Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beter Bed 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.975 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 145 146 147 148 149 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
protrek
0
Niet de cijfers die ik had verwacht. Als niemand verkoopt zal de koers ook niet dalen, ik verkoop in ieder geval niet!
Kaviaar
0
DACH De Matratzen Concord-winkels in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH) leverden in Q1 2019 een omzet van € 47,2 miljoen, een daling van 20,7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
De negatieve ontwikkeling is gedeeltelijk toe te schrijven aan de sluiting van 162 niet-rendabele winkels in het vierde kwartaal van 2018 en gedeeltelijk als gevolg van een negatieve like-for-like-orderintake van -9,7% in de overige winkels.
Ondanks de negatieve like-for-like prestaties heeft de Groep er vertrouwen in dat de acties die worden ondernomen als onderdeel van de eerder gecommuniceerde strategie de juiste zijn. De acties omvatten de scherpere value-for-money propositie door een verbeterd assortiment, nieuwe communicatie, vereenvoudigd winkelformat, betere incentives voor werknemers en online acceleratie.
Sommige eerste resultaten zijn al veelbelovend en om de implementatie van de nieuwe strategie te versnellen, besloot de Groep om de leiderschapsstructuur van Matratzen Concord in DACH te vereenvoudigen en het directe leiderschap te verschuiven naar de Group CEO, Group CFO en een externe turnaround manager die volledig gefocust is op Matratzen. Concord in Duitsland. In de verslagperiode waren de kosten onder controle, wat leidde tot een kostenvermindering van meer dan € 4 miljoen in Q1 2019 in vergelijking met het eerste kwartaal van 2018, in overeenstemming met de ambities gedeeld voor de herstructurering van het vierde kwartaal van 2018. De prestaties van Matratzen Concord in Oostenrijk en Zwitserland waren bevredigend. Sterke operationele prestaties in beide landen hebben geleid tot een gezonde netwerk- en winkelorganisatie, die verder zal worden uitgezet door het assortiment lokale merken uit te breiden en de communicatie aan te passen aan lokale vereisten.

www.beterbedholding.nl/pers/persberic...

De ondertoon is positief! daar gaat het om.
Duitsland komt onder directe leiding van het bestuur en een externe turnaround manager. Eerder liep Oostenrijk en Zwitserland niet goed en nu weer wel.


Dhrbelegger
0
prima, 2.5% groeiafname als je de gesloten winkels buiten beschouwing laat. Lek is boven op naar een mooi jaar
Kaviaar
0
Om de ommekeer bij Matratzen Concord te realiseren, zijn verschillende commerciële en operationele stappen genomen. Hoewel de omzet in Duitsland in de verslagperiode sterk is gedaald, is het veelbelovend om een eerste positieve ontwikkeling in de onderliggende prestaties te zien en we hebben er alle vertrouwen in dat de actieplannen om onze prijs-kwaliteitsverhouding te versterken de juiste zijn. Om het herstelproces verder te versnellen, hebben we besloten de leiderschapsstructuur bij Matratzen Concord te wijzigen door deze onder directe leiding van de groepsraad te brengen en de focus op de specifieke Duitse operatie te vergroten.

Al met al zijn we tevreden met de genomen initiatieven na de aankondiging van onze nieuwe strategie voor de middellange termijn. We zijn ervan overtuigd dat alle aangebrachte wijzigingen zullen bijdragen aan een groei van 4-5% van de omzetgroei in de aanhoudende portefeuille en het realiseren van een EBITDA-marge van 7-9% op de middellange termijn.
Kaviaar
0
quote:

Dhrbelegger schreef op 18 apr 2019 om 07:51:


prima, 2.5% groeiafname als je de gesloten winkels buiten beschouwing laat. Lek is boven op naar een mooi jaar


Voorheen was er een veel hogere afname van groei.
We mogen toch wel concluderen dat er een ommekeer plaatsvindt in Duitsland, al is deze misschien in vele ogen nog maar klein, maar hij is er wel.
Bob777
0
En extra doorpakken in Duitsland, John neemt zelf de leiding en trekt nieuwe mensen aan om er met een frisse blik naar te kijken. Dat er bv nog 10 extra winkels zijn gesloten geeft echt wel aan dat er daar een zero tollerance beleid wordt gevoerd: presteren, bijdragen of opzouten.
De hele Duitse meubelindustrie te maken heeft met dalende omzetten, dan doen ze het nog helemaal niet zo slecht. Q4 iets erboven, Q1 iets eronder.


Belegger85
0
Ik lees vooral mooie dingen:
- Beterbed holding wordt steeds minder afhankelijk van Duitsland. Nu meer omzet buiten DL t.o.v. verleden.
- CEO houdt vast aan EBITDA van circa 7 %. Ervan uitgaand dat de winst gelijkmatig valt, betekent dit dat de convenanten niet in gevaar zijn.
- kosten zijn onder controle voor Q1. Wel denk ik te lezen dat dit in begin Q2 anders was.

Had wel graag gezien waarop het vertrouwen in MC gebaseerd is.
Kaviaar
0
quote:

Bob777 schreef op 18 apr 2019 om 08:02:


En extra doorpakken in Duitsland, John neemt zelf de leiding en trekt nieuwe mensen aan om er met een frisse blik naar te kijken. Dat er bv nog 10 extra winkels zijn gesloten geeft echt wel aan dat er daar een zero tollerance beleid wordt gevoerd: presteren, bijdragen of opzouten.
De hele Duitse meubelindustrie te maken heeft met dalende omzetten, dan doen ze het nog helemaal niet zo slecht. Q4 iets erboven, Q1 iets eronder.

Het is een hele opgaaf om consumenten weer terug te krijgen in je winkels. Zoals verwacht zijn onrendabele winkels gesloten. Nu valt Duitsland onder directe leiding van het bestuur en er is een externe ingehuurd. Kortom, ze zitten er nu figuurlijk, bovenop.
Al met al blijf ik vertrouwen houden in de top. Want er zijn in elk geval wel lichtpuntjes in Duitsland!
Show_Me_The_Money
0
quote:

maci schreef op 17 apr 2019 om 13:31:


Beursblik: omzetdruk voorzien bij Beter Bed in eerste kwartaal

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft naar verwachting ook in het eerste kwartaal van dit jaar druk op de omzet ervaren. Dit bleek woensdag uit de taxaties van twee door ABM Financial News geraadpleegde analisten.

Fernand de Boer van Degroof Petercam gaat uit van een omzet van 101,3 miljoen euro tegen 110,4 miljoen euro over de eerste drie maanden van 2018. De Boer verwacht in Duitsland negatieve kalender-effecten, een negatieve invloed van de sneeuwval eerder dit jaar en prijseffecten door kortingsacties bij matrassen.

Robert Jan Vos van ABN AMRO is vooraf positiever gestemd en voorziet een omzet van 107,9 miljoen euro op basis van een goede groei van de Nederlandse operaties, die ook in het vierde kwartaal van 2018 volgens Vos al een goed momentum lieten zien, en de verwachting dat ook Duitsland een kleine plus toont.

Vos schat in dat de reorganisatie van de Duitse activiteiten in de eerste drie maanden de eerste positieve effecten zal laten zien. De aanpassingen in Duitsland werden in het laatste kwartaal van het vorig jaar afgerond.

Op een vergelijkbare basis verwacht Vos voor Nederland een omzetgroei van 4,5 procent en voor Duitsland van 1,9 procent.

De Boer en Vos hebben beiden het aandeel Beter Bed op Kopen staan met een koersdoel van 9,00 euro.

Beter Bed maakt donderdag voorbeurs de omzetcijfers over de eerste drie maanden van dit jaar bekend.

Door: ABM Financial News.Jammer, het was weer valse hoop.
Als analisten uitgaan van 101,3 en 107,9 miljoen dan is 97,5 miljoen gewoon bagger.
Dhrbelegger
0
101 en 97 zit niet heel veel verschil in, analisten kunnen ook moeilijk inschatten wat effect is van sluiting winkels
maci
0
Omzetdaling voor Beter Bed

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft in het eerste kwartaal van 2019 de omzet onder druk zien staan en het bedrijf presteerde daarmee minder dan de inschatting vooraf van analisten van Degroof Petercam en ING. Dit bleek donderdag uit de trading update van de beddenverkoper.

Topman John Kruijssen merkte in een toelichting op dat Beter Bed de noodzakelijke herstructureringsmaatregelen achter de rug heeft, waardoor de onderneming nu volledig gericht is op een "herstel van een winstgevende omzetgroei".

Beter Bed sprak het vertrouwen uit dat alle aangebrachte wijzigingen zullen bijdragen op de middellange termijn aan een omzetgroei van vier tot vijf procent, en de realisatie van een EBITDA-marge van zeven tot negen procent.

Volgens Beter Bed zijn de eerste positieve resultaten zichtbaar bij de discounter Matratzen Concord, een Duitse dochter van Beter Bed. Afgelopen kwartaal daalde de omzet in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland echter nog met 20,7 procent naar 47,2 miljoen euro, deels door het sluiten van 162 verlieslatende winkel, maar ook door een daling van de omzet in de andere winkels met bijna 10 procent.

Ook in de Benelux maakte de onderneming naar eigen zeggen goede vooruitgang, met een vergelijkbare ordergroei op jaarbasis van 6,8 procent, terwijl ook online aan de weg wordt getimmerd.

De groepsomzet daalde op jaarbasis evenwel van 110,4 miljoen naar 97,5 miljoen. Analist Robert Jan Vos van ABN AMRO mikte vooraf op een fors hogere omzet van 107,9 miljoen euro. Fernand de Boer van Degroof Petercam was achteraf gezien iets realistischer met een verwachting van een omzet van 101,3 miljoen euro.

De Boer benadrukte dat in Duitsland sprake was van negatieve kalender-effecten, een negatieve invloed van de sneeuwval eerder dit jaar en prijseffecten door kortingsacties bij matrassen.

Woensdag liet het aandeel Beter Bed nog een opvallende stijging zien, met een winst van 6,5 procent naar 4,70 euro.

Door: ABM Financial News.
BeursVis
0
De jaarcijfers hebben wat mij betreft twee kanten.

1. Het gaat de goede kant op met BB en er is herstel te zien. BB wordt weer een gezond bedrijf.
2. De beleggers (en analisten) zijn te positief over de snelheid waarmee BB moet herstellen.

Mijn persoonlijke verwachting van €6-€7 aan het einde van het jaar neem ik ook weer terug. Een stabiele koers boven de €5 is denk ik een realistischer beeld.
83M
0
quote:

protrek schreef op 18 apr 2019 om 07:30:


Niet de cijfers die ik had verwacht. Als niemand verkoopt zal de koers ook niet dalen, ik verkoop in ieder geval niet!


Een aandeel waarbij niemand verkoopt, dan is er geen koers...
83M
0
quote:

hangklok schreef op 18 apr 2019 om 09:12:


Opening 2,34 valt niet mee.


Scherm stuk?
2.975 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 145 146 147 148 149 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Beter Bed Holding Meer »

Koers 2,430   Verschil +0,03 (+1,25%)
Laag 2,405   Volume 4.513
Hoog 2,465   Gem. Volume 183.695
24-jan-20 09:30
label premium

Beter Bed: Omzetgroei positief

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium