Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ASML 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Hoppschwiiz
0
quote:

Gastone schreef op 8 mei 2019 19:07:


A3aan, al vaker gezegd dat met die beurswijsheden weinig te verdienen valt. Ik zit al geruime tijd short op de 180C. Mei zal even een wat mindere maand worden, maar ik verwacht wel dat in juni de koers ASML richting de bovenkant gaat van de Bollinger Bands op de maandgrafiek, richting de 190. 200 en hoger zullen komende maanden ook wel komen.

Goed dat je er even bent. Zou je één van je befaamde ASML charts + analyse kunnen plaatsen? Ik ben nu met een gelukkige hand aan het daytraden, omdat ik net als A3aan Trump China nauwlettend volg en geen overnight positie wil hebben. De TA dient om te kijken waar we staan en eventueel heen kunnen. Alvast dank!

Toert
0
Ik volg den A3aan in zijn ongerustheid en heb maandag al verkocht. Een vijftal verschillende aandelen.

Als het zakt dan heb ik gelijk, als het stijgt heb ik een stukje winst gemist. So what ?

En, de volgende weken zeer weinig tijd. Alzoende.
Gastone
1
TA
Op de weekgrafiek is een 'Deliberation Pattern' te zien, dat deze week is bevestigd. Voorlopig dus geen hogere koersen geeft dit patroon aan. Waar de daling stopt vind ik lastig om te zeggen. Misschien tot de steun rond de 170? Als de maand rond dit niveau wordt afgesloten dan is dat zwak. Ik verwacht een maandslot boven de 175.
Bijlage:
VP 1958
0
quote:

Beurscrash? schreef op 9 mei 2019 13:07:


Geen deal met China, dan komt de crash.
Verwacht niet anders van iemand met die naam;kan je alleen onrust mee stoken.
Planet Earth Is Blue
0
Er is inderdaad geen enkele reden voor onrust. Mensen die in de stress schieten door 2 tweets van Trump kunnen beter weg blijven van de aandelenmarkt en in bed gaan liggen bibberen
0
quote:

A3aan schreef op 3 mei 2019 13:04:


Gaat niet slecht vandaag. turbo er weer uit.

A3 zit jij nog in ASML. Hoe is het?
boompie
0
quote:

Bakker88 schreef op 9 mei 2019 17:34:


[...]
A3 zit jij nog in ASML. Hoe is het?

Een bladzijde terug lezen ..Had ik dat ook maar gedaan .Wel een deel verkocht.
0
quote:

blondien schreef op 9 mei 2019 17:43:


[...]
Een bladzijde terug lezen ..Had ik dat ook maar gedaan .Wel een deel verkocht.

Dank je. Gelukkig voor A3 heeft hij alles verkocht. Wat een geluk voor hem. Ik wist dat hij in ASML zat, maar hij toch zijn winst maar gepakt.
Toert
0
Weer te impulsief gehandeld. Hoe is het toch mogelijk.

Heb ASML verkocht aan 182.2, maandag. Vandaag Put Juni 170 geschreven, kan ik ASML terug aanschaffen aan 164.5.

Maar, die timing van me. Is toch veel te vroeg om nu al zeker te zijn dat het goed komt ? Grrr....
boompie
0
quote:

Toert schreef op 9 mei 2019 17:45:


Weer te impulsief gehandeld. Hoe is het toch mogelijk.

Heb ASML verkocht aan 182.2, maandag. Vandaag Put Juni 170 geschreven, kan ik ASML terug aanschaffen aan 164.5.

Maar, die timing van me. Is toch veel te vroeg om nu al zeker te zijn dat het goed komt ? Grrr....

Zekerheid heb je nooit bij aandelen..Dan moet je je centjes op de bank zetten tegen 0,01% rente.
Deel verkocht..Als het morgenmiddag weer slecht is begin ik met calletje kopen.
En evt wat Besi 5euro eraf in 2 weken.
boompie
0
Als ik dit zo lees moet ik geen haast hebben met kopen
.
ABM Financial News - 17:53
(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag lager gesloten. De AEX daalde 1,7 procent op een slotstand van 549,59 punten.

De verliezen voor de Amsterdamse hoofdindex liepen verder op nadat Wall Street flink lager opende.

Beleggingsspecialist Justin Blekemolen van online broker LYNX sluit niet uit dat de AEX vanaf het huidige niveau verder daalt naar de 539 of zelfs 530 punten, zei hij voor de camera van ABM Financial News. Volgens hem heeft de Amsterdamse hoofdindex zijn stijgende trend duidelijk losgelaten, iets dat vooral te wijten is aan de handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en China.

Het handelsconflict tussen de twee landen laaide de afgelopen dagen weer op en hoewel Washington en Beijing vandaag en morgen weer aan de onderhandelingstafel zitten, is de kans klein dat op korte termijn een akkoord wordt gesloten. En dus worden vrijdag hogere Amerikaanse importtarieven van kracht op 200 miljard dollar aan Chinese goederen.

Beijing dreigt daarop met tegensancties terwijl de Amerikaanse president Trump de Chinezen ondertussen beschuldigt van het schenden van afspraken. Dat deed hij tijdens woensdagavond lokale tijd tijdens een campagnebijeenkomst.

"Europa raakt verstrikt in het spervuur want wanneer de twee grootste economieën ter wereld een handelsoorlog met elkaar voeren, dan is dat voor iedereen slecht", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

Woensdag putten beleggers nog hoop uit de berichten dat de Chinese vice-premier Liu He naar Washington is afgereisd voor de besprekingen. Ook Trump toonde zich toen nog optimistisch over een spoedige deal.

Volgens valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe lijken de valutamarkten zich vooralsnog weinig aan te trekken van de escalatie. Dat kan erop duiden dat men "nog steeds optimistisch is over de kans dat China en de VS op het laatste moment nader tot elkaar komen."

Maar dat houdt volgens Hordijk ook in dat, mocht er op het laatste moment geen deal komen, "grote bewegingen op de markten te zien zullen zijn. Hierbij zou de euro één van de valuta kunnen zijn die in de vuurlinie komt te liggen, aangezien de gevoeligheid die de Europese exportsector heeft voor ontwikkelingen in de Chinese economie dan weer een rol kan gaan spelen."

De euro/dollar verhandelde rond het slot op 1,1230. Donderdagochtend was het muntpaar rond de 1,1190 waard. Olie werd ruim een procent goedkoper.

Macro-economische publicaties waren donderdag ondergeschikt aan het nieuws rond de handelsbesprekingen, ondanks dat er sprake was van een volle agenda.

Uit China kwam donderdagochtend vroeg het nieuws dat de inflatie in april verder is opgelopen, net als de producentenprijzen.

Verder werd bekend dat de groothandelsvoorraden in de VS in maart onverwacht zijn gedaald, de producentenprijzen in april zijn gestegen en het handelstekort in februari is opgelopen. De wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering daalden minder dan verwacht.

Stijgers en dalers

De AEX telde donderdag geen stijgers. Ahold Delhaize hield de schade wel beperkt met een verlies van 0,1 procent. Royal Dutch Shell en AkzoNobel daalden 0,2 procent.

Onder de hoofdaandelen was ArcelorMittal na kwartaalcijfers de grootste daler met een verlies van 6,1 procent. De nettowinst liep het afgelopen kwartaal op jaarbasis fors terug van 1.952 miljoen naar 414 miljoen dollar en de EBITDA daalde harder dan analisten hadden voorzien. Kepler Cheuvreux stelde dat het momentum bij de staalreus zwak blijft. Van alle staalbedrijven in Europa is ArcelorMittal wel het beste gepositioneerd, aldus Kepler.

Wolters Kluwer leverde 1,7 procent in nadat bekend werd dat het dataconcern slachtoffer is geworden van een malware aanval.

ASML verloor 4,0 procent. Sectorgenoot Intel gaf woensdagavond een voorzichtige lange termijn outlook af.

In de Midkap stond Besi vermoedelijk ook vanwege de zwakke outlook van Intel onder druk. Het aandeel gaf 5,6 procent prijs.

PostNL leverde opnieuw flink in. Het aandeel daalde 4,9 procent. Na de cijfers en beleggersdag van dinsdag verloor het aandeel al meer dan 11 procent en woensdag ruim 5 procent.

Flow Traders profiteerde van de toegenomen volatiliteit en steeg 1,0 procent.

BAM Groep wist beleggers niet te overtuigen met de kwartaalcijfers en daalde donderdag liefst 14,1 procent in de AMX. De bouwer behaalde in het eerste kwartaal flink meer omzet dan voorzien, maar de winstgevendheid viel wel tegen, constateerden analisten van ABN AMRO en ING. Een duidelijke meevaller noemde ING de verbetering van de zogeheten handelswerkkapitaal-efficiency.

Onder de kleinere aandelen verloor sectorgenoot Heijmans 4,2 procent. Het bedrijf komt vrijdag voorbeurs met een trading update. VolkerWessels verloor 4,9 procent.

Het aandeel van Ajax daalde 20 procent na de uitschakeling in de halve finale van de Champions League.

Stern sloot 1,4 procent lager. In het eerste kwartaal van dit jaar bleken de resultaten bij de dealerdivisie en ook de ontwikkeling van de leasevloot beter dan verwacht. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC donderdag in reactie op de kwartaalcijfers van het autobedrijf. Verder keurden aandeelhouders de verkoop van de leasetak goed.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Amsterdamse beurs noteerde Wall Street in het rood. De S&P 500 daalde 1,3 procent. De Dow Jones index en de Nasdaq leverden zo'n 1,5 procent in.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


Gastone
0
TA
ASMLus heeft een 'Hammer' aan de onderkant van de Bollinger Bands. De dag ervoor was een 'Homing Pigeon' te zien. Dit zijn patronen die aangeven dat de downtrend mogelijk niet verder gaat. ASMLus / SOX is langzaam aan het oplopen de laatste weken. Mogelijk gaat ASML het binnenkort weer beter doen dan de SOX.

Ik ben vandaag onder de 175 overgegaan naar long JUN 170C. Mijn strategie voor morgen: boven de 177 verkopen en onder de 175 kopen. Orders net ingevoerd.
Toert
0
Interessant, gastone.

Dus als ik het goed begrijp, dan heb je winst genomen aan opening, en zit je nu te wachten tot het weer onder de 175 duikt om terug in te stappen ?

Is dit correct ?
Toert
0
quote:

roloff schreef op 10 mei 2019 09:51:


TA: Chips komen bovendrijven www.iex.nl/Column/478987/TA-Chips-kom...


@roloff: de TA bevestigt dus dat we in een stijgende trend zitten met de Tech. Sedert begin januari. Logisch, want "men" beweert dat het in H2 zal beteren, en de beurs loopt altijd vooruit op de feiten.


Maar, de geopolitieke toestand zegt eerder : het is een trendbevestiging-, of trendbreek moment.

En daar zal TA nu geen houwvast voor geven.

TA zal wel de trendbreuk aangeven (als het te laat is), maar kan niet zeggen of die er zal komen of niet.

mijn eigen interpretatie, voor wat het waard is, uiteraard.
A3aan
0
quote:

Toert schreef op 10 mei 2019 11:55:


[...]

@roloff: de TA bevestigt dus dat we in een stijgende trend zitten met de Tech. Sedert begin januari. Logisch, want "men" beweert dat het in H2 zal beteren, en de beurs loopt altijd vooruit op de feiten.


Maar, de geopolitieke toestand zegt eerder : het is een trendbevestiging-, of trendbreek moment.

En daar zal TA nu geen houwvast voor geven.

TA zal wel de trendbreuk aangeven (als het te laat is), maar kan niet zeggen of die er zal komen of niet.

mijn eigen interpretatie, voor wat het waard is, uiteraard.
Helemaal correct. Men kan gisteravond om 22;30 wel verkondigen dat de TA aangeeft dat het omhoog gaat, maar dat is niet zo moeilijk als men in NY veel hoger gesloten is, want dan gaat het in Amsterdam de volgen de morgen ook voor 99% zeker omhoog. En dan te doen alsof de TA het aangeeft. Daar trappen anderen misschien in, maar ik niet. Heel knap zou zijn nu aan te geven wat de TA voor volgende week woensdag aangeeft. Dan kunnen we allemaal controleren of het onzin is of niet.


Hoppschwiiz
0
Nou, zowel fundamenteel, technisch of geo politiek kan ik er vandaag geen soep van brouwen. LT geen vraag natuurlijk, maar tot en met zeker de Q2 cijfers (maar meer waarschijnlijk de Q3 cijfers) is het allemaal vrij vaag.
Wie heeft er ideeen?
A3aan
0
quote:

Hoppschwiiz schreef op 10 mei 2019 13:29:


Nou, zowel fundamenteel, technisch of geo politiek kan ik er vandaag geen soep van brouwen. LT geen vraag natuurlijk, maar tot en met zeker de Q2 cijfers (maar meer waarschijnlijk de Q3 cijfers) is het allemaal vrij vaag.
Wie heeft er ideeen?


Bij ING plaatste ik het volgende. Geld even zo goed voor ASML.

Laatste twit van Trump geeft min of meer aan dat hij helemaal niet op een deal zit te wachten. De heffingen gaan voor de Amerikaanse schatkist veel meer opleveren dan de huidige handel met China. Huidige waarde export van USA naar China 100 miljard terwijl de heffingen naar 500 miljard gaan en uit die pot kunnen de Amerikaanse bedrijven en boeren die nadeel gaan ondervinden door Chinese tegenmaatregelen gemakkelijk gecompenseerd worden.
Dat belooft niet veel goed voor komende weken op de beurzen. Maar daar zit Trump niet mee. Ik vind ING nu erg goedkoop, maar ongetwijfeld zal ING meegaan in de algemene verlagingen van de beurzen wereldwijd.
Gisteren zat ik even te twijfelen of ik weer alles terug zou kopen, maar ik zie er voorlopig toch maar vanaf. Of dat een juiste beslissing is, weet ik ook niet. Dat zie ik dan de komende weken wel. Ik slaap wel rustig nu met bijna alles in cash in de portefeuille. Is toch ook wat waard.

Enne. . . . . . laten we hopen dat Trump zich niet nog machtiger gaat voelen en dan Europa onder vuur gaat nemen. Dan kunnen we het helemaal schudden op de beurs.


De meesten vinden Trump een eitje, maar veronderstel nu eens dat hij toch gelijk krijgt met zijn onconventionele daden. Dan wordt hij later in de geschiedenis beschouwd als een genie.
5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ASML Holding Meer »

Koers 267,600   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 253,900   Volume 2.084.013
Hoog 269,350   Gem. Volume 1.055.902
26 feb 2020 17:35
label premium

ASML: Puike cijfers, orders vallen tegen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

ASML: Op naar €200 20 januari 2018 08:19
Onderwaardering ASMI op agenda 21 april 2017 16:13
Arend Jan Kamp over ASML 16 januari 2017 16:02