Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.400 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 ... 166 167 168 169 170 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Toekomstbeeld
0
quote:

Martijn van M schreef op 17 januari 2019 15:39:


[...]

Je lijkt hier eigenlijk zelfs te suggereren dat de winst met maar liefst 200 miljoen gaat groeien via de overname van Sandd...???Nee, nee, en nog eens nee.


[b][b]Ook[/b] voorziet Kerstens een “winstgevend herstel” bij de postactiviteiten, aangejaagd door een verdubbeling van de kostenbesparingen.
[/b]
Dit is 100 mln. Namelijk een verdubbeling vd 50 mln die men in 2018 heeft voorzien. 2 * 50 mln = 100 mln.
Gaat altijd plaatsvinden, Sandd of geen Sandd.

Verder denkt Jefferies dat een overname van Sandd, zoals algemeen verwacht in de markt, aanstaande is. Deze acquisitie zal volgens Jefferies “vermoedelijk zeer winstgevend en waardeverhogend” zijn. De overnameprijs schat de zakenbank in op 150 miljoen euro, inclusief een nettoschuld van 84 miljoen euro. De synergievoordelen taxeert Kerstens op ongeveer 100 miljoen euro.


Met Sandd erbij nemen ze omzet over en laten ze kosten achter. Wegsnijden/saneren. Synergieën. EXTRA OMZET EN EXTRA MARGE!!!
100 mln.


200 mln totaal.

Hoe is het toch mogelijk dat je die tekst van Jefferies gewoon niet begrijpt. koop nou maar gewoon en dan ben je hun straks dankbaar bij de 3 euro of hoger.
prinszicht
0
www.iex.nl/Nieuws/ANP-170119-223/EU-k...

Het geld is er om PostNL te compenseren. Ik zou de kans niet laten schieten als “indirect betrokkene”. Of anders, mijn boerenverstand zegt dat je het op zijn minst moet proberen. Sluit je aan bij UPS. De opbrengst had 400 miljoen hoger geweest em dit geneuzel op 2 euro had niet plaatsgevonden.

Nog geen reactie over de definitie “binnenkort” een deal. Dus alle discussie over Sandd is misschien wat voorbarig. En hoe het ook uitpakt, als de koers maar boven de 3,50 komt. Cheers!
prinszicht
1
Ziet er goed uit vandaag! Het kwam snel maar kakte in.... graag over de eerste horde! En dan morgen horde 2; 2,35!
gpjf
0
quote:

Emma van der Laan schreef op 17 januari 2019 15:37:


Keffertje blijf jij maar creatief boekhouden om de waarde kunstmatig hoog te houden en daardoor een onjuiste voorstelling van zaken te geven. Ik hanteer liever conservatievere waarderingsnormen. Denk jij nu echt dat al die topanalisten, in dienst van serieuze investeringsbanken, niet kunnen boekhouden.Nee maar ze doen het niet!
Toekomstbeeld
0
quote:

lucky14 schreef op 17 januari 2019 15:21:


[...]

Wat bedoel je daar nu mee? Als je VSP erbij telt en gaat uit van dezelfde percentages, kom je ook uit op jouw 80-129 miljoen.


Ah, misverstand. Ik dacht dat jij bovenop het door Jefferies genoemde bedrag ook nog eens VSP als extra wilde meenemen. Vanwege het uitroepteken achter VSP....

"Op basis van de laatst bekende cijfers, 2016. Dus nog zonder VSP!"

Maar dan zijn we het weer eens. Top!

DWB Happy
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 17 januari 2019 15:40:


[...]

Je gaat schrikken als je weet met hoeveel de zakelijke 24-uurs post in prijs is toegenomen. PostNL heeft de prijzen inmiddels sinds eind 2017 al drie keer verhoogd. Per 1 januari 2018, per 1 juli 2018 (deze weet ik nog: +6%) en nu weer per 1 januari 2019.
Ik ga het niet opzoeken voor je :-) maar de exacte percentages staan in het ACM besluit.


Weet je dat dit eigenlijk allemaal niet zo spannend is, uiteindelijk betaald de eindgebruiker de consument de hogere kosten.

Indirect door belasting verhogingen, als het om overheidspost gaat, bedrijven die hun producten en of servicekosten verhogen etc.

Kijk nu eens wat de prijsverhogingen geweest zijn de afgelopen 10 jaar, voor een kop koffie of glaasje bier op een terrasje, toch zitten die nog altijd vol, men betaald het gewoon.

Geefgas
0
quote:

Martijn van M schreef op 17 januari 2019 14:20:


[...]

Volgens mij zit je jezelf weer eens schatrijk te rekenen, want het is volgens mij helemaal niet realistisch om te veronderstellen dat PostNL met die overname maar liefst 80 tot 120 miljoen aan kosten zou kunnen besparen.

De "verdubbeling van de kostenbesparingen" waarover Jefferies spreekt gaat toch echt duidelijk over veel lagere bedragen lijkt me, want ik heb überhaupt nog nooit een analist zien suggereren dat PostNL met die overname wellicht meer dan 100 miljoen per jaar aan kostenbesparing zou kunnen realiseren... terwijl jij zelfs over 120 miljoen spreekt, wat ongeveer het dubbele is van de getallen die al jaren in de markt rondzingen over wat de kostenbesparing voor PostNL zou kunnen zijn.


PS. Het lijkt welhaast alsof je verondersteld dat de 'verdubbeling' betrekking heeft op de winst van PostNL...!???

(Overigens, er zijn begin vorig jaar ook geluiden geweest van meer skeptische analisten die vrezen dat de kostenbesparing beperkt zou kunnen blijven tot minder dan 30 miljoen, met de kanttekening dat deze analisten toen wel hebben aangegeven ze niet alles hadden meegenomen in hun berekening - omdat ze de situatie blijkbaar niet meer in detail konden inschatten volgens mij. Vandaar dat ik al aangaf uit te gaan van ongeveer 50 miljoen - goed dat mag dan wel slechts de helft zijn van de 100 miljoen die Jefferies noemt... echter Jefferies behoort natuurlijk wel tot de analisten die eigenlijk al veel langer veel te optimistisch blijken te zijn geweest)


Tav de “overigens”.

Was jij het niet diegene met 3,80 koersdoel en tevens mooie verhalen aan het begin van het jaar toen we nog op ruim 3 stonden?

Beetje treurig om dan nu van de kantlijn te gaan posten dat Jeffries bij de analisten hoort die veel te optimistisch zijn geweest. Je gijzelde destijds hier het forum met allerlei mooie verhalen, waarvan niets is uitgekomen en je hebt menig persoon zand in de ogen gestrooid.

Prima, dat kan, maar ga nu niet met belerende vingertje naar anderen wijzen.
keffertje
0
quote:

Emma van der Laan schreef op 17 januari 2019 15:37:


Keffertje blijf jij maar creatief boekhouden om de waarde kunstmatig hoog te houden en daardoor een onjuiste voorstelling van zaken te geven. Ik hanteer liever conservatievere waarderingsnormen. Denk jij nu echt dat al die topanalisten, in dienst van serieuze investeringsbanken, niet kunnen boekhouden.


Beste Emma,

Ik leg je alleen de regelgeving uit conform IFRS, dat heeft niets met creatief boekhouden te maken, maar helaas net als velen op dit forum heb je kennelijk geen verstand van financial accounting. Geen probleem, ik kan geen koersen voorspellen!
Martijn van M
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 17 januari 2019 15:47:


[...]

Nee, nee, en nog eens nee.


[b][b]Ook[/b] voorziet Kerstens een “winstgevend herstel” bij de postactiviteiten, aangejaagd door een verdubbeling van de kostenbesparingen.
[/b]
Dit is 100 mln. Namelijk een verdubbeling vd 50 mln die men in 2018 heeft voorzien. 2 * 50 mln = 100 mln.
Gaat altijd plaatsvinden, Sandd of geen Sandd.

Verder denkt Jefferies dat een overname van Sandd, zoals algemeen verwacht in de markt, aanstaande is. Deze acquisitie zal volgens Jefferies “vermoedelijk zeer winstgevend en waardeverhogend” zijn. De overnameprijs schat de zakenbank in op 150 miljoen euro, inclusief een nettoschuld van 84 miljoen euro. De synergievoordelen taxeert Kerstens op ongeveer 100 miljoen euro.


Met Sandd erbij nemen ze omzet over en laten ze kosten achter. Wegsnijden/saneren. Synergieën. EXTRA OMZET EN EXTRA MARGE!!!
100 mln.


200 mln totaal.

Hoe is het toch mogelijk dat je die tekst van Jefferies gewoon niet begrijpt. koop nou maar gewoon en dan ben je hun straks dankbaar bij de 3 euro of hoger.Aha... hier laat je eigenlijk zelfs zien dat jij de al eerder ingeprijsde kostenbesparing van 50 miljoen ook nog eens bij de toekomstige winst wil optellen, want jouw rekensommetje is hier heel duidelijk:

kostenbesparing 2018 (= 50 miljoen)
+ extra kostenbesparing 2019 (= 50 miljoen)
+ synergievoorbeeld bij overname Sandd (= 100 miljoen)

Dus dit maakt: 50 + 50 + 100 = JOUW 200 miljoen


Terwijl je volgens mij op basis van het verhaal van Jefferies eigenlijk hooguit alleen die laatste 50 miljoen bij die 150 miljoen kunt optellen, want die eerst 50 miljoen gaat immers om de kosten besparing over 2018... waarvan we helaas al lang weten dat deze in 2018 bijvoorbeeld überhaupt niet tot een hogere UCOI heeft geleid t.o.v. de UCOI over 2017.

Nogmaals, dit laatste punt is denk ik illustratief waarom je ook die 150 miljoen echt niet zo maar even bij de UCOI (dan wel de winst) kunt optellen.

Bovendien, we wisten natuurlijk al lang dat de kostenbesparing in 2019 verder zou gaan oplopen vooral dankzij lagere rentelasten... maar desondanks zijn er ook analisten die vrezen dat de UCOI ook in 2019 onder druk zou kunnen blijven staan - deze vrees is eigenlijk ook gevoed door de 'onwil' van PostNL om een inschatting te willen maken voor de UCOI 2019 (dan wel UCOI 2020).


PS. Dit doet me allemaal weer herinneren aan onze discussie afgelopen zomer n.a.v. jouw veel te optimistische interpretatie van een analyse van Bartjens... de koers stond toen nog ongeveer 1 euro hoger meen ik.
DeepSpaceHorizon
0
Ach we kunnen allemaal de wildste analyses en rekensommen maken. Feit is dat de koers zeer laag staat en dat er al flinke shortposities inzitten. Ooit gaan die er uit en binnen nu en zeg 2 jaar is de 3 euro wel weer een keer aangetikt. In the meantime zal ik flink gaan genieten van het dividend, en een toost uitbrengen op Herna.
DWB Happy
0


Martijn, stop aub deze onzinnige discussie.

In hoofdzaak weet iedereen het nu echt wel hoe de vlag erbij hangt, verder spijkers proberen te vinden op laag water is zinloos, daarnaast belast je het forum onnodig.

We worden er een beetje veel moe van.
Geefgas
0
quote:

Martijn van M schreef op 17 januari 2019 16:23:


[...]PS. Dit doet me allemaal weer herinneren aan onze discussie afgelopen zomer n.a.v. jouw veel te optimistische interpretatie van een analyse van Bartjens... de koers stond toen nog ongeveer 1 euro hoger meen ik.


Oh man wat ben jij tenenkrommend irritant.

Je hebt zelf minimaal twee jaar lang bij koersen van boven de 4 dit forum gegijzeld met tig posts per dag. En wat was jij positief, koers moest wel omhoog, allemaal inhoudelijke details posten om PostNL te steunen, Verhagen te steunen en aan te geven dat het er allemaal heel goed voorstond. Bij een koers van boven de 4 euro. Op eigen kracht omhoog, dat zou allemaal gebeuren.

Dan dan ga je nu dit soort posts sturen.

.... mensen vergeten niet snel hoor. Iedereen weet wat jij in verleden poste, dus ga nu niet mooi weer lopen spelen.
Toekomstbeeld
0
quote:

Martijn van M schreef op 17 januari 2019 16:23:


[...]

Ha... hier laat je eigenlijk zelfs zien dat jij de al eerder ingeprijsde kostenbesparing van 50 miljoen ook nog eens bij de toekomstige winst wil optellen, want jouw rekensommetje is hier heel duidelijk:

kostenbesparing 2018 (= 50 miljoen)
+ extra kostenbesparing 2019 (= 50)
+ synergievoorbeeld bij overname Sandd (= 100 miljoen)

Dus dit maakt: 50 + 50 + 100 = 200 miljoen.Eens! Heb je goed overgenomen.

En inderdaad blij dat Jefferies aansluit bij wat ik ergens in juli ook al had berekend. En zo ook Jelgersma. Alleen had die toen nog geen VSP meegerekend zoals Lucky terecht opmerkte.

Ooit ga jij het licht zien en al dit soort zaken opschrijven alsof je het allemaal zelf hebt bedacht. Moet nou al lachen.
DWB Happy
0


Het schept chaos op dit forum, forum wordt hierdoor onleesbaar, meters lange teksten,
is dit misschien ook de bedoeling?
prinszicht
0
Ee staan 2 grote GLS bussen voor de deur. Het is toch geen teken???? We weten dat de ucoi dadelijk omhoog kan. Zij kunnen nog wat met de briefjes International. Maar op 2,18 kom je toch niet op 4 euro????
DeepSpaceHorizon
0
www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

Al deze laaienlichters hebben de koers van PostNl tot ongekende dieptes gebracht. Ik ben ze eeuwig dankbaar, want zij zullen de koers ook weer tot ongekende hoogtes stuwen.
En als kers op de taart ook nog een mega dividend.
Eurowin
0
Toekomstbeeld
0
Samengevat:

Upside:
+Runrate kostenbesparingen op de staande organisatie per eind 2019: + 100 mln
+ Diverse doorgevoerde prijsverhogingen postzegel, zakelijke bedrijfspost en parcels
+ dubbelcijferige volume stijging parcels

Aan de downside:
- verdere krimpende volumes post zakelijk en consument
- CAO stijging .....is wel de vraag of Jefferies de kostenverhogende impact hiervan heeft meegenomen in de genoemde besparingen
- FNV rechtszaak contracting nog onduidelijk
- ander gezeik zoals druk op de Spring marges
- ongewis of de verkoop I&D gaat lukken

Een paar zaken aan de downside kunnen met een sisser aflopen en indien I&D per eind juni verkocht zijn, dan is de delta tov 2018 een aanzienlijke positieve. Aangezien die twee landen nu zwaar negatief bijdragen aan het resultaat.


Resulterend in:
+ dubbelcijferige EBIT stijging parcels
+ winstgevend herstel bij de postactiviteiten

en als bonus een zeer winstgevende en waardeverhogende aqcuisitie op handen!
Toddemij
0
Er kan plots door velen gejubeld worden echter:

-Postmarkt blijft komende jaren krimpen. Via email wordt steeds meer verstuurd. Hier werpt de postbode nog slechts sporadisch iets in de bus en dan zijn dat voor 80% wat folders.
-Schuldpositie zal verder groeien na overname. En rente heeft toch echt eerder stijgende dan dalende tendens.
-Hoe zit het met de pensioenpot, die moest nogal eens aangevuld worden in het verleden.
-Pakketbezorging geeft nog steeds zeer lage marges.
-Lonen stijgen weer harder dan voorgaande jaren i.v.m. personeelskrapte.
-Zzp érs zoals door post Nl ingezet worden wellicht niet meer als zodanig gezien.
Toekomstbeeld
0
quote:

prinszicht schreef op 17 januari 2019 16:38:


Ee staan 2 grote GLS bussen voor de deur. Het is toch geen teken???? We weten dat de ucoi dadelijk omhoog kan. Zij kunnen nog wat met de briefjes International. Maar op 2,18 kom je toch niet op 4 euro????


De Britten zijn de weg al 4 jaar compleet kwijt.....ze bieden 3 pond. De mijne krijgen ze.
3.400 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 ... 166 167 168 169 170 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 1,154   Verschil +0,01 (+0,65%)
Laag 1,102   Volume 5.183.801
Hoog 1,163   Gem. Volume 6.023.371
1 apr 2020 17:35
label premium

PostNL: Mixed bag

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare