Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
782 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jaar2018
0
NORDEA is de ideale bank om met de ABN AMRO Bank te gaan fuseren :-)


Nordea Bank deed ook aan witwassen'
=============================

Gepubliceerd op 4 mrt 2019 om 12:10

HELSINKI (AFN/BLOOMBERG) - Ook de Scandinavische bank Nordea is mogelijk betrokken bij een witwasaffaire. De Finse publieke omroep Yle onthult maandag in een programma hoe het concern honderden miljoenen euro's aan verdachte kasstromen zou hebben verwerkt. Dat staat in een aankondiging op de website van Yle.
De details van de uitzending zijn nog niet bekend. Nordea-topman Casper von Koskull zal maandagavond in een ander tv-programma verschijnen, waar hij het ook over witwassen zal hebben.
Nordea liet in een reactie weten op de hoogte te zijn van de uitzending van Yle. De bank kreeg eerder al te maken met boetes van financiële toezichthouders in Zweden vanwege het overschrijden van witwasregels.
Scandinavische banken komen laatste tijd vaker in het nieuws in verband met witwassen. Vorig jaar werd bekend dat Danske Bank van 2007 tot en met 2014 miljarden euro's aan dubieuze geldstromen had verwerkt. Onlangs beschuldigde een tv-programma op de Zweedse televisie Swedbank van betrokkenheid bij het witwasschandaal bij Danske.

Bowski
0
lisja
0
De koers kan echt met grote stappen omhoog vanaf het moment dat men de kwaliteiten van het personeel en de mooie organisatie gaat stabiliseren. Vervolgens zich volledig gaat toeleggen op klantbelang en verdere innovatie. Alles is hiervoor binnen deze mooie bank aanwezig, nu het rendement nog.

Of toch een overname. Dat zie ik op korte termijn niet zitten, edoch je weet maar nooit.
havik of duif
0
Wie moet dan het meerderheidsbelang van de staat overnemen terwijl men wil dat het een Nederlandse bank blijft?
[verwijderd]
0
Dat belang kan nog wel eens sneller verkocht worden dan wij denken.
Als straks die rooie rakkers aan de macht komen en hun favoriete hobby's gaan uit oefenen dan gaat dat weer geld kosten. En waar valt dan nog wat te halen?
O ja....we hebben nog 56% in een bank op de plank liggen.
Maar zou mss ook wel gunstig kunnen zijn....
alrob
0
Vandaag sinds tijden weer ingestapt, met enkel aandelen. Voorzichtig dus. Voor de lange termijn. Ik ben een aandelenportefeuille aan het optuigen, vooral bestaande uit achtergebleven euronext-aandelen met een beetje dividend en overnamefantasie. Tot nu toe ABNAMRO, Brunel, PostNL en TomTom. Ik zoek verder.
Erny
0
quote:

alrob schreef op 4 mrt 2019 om 20:39:


Vandaag sinds tijden weer ingestapt, met enkel aandelen. Voorzichtig dus. Voor de lange termijn. Ik ben een aandelenportefeuille aan het optuigen, vooral bestaande uit achtergebleven euronext-aandelen met een beetje dividend en overnamefantasie. Tot nu toe ABNAMRO, Brunel, PostNL en TomTom. Ik zoek verder.

Waarom ABN AMRO, als ik dat vragen mag ?
duiveltje
0
Vind het ook een mooi aandeel, maar ik wacht de bankschandalen even af.
Banken zijn nu wel voorzichtiger, maar misschien nog oud zeer.
havik of duif
1
Ritageld
0
ABN AMRO en ING worden waarschijnlijk gedumpt door een paar grote beleggers i.v.m. witwas zaak!
Portisch
0
Heb alles verkocht.
Witwasschandaal heeft in Scandinavische landen de bankaandelen geen goed gedaan.
Zijn wij nu aan de beurt.
SlechteBelegger
0
Wij zijn al aan de beurt geweest. Kijk maar eens naar de koers van ING. Vorig jaar 16 nu 11.
nemo77
0
Is dit een (type)foutje?


Datum Advies Koersdoel Financiële instelling Analist
01-03-2019 Neutral € 68,00 Goldman Sachs
01-03-2019 Hold € 24,00 HSBC

[De individuele adviezen worden samengesteld en aangeleverd door: Share Company.
Toezichthouder: Autoriteit Financiële Markten.
BinckBank, Barbara Strozzilaan 310, 1083 HN Amsterdam, Nederland.]
Ritageld
0
Nu mogen we het nog op zijn Engels zeggen, na de Brexit moet van Macron het in het Frans: I'm not amused.
Kroq
0
Dit misschien?

Het geld komt uit een web van bedrijven die werden gebruikt om dubieus geld Rusland uit te krijgen, zo blijkt uit gelekte documenten die in handen zijn van het journalistencollectief occrp (Organized Crime and Corruption Reporting Project) en het Nederlandse platform voor onderzoeksjournalistiek Investico. Het journalistencollectief en de Litouwse nieuwssite 15min.lt ontvingen ruim 1,3 miljoen banktransacties, e-mails en contracten van twee Litouwse banken die worden vervolgd omdat ze jarenlang niets deden om witwassen en fraude te voorkomen. Wie de documenten heeft gelekt, is onbekend.

Nederlandse banken spelen daarin een belangrijke rol. De gelekte stukken laten zien hoe de twee Litouwse banken door de Russische investeringsbank Troika Dialog werden gebruikt als toegangspoort tot de rest van Europa. Vanuit Litouwen kwam bijna een miljard euro terecht op Nederlandse bankrekeningen of bij Nederlandse bedrijven. Het grootste deel ging naar de Amsterdam Trade Bank (het Nederlandse filiaal van de Russische Alfa Bank) en de Nederlandse vestiging van de Turkse GarantiBank.

Een deel van het geld dat naar Nederland stroomde, naar schatting 238 miljoen, kwam direct uit een netwerk van bedrijven dat door de Russische bank werd opgezet om geld wit te wassen. Niet alleen de boten van Heesen werden ermee betaald. Ook ABN Amro en ING Bank waren betrokken bij miljoenenbetalingen die afkomstig waren van Troika Bank en meerdere kenmerken hebben van witwassen. Een van de bedrijven die werden aangestuurd door Troika Bank had zelfs een bankrekening bij het ing-filiaal in Moskou. En een onderdeel van ABN Amro dat werd gekocht door de Royal Bank of Scotland regelde een serie betalingen die uitkomen bij Sergej Roldoegin, cellist en peetoom van Poetins eerste kind, die wordt gezien als zijn stroman.

Hoe kon dit allemaal gebeuren onder het toeziend oog van De Nederlandsche Bank (dnb)? Het is banken verboden om transacties uit te voeren zolang ze niet weten wie daarvan profiteert, maar volgens De Nederlandsche Bank hebben banken nog altijd vaak geen idee wie er achter anonieme bedrijven schuilgaan. dnb wil alleen in algemene termen zeggen wat ze doet tegen witwassen, maar gaat niet in op specifieke vragen.

Paul Vlaanderen, oud-president van de internationale anti-witwasorganisatie fatf en voorzitter van de anti-corruptieorganisatie Transparency International, vindt dat de toezichthouder haar taak serieuzer moet nemen. ‘dnb heeft een heel dure plicht om de teugels strakker aan te trekken. ing heeft laatst voor 775 miljoen euro geschikt met het Openbaar Ministerie omdat het jarenlang te weinig deed tegen witwassen. Daar is iets misgegaan bij dnb. Ik zou het zeer gepast vinden als de toezichthouder in het openbaar een reactie geeft over hoe ze hun toezicht gaan verbeteren. We moeten zorgen dat het niet nog een keer gebeurt. De schade van witwassen is onvoorstelbaar groot, het is crimineel, het ondergraaft de rechtsstaat en de democratie.’

Het web van Troika Bank omvatte bijna tachtig anonieme bedrijven die vrijwel allemaal een bankrekening hadden bij de verdachte Litouwse banken. In deze ‘Troika Laundromat’ flitsten miljarden op en neer tussen offshorebedrijven en anonieme bankrekeningen. Deze wasautomaat fungeerde als parallelle, clandestiene bank, die financiële diensten bood aan rijke Russen. Naar schatting ging er 3,5 miljard euro door de wasmachine.

Behalve naar genoemde Roldoegin, cello spelend boezemvriend van Poetin, ging een deel van dit geld naar Gagik Tsarukyan, de grootste oligarch van Armenië. Ook Zoran Djordjevic, voormalig minister van Arbeid en Defensie in Servië, ontving geld uit de wasautomaat, evenals verschillende Russische oligarchen. Een deel van het geld is afkomstig van bedrijven die betrokken waren bij georganiseerde misdaad of fraude. De advocaat Magnitski bracht de fraude aan het licht en werd vervolgens gevangen gezet. Hij overleed in de cel.

Investico onderzocht in samenwerking met Trouw en De Groene Amsterdammer de betalingen van Ruslands rijken en ontdekte hoe een papieren werkelijkheid ervoor kan zorgen dat banken miljarden aan verdacht geld accepteren en dubieus Russisch geld na een virtuele reis langs Europese banken als hagelwitte euro’s weer naar buiten komt.

www.groene.nl/artikel/hoe-bont-u-het-...
Hoppschwiiz
0
Zoals een grote institutionel belegger eens zei:” I never invest in financials. It’s like entering a darkroom, with holes in the floor.”
prims
0
Reactie ABN Amro ( uit Trouw)

“De transacties en rekeningen die Trouw en Investico hebben gevonden waar ABN Amro wordt genoemd zijn transacties van het oude ABN Amro. Het oude ABN Amro is in 2007 gekocht en opgedeeld door RFS: de drie banken Royal Bank of Scotland (RBS), Fortis en Santander. Het deel waar deze rekeningen/transacties toe behoren is het deel dat is overgenomen door RBS.

“Per 7 februari 2008 was de opsplitsing en overgang naar RBS (en Santander en Fortis) een feit en bestond het oude ABN Amro niet meer. Alle data, klanten, rekeningen inclusief juridisch eigendom, verantwoordelijkheden en legacy zijn vanaf die datum overgegaan naar de nieuwe eigenaren (RFS). De naam ABN Amro is meegegaan met de delen die naar Fortis zijn overgegaan.

“Het huidige ABN Amro is in naam weliswaar dezelfde als het oude ABN Amro maar qua entiteit een geheel nieuwe bank (opgericht op 9 april 2009 uit de door de Nederlandse staat genationaliseerde (‘Nederlandse’) delen van het omgevallen Fortis Bank België).

Wij kunnen (daarom) in onze systemen over de door jullie gevonden transacties en rekeningen niets vinden. Wel hebben we in oude archiefdata kunnen zien dat de door jullie gevonden rekening hoort bij het gedeelte dat door RBS is overgenomen in 2008. Maar die archiefdata zijn statisch, we beschikken niet over verdere gegevens over deze rekening of op die rekening gedane transacties.”

Royal Bank of Scotland reageerde niet op vragen van Trouw en Investico
782 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ABN AMRO Meer »

Koers 19,280   Verschil -0,11 (-0,57%)
Laag 19,140   Volume 2.094.310
Hoog 19,360   Gem. Volume 2.846.330
17-mei-19 17:35
label premium

ABN Amro stelt licht teleur

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium