Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KPN 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.739 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... 83 84 85 86 87 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
kooning
0
Ik was zelf ook overtuigd dat de 3€ dit jaar gehaald zou worden. Daarom heb ik nog bijgekocht. Uiteindelijk quitte gespeeld. Ik heb ze verkocht toen Ibarra z'n afscheid aankondigde. Ik heb verkocht op 2,69€. Sindsdien is het alleen maar verder gedaald. Die 3€ verwacht ik dit jaar iig niet meer. Zolang er niet meer omzet gemaakt word en er geen CE0 benoemd word verwacht ik een verdere daling.
kooning
0
Monymaker@Ik hoop het echt voor de zittenbijvers. Op lange termijn komt het zeker goed!
Karel28
0
Bij IEX staat kpn 0.05 op verlies ??????
Hier klopt natuurlijk niets van.
Op dit moment 10.01 uur staat bam op 0.007 cent verlies.
Dit is al dagen zo.

Ik zou toch eens het programma nakijken.
Mr_Baldy
0
meestal voor cijfers een stijging, na cijfer een daling andersom gebeurd ook vaak drukken voor de cijfers en dan stijging na de cijfers, we zitten nogsteeds in stijgende trendkanaal alleen is deze iets minder steil geworden, die 3 euro gaat dit jaar nog wel komen. Morgen weten we meer en zullen we zien hoe het verder gaat.
appiehappie
0
Gefeliciteerd aandeelhouders van Kpn met het topmanagement van Kpn.. o.l.v. De top ondernemer en President Comm. .. Sickinghe die zelfs mailcontact had met Steve Jobs... LOL... deze gasten zijn echt om te lachen... toppertjes...AEX mooie performance en alle AEX bedrijven nemen een mooi voorbeeld aan de prestaties van het management van Kpn. Zo hoort het... goed voorbeeld doet volgen... zet m op kpners...
AET80
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 24 juli 2019 08:06:


Beste cijfers zeg
knallen vandaag

......
Brievenbus
0
En gisteren nog een IEX Premium artikel over KPN:

TA: Geen verbinding meer met KPN..

Oftewel, KPN werd verkocht.... :-)

Jong, dom en TA, slechte combinatie....
Brievenbus
0
Maar of men nu toe gaat staan dat de koers weer naar de 2,90 gaat? Zou je denken als je naar de cijfers kijkt, maar, denk dat men dat liever niet heeft...
Mr_Baldy
0
quote:

Mr_Baldy schreef op 23 juli 2019 10:05:


meestal voor cijfers een stijging, na cijfer een daling andersom gebeurd ook vaak drukken voor de cijfers en dan stijging na de cijfers, we zitten nogsteeds in stijgende trendkanaal alleen is deze iets minder steil geworden, die 3 euro gaat dit jaar nog wel komen. Morgen weten we meer en zullen we zien hoe het verder gaat.


en ook dit keer weer volgens het boekje, dumpen voor de "slechte cijfer" en dan toch met betere cijfers komen en dan snel omhoog. zo voorspelbaar :D
rationeel
0
quote:

Brievenbus schreef op 24 juli 2019 09:24:


En gisteren nog een IEX Premium artikel over KPN:

TA: Geen verbinding meer met KPN..

Oftewel, KPN werd verkocht.... :-)

Jong, dom en TA, slechte combinatie....


TA staat er goed bij:)

Wel een gapje gemaakt dat weer dicht zal moeten, maar daarna kan het aandeel weer omhoog.
CoWijk
0
quote:

lange frans schreef op 24 juli 2019 09:34:


En overmorgen ook nog wat dividend...


Die hebben we in April toch al gehad?
De Krommme
0
TA is prima instrument om mede een koers te bepalen. Het verhaal van gisteren was inderdaad een beetje te kort door de bocht. Als het zo simpel zou zijn zou iedere belegger schathemeltje rijk zijn.
Tobo
0
KPN betaald jaarlijks dividentiteit in 2 keer. April en juli. Uitbetaling 5 augustus. Vandaag 5 cent erbij. Na div betaling 5 cent eraf. Per saldo dus weer € 2.60.
lange frans
0
Als je prijs op het dividend stelt (0,042) moet je de aandelen morgen aan het eind van de handelsdag in je bezit hebben.Vrijdag noteren ze ex*dividend.
lange frans
0
FD 24-07-2019


4 uur Van onze redacteur
TELECOM
KPN bespaart zich een weg uit dalende omzet
KPN-hoofdkantoor in Rotterdam
KPN-hoofdkantoor in RotterdamFoto: Reuters
Harde concurrentie, zowel in de consumentenmarkt als op de zakelijke markt, gaven de omzet van telecombedrijf KPN afgelopen kwartaal opnieuw een flinke duw omlaag. Door kostenbesparingen wist het bedrijf het bruto bedrijfsresultaat (ebitda) toch flink op te poetsen.

De omzet daalde met 3% tot €1,4 mrd. KPN heeft al jaren te maken met een dalende omzet, maar de trend de laatste twee kwartalen is weer wat sterker dan daarvoor.

Op de consumentenmarkt wordt de daling met name veroorzaakt door lagere omzet uit mobiele abonnementen. Gemiddeld levert een klant nog maar €17 per maand omzet op, wat evenveel is als vorig kwartaal maar wel bijna 6% minder dan een jaar eerder. Ceo Maximo Ibarra sprak in een telefonische toelichting van 'aanhoudend stevige concurrentie', maar hij zei in de stabiliserende omzet per klant ook een signaal te zien dat de markt wat 'rationeler' wordt.

Door prijsstijgingen voor de vaste diensten (internet en televisie) steeg de maandelijkse omzet per klant in dat segment wel. Dat compenseerde voor het verlies van 24.000 vaste aansluitingen, waardoor de omzet daar bijna 1% steeg.

Kern van KPN's strategie is het insluiten van de klant in alles-in-één-abonnementen, voor zowel vaste als mobiele diensten. Dat soort klanten zijn minder gevoelig voor prijsstijgingen en zeggen minder snel hun abonnement op. Afgelopen kwartaal kreeg KPN er 41 duizend van dat soort abonnee's bij, die bijna allemaal eerder een abonnement hadden bij het budgetmerk Telfort.

Inleveren op de zakelijke markt
Op de zakelijke markt nam de omzet met 5,5% af. Dat komt deels doordat KPN klanten zelf een alternatief biedt voor de traditionele vaste lijnen, wat ten koste gaat van omzet. Het telecombedrijf hoopt dat het die klanten – als ze eenmaal op het nieuwe zakelijke platform zitten – makkelijker kan verleiden tot het afnemen van andere diensten, zoals data-opslag en internetbeveiliging. De omzet uit die diensten stijgt ook wel, maar daar staat weer een flinke daling van de omzet uit de verkoop van softwarelicenties en hardware tegenover.

KPN verliest ook omzet omdat het niet langer meedingt naar contracten die in de ogen van het bedrijf onder de streep te weinig opleveren. Vooral in het segment grote bedrijven en organisaties verkoopt KPN hierdoor minder mobiele abonnementen. De omzet uit mobiele diensten voor de zakelijke markt daalde met ruim 8%.

Boven verwachting
Tegenover de omzetdaling stelt KPN forse kostenbesparingen, waaronder op personeel en IT. Het aangepaste bruto bedrijfsresultaat kwam daardoor 3,6% hoger uit op €594 mln. Dat is flink hoger dan de gemiddelde analistenverwachting van €579. Het bedrijf stelt de verwachting voor de ebitda voor het hele jaar ook licht naar boven bij. Verwachtte KPN eerder een ebitda in lijn met 2018, daar voorziet het nu een lichte groei.

De vrije kasstroom kwam met een daling van 34% tot €147 mln wel veel lager uit dan analisten hadden voorspeld. Dat komt onder meer door de investering in de aanleg van glasvezel. Tot 2021 wil KPN ongeveer en miljoen huishoudens aansluiten op glasvezel.

Het was woensdag de laatste keer dat ceo Maximo Ibarra de cijfers van KPN presenteerde. De Italiaan kondigde in juni aan dat hij na ruim een jaar zijn functie alweer neerlegt wegens 'dringende familie omstandigheden'. Een dag later werd bekend dat hij terugkeert naar Italië en daar het bedrijf Sky Italia gaat leiden.

Ibarra vertrekt officieel in september. Het bedrijf heeft nog geen nieuws te melden over wie hem gaat opvolgen. 'De raad van commissarissen is er nog mee bezig', meldde Ibarra woensdag zelf.
1.739 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... 83 84 85 86 87 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

KPN Koninklijke Meer »

Koers 2,205   Verschil -0,10 (-4,21%)
Laag 2,203   Volume 5.236.917
Hoog 2,258   Gem. Volume 11.965.444
28 feb 2020 10:14
label premium

KPN: tegenvallende prognoses

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Bod op KPN? 1 februari 2019 14:30
Arend Jan Kamp over KPN 31 januari 2018 14:32
Arend Jan Kamp over KPN 7 december 2017 16:20