Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ASML 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.266 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
roloff
0
Zo is het. Beleggen is al moeilijk genoeg en iedereen kleunt wel eens mis.

Het is een individuele sport (denksport ... en vooral ook doen) die we hier met z´n allen delen.

En als we het allemaal van te voren wisten waren we zo rijk dat we de hele beurs naar onze hand konden richten. Gelukkig is daar geen sprake van, zou ook wel erg saai worden ;-)
Anton78
0
Ruud,

Dit is een forum, daar mag gediscusseerd en bekritiseerd worden. Als ik vind dat iemand onzinnig post dan staat mij dat vrij om dat te uiten. Ik doe dat zeker als iemand vrij overtuigd is vanzichzelf en daar andere mensen wellicht in meesleept.

Het staat jou weer vrij om het niet met mij eens te zijn, verder zijn er de forumregels die bepalend zijn voor wat hier wel of niet mag, het is verder helaas niet aan jou (hoewel ik lees wat je schrijft maar toch mijn eigen conclusie trek).

Gr,
Anton
Add-dollar
1
Maar 100 stakers bij Asml.
Honderd ASML-ers doen mee aan staking in Veldhoven, ondanks ‘gevoel van intimidatie’
VELDHOVEN - Op de 12.000 werknemers van ASML is een kleine honderd stakers nog steeds weinig. Dat komt ook omdat op de werkvloer mensen zich geïntimideerd voelen, zo werd vrijdag gezegd tijdens een stakingsbijeenkomst in het Techniekhuys in Veldhoven.

Harrie Verrijt 18-01-19, 14:23 Laatste update: 14:49
Meer dan honderd verschillende nationaliteiten, veel liefde voor het bedrijf, een meer dan goede beloning, simpelweg laksheid. Op de bijeenkomst van stakers bij ASML worden volop redenen genoemd waarom de opkomst bij vakbondsacties bij de chipmachinefabrikant doorgaans relatief laag is. Maar hun naam willen ze dan liever niet geven, want ‘staken ligt toch wel heel gevoelig bij ons’.

Herkend op persfoto
Tijdens de bijeenkomst van circa tachtig van de kleine honderd stakers vrijdag in Veldhoven werd gesproken over een ‘gevoel van intimidatie’. Folders en posters die kaderleden van de bonden bij ASML neerleggen of ophangen worden onmiddellijk verwijderd. Vakbonden mogen geen bijeenkomsten houden op het bedrijfsterrein en houden die daarom buiten de poort. Mensen zijn volgens enkele stakers bang voor de gevolgen als ze al te fanatiek meedoen. Zo bracht een deelnemer in herinnering dat na een staking in 2015 mensen die op een persfoto herkend werden als staker ter verantwoording werden geroepen. Een ander vakbondslid constateerde bij een recente mailwisseling over mogelijke acties met zijn chef dat plotseling de personeelsafdeling als cc in de te versturen adressen stond.

Geen staakcultuur
Iemand die zich van deze vermeende intimidatie niets aantrekt is Willem Meijs, werkzaam bij de afdeling elektro-development van ASML. „Bij ASML en zeker op onze afdeling is geen staakcultuur. Mensen denken dat meedoen gevolgen heeft voor hun beoordeling. Ik ga daar heel ontspannen mee om. Sinds 1 december heb ik dagelijks mijn stakingshesje aan en dat blijf ik doen tot er een akkoord over de cao is. Binnenkort hebben we weer onze personeelsbijeenkomst, waarop onze topman Peter Wennink iedereen toespreekt. Dan zal ik er ook zijn met mijn hesje aan en met mijn fluitje om te laten horen als ik het er niet mee eens ben. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen dat dan ook doen.”

Volgens Meijs is het conflict over de cao in de Metalekro, waar ASML onder valt, helemaal niet zo groot. „Als het gaat om de beloning zijn de verschillen niet groot. Wel willen we een goede regeling voor oudere werknemers en het terugdringen van al te veel flexibiliteit. Het is te gek dat we dat nog niet goed hebben geregeld.”

Een woordvoerder van ASML zegt de beschreven situaties niet te herkennen. „We vinden de verwijten ook niet terecht, het is absoluut geen beleid om stakende collega’s te belemmeren. Wij willen heel graag een nieuwe cao, hoe sneller hoe beter zelfs, maar daarvoor moeten de partijen wel aan tafel komen.”
Add-dollar
0
Woensdag komen de cijfers van ASML. Meestal weten ze de verwachtingen te verslaan. Waarom zou dit nu niet zo zijn. ASML heeft langlopende contracten en de innovatieve EUV machines zal de vraag de komende jaren sterk toenemen (+50% groei dit jaar € 1-2 mljrd.). De vooruitzichten op lange termijn zijn goed.
tedje007
0
gaat niet om terugkijken, maar om de verwachting voor de toekomst. an toch bijna niet anders dat ASML iets voorzichtiger wordt. Ik ga er vanuit dat dit wel ingeprijst is. Een positieve verrassing vd prognose zou mi een forse stijging van de koers weer richting de 160-170 euro rechtvaardigen. Verdere stijging zal pas mogelijk zijn als de rust in de markt terugkeert en meer zekerheid bestaat dat we niet een recessie in zullen duiken
roloff
0
quote:

tedje007 schreef op 20 jan 2019 om 11:22:


gaat niet om terugkijken, maar om de verwachting voor de toekomst. an toch bijna niet anders dat ASML iets voorzichtiger wordt. Ik ga er vanuit dat dit wel ingeprijst is. Een positieve verrassing vd prognose zou mi een forse stijging van de koers weer richting de 160-170 euro rechtvaardigen. Verdere stijging zal pas mogelijk zijn als de rust in de markt terugkeert en meer zekerheid bestaat dat we niet een recessie in zullen duiken
@tedje007,

Van eventueel wat minder economische groei dan de afgelopen jaren heeft ASML m.i. weinig last.

De vooruitgang (wet van Moore), massa productie 7nm, 5nm ... is niet tegen te houden.

Voorts kunnen de fabs in dit opzicht niet om ASML heen. Huidige marktpositie ASML (bijna monopolie op DUV en monopolie op EUV) is zeer dominant.

Komt wel weer goed met de koers van ASML. Geduld.

Morgen trouwens Chinese Q4 bbp cijfers ...
Toert
0
die conf call van TSMC is wel interessant. Ganse boterham, maar toch.

Als ik het allemaal goed gevolgd heb :
Hun 7nm is nu 21% van omzet, ze gaan dit jaar naar 7+ (dat is dus met EUV), en alles wat 7nm is gaat later (2021) naar 5nm (en dat is nog meer EUV). Die loopt perfect volgens plan.

De omzet in 7nm viel in het 4q wel wat tegen, wegens stilvallen van de high end smartphones, maar die komt in tweede deel van 2019 terug met nieuwe modellen.

Ze verwachten heel veel van 5G : dit jaar begint het uitrollen van de zendapparatuur, en in 2020 zal iedereen dan een nieuwe telefoon willen die die 5G kan gebruiken.

5G is uiteraard veel meer dan alleen maar telefoon, is blijkbaar nodig voor zelfrijdende wagens, en voor het Internet of things.

vwola, beetje warrige samenvatting van wat ik begrepen heb.
JacobJacobJacob
0
Ik verwacht maandag en dinsdag al een koersstijging en woensdag een koerssprong.
Verwachten jullie ook een plus in de koers?
vimeo.com/308871834 - ASML outlook 2019
Is het tijd voor een kort lopende call?
Eppo
0
Ik verwacht maandag en dinsdag al een koersdaling en woensdag een koersval.
Verwachten jullie ook een daling in de koers?
youtu.be/QgqXVeIPSzA
JacobJacobJacob....
VP 1958
0
ik verwacht, ik verwacht, ik verwacht niks. Vrouwen kunnen in verwachting zijn . We wachten het maar af.
Eppo
0
Roloff. Je hebt er een mooie grafiek opgezet. Daarin kun je zien dat een oud gezegde nog steeds actueel is." Eerst komt de koers , dan het nieuws." Niet andersom. Aan de koers te zien dat die al daalt vanaf vorig jaar juli. Insiders hebben in de gaten dat de cijfers in de toekomst niet beter worden. Let maar eens op : de verwachtingen gaan straks naar beneden en volgen de koers.
roloff
0
quote:

Wegispech schreef op 21 jan 2019 om 12:33:


Dus Eppo zit short.
@Wegispech, Eppo heeft geen positie in ASML (heeft hij eerder al eens aangegeven).
Toert
0
Als de koers dan toch voor het nieuws komt, even opmerken dat we de laatste tijd 10% gestegen zijn, van ongeveer 130 naar 143.

Om maar te zeggen, met al die beurswijsheden kan je altijd alle kanten uit.
Eppo
0
Inderdaad, ik heb geen belang in ASML. Ik heb dividend-aandelen welke mij elke maand een dividend-uitkering geven. Al 40 jaar.. Probeer niet een koers te voorspellen , dat gaat je niet lukken. De ene keer heb je mazzel de andere keer is het weer mis. ASML is een lieveling tegenwoordig onder de meesten onder ons. Wanneer het van zn voetstuk valt kan de val groot zijn. Het is wel boeiend om te zien maar niet voor mij. money.usnews.com/investing/stock-mark...
W-0803
0
quote:

schreef:


'ASML haalt eigen prognoses'
AMSTERDAM (AFN) - De vierdekwartaalcijfers van ASML komen naar verwachting in lijn uit met de prognoses die het bedrijf zelf eerder uitsprak. Dat is althans de gemiddelde verwachting van analisten. De aandacht zal met name uitgaan naar de vooruitzichten van de chipmachinefabrikant voor dit jaar.

ASML publiceert woensdag resultaten. Door Bloomberg gepolste marktvorsers gaan er in doorsnee van uit dat het bedrijf de eigen prognose over de winstmarge, 48 procent, ruimschoots zal hebben gehaald. ASML heeft een omzetverwachting uitgesproken van 3 miljard euro die vrijwel overeenkomt met de consensus van de kenners. Voor heel 2018 rekent ASML op een recordomzet van circa 11 miljard euro. ASML voerde in november zijn omzetdoelstellingen voor de langere termijn nog op.

Een belangrijke drijfveer achter deze prestatie is de groeiende vraag naar machines op basis van de EUV-technologie. De verkoop van EUV-chipmachines versterkt de marktpositie van ASML, volgens kredietbeoordelaar Moody's die het bedrijf een hogere rating eind vorig jaar gaf. In 2019 verwacht ASML dertig machines te leveren.

Sombere vooruitzichten

Maar de beurskoers van ASML leverde de laatste tijd flink in, vanwege de sombere vooruitzichten voor de bredere chipsector. Zo kwam Apple begin dit jaar met een omzetalarm vanwege dalende verkopen van iPhones in China. Toeleveranciers van chips aan de techreus, zoals Samsung en TSMC, gaven ook onlangs een omzetwaarschuwing af.

Ondanks deze ontwikkelingen kijkt ASML rooskleurig de toekomst in. Het bedrijf rekent op een aanhoudende sterke vraag naar chips, mede door de invoering van 5G-verbindingen en zelfrijdende auto's. Analisten bij ING verwachten ook dat ASML veel beter dan zijn branchegenoten zal presteren. Verder zou ASML geïnteresseerd zijn in de overname van de Delftse chipmachinefabrikant Mapper; naar enige nieuw commentaar hierover zal nauw worden geluisterd.

Beleggers zijn verder gespitst op eventuele opmerkingen over de financiële impact van de brand bij Prodrive, de toeleverancier van ASML. De chipmachinemaker waarschuwde al eerder voor een productievertraging. Deze zal pas in de cijfers over de eerste helft van 2019 zichtbaar worden, aldus ING-analisten.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-210119-185/ASML...
roloff
0
quote:

Eppo schreef op 21 jan 2019 om 14:02:


Inderdaad, ik heb geen belang in ASML. Ik heb dividend-aandelen welke mij elke maand een dividend-uitkering geven. Al 40 jaar.. Probeer niet een koers te voorspellen , dat gaat je niet lukken. De ene keer heb je mazzel de andere keer is het weer mis. ASML is een lieveling tegenwoordig onder de meesten onder ons. Wanneer het van zn voetstuk valt kan de val groot zijn. Het is wel boeiend om te zien maar niet voor mij. money.usnews.com/investing/stock-mark...
@Eppo,

Het is een beetje alsof ik op het Shell forum - terwijl ik al jaren geen aandelen RDS meer heb - regelmatig ga posten, mensen pas maar op want Shell is fossiele brandstof, het kan diep vallen.

(niet dat dat laatste mijn mening is, maar als voorbeeld c.q. als vergelijking)
3.266 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ASML Holding Meer »

Koers 223,300   Verschil -0,55 (-0,25%)
Laag 221,950   Volume 728.302
Hoog 224,100   Gem. Volume 995.202
17-sep-19 17:36
label premium

Cyclische aandelen: ASML blijft goed liggen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium