Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ASML 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.758 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... 184 185 186 187 188 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
blondien
0
Weer wat extra winst gepakt met wat puts op de aex.Risicovol maar als je aan de goede kant zit gaat het niet om centenwerk.
Add-dollar
0
ASML wint defintief zaak tegen XTAL, zaterdag, 04 mei 2019
ASML heeft de rechtszaak tegen XTAL gewonnen. Dit maakte de Veldhovense toeleverancier bekend nadat een Amerikaanse rechter definitief uitspraak deed.
XTAL is opgericht door oud-werknemers van ASML die daarbij gebruik maakten van bedrijfsgeheimen van ASML.

De rechter oordeelde dat ASML recht heeft op een vergoeding van 845 miljoen dollar. Aangezien XTAL inmiddels failliet is verklaard, zal ASML het bedrag niet ontvangen. Wel zal ASML recht hebben op de meeste of zelfs alle zogeheten intellectual property van XTAL.
Add-dollar
0

De eigendomsrechten van XTAL kunnen wel in de boeken worden opgenomen in het vermogen van ASML. Om hoeveel miljoenen dit zal gaan weten wij nog niet. XTAL heeft getracht haar intellectuele eigendom te verkopen, waarvan ASML had beweerd dat het mede gebaseerd was op de bedrijfsgeheimen van ASML.De 845 miljoen loopt ASML wel mis, maar ze krijgen nog wel op andere wijze compensatie van de diefstal van intellectueel eigendom.

ASML heeft nadrukkelijk gewezen dat zij “talrijke maatregelen heeft genomen om haar bedrijfsgeheimen en andere vertrouwelijke informatie te beschermen”. ASML is als winnaar uit het vonnis gekomen
pardon
0
ASML krijgt intellectuele eigendommen XTAL
Door ANP PRODUCTIES

Updated 19 min geleden
2 uur geleden in FINANCIEELVELDHOVEN - Chipmachinemaker ASML wordt eigenaar van bijna alle intellectuele eigendommen van het bedrijf XTAL, dat eerder bedrijfsgeheimen stal van het Veldhovense bedrijf. Dat heeft een rechter in Californië bepaald, meldt ASML zaterdag. Ook moet XTAL een schadevergoeding betalen aan ASML van 845 miljoen dollar, maar deze is oninbaar omdat XTAL in zwaar financieel weer zit.


In deze kwestie stalen medewerkers van ASML in de VS bedrijfsgeheimen, om die vervolgens te gebruiken bij het in 2014 opgerichte bedrijf XTAL. Het Financieele Dagblad publiceerde vorige maand over de kwestie en sprak van vermeende spionagepraktijken door Chinezen. Maar ASML ontkent dat en stelt dat dit het werk was van een handvol medewerkers, zonder nationale samenzwering.


Door de definitieve uitspraak is het XTAL niet meer toegestaan softwareproducten te ontwikkelen die gebouwd worden op oorspronkelijke ideeën van ASML. Ook mag ASML klanten benaderen van XTAL die dat bedrijf eerder wist af te pakken van ASML, om hen te informeren over het vonnis.

ASML is tevreden over het vonnis en zegt hiermee duidelijk te maken dat het bedrijf optreedt als iemand er met zijn intellectuele eigendom vandoor gaat.

Add-dollar
0
ASML trekt aan langste eind na grootschalige datadiefstal
VELDHOVEN - ASML heeft niet recht op 223 miljoen dollar schadevergoeding, maar op 845 miljoen. Dit in verband met de eerder bekend geworden datadiefstal van concurrent Xtal in 2015. De rechtbank in het Californische Santa Clara heeft vrijdag in het definitieve vonnis de door de jury in november vastgestelde schadevergoeding verhoogd.

Harrie Verrijt 04-05-19, 14:06 Laatste update: 14:25
13
Dat meldt ASML zaterdag. Door het faillissement van Xtal, dat de grootschalige datadiefstal door Chinese ex-werknemers van ASML in San Jose organiseerde, kan het schadebedrag niet meer worden geïnd. Wel is met het definitieve vonnis het intellectuele eigendom van Xtal in handen van ASML gekomen.

Schending loyaliteit
In de rechtszaak achtte de jury Xtal en de ex-werknemers van ASML al schuldig aan alle ten laste gelegde beschuldigingen. De belangrijkste daarvan is dat Xtal voormalige werknemers aanzette tot de diefstal, waarbij ze hun contractuele loyaliteit aan ASML schonden. De schadevergoeding is gebaseerd op de waarde van onderzoek en ontwikkeling die Xtal door de diefstal niet zelf hoefde te doen.

Volgens ASML is de klant die Xtal met de gestolen softwareproducten van ASML probeerde over te nemen weer terug en gebruikt deze weer volop de softwareproducten van ASML San Jose. Eerder werd bekend dat het hier om de Zuid-Koreaanse chipproducent Samsung gaat, die ook wordt gezien als een van de financiers van Xtal. Het initiatief tot de diefstal ging echter uit van de ex-werknemers van ASML.

Chinese achtergrond
Omdat het gaat om daders met een Chinese achtergrond en er sprake was van medefinanciering van Xtal uit Chinese bron, werd aanvankelijk een link gelegd met de Chinese overheid. Dit veroorzaakte in de Nederlandse politiek de nodige opwinding en de roep om betere bescherming van hoogwaardige technologie tegen China. Volgens ASML is echter nooit een connectie aangetoond tussen de datadiefstal en de Chinese overheid.

Volgens ASML wordt door de jongste regeling van de rechtbank in Santa Clara zekerheid geboden en kunnen alle nog lopende procedures worden afgesloten. Volgens het Veldhovense bedrijf bevestigt de rechtbank dat ASML tijdens de rechtszaak heeft bewezen vele stappen te hebben gezet om zijn handelsgeheimen en intellectueel eigendom goed te beschermen.
A3aan
0
Mooi. Alleen levert het niets op. Die schadevergoeding is niet te incasseren omdat bedrijf faillissement heeft aangevraagd. En waar is die gestolen kennis gebleven? Zit waarschijnlijk allang in China. Alleen dat mag je niet zeggen.
Toert
0
Trump heeft weer een schaakzet gedaan. Lijkt me in feite eerder het op de grond keilen van het ganse schaakbord.

Vreemd.
VP 1958
0
Beurs reageert overtrokken en vooral dalen we op de amerikaantjes want zelf in Europa kunnen we niks dan volgen en vooral mee dalen ;stijgen doen we langzamer.Armoe troef helaas.
A3aan
0
Mij maar weer laten verleiden om wat turbo's aan te schaffen op dit niveau. Wel link met trotse Chinezen die zich niet door Trump zullen laten ringeloren. Alleen begrijpt Trump niet dat hij bakzeil gaat halen.
TheSky
0
Nog lang niet voorbij dit gedoe en daarna volgt handelsoorlog met Europa.

Maar biedt ook kansen, al mijn calls vervangen door puts.
Toert
0
Ikzelf ben toch even aan de zijkant gaan staan.

Even de storm laten overwaaien, en daarna terug instappen.
A3aan
1
Er zijn van die dagen dat ik ineens een ingrijpende beslissing neem. Vandaag bijna de hele portefeuille voor 90% opgeruimd. Ook geen ASML meer en zat er met flink wat calls in. Winsten genomen. ook verliezen maar netto een mooi bedrag cash in de knip.
Ik ben bang at AEX toch flink gaat zakken richting 500. Ik hoop het niet voor jullie, maar ik zie Chinezen niet buigen voor Trump, hoewel Trump denkt van wel en dat zal zijn invloed hebben. Kijk alleen al deze week. Trump laat een poeppie ruiken, beurs zakt, ook vandaag nog en dan een bericht dat hij denkt dat er toch een overeenkomst komt. Eerst zouden Chinezen niet meer komen en dan ineens vandaag weer wel. En beurs veert weer op. Maar voor het 22:00 uur is kan er weer anders over gedacht worden. Dan ook nog herrie gaan zoeken met Iran en daarna met Europa??? Wordt het dit jaar dan toch verstandig om de aloude wijsheid "Go away and sell in may, but remember, come back in September" toe te passen???

Ik heb nog nooit zo gehandeld, maar vaak ervaren dat ik het wel had moeten doen omdat ik in September tegen een flink lagere portefeuille aan zat te kijken om daarna weer te proberen met handel herstel te bewerkstelligen.
Gastone
0
A3aan, al vaker gezegd dat met die beurswijsheden weinig te verdienen valt. Ik zit al geruime tijd short op de 180C. Mei zal even een wat mindere maand worden, maar ik verwacht wel dat in juni de koers ASML richting de bovenkant gaat van de Bollinger Bands op de maandgrafiek, richting de 190. 200 en hoger zullen komende maanden ook wel komen.
A3aan
0
Gas. Aan bollen hecht ik dus geen waarde. Die bollen zien niet wat Trump gaat verkondigen of hoe Chinezen gaan reageren. Of Kim weer doorgaat met raketjes, of Iran de Straat van Harmoes durft af te sluiten etc. Kortom, vroeger geloofde men misschien in die TA onzin. Ik niet. Ik kijk gewoon om mij heen en probeer daar fundamenteel over na te denken wat mogelijke gevolgen kunnen zijn. En ik zie nu net wat te veel "onrust" en verwacht daar een reactie op de beurs op. Wat ik wel denk, is dat de beurs altijd overdrijft, zowel naar boven als naar beneden. Ooit wel een keer een campingrally mee gemaakt. Maar dat is ook maar éénmalig geweest.
Snelle Jaapie
0
Verwacht een deal tussen Amerika en China. Daarna een mooie stijging op de beurzen.
3.758 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... 184 185 186 187 188 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ASML Holding Meer »

Koers 243,200   Verschil +7,10 (+3,01%)
Laag 238,850   Volume 1.560.445
Hoog 243,350   Gem. Volume 904.616
15-okt-19 17:36
label premium

Vooruitblik cijfers ASML

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium