Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.400 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 ... 166 167 168 169 170 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Geefgas
0
Zoals vaker gezegd.

Shorters zijn gestopt met uitbreiden rond de 2,30 a 2,40. Tot daar zal de koers dus ook weer oplopen.
Dan begint pas het spel van de shorters wellicht weer. Ben benieuwd of de 2,40 een halte gaat zijn, of dat we doorstijgen ...
Hansbeleg
0
quote:

Leefloon schreef op 18 jan 2019 om 13:55:


De aanname dat de post van Sandd gratis meekan in bijna lege tassen van PostNL, is om te beginnen al onjuist. Je betaalt echt makkelijk teveel voor Sandd. De zooi van grote klant IKEA is in procenten bijvoorbeeld een verwaarloosbaar marktaandeel, maar dan is de tas van de bezorger toch echt snel vol. Idem dito voor de vele post die niet door brievenbussen past, maar door Sandd doodleuk als post wordt geaccepteerd. Stroopwafels van de opzegbare postcodeloterij. Boeken. Textiel van reclame-acties. Dikke catalogussen. Veel volume voor weinig geld, in vergelijking met dunne brieven. Sandd heeft nauwelijks serieuze, lichte, dunne post. Ik denk dat ze er bij PostNL ook niet aan gewend zijn dat de postbode z.g.a. gratis de tweede sortering doet, thuis.

De moderne slaven van Sandd werken voor misschien 3 euro/uur, zonder onkostenvergoedingen. Dat kan PostNL hopelijk niet goedkoper, en de bezorger moet dan toch echt meer tuinpaden op en af.

Wees gerust iets kritischer of zuiniger bij het zoeken naar argumenten voor een 'kopen'. Je zou bijna gaan vermoeden dat de aandeelhouders van Sandd een trollenleger hebben ingehuurd om hun verhaal naar voren te brengen... ;-)


Meer post gaat inderdaad ook meer tijd kosten, ik weet van een bekende die postbesteller is dat hij meer uren kreeg tijdens de kerstkaarten periode, ondanks dat die kaarten niet dik zijn ;-)

Ze moeten meer voordeuren aan en dat kost tijd en ook kreeg men de post niet meer in 1 keer mee en moest men terug naar de dependance voor een 2e lading.
Ik herinner me nog als (zaterdag)besteller de nabrengzakken, dat kost extra tijd.

Gratis meenemen is inderdaad te optimistisch maar van synergie is er natuurlijk wel degelijk sprake. En misschien kunnen de prijzen dan ook naar een normaler niveau, maar dat hangt vooral ook af van evt AMM maatregelen. Met AMM duiken de regionale spelers (zonder grote investeringen te hoeven doen) op de Sandd klanten, met de huidige niet-AMM tarieven van PostNL zit daar een gezonde rem op. Hopelijk blijft dat zo.

Toekomstbeeld
0
quote:

lucky14 schreef op 18 jan 2019 om 14:02:


We hebben het in het recente verleden wel eens gehad over de postwet op Europees niveau. Was daar dit jaar niet iets mee? Vooral nu de omringende landen het ook duidelijk zwaarder gaan krijgen lijkt mij een stevige versoepeling van de regels wel een must.


Laatste tijd heel wat afgelezen :-)

Dit stond in de Mona kamerbrief-over-toekomst-van-de-postmarkt.pdf
d.d. 15 juni 2018

Voor fundamentele veranderingen in het basisniveau in Nederland is aanpassing van het Europese kader noodzakelijk. Naar verwachting zal de nieuwe Europese Commissie die in 2019 aantreedt werk maken van een herziening van de Europese Postrichtlijn. Mijn inzet voor deze aanstaande onderhandelingen is te zorgen dat deze herziening zo veel mogelijk georiënteerd is op het toekomstbestendig maken van de Postrichtlijn, waarbij er ruimte wordt gelaten

voor de evoluerende behoeftes van de gebruikers en technologische ontwikkelingen op het gebied van communicatie.

Flexibiliteit in de Postrichtlijn is van essentieel belang. Ik verwacht dat Nederland daarin niet alleen staat. Andere lidstaten zoeken op dit moment al de grenzen op van de huidige Postrichtlijn om het basisniveau van de UPD te verlagen, maar daarvoor moet in sommige gevallen echter beroep worden gedaan op een onduidelijke uitzonderingsgrond in de EU-Postrichtlijn16 (zie figuur 3). Verder zou het EU-verbod op het verlenen van exclusieve rechten voor de UPD heroverwogen moeten worden. Uit de door mij uitgevoerde onderzoeken blijkt dat de effectiviteit van toekomstige beleidsrichtingen kan worden versterkt wanneer er flexibiliteit wordt geboden ten aanzien van dit alleenrecht.

Voor de internationale post dient ook rekening te worden gehouden met verplichtingen die voortvloeien uit afspraken binnen de Wereldpostunie17. Het betreft hier mondiale afspraken die Nederland met andere landen heeft gemaakt over onderlinge dienstverlening. Zo hebben landen in dat kader afgesproken om braillepost gratis aan te bieden en dient ingaande en uitgaande internationale post tegen bepaalde voorwaarden te worden afgehandeld. De geldende en mogelijke toekomstige verplichtingen ten aanzien van het internationaal postvervoer kunnen de flexibiliteit van de uitvoerder van de UPD beperken. Ik zet mij er binnen de Wereldpostunie voor in de internationale regelgeving zo goed mogelijk op de Nederlandse situatie te laten aansluiten.

Toekomstbeeld
0
quote:

lucky14 schreef op 18 jan 2019 om 14:02:


We hebben het in het recente verleden wel eens gehad over de postwet op Europees niveau. Was daar dit jaar niet iets mee? Vooral nu de omringende landen het ook duidelijk zwaarder gaan krijgen lijkt mij een stevige versoepeling van de regels wel een must.


En uit dezelfde kamerbrief, de minimale eisen in geval ve (buitenlandse) overname van PostNL hieronder nog eens gevoegd. De belangrijkste 2 zijn door Mona genoemd.


Wetsvoorstel Borging UPD In een motie van de Tweede Kamer18 is de regering opgeroepen om maatregelen te nemen om te verzekeren dat de UPD in stand blijft en uitgevoerd wordt door een door de Nederlandse regering en toezichthouder rechtstreeks aan te spreken partij. Dit naar aanleiding van de constatering dat in geval van een buitenlandse overname de continuïteit van de UPD mogelijk niet in alle omstandigheden is geborgd. Het wetsvoorstel waar ik momenteel aan werk wijzigt de Postwet 2009 en stelt extra eisen aan de UPD-verlener om de kwaliteit van de dienstverlening van de UPD te borgen. Dit betreft onder meer eisen ten aanzien van minimale kredietwaardigheid en vestiging in Nederland.
DWB Happy
0
quote:

Geefgas schreef op 18 jan 2019 om 14:13:


Zoals vaker gezegd.

Shorters zijn gestopt met uitbreiden rond de 2,30 a 2,40. Tot daar zal de koers dus ook weer oplopen.
Dan begint pas het spel van de shorters wellicht weer. Ben benieuwd of de 2,40 een halte gaat zijn, of dat we doorstijgen ...


Lijkt er op of ze nu beginnen haast te maken met coveren, het gaat hard nu:)
Saibee
0
quote:

Alberto-86 schreef op 18 jan 2019 om 13:52:


[...]

heb je al naar de implied volatility gekeken?

Die zal hoog zijn; vermoedelijk alle professionele handelaren werken met het Black-Scholes optiemodel of iets wat er op lijkt.
Afgegeven prijzen op de optiemarkt zijn daarop gebaseerd.

De implied volatility is gebaseerd op de verwachting van de bewegelijkheid van de onderliggende waarden tot aan de optie-expiratiedatum.
Tussen de verwachte volatiliteit en de historische volatiliteit bestaat een (sterk) positieve correlatie.
Door de hoge bewegelijkheid van de afgelopen dagen (koersbewegingen van 10-13% in een paar dagen tijd) is de implied volatility ook erg hoog.

Mede door een bijzondere combinatie van omstandigheden en uiterst beperkte communicatie van het management is de koers vorig jaar gigantisch in elkaar gegaan.
Ik denk zelf dat het neerwaarts risico nu beperkt is.

Een behoorlijk opwaarts risico is er, naar mijn mening, wel maar dat is geen probleem bij de constructie die ik beschreef.

De volatiliteit bij Postnl zal niet altijd zo hoog blijven als nu.
Geefgas
0
quote:

DWB Happy schreef op 18 jan 2019 om 14:38:


[...]

Lijkt er op of ze nu beginnen haast te maken met coveren, het gaat hard nu:)


Nee hoor, we zijn al dagen aan het stijgen maar short neemt niet af. Dus dat klopt niet. Onder de 2,10 a 2,00 bouwden de shorters af. Boven de 2,10 zitten ze gewoon stil. Kan dus ook zomaar zijn dat ze bij 2,40 weer gaan uitbreiden.
DWB Happy
0
quote:

Geefgas schreef op 18 jan 2019 om 14:41:


[...]

Nee hoor, we zijn al dagen aan het stijgen maar short neemt niet af. Dus dat klopt niet. Onder de 2,10 a 2,00 bouwden de shorters af. Boven de 2,10 zitten ze gewoon stil. Kan dus ook zomaar zijn dat ze bij 2,40 weer gaan uitbreiden.Ik kan het me niet voorstellen, ik vermoed dat de geschiedenis zich weer gaat herhalen,
van 2 naar mogelijk zelfs 4 euro dit jaar nog.
Dit kunstje hebben ze al veel vaker gedaan bij dit aandeel.

De 3 euro kan zomaar mogelijk deze maand nog...
Toekomstbeeld
0
Al eerder geplaatst maar altijd goed nu het onderwerp weer actueel is.
De lange termijn leningen van Sandd conform de jaarrekening 2016 met posities tm september 2017 (exclusief VSP!!!).

De junior loan van euro 18,679,412 met 8% rente pj, zal inmiddels nu (voor het gemak 1 februari 2019) ongeveer 25,4 mln inclusief opgebouwde rentes bedragen.
Eind juni 2019 in totaal af te lossen.


Sandd has completed the refinancing on 6 February 2015. Costs made to be activated for the refinancing do represent a value of euro 1.979.964.These costs are depreciated on a straight-line basis over the maturity of the financing agreement, ending june 2019.

The interest rate swap involves the senior loan of euro 25 million. This interest rate swap is used to convert the floating interest rate on this loan into a fixed rate on the basis of EURIBOR + 4% (3.5%per 21 April 2016).The notional of the interest rate swap equal the amount of the senior loan, the maturity of the interest rate swap equal half the maturity of the senior loan.

Sandd did complete its refinancing program 6 February 2015 on a pro rata base between Rabobank and Deutsche Bank. The new structure has replaced the old structure in full, and consists of;

1.A Senior Loan for euro 25.000.000, with an quarterly repayment of euro 1.750.000.
As per 31 December 2016 the remaning amount was euro 11.000.000 and per 30 September 2017 euro 5.750.000.
On 31 December 2017 there will be another repayment of euro 1.750.000 and the last two repayments (31 March 2018 and 30 june 2018) will be for an amount of euro 4.000.000 (2 * 2.000.000)

2. A guarantee facility up to euro 3.000.000

3.A junior Loan for euro '18.679.417, which should be repaid in full on maturity date 30 june 2019.
The fixed interest rate is 8% and the accumulated interest at 31 December 2016 is euro 2.830.969.
On 30 September 2017 the accumulated interest is euro 3.951.735.

4. A factoring facility, which does allow a maximum amount of euro 15.000.000, based on an maximum advanced payment of 90% of the total eligible receivables.
Saibee
0
quote:

R0ME0 schreef op 18 jan 2019 om 14:13:


[...]

1.Early exercise van de call brengt nog wat risico aan bovenstaande eerste aanname met zich mee, dan valt er een deel of helemaal het rendement uit het dividend weg. Na exercise ben je je stukken dus kwijt en je short call kwijt en zit je alleen nog na

De 2de aanname is niet volledig aangezien je aandelen koopt tegen 2.25 heb je bij 2.01 24cent verlies op je gekochte aandelen en bij 2.39 14 cent meer winst.

Aanname 3 vermeld niets over het feit dat je onder de 2 euro ook al 25cent verloren hebt op je gekochte aandelen nodig voor deze constructie om de bovenkant af te dekken en bij elke cent onder de 2 euro verlies je die ook en vanaf 1.65 verlies je dubbel.

====

Wou het alleen maar even aangeven.

Ad 1.
Early exercise is mogelijk; rendement is dan lager.
Je hoeft de positie ook niet tot de afloopdatum door te laten lopen; ook dan is het rendement lager (maar wel over een kortere looptijd).
Tegen 2 en 3 kan ik weinig inbrengen.

Bedankt voor de aanvulling.
Toekomstbeeld
0
En nog eventjes ter herinnering de bijbehorende convenanten ratio's.
Waver verstrekt door de banken per september 2017 voor het (al dan niet tijdelijk vanwege seizoensinvloeden) in breach zijn op twee ratio's.


12.1 Financial conditions
On a annual basis Sandd has financial conditions to which it should apply. On annual basis Sandd complied with the covenants.
- Cash flow cover ratio: minimum ratio at 31 December 2016 was 1,10; The ratio of Sandd was 1,28.
- Senior leverage ratio: maximum ratio at 31 December 2016 was 1,10; The ratio of Sandd was 0,66.
- Capex expenditure covenant: Maximum annual capital expenditure is euro 5 million; In 2016 Sandd spend euro 2,4 million.

In 2016 Sandd has met its bank convenants on a quarterly basis and also per March 31, 2017 as well as per prune 30, 2017.

Sandd broke the cashflow cover ratio and the senior leverage ratio per September 30, 2017 and therefore the banks provided a waiver.
Oumuamua2
0
Zouden de private shorters, vaak aanwezig hier op het forum een gezamenlijk crisisoverleg hebben? In vergelijk met gisteren is het best wel stil hier.
williedevil
0
Een beetje meer tempo mag inderdaad wel eens een keer. Moet je eens naar de vijfjaarsgrafiek kijken. In feite staan we dan nog helemaal nergens.
De stijging op dit moment is leuk voor al diegenen die rond de 2€ zijn ingestapt, maar dat zijn toch maar een beperkt aantal mensen. Stijging is ten eerste niet heel erg snel, is beperkt en zit eigenlijk vooral in de gedeeltelijke covering door de vaste shorters. Die zorgen echt wel dat ze uit de buurt van de meldingsgrens blijven en houden die aandeeltjes nog even in portefeuille om ze straks bij het keren van het sentiment en in samenspraak met Norges en anderen wederom te gebruiken voor nieuwe ritjes naar beneden. Let op mensen : het shorten bij PostNL kan tijdelijk wat minder zijn, maar inherent aan de opstelling en daadkracht van de RvB, zal niet ophouden.
Toekomstbeeld
0
quote:

Oumuamua2 schreef op 18 jan 2019 om 15:12:


Zouden de private shorters, vaak aanwezig hier op het forum een gezamenlijk crisisoverleg hebben? In vergelijk met gisteren is het best wel stil hier.


Woensdag nog effe onder de 2 euro geweest, rebound nu 14% in twee dagen. Jefferies gisteren voorbeurs heeft ons uitstekend geholpen.

We moeten rekening houden met mooi nieuws dit weekend :-)

Overigens zou ik liever eerst nog een gestage stijging zien van nog eens 30 tot 35 cent en dan dat mooie nieuws met een jump van 15% bij de opening.

Dat mooie nieuws kan ook weer het einde vh vermaak zijn omdat de shorters weten dat de ACM nog tijd nodig heeft en eerst nee gaat zeggen. Dus eerst toch liever een 30 tot 35 cent hogere basis om vanaf omhoog te jumpen.
Dr. Oogkloot
0
Ik snap je vraag DWB. ER komt een moment op de dag dat de koers stilaan terugvalt naar een wat lagere koers. Ik krijg echter niet de indruk dat dat staat te gebeuren na de opening van Amerika.
Geefgas
1
5% erbij op deze koers is heel wat anders dan 5% eraf toen de koers nog boven de 4 stond.

Ik wil ook liever een periode van gestage stijging. Het hoeft allemaal niet met 1 klap te gaan. Gestage groei geeft veel meer vertrouwen en fundament.

Maar elke dag een dubbeltje erbij ... ik ben er niet vies van.
DWB Happy
0
quote:

Dr. Oogkloot schreef op 18 jan 2019 om 15:30:


Ik snap je vraag DWB. ER komt een moment op de dag dat de koers stilaan terugvalt naar een wat lagere koers. Ik krijg echter niet de indruk dat dat staat te gebeuren na de opening van Amerika.


Vandaag was het expiratiedag

Zo te zien mag het nog hoger
3.400 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 ... 166 167 168 169 170 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 1,620   Verschil +0,01 (+0,81%)
Laag 1,610   Volume 3.696.336
Hoog 1,637   Gem. Volume 4.752.042
19-jul-19 17:35
label premium

PostNL: 70 miljoen aandelen gezocht

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium