Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beter Bed 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.829 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ff wachten nog
0
quote:

Blanco rolling schreef op 19 jul 2019 om 19:20:


Hoe zit het met die claim tegen BASF?

Die staat.
Vaerminos
0
quote:

Kaspersky schreef op 19 jul 2019 om 08:24:


[...]
Wat is jouw voorspelling?Nou, bij puur toeval zat ik toch aardig goed met mijn voorspelling van 21%.
Kaviaar
0
Via Google translate

Overeenkomst bereikt met banken en grootaandeelhouders om de uittreding van Matratzen Concord te vergemakkelijken

Beter Bed Holding kondigt de vergelijkbare verkoopomzet van Q2 2019 aan met 2,4%


Hoogtepunten: Liquiditeitsprobleem is behandeld:
Ontheffingen overeengekomen met banken over convenanttest van de bestaande convenanten; er zullen nieuwe convenanten komen op 30 september 2019.
Beveiligde lening van € 7 miljoen verstrekt door drie grootaandeelhouders.
Verwachte voltooiing van de, eerder aangekondigde, volledige of gedeeltelijke exit van Matratzen Concord voor het einde van 2019.
Reeds verschillende partijen hebben serieuze belangstelling getoond.

Met deze acties zal Beter Bed Holding in staat worden gesteld verder te groeien en de goede verkoopprestaties in de resterende markten te versnellen en te versnellen.

Trading update: In het tweede kwartaal van 2019 was de omzet vrijwel stabiel op € 88,6 miljoen. De like-for-like omzet steeg met 2,4% als gevolg van een goede omzetstijging bij Beter Bed in de Benelux, Zweden en bij DBC Wholesale, die de daling bij Matratzen Concord compenseerde.

John Kruijssen, CEO van Beter Bed Holding, licht toe: "In de afgelopen periode hebben we een constructieve dialoog met onze banken gevoerd en ik ben verheugd om aan te kondigen dat we tot een akkoord zijn gekomen. Tegelijkertijd konden we extra financiering van onze grote aandeelhouders veiligstellen. Dit toont aan dat we belangrijke belanghebbenden hebben die vertrouwen hebben in de strategische richting en dat we de juiste acties ondernemen om weer op het goede spoor te komen bij een financieel gezond bedrijf met sterke vooruitzichten. Het aangekondigde financiële korte termijn platform, door tijdelijk af te zien van convenanten en een beveiligde lening, stelt ons in staat door te gaan met het proces om de volledige of gedeeltelijke exit alternatieven voor Matratzen Concord te onderzoeken.

Tegelijkertijd zal onze belangrijkste focus blijven liggen op het versnellen van onze activiteiten in de Benelux, die een sterke verkoopprestatie vertoonden in het tweede kwartaal van dit jaar, met een grotere focus op Zweden en op het stimuleren van de digitale en wholesale-kanalen, waar de huidige groeipercentages liggen voor op wat aanvankelijk werd verwacht. Hoewel de algemene marktomstandigheden essentieel blijven, zijn wij van mening dat deze activiteiten en hun huidige prestaties ons goed positioneren voor een duurzame toekomst. '

Financieringsarrangementen De constructieve dialogen met de banken over de financieringsregelingen hebben geleid tot tijdelijke opheffing van de bestaande convenanttest. Op basis van de bevestiging van het bedrijfsplan door een onafhankelijke dienstverlener, zullen de convenanten onder de faciliteiten worden gewijzigd in nieuwe convenanten voor de periode 30 september 2019 tot 30 juni 2020. Daarnaast zal Beter Bed Holding verschillende mijlpalen en voorwaarden moeten halen
op de middellange termijn. Als onderdeel van de overeenkomst heeft Beter Bed Holding een extra € 3 miljoen opgenomen onder de bestaande doorlopende kredietfaciliteit, waardoor beide bestaande faciliteiten nu volledig zijn getrokken.

Als onderdeel van de overeenkomst kwamen drie grote aandeelhouders overeen dat ze een lening van € 7 miljoen met een vervaldatum van 15 juli 2020 zouden verstrekken, in twee gelijke tranches; één tranche te verstrekken bij de uitvoering van de documentatie en de andere tranche bij een bevredigende bevestiging van het bedrijfsplan door een onafhankelijke dienstverlener. De aandeelhouderslening moet worden gegarandeerd door tweede-rangs waarborgen op de Nederlandse activa van Beter Bed Holding. De rente op deze lening is Euribor plus de hoogste van (i) 2% per jaar, of (ii) de marge van de bestaande doorlopende kredietfaciliteit bij de banken. De aandeelhouders hebben recht op een extra voordeel, dat kan bestaan ??uit alle middelen, waaronder de uitgifte van aandelen of aan aandelen gekoppelde instrumenten, die zo snel mogelijk moeten worden bepaald als weerspiegeling van een billijke vergoeding voor het verschaffen van de essentiële liquiditeit die de aandeelhouders korte tijdspanne.
Kaviaar
0
Vervolg

De Benelux-regio Beter Bed realiseerde in Q2 2019 een omzet van € 38,7 miljoen, een sterke groei van 14,8% op de totale omzet en 13,8% op like-for-like omzet. De halfjaarlijkse omzet van € 83,1 miljoen van de winkels Beter Bed en Beddenreus in de Benelux betekende een stijging van 6,4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, of + 5,5% like-for-like. De like-for-like orderintake liet een groei van 3,4% zien. Deze goede verkoopprestaties weerspiegelen de toegenomen investeringen in zowel de bruto marge als de supply chain-kosten om het orderboek te leveren dat aan het begin van het tweede kwartaal record hoog was.

De omzet in Nederland zette de goede trend voort door (i) de toevoeging van nieuwe merken zoals Tempur en het allereerste volledig ronde boxspringelement, (ii) een aanhoudende sterke online en digitale propositie, en (iii) nieuwe campagnes en agressieve promoties. Ook verbeteren de verkoopprestaties in België gestaag. Onder nieuw Belgisch leiderschap is het commerciële programma versterkt en zijn de lokale activiteiten verbeterd met als resultaat een verbetering van de like-for-like-prestaties. Het online kanaalaandeel in de Benelux steeg tot boven de 10%, vooral dankzij de sterke vooruitgang via beterbed.nl en ondersteund door groei in belangrijke markten, zoals bol.com, Fonq en Wehkamp.
Deze positieve verkoopresultaten hebben geleid tot een gestaag groeiend marktaandeel in de Benelux. Om deze groeipercentages te ondersteunen, heeft Beter Bed een aantal verdere verbeteringen in zijn commerciële propositie geïntroduceerd, vooral gericht op nieuwe producten en campagnes. Bovendien wordt verwacht dat de aanzienlijk vereenvoudigde en verbeterde toeleveringsketen zal leiden tot een betere dienstverlening en doorvoer naar klanten.

Matratzen Concord DACH De Matratzen Concord-winkels in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH) realiseerden een omzet van € 44,7 miljoen in Q2 2019, een daling van 15,2% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Deze daling is het gevolg van de sluiting van 165 niet-winstgevende winkels in de afgelopen 12 maanden, evenals een like-for-like omzetdaling van 6,4% in de overige winkels. Terwijl Beter Bed Holding de gedeeltelijke of volledige exit van Matratzen Concord onderzoekt, blijft het eerder aangekondigde verbeteringsprogramma pushen om de historische positie van Matratzen Concord als value-for-money leider voor de resterende winkels te herwinnen. Beter Bed Holding streeft ernaar het eerder aangekondigde proces van een, volledige of gedeeltelijke, exit van Matratzen Concord vóór het einde van 2019 af te ronden. Reeds verschillende partijen hebben serieuze belangstelling getoond. Het bedrijf heeft aanzienlijke eenmalige kosten gemaakt en zal dit op korte termijn blijven doen in verband met de bereikte overeenkomst en de beoordeling en oplossing van de situatie met betrekking tot Matratzen Concord.

Nieuwe activiteiten De nieuwe bedrijven, bestaande uit Sängjätten in Zweden en de DBC groothandel, realiseerden een omzet van € 5,2 miljoen, wat een sterke totale omzetgroei betekent van 62,5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, en een gelijkaardige omzetgroei van 27,9%. Sängjätten meldde een sterke omzetstijging, met goede vooruitgang als gevolg van (i) agressieve commerciële activiteiten (betere prijzen en promoties), (ii) de toevoeging van nieuwe merken Tempur en Ecolife, (iii) vereenvoudigde en versterkte winkelprocessen, en (iv ) een gereorganiseerde supply chain met aanzienlijk verbeterde klantprestaties en lagere kosten. De DBC-groothandelsactiviteiten lieten voortdurende sterke verkoopresultaten zien, zowel voor bestaande B2B-klanten als voor nieuwe klanten waaraan de eerste bestellingen werden geleverd. We blijven nieuwe B2B-klanten toevoegen, waaronder lokale dealers en internationale retailers. Voor de toekomst blijft groeiversnelling een belangrijk aandachtspunt en een kans.

Beter Bed Holding zal haar volledige resultaten publiceren in de eerste helft van 2019 op 30 augustus 2019.
Lunpro20
0
Na me verlies te hebben genomen vanaf 13 euro op 9 euro en de andere helft op 6 euro zit ik toch te twijfelen om weer een positie te nemen in BeterBed als lange termijn belegging.
E van B
0
Ik verwacht dat die steiging doorzet maandag . Eind volgende week 4 euro schat ik in.
Vaerminos
0
quote:

E van B schreef op 20 jul 2019 om 12:14:


Ik verwacht dat die steiging doorzet maandag . Eind volgende week 4 euro schat ik in.


Ik zie zoiets dergelijks alleen gebeuren als 1 of 2 grootaandeelhouders hun belang vergroten. Dat verwacht ik niet voordat het kostenplaatje ook bekend is.

Mijn verwachting voor eind volgende week is dan ook 2,55 en de koers zal rond de 3 euro liggen medio augustus.
Vaerminos
0
quote:

Lunpro20 schreef op 20 jul 2019 om 11:16:


Na me verlies te hebben genomen vanaf 13 euro op 9 euro en de andere helft op 6 euro zit ik toch te twijfelen om weer een positie te nemen in BeterBed als lange termijn belegging.De onzekerheid die voor de daling van 4 euro naar 2,30 zorgde, is grotendeels weggenomen met de aankondiging van gisteren. Ik denk dat je overweging nu een stuk veiliger is dan de afgelopen 2-3 weken.
Bob777
0
quote:

Vaerminos schreef op 20 jul 2019 om 13:58:


[...]

Ik zie zoiets dergelijks alleen gebeuren als 1 of 2 grootaandeelhouders hun belang vergroten. Dat verwacht ik niet voordat het kostenplaatje ook bekend is.

Mijn verwachting voor eind volgende week is dan ook 2,55 en de koers zal rond de 3 euro liggen medio augustus.


Ik denk dat dit kostenplaatje wel al bekend is. En dat ze op basis daarvan op 7 miljoen zijn uitgekomen. Door dat de einddatum van de lening in 2020 ligt mag ik aannemen dat deze kosten relatief mee vallen omdat met er van uitgaat het dan zonder de extra 7 miljoen te moeten kunnen doen en tevens weer binnen de lijntjes van het bank convenant te zitten.
Ik denk dat Breedinvest, Teslin en de Engh de lening verstrekken en dat deze partijen hun belang nu ook al hebben uitgebreid maar dat deze nog net binnen een drempelwaarde vallen de uitverkoop van NN en Lazard Fréres Gestion SAS heeft ook kopers opgeleverd en het zal me niets verbazen dat dat deze 3 waren.
Moneyball
0
quote:

E van B schreef op 20 jul 2019 om 12:14:


Ik verwacht dat die steiging doorzet maandag . Eind volgende week 4 euro schat ik in.


Iets aan de optimistische kant m.i......maar naar 3+ zou het toch vrij vlot moeten kunnen. Korte termijn risico is flink gedaald en cijfers Benelux sterk. Ook online groei. Benieuwd wat verkoop MC gaat opleveren of kosten. Iemand enig idee?
Moneyball
0

Overigens erg jammer en teleurstellend dat de waiver van de banken icm de lening van aandeelhouders pas rondkomt na publieke aankondiging van liquiditeitsproblemen. Als men die deal iets eerder in stilte had kunnen sluiten dan hadden we nog aan 4+ gestaan.

CEO Kruijssen is niet van half werk en laat niet aanmodderen. Heel goed. Zijn positieve toon bij Q4’18 en Q1’2019 bleek echter niet te corresponderen met de feitelijkheid. Hoewel ik enige positiviteit begrijp vind ik wel dat beleggers hierdoor wel wat op het verkeerde been zijn gezet.
Paco de belegger
0
quote:

Moneyball schreef op 20 jul 2019 om 22:21:Overigens erg jammer en teleurstellend dat de waiver van de banken icm de lening van aandeelhouders pas rondkomt na publieke aankondiging van liquiditeitsproblemen. Als men die deal iets eerder in stilte had kunnen sluiten dan hadden we nog aan 4+ gestaan.

CEO Kruijssen is niet van half werk en laat niet aanmodderen. Heel goed. Zijn positieve toon bij Q4’18 en Q1’2019 bleek echter niet te corresponderen met de feitelijkheid. Hoewel ik enige positiviteit begrijp vind ik wel dat beleggers hierdoor wel wat op het verkeerde been zijn gezet.


Helemaal eens. Positief is goed, maar koersgevoelige info moet wel realistisch zijn. De VEB gaat dit zeker uitzoeken.
ff wachten nog
0
quote:

E van B schreef op 20 jul 2019 om 12:14:


Ik verwacht dat die steiging doorzet maandag . Eind volgende week 4 euro schat ik in.


Daar zou ik maar niet op rekenen. De € 3,-- is nog ver weg laat staan € 4,00
Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Zeer waarschijnlijk gaan ze ook in 2020 het dividend passeren en dat helpt natuurlijk ook niet mee. We gaan het zien maar ik denk dat er nog heel wat water door de maas zal stromen voor we boven de € 3,-- staan.
Leefloon
0
quote:

ff wachten nog schreef op 21 jul 2019 om 17:54:

Zeer waarschijnlijk gaan ze ook in 2020 het dividend passeren

Dividend lijkt mij niet het dominerende thema. Doorrekening van mogelijke plannen en bijbehorende scenario's, hopelijk met discount voor allerlei risico's, wel.
ff wachten nog
0
quote:

Leefloon schreef op 21 jul 2019 om 18:12:


[...]
Dividend lijkt mij niet het dominerende thema. Doorrekening van mogelijke plannen en bijbehorende scenario's, hopelijk met discount voor allerlei risico's, wel.
Geen dominerend thema maar wel zeer belangrijk! De eerste grootaandeelhouder die uitstapte (Kempen) deed dat omdat er geen dividend meer werd uitgekeerd en oh oh wat hebben die een goede keus gemaakt op dat moment.
Bob777
0
Ook al is er in 2020 geen dividend. Als ze het volgend jaar zonder die 7 miljoen extra lening kunnen doen en ze zitten weer binnen de bank convenanten dan is het dividend rendement in 2021 op de huidige koers heel erg hoog. Na mate het duidelijker wordt dat ze dit gaat lukken zal de koers met gemak op 6 euro uit kunnen komen. Dus het down risico is afgenomen en nu in stappen om in drie jaar tijd 300% te pakken is aantrekkelijk. Ik verwacht wel dat vandaag de laatste dagjes mensen die op 1.50 zijn ingestapt nog uitstappen maar daarna is de verkoop zijde wel redelijk opgedroogd en kunnen we eigenlijk alleen maar omhoog.
p/o
0
1.829 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Beter Bed Holding Meer »

Koers 1,560   Verschil +0,04 (+2,63%)
Laag 1,510   Volume 91.847
Hoog 1,590   Gem. Volume 105.186
16-aug-19 17:35
label premium

Opluchtingsrally Beter Bed

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium