Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel OXURION BRU:OXUR.BL, BE0003846632

  • 0,000 18 apr 2024 17:15
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 15.830.254 Gem. (3M) 122,5M

Oxurion in 2019

180 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 januari 2019 09:02
    Oxurion mikt op minstens één klinisch succes in 2019

    Danny Reweghs 20/12/18 om 14:00 - Bijgewerkt om 14:13

    De tweede jaarhelft belooft spannend te worden. Dan krijgen we resultaten uit de vier klinische studies die Oxurion uitvoert.

    Oxurion is de nieuwe naam voor ThromboGenics. Het Leuvense biotechbedrijf slaagde er in 2013 in na Tigenix als tweede Belgische bedrijf een biotechgeneesmiddel op de markt te brengen. Maar na de tegengevallen commercialisatie van Jetrea werd het roer in 2015 volledig omgegooid. Sindsdien focust het bedrijf op de ontwikkeling van een nieuwe pijplijn kandidaat-geneesmiddelen voor aan diabetes gerelateerde oogziekten. Op dit moment lopen vier klinische studies met drie moleculen. De drie moleculen mikken elk via een ander werkingsmechanisme op een best in class-geneesmiddel. In 2019 krijgen we voor de vier studies voorlopige resultaten. Daarnaast is er Oncurious, een samenwerking met het Vlaams Instituut voor Biotech (VIB), waarin Oxurion een belang van 85 procent aanhoudt. Ook daar krijgen we in 2019 tussentijdse resultaten van de lopende klinische studie met TB-403 en nieuws uit de preklinische pijplijn in kankerimmunologie. Oxurion kreeg in 2017 de volledige rechten voor Jetrea terug van Novartis. Dankzij de ontvangen betaling (63,7 miljoen euro) is er voldoende cash om de klinische pijplijn tegen 2020 voorbij enkele hordes te brengen.

    Terugblik op 2018
    Oxurion boekte in 2018 vooruitgang in de ontwikkeling van de klinische pijplijn. Vooreerst waren er de goede fase I/IIa-resultaten met THR-317, een molecule die inwerkt op de Placental Growth Factor (PLGF) ter behandeling van patiënten met een diabetisch macula-oedeem (DME). Eind april startte een fase II-combinatiestudie met THR-317 en het anti-VEGF-middel Lucentis (Novartis). THR-149 is het tweede kandidaat-geneesmiddel ter behandeling van DME. De molecule is een plasmakallikreïneremmer, waarmee in mei een fase I-doseringsstudie startte. Het gaat om een beloftevolle alternatieve behandeling. In september startte een fase I-doseringsstudie met THR-687, een beloftevolle integrineremmer die kan worden ingezet bij patiënten met diabetische retinopathie (DR). Oxurion zette in september de ambitie kracht bij ook onderzoek te doen naar andere oogziekten aan de achterkant van het oog. Het startte een fase II-studie met THR-317 op bij patiënten met maculaire telangiectasia type 1. Het gaat om een zeldzame aandoening die tot blindheid kan leiden. Tot slot werd in november een samenwerking aangekondigd met het Australische Beta Therapeutics voor de ontwikkeling van heaparanaseremmers ter behandeling van droge leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD).

    Verwachtingen voor 2019
    Vooral de tweede jaarhelft belooft spannend te worden. Dan krijgen we al dan niet voorlopige resultaten uit de vier klinische studies die Oxurion uitvoert met THR-317 en de fase I-doseringsstudies met THR-419 en THR-687. Daarnaast verwachten we ook nieuws van Oncurious. Enerzijds komt er wellicht in de eerste jaarhelft een update over de fase I/II-doseringsstudie met TB-403 bij jonge kinderen met hersenkanker. Anderzijds komt er mogelijk een eerste preklinische proof-of-concept uit de groep van vijf preklinische moleculen van de volgende generatie in kankerimmunologie.

    Waarom favoriet?
    Het aandeel van Oxurion is na een sterke eerste jaarhelft in 2018 fors teruggevallen. De ondernemingswaarde is daardoor opnieuw verschrompeld tot nauwelijks 50 tot 60 miljoen euro. Dat is vergelijkbaar met eind 2017. In het licht van de uitgebreide nieuwsstroom in 2019 mikken we op minstens één klinisch succes. Dat moet voldoende zijn voor een substantieel hogere beurswaarde. Bovendien kan in 2019 duidelijk worden of er in Oncurious verborgen waarde schuilt. Advies: koopwaardig Risico: hoog.
  2. [verwijderd] 5 januari 2019 09:02
    Er staat anders voldoende op stapel, ook al zal het nog even wachten worden (met dank aan Sanderus op het andere forum).

    Even de molecules overlopen:

    OXURION

    THR-317: Momenteel in een fase 2b studie met Lucentis. Heeft in april 18 mooie resultaten laten zien na amper 3 injecties. Dit is een combinatie van de zuivere VEGF (lucentis) en een zuivere PLGF (THR-317). Preklinische modellen hebben laten zien dat de werking verhoogt door beide te combineren. Getuige hiervan is Eylea het best verkopende middel voor DR/DME. Verkoper hiervan is Regeneron (US) en Bayer ( EU en row). Eylea is een combinatie van VEGF/PLGF (90/10?) Belangrijk is ook dat 317 ontstekingswerend (imflammation) werkt. Dat is 1 van de hallmarks (zoals men dat noemt) van DR/DME. In de eerste studie met THR-317 zaten ook 9 niet responders (op VEGF). Ongeveer een 40% van de patiënten reageert niet op VEGF. Zeker niet onbelangrijk. Resultaten nog niet vrijgegeven.

    THR-317 voor MacTel l: initiatief van deze studie komt van oogspecialisten uit Frankrijk en Zwitserland. Die hadden vastgesteld dat Eylea met ant-plgf een kleine reactie in deze ziekte waar een ZUIVERE VEGF niet werkte. Mactell1 is een zeldzame ziekte.

    THR-149: Is een kalikrein inhibitor in fase 1. KVD001 van Kalvista is eveneens een kalikrein inhibitor. Kalvista wist Merck te strikken in 2017 in een mooie deal na de fase 1 studie. Thr-149 richt zich vooral op patienten met DME die niet op VEGF reageren.

    THR-687: dit is een integrin antagonist die een groot gamma heeft ( DR/DME) en een alternatief zou zijn voor VEGF. ALG-1001 van Allegro is ook van dezelfde soort en mooie resultaten laten zien in fase 2 voor zowel AMD als DME.

    Verder nog een vergevorderde preklinische molecule voor DME. Nog niet geweten waarop ze inwerkt (target unknown) en nog preklinische molecules voor droge AMD. Als deze molecules zijn nog niet ver genoeg gevorderd om deze mee te rekenen.

    ONCURIOUS

    TB-403: in een fase1/2 studie voor medulloblastoma bij kinderen. Dit is de molecule waar ik niet direct grote verwachtingen voor heb. Hopelijk heb ik het mis. In samenwerking met bioinvent (50/50 partnership) Next generation immunotherapie. 5 molecules waarvan we nog niet veel weten.

  3. Alfonz 9 januari 2019 18:21
    - 1)Oncurious...de voornaamste ontwikkeling betreft een soort hersenkanker bij kinderen. Zelfs indien dit middel zou helpen, er zijn wereldwijd zo weinig patienten dat dit nooit een commercieel success kan worden -2) Blijft enkel nog THR 317 in phase 2...na bekendmaken van de resultaten besloot de markt dat het onvoldoende scoorde. En de markt heeft uiteindelijk altijd gelijk. Zal Onxurious het ooit weer waarmaken? Neen, niet zolang de leiding in handen blijft van onbekwame mensen. En 4 jaren na de nederlaag van Jetrea is er binnen het bedrijf nog niks veranderd!
    Het aandeel zal nog enkele jaren bewegen tussen de € 6,00 & € 8,00. Ideaal aandeel voor shorters dus maar niet voor de LT.

  4. Alfonz 9 januari 2019 20:26
    quote:

    Alfonz schreef op 9 januari 2019 18:21:

    - 1)Oncurious...de voornaamste ontwikkeling betreft een soort hersenkanker bij kinderen. Zelfs indien dit middel zou helpen, er zijn wereldwijd zo weinig patienten dat dit nooit een commercieel success kan worden -2) Blijft enkel nog THR 317 in phase 2...na bekendmaken van de resultaten besloot de markt dat het onvoldoende scoorde. En de markt heeft uiteindelijk altijd gelijk. Zal Oxurioun het ooit weer waarmaken? Neen, niet zolang de leiding in handen blijft van onbekwame mensen. En 4 jaren na de nederlaag van Jetrea is er binnen het bedrijf nog niks veranderd!
    Het aandeel zal nog enkele jaren bewegen tussen de € 6,00 & € 8,00. Ideaal aandeel voor shorters dus maar niet voor de LT.

180 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links