheel afhankelijk van een product en dat is altijd een slechte zaak.


Zoals ik al eerder geschreven heb,blijkt uit onderzoek dat de paaltjes die al een aantal jaren staan in zout zeewater onder hevig zijn aan roestvorming eerder dan was ingeschat..................

Dus goed nieuws als je Paaltjes maakt en nieuwe coating methodes hebt ontwikkeld tegen vroege roestvorming (erosie.)

Dus krijg je niet alleen orders voor nieuw aan te liggen velden maar ook die voor vervangen voor de bestaande velden.

Dus goed nieuws denk ik.

Enige probleem zie ik in capaciteit(ze kunnen werk niet aan,zo druk het gaat worden)

Maar dit is een luxe probleem die door (werk uitbesteden) of het doen van overnames wellicht kan worden opgelost.

Kijk drie eurootjes winst in koers ligt bedrijf geen windeieren om financiering te vinden bij banken ten behoeve van het doen van overnames en het aan banken kunnen laten zien van een gezond gevuld orderboek.

Dus mijn inziens....heeft koers potentie.
Dicall69
0
quote:

Zandokan schreef op 14 jul 2019 om 20:04:


[...]

Zoals ik al eerder geschreven heb,blijkt uit onderzoek dat de paaltjes die al een aantal jaren staan in zout zeewater onder hevig zijn aan roestvorming eerder dan was ingeschat..................

Dus goed nieuws als je Paaltjes maakt en nieuwe coating methodes hebt ontwikkeld tegen vroege roestvorming (erosie.)

Dus krijg je niet alleen orders voor nieuw aan te liggen velden maar ook die voor vervangen voor de bestaande velden.

Dus goed nieuws denk ik.

Enige probleem zie ik in capaciteit(ze kunnen werk niet aan,zo druk het gaat worden)

Maar dit is een luxe probleem die door (werk uitbesteden) of het doen van overnames wellicht kan worden opgelost.

Kijk drie eurootjes winst in koers ligt bedrijf geen windeieren om financiering te vinden bij banken ten behoeve van het doen van overnames en het aan banken kunnen laten zien van een gezond gevuld orderboek.

Dus mijn inziens....heeft koers potentie.


Ze zijn zo goed als schuldenvrij en kunnen fuseren en overnemen, dus de toekomst is buitengewoon goed, cashflow per aandeel zal aanzienlijk gaan oplopen de komende jaren met het huidige orderboek, dus elke bijkomende order/ opdracht gaat flink bijdragen !!!
DeZwarteRidder
0
quote:

Dicall69 schreef op 14 jul 2019 om 20:09:


[...]Ze zijn zo goed als schuldenvrij en kunnen fuseren en overnemen, dus de toekomst is buitengewoon goed, cashflow per aandeel zal aanzienlijk gaan oplopen de komende jaren met het huidige orderboek, dus elke bijkomende order/ opdracht gaat flink bijdragen !!!

Jouw reclame en promotie blijkt meestal niet te kloppen.
Dicall69
2
quote:

DeZwarteRidder schreef op 14 jul 2019 om 20:29:


[...]
Jouw reclame en promotie blijkt meestal niet te kloppen.


Klopt exact, maak je maar druk om jou positie in Galapagos, want bij Kiadis en overal onrust stoken weerspiegeld alles, maar degene die aan de hand van feiten en fundamenten handelen trappen niet in jou manier van doen !!!
DeZwarteRidder
0
quote:

Dicall69 schreef op 14 jul 2019 om 20:35:


[...]Klopt exact, maak je maar druk om jou positie in Galapagos, want bij Kiadis en overal onrust stoken weerspiegeld alles, maar degene die aan de hand van feiten en fundamenten handelen trappen niet in jou manier van doen !!!

'Zoals de waard is, vertrouwt hij z'n gasten'.
Dicall69
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 14 jul 2019 om 21:14:


[...]
'Zoals de waard is, vertrouwt hij z'n gasten'.


Sif is zeer tevreden over de prijzen van de opdrachten en jij spreekt dat tegen, dus spaar iedereen jou commentaar, want jij mist heel wat .........
Dicall69
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 14 jul 2019 om 21:14:


[...]
'Zoals de waard is, vertrouwt hij z'n gasten'.


Ik spreek geen feitelijke berichten tegen, dus deze uitspraak is op jou lijf geschreven !!!
DeZwarteRidder
0
quote:

Dicall69 schreef op 14 jul 2019 om 21:16:


[...]Sif is zeer tevreden over de prijzen van de opdrachten en jij spreekt dat tegen, dus spaar iedereen jou commentaar, want jij mist heel wat .........

Ik heb twijfels over het Amerikaanse project; de grote vraag in dit verband is nl. Wie betaalt de enorme transportkosten.
395 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Sif Holding Meer »

Koers 13,420   Verschil +0,16 (+1,21%)
Laag 13,100   Volume 35.667
Hoog 13,420   Gem. Volume 22.620
18-okt-19 17:35
label premium

Sif: Storm is over

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium