Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ASML 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.110 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
roloff
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 17 apr 2019 om 16:53:


[...]
De optie-expiratie is morgen. Op donderdag, omdat de beurs op Goede Vrijdag gesloten is.
@Beperktedijkbewaking, hallo Han, bedankt voor de info (AB)! gr. R
Hoppschwiiz
0
Geen paniek nodig m.i. Maar een bedrijf met een K/W van rond de 30 zal volgens de PEG ratio (price earnings growth) de winst de komende 5 jaar elk jaar met 30% moeten laten groeien. Voorwaar geen kleine klus.

Elk analyse middel is discutabel (want geldt niet 1 op 1 voor elk bedrijf of sector), maar het is een handvat. In dit geval is ASML natuurlijk een uitzonderlijk bedrijf met een uitzonderlijk marktpositie. Dat rechtvaardigt tot op zekere hoogte een hoge waardering.

Je krijgt de vinger niet achter het institutionele geweld van vandaag. Op dit koersniveau (en na de recente rally) hoort gooi en smijtwerk er blijkbaar bij. En (al gemeld) vlak de optiebeurs niet uit.

@beperktedijkbewaking Dank. Had mijn mea culpa al uitgesproken (maar je kunt niet vroeg genoeg waarschuwen)

Plezierige avond
roloff
0
Nu begint - ondanks wat Peter Wennink over en tegen de politiek heeft gezegd - Frans Weisneus er zich ook nog mee te bemoeien.

twitter.com/fransweisglas/status/1118...
roloff
1
quote:

Pauper schreef op 17 apr 2019 om 20:24:


Oefff het is een memorabele dag A3.

A4 in de maak?
@Pauper, A3(aantje) heeft inmiddels al kinderen en kleinkinderen ... maak je geen zorgen.
voda
0
Samsung ‘zeer teleurgesteld’ over beschuldiging datadiefstal ASML

Samsung heeft in een persverklaring aangegeven het niet eens te zijn met beschuldigingen van betrokkenheid bij de datadiefstal bij ASML in Amerika. De Nederlandse vestiging van het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern zegt dat Samsung het beschermen en respecteren van intellectuele eigendomsrechten van anderen als een topprioriteit ziet.

Harrie Verrijt 17-04-19, 18:17

„We zijn zeer teleurgesteld over de berichten in de media waarin is verondersteld of zelfs gesuggereerd dat Samsung betrokken is bij enige kwaadwilligheid tegen ASML, wat niet waar is.”

In een interview in het NOS Journaal noemde topman Peter Wennink dinsdag de naam Samsung niet. Maar op de vraag wie de opdracht gaf voor de diefstal zei hij tot twee keer toe: onze grootste Koreaanse klant. Eerder verklaarde ASML dat het bedrijf Xtal behalve vanuit Chinese ook vanuit Zuid-Koreaanse bronnen werd gefinancierd. Ook was Samsung een van de eerste klanten van Xtal.

Samsung zegt geen details van de zakelijke overeenkomsten te kunnen vrijgeven. Wel zegt het bedrijf voorzorgsmaatregelen te hebben getroffen om zich met het ontwikkelingscontract met Xtal te houden aan alle wet- en regelgeving. „Hieronder valt onder andere een clausule die het illegale gebruik van intellectueel eigendom van derden verbiedt. Alle producten die het resultaat zijn van onze samenwerking met Xtal interfereren niet met het intellectueel eigendom van ASML.”

Samsung benadrukt dat ‘in tegenstelling tot berichten in de media, onze samenwerking met ASML altijd goed is gebleven en geen onderbreking heeft gekend'.

Peter Wennink
Peter Wennink © REUTERS

Bedrijfsgeheimen
Vorige week meldde het FD dat spionnen op grote schaal bedrijfsgeheimen hadden gestolen van de Veldhovense chipmachinemaker ASML. De daders zouden hooggeplaatste R&D-medewerkers zijn van het bedrijf, die indirecte banden hebben met het Chinese ministerie van Wetenschap en Technologie. De schade loopt in de ‘enkele honderden miljoenen’ euro’s.

Politieke partijen reageerden bezorgd en riepen meteen het kabinet op Nederlandse bedrijven beter te beschermen tegen Chinese industriële spionage. ,,Het is niet nieuw dat we geconfronteerd worden met bedrijfsspionage van de kant van China’’, aldus minister Blok (Buitenlandse Zaken). Hij zei het ‘heel zorgelijk’ dat nu een groot en gerenommeerd technologiebedrijf als ASML is getroffen. ,,Het feit dat zo’n bedrijf slachtoffer kan zijn, geeft aan dat iedere organisatie dat kan zijn.’’ Het kabinet waarschuwt daar volgens hem al jaren voor.

www.ad.nl/economie/samsung-zeer-teleu...
blondien
0
quote:

King Jansen schreef op 17 apr 2019 om 16:16:


[...]

Gingen

IDD ja van een mooie winst in mum van tijd in een behoorlijk verlies..
Hopen dat het morgen wat omhoog gaat.
Bakkiekoffie
1
quote:

Hoppschwiiz schreef op 17 apr 2019 om 11:24:


Beste moderator, wat doet u nu? Mijn gesprek met A3aantje afbreken, terwijl hij toch weinig kwalijks verkondigde.
Gele kaart wellicht. Maar van het veld afsturen? Maar ja, als moderator doe je het ook niet snel goed


Ik heb de feedbacksite zojuist aangegeven dat ik 'zonder inzicht in wat er geschreven is' het moderatorbesluit NIET transparant dus onjuist vind.
A3 is een 'frisse deelnemer'op dit forum volgens mij, met goede inzichten, goede reacties. Ik stel dus de kwaliteit van de moderator-rol (niet als persoon) maar in het IEX systeem ter discussie.


roloff
0
quote:

Bakkiekoffie schreef op 18 apr 2019 om 00:16:


[...]

Ik heb de feedbacksite zojuist aangegeven dat ik 'zonder inzicht in wat er geschreven is' het moderatorbesluit NIET transparant dus onjuist vind.
A3 is een 'frisse deelnemer'op dit forum volgens mij, met goede inzichten, goede reacties. Ik stel dus de kwaliteit van de moderator-rol (niet als persoon) maar in het IEX systeem ter discussie.
@Bakkiekoffie,

Dingen lopen zoals ze lopen, laten we er een punt achter zetten (je maakt het mijns inziens groter dan het is, slaap er een nachtje over en begin morgen lekker met een vers bakkiekoffie, dan ziet de wereld er anders uit). gr. R
roloff
0
FD: ASML betreurt suggestie dat Samsung betrokken was bij diefstal.

fd.nl/economie-politiek/1297681/asml-...

of via: twitter.com/hellahueck/status/1118634...

(dit is de zoveelste verklaring al, ik hoop dat men ook hier een punt achter kan zetten ... )
Marcel H.
0
De reactie van A3 kan volgens de moderator niet door de beugel. Punt.
Een echt drama was ASML vandaag. Een euforische start op de beurs om 9 uur, een domper om 17.30 uur.
Bertje Puk
0
Vandaag mogelijk terug naar 170/175 Alles valt tegen op dit moment voor asml. Amerikanen en aziaten zijn niet positief over de machinemaker... Info uit siliconvalley
Bertje Puk
0
Jij kan weleens gelijk krijgen. Let op de vrije val. Parashute niet vergeten te openen.
H.A.B.S.
0
Bertje Puk
0
Men probeert naarstig te expireren op 180 maar let op voor new york later in de middag. Die spelen het spelletje niet mee. Zie gisteren... De val moet nog komen HABS
blondien
0
Ingecalculeerde tegenvallers voor ASML ASML heeft - zoals verwacht - een lagere omzet en winst geboekt in het eerste kwartaal. Het ging minder in de chipmarkt en dat vertaalt zich in een omzet van 2,2 mrd euro (tegen 3,1 mrd vorig kwartaal) en een nettowinst van 355 mln euro (788 mln euro in Q4). Over het hele jaar verwacht ASML echter wel groei van omzet en winst, omdat in de tweede helft van het jaar de chipmarkt weer zal aantrekken. Bij de kwartaalcijfers ging het bedrijf niet in op de spionagezaak. (FD, p.9)

2.110 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ASML Holding Meer »

Koers 179,000   Verschil +1,66 (+0,94%)
Laag 176,820   Volume 1.044.453
Hoog 180,500   Gem. Volume 1.073.602
26-jun-19 17:39
label premium

ASML: Korte termijn onzekerheid

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium