Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,485 16 apr 2024 17:10
  • -0,295 (-1,87%) Dagrange 15,460 - 15,655
  • 1.891.475 Gem. (3M) 3,5M

ABN AMRO 2019

2.947 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 148 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. BASF en BAYER kopen 9 januari 2019 10:36

    Volgens technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets staat de AEX aan de vooravond van een ongekende stijging. "Eerst nog even het kruid droog houden, maar zodra de AEX richting de 460 punten beweegt gefaseerd gaan kopen, in de verwachting dat die bodem zich gaat ontwikkelen", luidt het advies van Van den Akker. Waarna in de tweede helft van het jaar volgens de technisch analist alle remmen los kunnen.

    www.deaandeelhouder.nl/videos/aandele...

  2. forum rang 10 voda 9 januari 2019 17:14
    NWB neemt leningen over van ABN AMRO

    Gepubliceerd op 9 jan 2019 om 16:55 | Views: 390

    ABN AMRO 16:46
    21,44 -0,03 (-0,14%)

    AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse Waterschapsbank (NWB) neemt een portefeuille met daarin 2 miljard euro aan leningen over van ABN AMRO. De partijen bereikten daarover een principe-akkoord zo meldde de NWB, een belangrijke financier van de Nederlandse publieke sector.

    Het gaat om langlopende leningen aan onder meer woningcorporaties, gemeenten, ziekenhuizen en drinkwaterbedrijven. Volgens de partijen wordt gewerkt aan een gefaseerde overname. Deze wordt de komende weken afgerond. Voor de NWB is het de grootste overname van een leningenportefeuille ooit.
  3. matin 11 januari 2019 10:11
    quote:

    wilfredo schreef op 9 januari 2019 10:49:

    Stijging ABN valt mij tegen de afgelopen dagen

    Heb werkelijk geen idee waarom ABN zo laag staat.

    Faillisementen op het laagste punt.
    Werkeloosheid op het laagste punt.
    Booming huizenmarkt
    Economie draait ook in 2019 en 2020 nog zeer behoorlijk in Nederland.
    Dividendrendement van haast 7.5%

    Maar ja zal wel iets niet zien wat de markt wel ziet.
  4. BASF en BAYER kopen 15 januari 2019 16:51
    Hopelijk hebben geen aandelen in Julius Baer:-)

    Vanwege onenigheid bij ABN vertrokken Zoutendijk naar Zwitsers Julius BärVanwege onenigheid bij ABN vertrokken Zoutendijk naar Zwitsers Julius Bär
    14 januari 2019 13:52
    Laatste update: 1 dag, 1 uur geleden
    16

    Voormalig president-commissaris Olga Zoutendijk van ABN AMRO gaat aan de slag bij de Zwitserse vermogensbeheerder Julius Bär. Zij is voorgedragen als commissaris.

    Haar nominatie wordt voorgelegd op de aandeelhoudersvergadering van Julius Bär in april. Zoutendijk (1961) vertrok vorig jaar als president-commissaris bij ABN AMRO na onenigheid over haar leiderschapsstijl. Ze was sinds mei 2016 voorzitter van de raad van commissarissen bij de bank.

    Binnen de ABN AMRO bank was onvrede over haar functioneren. Volgens ingewijden - iets wat Zoutendijk zelf ontkende - zou zij zichzelf naar voren hebben geschoven als opvolger van bestuursvoorzitter Gerrit Zalm. Een andere reden voor haar vertrek zou zijn geweest dat zij zich te veel bemoeide met de strategie en operationele zaken. Zalm zelf zei dat "haar benoeming een ongelukkige geweest was die de bank schade berokkent".[3]

    In januari 2019 werd bekend dat Zoutendijk aan de slag gaat als commissaris bij de Zwitserse vermogensbeheerder Julius Bär.[4]
  5. forum rang 10 voda 16 januari 2019 16:52
    MeesPierson minder positief over aandelen

    Gepubliceerd op 16 jan 2019 om 12:10 | Views: 3.079

    ABN AMRO 16:34
    22,52 +0,44 (+1,99%)

    AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO MeesPierson is minder positief over aandelen, vanwege de tragere groeiverwachtingen voor de wereldeconomie, de verwachte afname van de bedrijfswinsten en geopolitieke onzekerheden. Dat schrijft de vermogensbeheerder van ABN AMRO in een rapport.

    ,,De bedrijfswinsten die analisten verwachten, kunnen wel eens te optimistisch zijn. We verwachten geen recessie, maar de economie staat momenteel onder druk. Het groeitempo van de wereldeconomie neemt in 2019 waarschijnlijk af. Daardoor vertraagt de winstgroei van bedrijven. Bovendien is er de politieke onzekerheid rond brexit en de politieke partijen in de Verenigde Staten hebben een moeizame relatie. De lagere groeiverwachtingen en de politieke onzekerheden vragen om een voorzichtigere houding ten opzichte van aandelen'', aldus Ralph Wessels, hoofd beleggingsstrategie bij ABN AMRO MeesPierson.

    ABN AMRO MeesPierson verwacht dat er in de komende maanden meer duidelijk wordt over de impact van lagere groei op de bedrijfswinsten. ,,Het bedrijfscijferseizoen is in aantocht en dat kan interessante inzichten opleveren over de verwachtingen die bedrijven afgeven voor 2019. Voor nu denken wij dat een voorzichtigere beleggingshouding ten opzichte van aandelen is gerechtvaardigd'', aldus Wessels.
  6. forum rang 10 voda 17 januari 2019 21:19
    ABN Amro doet mee in uitbundige kredietverlening in Duitsland

    De kredietverlening aan bedrijven in Duitsland is opnieuw sterk gegroeid en het Nederlandse ABN Amro speelt daar samen met andere buitenlandse banken een steeds grotere rol in.

    Sinds de invoering van de euro verstrekten Duitse en buitenlandse banken in Duitsland nog nooit zoveel krediet als aflopen derde kwartaal, bleek donderdag uit cijfers van Deutsche Bank. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2017 steeg het volume met 5,4%.

    Felix Hufeld, bestuursvoorzitter van de Duitse financiële waakhond BafinHollandse Hoogte / Imago Stock & People GmbH

    De opvallend ruimhartige zakelijke kredietverlening is reden voor de Duitse bankentoezichthouder Bafin om later deze maand een enquête te houden onder honderd banken, aldus de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Volgens de krant is de toezichthouder aangespoord door klachten van Commerzbank over felle concurrentie van buitenlandse banken zoals het Nederlandse ABN Amro en het Franse Crédit Agricole.

    Commerzbank-cfo Stephan Engels heeft volgens de FAZ regelmatig geklaagd over krimpende kredietmarges in de zakelijke kredietverlening. Dat is deels te wijten aan de historisch lage rentestand maar ook aan de toegenomen concurrentie van buitenlandse banken.

    Opmars buitenlandse banken
    Binnenlandse en buitenlandse banken in Duitsland concurreren fel om de gunst van bedrijven uit de relatief veilige ‘Mittelstand’, de ruggengraat van de Duitse economie. Volgens de analyse van Deutsche Bank hebben binnenlandse kredietbanken in Duitsland marktaandeel verloren aan buitenlandse banken. De kredietportefeuille van buitenlandse banken in Duitsland is in een jaar tijd met 17,3% gegroeid tegenover 2% groei voor de binnenlandse kredietbanken.

    Ook opvallend is de comeback van de regionale Landesbanken die hun marktaandeel sinds de kredietcrisis van 2008 aanzienlijk hadden zien krimpen. De kredietportefeuille van Landesbanken is in een jaar tijd met 3,5% gegroeid, veruit het beste resultaat sinds de financiële crisis.

    De uitbundige kredietverlening spreidt zich uit over veel sectoren. Vooral de verwerkende industrie en de dienstensector kregen beduidend meer krediet. Maar ook de kredietverlening aan de automobielindustrie die voor immense uitdagingen staat nam licht toe.

    Einde krediethausse?
    Deutsche Bank noemt het ‘opmerkelijk’ dat de kredietverlening zich heeft losgekoppeld van het verzwakkende macro-economische momentum. Maar dat zal niet zo blijven, voorspellen de analisten. De piek in de krediethausse is in zicht. Duitsland gaat door een economische vertraging met potentieel een ‘aanzienlijke achteruitgang’ van de economie.

    In het derde kwartaal kromp de Duitse economie met 0,2% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het Duitse BBP groeide in 2018 met 1,5%. Deutsche Bank heeft de prognose voor 2019 herzien naar 1%.

    Veel van de kleinere kredietinstellingen in Duitsland, waar de Bafin toezicht op houdt, zijn sterk afhankelijk zijn van de marges die een bank behaalt bij het uitlenen van het geld van klanten. Om problemen met wanbetaling in economisch zwakkere tijden te voorkomen, wil de financiële waakhond kwantitatieve overzichten van kredietportefeuilles, kredietratings, looptijden en rentetarieven onder de loep nemen, aldus de FAZ. Ook zal het onderpand achter leningen worden onderzocht.

    Eurozone trekt ook aan
    De kredietverlening in de eurozone blijft nog steeds achter bij die krediethausse in Duitsland maar de kloof is de laatste kwartalen kleiner geworden. Volgens Deutsche Bank is de kredietverlening aan niet-financiële ondernemingen in de eurozone de laatste tijd ‘aanzienlijk’ toegenomen. Voor de Europese Centrale Bank kan dat een succes genoemd worden. De extreem ruime monetaire politiek was bedoeld om de kredietverlening aan het bedrijfsleven aan te jagen.

    fd.nl/ondernemen/1286068/abn-amro-doe...
  7. Optiebelegger 21 januari 2019 12:29
    quote:

    amarillus1969 schreef op 15 januari 2019 17:13:

    weer storing bij abnamro......... je betaald veel provisie en dit is natuurlijk overmacht.
    Je moet snel een nieuwe bank nemen, vandaag zijn de marginverplichtingen van geschreven opties meer dan verdubbeld, ongeveer 115 % gemiddeld !!!!!!
  8. Optiebelegger 21 januari 2019 12:42
    quote:

    amarillus1969 schreef op 21 januari 2019 12:33:

    tip? ben driftig aan afbouwen bij abn. niet normaal. gedekte put en nog mogelijk dat dagelijks wijzigd.
    De bank is gered met ons belasting geld en als dank roken ze de particuliere beleggers uit, snel wegwezen en een rekening openen bij BINCK !!!!!!
2.947 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 148 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links